dricker jag för mycket

267 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Anonym (inte verifierad)
dricker jag för mycket

dricker jag för mycket

måne (inte verifierad)
hur fixar man en vardag med tre barn i olika åldrar olika...

hur fixar man en vardag med tre barn i olika åldrar olika behov alltid stress aktiviteter jag blir knäpp min flykt för att varva ner blir alkohol vad annat? har ni förslag ? jag är onykter när detta skrivs druckit tre glas vin och två öl vill bara ha mer men morrondan väntar kan ej va utslagen fan vad livet är svårt skulle livet va svårt just för mig eller?puss kram alla er med samma problem hälsn måne

måne (inte verifierad)
tack för välkomnandet känns jättebra jag har väl...

tack för välkomnandet känns jättebra jag har väl alltid vetat att jag har hft problem med alkohol men de senaste året har det blivit på tok för mycket och för ofta jag lever ett vanligt svenssonliv med tre barn och man har ätit antideppmedicin under en tid ,har slutat nu, varit nere och ien rejäl svacka det var väl då alkoholen tog mer plats .Allt kretsar kring det ,när kan jag dricka, var ska jag gömma en del av det jag handlat osv .Jag dricker några glas ,allt känns skönt sen när det borde vara stopp försvinner spärren ,har druckit så jag stupar, minns inget ,bråkat med maken,sagt saker jag aldrig skulle sagt annars, sedan ångest och skam.Men nu är det väl ett pyttesteg på rätt väg maken och jag har pratat ,jag har erkänt att jag har problem ,han stöttar mig till hundra trots all skit han fått.Jag vill så gärna kunna dricka ett par glas vin för att det är gott, få ett behagligt rus och sen kunna nöja mig med det.Jag vill inte känna att nu måste jag sluta tvärt, det känns för svårt,men dra ner dricka normalt ,det kanske inte går men jag måste testa,tror ni man fixar det? kanske måste äta mer antidepp ochså ,har dålig självkänsla, känner att man inte duger fast man har tre fina ungar ,en bra man och ett jobb som är helt ok,men vardan är tuff ,stressig,man vill fly bort ibland ,varva ner ,vad gör man jo man dricker ,dan efter mår man ännu sämre och är ännu tröttare,det blir en ond cirkel,blir så förbannat trött på mig själv! men att hitta er ,att det finns fler,det finns hopp,jag är inte ensam,kram på er alla än en gång ,tack för ditt välkomnande måne

vana (inte verifierad)
Ja jag känner igen en hel del av vad du skriver......"man...

Ja jag känner igen en hel del av vad du skriver......"man vill fly bort ibland ,varva ner" skriver du,Så är det åxå för mej.
Jag jobbar rätt mycket o har betalat av en skuld som jag borgat för o som förföll på mej att betala.Min unge vuxne son som bor hemma "skräpar ner" o det blir mycket stress i en massa situationer när jag känner att jag bara gör saker för andra o inte hinner med mej själv.När jag dricker hamnar jag (hemma) i en skön bubbla där ingen kan "komma åt mej" o jag kan koppla av allt ansvar jag har i vardagen.Jag får det "break" jag behöver.
Nu tänker jag just på att när jag kom hem från Indien i vintras(jag var där ensam i 2 veckor)så drack jag ingenting när jag sedan kommit hem, under tre veckors tid ty jag var så avslappnad,utvilad o ville inte förstöra den känslan.Men sen öste vardan o stressen över mej o det blev detsamma igen.Jag får väl skaffa mej ett annat "rus" ! Kanske.Jag vet inte.
Men det här livet med mycket jobb alkohol o det ena med det andra stressmomentet det kommer ta kål på mej,en nyss fyllda 60årig kvinna.

måne (inte verifierad)
hej mamma kvinna 46 , vulket svar du gav mig!! du är...

hej mamma kvinna 46 , vulket svar du gav mig!! du är enastående!!!! jag vill göra samma resa som du ,hade bestämt mig för att försöka dricka normalt, gick bra ett par veckor men i förrgår gick allt snett dricker till en viss gräns sen försvinner allt vett,är elak mot min man,beter mig som ett svin,barnen får se mig ,det är det värsta ,jag ska ju va en förebild, mådde asdålogt dan efter,MÅSTE SLUTA;kan inte fortsätta inbilla mig att jag kan dricka normalt,vill verkligen må bra o att min familj ska må bra, har ätit antidepp ett halvår ,slöt för några mån sedan ,ska nog fortsätta med det,men dem går ej ihop med för mycket alkohol,trodde väl det när jag tog dem,mådde typ dubbelt så dåligt när jag drack samtidigt som jag åt tabletter.Man är ju inte klok när man tänker på det,vill verkligen sluta,JAG MÅSTE SLUTA!!!!! ni är underbara här på forumet kram puss skriv till mig!!!

måne (inte verifierad)
Hej Pia,ja , allt känns faktiskt helt ok,tack för att du...

