Hej!
Jag är ny här å har suttit och läst igenom detta fantastiska forum! Jag är en 40-årig alkolist och drickandet har gått överstyr. Ångest och demoner. Jag älskar vin. Men jag vet att vi måste lämna varann för gott om jag ska överleva. Jag har bestämt mig och tagit ett beslut, i helgen blir en vit helg utan baginboxen. Har ett jobb som jag sköter, men när jag är ledig så dricks det jämt. Går inte så ofta ut jag sitter hemma antingen själv eller med mannen som oxå gillar alkoholen. Jag somnar i soffan, vaknar mitt i natten och fortsätter dricka, sådär kan det hålla på i flera dygn. Blir abstinent, skakig, svårt att gå, värk i hela kroppen. Men den här helgen ska det inte drickas en droppe, min önskan är att det ska fungera och jag får uppleva en nykter ledig helg, minns inte när det var sist......det ska banne mig gå med små steg och realistiska mål!! Va rädda om er!

Ett gott råd är att inte ha alkohol hemma så faller du inte lika lätt för frestelsen

Aldrig mer

...för mig med! Men vi fixar det. Jag hoppas på en skön och positiv känsla på måndag! Tänker titta in hit i forumet om det känns jobbigt att avstå. Nu kör vi!! :-)

Wicca

Härligt ja nu kör vi=)=)....det kommer gå bra, jag kommer nog hänga här jag med =) Heja oss!!

Leverjag

Så många av oss som bytt ut livet mot vinboxarna och flaskorna. Sakta sker det en total kidnappning av viljan och hjärnan. Men det går att bli fri igen och det är väldigt skönt. Ett riktigt liv igen.

Önskar dig all styrka att stå ut nu den första tiden! Se till att äta och dricka mycket vätska.
Kram

Wicca

Leverjag.....jo jag har bunkrat upp med bra mat och nyttig hälsosam dryck =) Jag ser ljust på helgen och jag har en önskan om att stå ut......Längtan efter ett riktigt liv är stor.

Önskar dig en fin kväll!

Kram

Wicca

Första dagen avklarad mot ett friskare liv. Det gick bra kände inget direkt sug efter A igår, däremot reagerade jag på att överallt ser man den, på TV i reklam, familjeprogrsm, sociala medier etc.

Frös och svettades om vartannat hela dagen...... Va ute mycket och gick, åt och drack bra. Gick å la mig strax efter midnatt å somnade på en gång....otroligt att göra det utan bedövning. Hade hemska mardrömmar och har säkert vaknat 7-8 ggr men lyckats somna om. Idag är det lördag jag har vaknat nykter och nu kör jag på dag nummer 2, önskar er andra oxå en fin dag! Nu blire frulle :-)

solapan

Wicca, så bra att även du har tagit ett steg bort från alkoholen.Jag kom ihåg att de första stegen/dagarna tog all min energi. Men även att jag fick nya krafter ju längre tiden gick. Ut och gå känns ju helt rätt. Kämpa på.

Mick

Det finns inget bättre än att vakna fräsch och utan huvudvärk och ångest.
Jag hejar på dig ??

LenaNyman

Hur har du det nu i eftermiddag med sug och så? Tycker du har gjort en rivstart och önskar dig all lycka till i den här ... ja, kan vi enas om ordet drabbning?

Sen vill jag upplysa dig om att ända sen jag såg rubriken - i morse - på din #8 så har jag haft den här låten i huvudet (som är riktigt bra så jag har just inte lidit så värst):

https://www.youtube.com/watch?v=nDxhugRKZ8g

Wicca

...... Tack till er alla som peppar och hejjar, det gör mig ännu mer motiverad och starkare ni är så himla fina!! =)

Gårdagen bestod av ett biobesök och vi såg En man som heter Ove, rekommenderas jag tyckte mycket om den!! På hemvägen var det fullt snökaos och jag kunde inte köra mer än 60-70 km/h, f-n va jag avskyr denna årstid!! Det slira till ett par ggr, och då och där så tänkte jag: När jag kommer hem då ska jag lugna ner mig med en baginbox (tur ingen sån fanns hemma men vill man få tag på så får man dygnets alla timmar det vet jag) Väl hemkomna så tog jag en promenad med hunden i skitvädret, och då och där tänkte jag: Nej så f-n heller: här går jag spikrakt ut med hunden halv åtta en lördag kväll, hälsar på grannar (som antagligen tror jag druckit) dom ska inte få det, jag ska visa dom, och för MIN egen skull vill jag ännu en gång känna känslan av att vakna nykter,och så blev det.
Jag vet att det kommer komma fler sådana ruskiga tankar där jag kommer vilja belöna mig själv med gift, och jag önskar jag kan få något verktyg för att stå emot när det väl händer......
Vaknat upp denna söndagmorgon och är väldigt tacksam att jag känner mig någorlunda kry i knoppen, känslan av att inte behöva leta, smyga, planera är en lättnad. Välkommen dag 3 jag ska ta hand om dig på bästa sätt! Önskar er alla en skön söndag!!