Hej Pia,ja , allt känns faktiskt helt ok,tack för att du frågar,hoppas allt är väl med dig ochså. Har varit en av de bästa helgerna på länge,ätit gott ,varit ute o gått, plockat mer(?!) svamp,kan inte låta bli fast huset ,somsagt ,är fullt redan.åkt en tur med maken på hojen ,o sett mellansorken lira fotboll. Antideppen går bra ,inga biverkn,o sinnet känns lättare,fast tabl,har väl inte börjat verka än,men jag har ett lugn inom mig som jag inte känt förut,en känsla som säger mig att den här gången så fixar jag det här. Förut var man kluven,ena sidan säker på att inte falla tillbaka,men man kände i ryggraden att man inte litade på sig själv ändå. DEN sidan finns inte där just nu,känner mig hel på den punkten. Jag ska inte ,vill inte o tänker inte falla den här gången. Hela familjen känner nog av lugnet(mitt i vardagskaoset!! det är ju som det är) jag tacklar saker annorlunda nu ,märkligt hur några veckor utan alkohol kan förändra synsättet o hur man agerar i olika situationer.Min dotter ser på mig med andra ögon,ängsligheten finns inte där på samma sätt,det känns som bomull för själen.Samtidigt känner jag ett ökat behov av att få vara själv,orkar inte planera för mycket utöver det som måste göras,blivit lite asocial,inte mot familj,men har inte behovet att äta med vänner varje ledig helg osv: Tyvärr är det lite så bland de familjer vi umgåtts med ,att tex, vad gör ni i helgen? vad har ni gjort ihelgen? Så fort man är ledig ska det fyllas med träffar,pizzakvällar,tjejmiddagar,tacokvällar,bowling,bio,kortspel,som om det inte vore nog att barnen oftast har aktiviteter varje helg ändå.Det går lite status i att hänga med på så mycket som möjligt,liksom "fel" att säga att man bara varit hemma o tagit det lugnt. Sånt där stressade mig enormt förut MEN jag struntar i det nu ,vill o orkar vi så hänger vi på,annars får det vara,min man tycker likadant,vi är lite av hemmapulare båda två,närmaste familj(jag har tre syskon,han två) räcker gott,o vi har fått det bättre tillsammans än på länge,jag o min man. Så nog är man på rätt spår,,,,,,KRAM TESSAN

chgu@live.se (inte verifierad)
Hej! Har märkt att man blir väldigt festglad av...

Hej!

Har märkt att man blir väldigt festglad av antidep.
Spärrarna försvinner s a s.

Det måste du vara medveten om...

Vet fllera personer som festar hårt pga ssri......

Försök ta kontroll över ditt liv och vad som är bäst för dig.....

Love C

Blåtiran (inte verifierad)
Måne har du lagt dig vi kanske hörs i morgon kramar

Måne har du lagt dig vi kanske hörs i morgon kramar

måne (inte verifierad)
Hej Blåtiran,hoppas du är ok,Du kanske ska gå under ett...

Hej Blåtiran,hoppas du är ok,Du kanske ska gå under ett annat namn nu,din blåtira har väl försvunnit,du förtjänar ett annat namn,kompis! Har ett ärr kvar från en fyllekväll,skulle mitt i natten gör avarma mackor,smart, brände mig ordentligt,på plåten har ännu ett ordentligt märke kvar ,som en mörk skugga,som elakt påminner mig om den kvällen,kanske är bra att bli påmind,,två veckor nykter i alla fall,börjar känna att jag tycker om mig själv lite mer för var dag,men vägen är lång,skönt att ni finns ,är lite orolig för jobbet som börjar imorrn,vardagskarusellen börja snurra. måste behålla lugnet och försöka skriva till er varje dag,hur går det för dig,läste om din katt ,jag är så ledsen för din skull,jag la in ett svar till dig på en annan rubrih ,om våran katt,läs där,vi hörs snart kram måne,(Tessan)

Annsan12 (inte verifierad)
Hej måne nu är jag här igen jag har nicknamn Annsan 11...

Hej måne nu är jag här igen jag har nicknamn Annsan 11 nu.Hoppas du har det bra, I morgon har jag varit nykter en månad. Jag mår bara bättre och bättre .Jag tänker inte ens på att dricka mer och det känns underbart. Liet har fått en ny mening men det tar ett tag har man märkt. hoppas du skriver kramar

Kvinna-mamma46 (inte verifierad)
Grattis Annsan12 (f.d blåtiran som jag förstått) Så...

Grattis Annsan12 (f.d blåtiran som jag förstått) Så skönt att du är på rätt väg och att du mår bra. Keep up the good work.

Kram Pia

Marie1 (inte verifierad)
Hej! Själv är jag på 18:e nyktra dagen och det har...

Hej!
Själv är jag på 18:e nyktra dagen och det har gått fint så här långt! Bestämmer mig för att vara det i dag också. Förut så var helg synonymt med att dricka och jag fattade inte att en del människor inte drack, hur njöt de av sin helg? Nu vet jag! Jag vaknar pigg och utvilad utan huvudvärk och ångest och orkar göra både roliga och nyttiga saker under de lediga dagarna. Jag minns filmer och andra TV-program jag sett och somnar inte mitt i. Härligt!

Annsan13 (inte verifierad)
Grattis marie till 18 dagen och tack Pia så mycket . ja i...

Grattis marie till 18 dagen och tack Pia så mycket . ja i dag är det en månad jag varit nykter härligt känner mig lugn nu igen.jag glömmer aldrig när jag hade ramlat och jag sökte hit. detta hjälper mycket att skriva av sig och möta er härliga snälla människor.All stöttning jag fick ni är otroliga det här är nog bättre AA.Många kramar återkommer.

Annsan13 (inte verifierad)
Mitt nick namn är nu efter lite strul Annsan 13 om ni...

Mitt nick namn är nu efter lite strul Annsan 13 om ni vill nå mig jag stöttar och hjälper till så gott jag kan. Kramar på er alla ock kämpa på

Kvinna-mamma46 (inte verifierad)
Marie! Visst är det en härlig känsla att märka att...

Marie!

Visst är det en härlig känsla att märka att det är gott att leva utan vin.. att den rädslan att livet skulle vara tomt utan var en myt vår hjärna hade hittat på.

Ja, vi är faktiskt födda och skapta till att vara nyktra och det är då det riktiga livet finns för oss. Närvarande, sunda och kapabla att njuta av de riktiga sakerna i livet.

Alkoholen är listig falska och stark, precis som andra droger. Som någon skrev här, enda skillnaden från kokain och annat skit så är alkoholen legal och glorifierad i vårt samhälle. Fast den gör så otroligt mkt skada.

Lev väl och nyktert mina vänner.

Kram

måne (inte verifierad)
hej all goa vänner,, en nykter helg,otroligt...

hej all goa vänner,, en nykter helg,otroligt skönt,livet går upp o ner men det är en otrolig känsla att få möta det med närvaro, haft ett återfall på en månad,ett ordentligt sådant men ändå,länge länge sen man kan säga att man bara druckit en gång på en hel månad,,minns inte när ,men jag är mer blödig nu ,allt blir ju så tydligt,känslor,allt, man är ju ganska sårbar,har börjat äta antidepp ,vill o vill inte ,man behöver kanske lite hjälp med nedstämdheten ,Funderat på johannesört ochså ,men är det lika bra ? Vi som har ett missbruk i grunden kanske behöver ha sånt som vi vet funkar,lite starkare grejer änhälsokost ? vad tror du Pia? Tack alla ni ,,,Victoria,hu har din helg gått? kkram Tessan

Kvinna-mamma46 (inte verifierad)
Hej Måne! Vad gott att helgen blev bra! Jag tycker...

Hej Måne! Vad gott att helgen blev bra!

Jag tycker du ska fortsätta med de tabl som du börjat med. Ge det åtminstone 3 veckor och se hur det fungerar. Prata sen med din läkare om du inte tycker att de hjälper ordentligt. Det finns många olika sorter och ibland får man prova några innan man hittar rätt. Eller man behöver kanske höja dosen på de man har.

(Egentligen tycker jag att du borde prata med din läkare redan nu och berätta allt om hur du mår och att du har slutat dricka.. )

Släpp framför allt all tänk om att det inte är bra att äta antidepr. Läs vad Berra skrev under sin tråd. De är inte vanebildande och det är inte skamligare att äta såna än att äta vitaminer vid vitaminbrist! Det är svårt att läsa mellan rader på nätet men i dina inlägg så känns det som att du skulle kunna må bra av att slippa lite av din känslighet och sårbarhet just under denna period när du slutar dricka. FÖR att sluta dricka är det allra viktigaste för dig! Annars kommer du troligtvis aldrig att må riktigt bra igen.