Levande

Härligt när man vaknar upp och känner sig pigg ?
Älskade filmen du såg, både skratt och en tår och alla har vi träffat en Ove.
Ha en härlig söndag/ Kram

Livsstark

Bra jobbat. Jag är också precis i början av min resa mot ett nyktrare liv. Är inne på dag 6 nu och är fascinerad över att jag klarat så många dagar utan vin. Känner precis som du att det blir svårt att leva utan sin bästa vin - BIB:en, men jag tror (vet egentligen) att vi kommer lyckas att hitta andra saker som vi kommer må bra av. Ett liv utan bedövande vin och ångest och bakfylla. Kram och kämpa på!

LenaNyman

... vilken härlig känsla som lyser fram där mellan raderna, Wicca. Då är det väl dag tre i dag? Gillar, mer än gillar, vad du skriver om den:

"Välkommen dag 3 jag ska ta hand om dig på bästa sätt!"

En skön söndag på dig med. :)

Kom igen

Ett av mina mål att alltid kunna gå ut med hunden utan att behöva vara orolig att möta grannen, som ska märka att jag druckit.

Wicca

Ja vad hände? Jag satte upp ett mål om att vara nykter en hel helg. Nu sitter jag här måndagmorgon och har gått i mål.....klappar mig själv på axeln!! Fanns det något positivt med detta experiment då? Såklart!! Hälsofördelar, ekonomiskt, slippa skam, inget bråk, inget har gått sönder, listan kan göras lång. Fanns det något negativt då? Ja, jag har ätit massa skräp godis å sånt.....meeeen jag ska göra om och göra bättre på samma sätt som jag inte ska köpa hem alkohol så ska jag tänka på att inte köpa hem skräp utan börja fokusera på bättre saker att stoppa i mig. En annan negativ aspekt är att jag fått perspektiv och tittar rätt mycket i backspegeln och brottas med det fula liv jag levt, inget jag kan påverka men jag vill bara spy ur mig allt, ryggsäcken är tung och för att kunna fylla på den med goda ting så behöver den tömmas.
Nu ska jag sätta upp ett nytt mål, det blir att hålla mig nykter på onsdag och torsdag då jag är ledig resten av hela veckan jobbar jag natt. Det låter säkert simpelt men för mig är det en vana att komma hem onsdagmorgon sova ett tag, vakna ila iväg och handla mat, vin, tänka att jag ska städa nu när jag är ledig och laga en god middag så står jag där vid 16-tiden med ett glas vin på tom mage å dammtrasan i högsta hugg.....middagen blir halvdan och städat blir det knappt, sen somnar jag i soffan.
Min plan och önskan är att denna vecka ska bli annorlunda, för min egen skull!

Tack för att ni finns, nu kör vi på en ny vecka med nya friska tag.

Levande

Skrattar lite med dig när det gäller planer vad man skall göra när man är ledig, städa och fixa bilden av mys med god mat och gott vin. Bilden är stark men jag har lyckats ta fram min sanna bild nu, skitfull i soffan, inget städande och äcklig mat eller kanske ingen mat.
Jag har klarat mig dessa dagar genom att hänga här och läsa, vara helt sann emot mig själv och inte låta det som gör ont skrämma mig.
Så nu tar vi denna veckan, Kramar och styrka

Wicca

Dag 5 är här....har nåt tics av att behöva räkna.....på lång sikt önskar jag se 90 ^^ Men det får som sagt tas med små små steg. I morse när jag åkte hem från jobbet kom den där känslan: Wieeee en natt kvar att jobba sen äntligen leeeeeeedig! Så nu måste jag hitta hur jag gör imorgon eftermiddag när jag vaknar utan att trilla dit! Har en klump i magen och känner mig svag.....
Hade ett bra snack med min man igår som säger att han finns där och att vi ska göra detta tillsammans, dock vet jag att kommer jag på en dum ide så gör han den tillsammans med mig också. Så jag ska verkligen försöka hålla mig till goda ideer, jag vill så gärna leva utan giftet.
Stod i duschen å liknade mig själv som att jag har petat ner ett frö under jorden som gror, om jag inte vattnar och tar hand om det där fröet (än så länge ser man bara jordytan) så kommer det aldrig bli något liv. Så jag ska efter bästa förmåga ta hand om fröet och en dag hoppas jag se något växa upp ur jorden och utvecklas till en fin blomma. Tyvärr har jag inga gröna fingrar! Känner mig tossig haha......well well nu kör jag på och kan inte oroa mig för vad som ska hända imorgon det tar jag då. Nu blir det promenix i friska luften.
Fridens!