Jag känner igen mig i så mkt och jag har varit alldeles för känslig oxå. Påverkad av allt som hände runt mig, grubblade. oroade mig, blev ledsen. Kände krav att vara duktig men blev trött och stressad. Jag var sjukt överkänslig för kritik.

Jag är samma person men jämnare och starkare. Jag vet faktiskt inte hur mkt som beror på tabl och hur mkt som beror på att jag medvetet jobbat med mig själv. MEN utan tableternas höjning av grundstämningen så vet jag att jag aldrig klarat att vända negativt till positivt. Jag har varit en sökare i hela mitt liv och tidigare också försökt med meditation och mindfulness men inte lyckats hålla fast vid det. Sen är det nog så att upplevelsen att hitta sig själv och sin livsglädje i nykterheten efter många års vinpimplande är stort och i sig väldigt upplyftande för själen.

Jag tog som sagt all hjälp som finns att få för att sluta dricka.
Antidepr.
Sömntabl
Antabus.
AA inte bara möten, utan jag gjorde stegen och läste på mkt om medberoende.
Läste om alkohol och beroende.
Läste om personlig utveckling.
Vilade.
Släppte alla måsten.

Idag ett år efter så äter jag mina antidepr och ingen annan medicin. Livet har fallit in i en naturligt rytm utan dricka. Det är skönt och lugnt och fullt med gjädje. Ibland kommer jag ihåg att tacka, vara mindful osv, ibland glömmer jag det. Men när saker och ting strular så har jag metoder att stilla mig och det funkar. Försöker vara här och nu och inte oroa mig för gårdagen eller morgondagen. Sinnesrobönen. Andningsövning.

Någon dag ska jag försöka trappa ner och sluta med antidep men inte ännu. Familjen förjänar att jag är lugn och trygg och mår bra och det är ingen brådska, jag mår ju bra av dom.

/Pia

Beträffande johannesört / antidep så har jag ringa erfarenhet. Vet bara att båda är stämningshöjande genom att de ökar serotoninhalten. Känner en kille som äter johannesört och för honom funkar det. Han har dock ej missbruksproblem.

måne (inte verifierad)
Hej Pia,känns jättebra att läsa dina svar, ja du har...

Hej Pia,känns jättebra att läsa dina svar, ja du har nog rätt ,man får sluta tänka på antidepp som något skamligt,har lite inställningen,at bli av med drickat men måste ta till tabletter,men det ligger nog mycket i det du säger att det är inte annorlunda än vitaminer vid vitaminbrist. Man är ju inte riktigt i den perioden i livet då man kan vila mycket o släppa alla måsten ,visst ,min man o jag delar på det mesta men jag måste ju orka (fy vad jag känner mig ego,bara mal om mig själv,men det är bara här på forumet som man släpper ut allt,jag är inte känd för att gnälla ,ssnarare tvärtom,tar in andras problem mer,). Har inte haft nåt alkosug alls den här veckan,där känner jag mig ganska stark just idag i alla fall,värre med livsgnistan,men ,jag fortsätter äta min medicin så får vi se om det hjälper. Jag o lillen har varit hos min älskade farmor,ätit go lunch hos henne och sen tagit en skön promenad o ätit glass i sensommarsolen. En behaglig dag so far,brukar bli mer hektiskt framåt em ,kväll då de andra kommer från skola,mat skjuts hi o dit,diverse bestyr,ja ni vet alla hur det är ,det är väl när det blir för kaosigt som jag inte fixar det,det blir kaos i hjärnkontoret ochså ,hoppas på att finna ett inre lugn så småningom.Kram Tessan

Kvinna-mamma46 (inte verifierad)
Hej Tessan. Ja, det förstår jag så väl. Har...

Hej Tessan.

Ja, det förstår jag så väl. Har skrivit det innan oxå, att det inte är lätt att hantera stressen och släppa måsten när man har yngre barn. Jag var väldigt priviligerad som kunde släppa allt. Men ett inre lugn är mkt viktigare än ett yttre och att som du så ofta beskriver, ha det gott med sina barn. Fast det krävs mer för att ändra sitt tänk när man är mitt uppe i vardagsbestyr. Komma ihåg att ta minipauser när man andas rätt och landar här och nu. Stilla tankarna från att rusa iväg mot nästa sak som måste göras, o nästa o nästa... Tro mig, man hinner lika mkt eller mer!
Lugnet smittar sen av sig på resten av familjen.

O Tessan, du är inte ett dugg ego, du beskriver bara verkligheten för en småbarnsmamma. Det är ett hektiskt liv idag , barnen har sina aktiviteter o läxor som ska hinnas med. Det är ett pusslande hela tiden o ofta var man bara såååå trött. Men att bli nykter är det primära, för i längden blev man ju bara ännu segare och tröttare, irriterad o stressad när man drack... eller flummig o hur bra på att läsa läxor med barnen var man då? Och förebild?

Usch jag glömmer aldrig en gång när vi tittade på Sunes sommar en lördagkväll. Jag drack vin. Och skrattade så jag grät åt filmen. Då tittar min dotter på mig och sa: Mamma du skrattar bara när du druckit vin! Jag fick en stor klump i magen, blev rädd för hennes iaktagelse. Barn är kloka och redan då borde jag tagit det som en varningssignal. Istället satte jag på filmen på söndagen igen, och skrattade lika gott då.. Och tyckte naturligtvis att då var det lugnt, jag skrattar lika mkt nykter och drickandet var under kontroll. Herregud så dum man var.

Ja, ännu en flashback som ventilerats. Man har mkt i sig som man skäms över och som kommer upp till ytan .. skönt med detta forumet där man kan ta upp spökena till ytan och förhoppningsvis bli av med dom.

Ni ska veta att ni alla här hjälper mig jättemkt. För som någon sa, en alkoholist har lika nära till glaset, hur länge hon än har varit nykter. Genom att skriva och läsa här så stärks min nykterhet istället för att jag kanske hade trillat in i en vardagslunk utan eftertanke o då tror jag det är mkt lättare att trilla dit igen. O kan jag hjälpa o inspirera om än bara så lite så är det guld värt. För jag vet vilket helvete det var och jag vet hur bra det kan bli

Kram

vana (inte verifierad)
Jag har åxå börjat med mina lyckopiller igen,idag...

Jag har åxå börjat med mina lyckopiller igen,idag faktiskt.
Jag mådde bra av dom.jag slutade med dem en månad innan jag blev nykter o jag känner mej låg utsn dem.
Just nu triggar min son mej ganska mkt åxå.Det är väl en slags ordentlig frigörelse han har från mej,men han "skyller" det mesta på mej o sa tom igår han tyckte jag var en ansvarslös mor.Bla för att jag skaffade barn så sent (39 år) o att jag skaffade barn med en alkis.Själv var jag ju nykter under hela hans barndom,ändå räckte inte det för honom.Det gör lite ont att jag inte har räckt till för honom trots detta o trots att jag gjort mitt allra bästa.

Kvinna-mamma46 (inte verifierad)
Hej Måne-Tessan. Saknar dig här, är allt ok?...

Hej Måne-Tessan.

Saknar dig här, är allt ok?

Kram Pia

Adde (inte verifierad)
Jag vet inte om jag missat något men jag fick backa...

Jag vet inte om jag missat något men jag fick backa långt tillbaka för att hitta din tråd Måne !

Hur är läget ?

måne (inte verifierad)
oj det var länge sen jag var här inn...

oj det var länge sen jag var här inne
bergodalbanaturtillbaka
läget själv Adde?
har ju snackat med dig sen detta datum men kanske ska ta upp min tråd igen
morgon
tidig
semestern är slut
jobba idag
bara halvdag
o ledig imorron
mjukstart
nykter morgon men jäklar va kaffet blev starkt
bryggarn börjar knöla,sätter jag på 4 koppar får jag typ tre
som är asstarkt,bra kanske,som kompensation för annat starkt
är som sagt ledig redan imorrn,märkligt hur tankar på att "då kan man ju dricka lite ikväll"
kommer som ett brev på posten
a.s.a.p
o ena sidan vill jag inte alls det
ska definitivt inte alls det
bör inte
får inte
vill inte
vill,,,,,
usch
vill över på min säkra sida
kunna känna mig mer säker
vacklar,velar
o vet att det alltid felar
om första glaset intas,,,,
får ta en dag i sänder
annars har det på det stora hela vart en bra semester
mycket sol o bad
en minitripp med morsans husbil
till en av de finaste stränderna i sverige
som vi har inom kort avstånd(5 mil)
hade husbilen 20 m från stranden
härligt
vågor,salta hav,sol,glass,sand mellan tårna
sand i husbilen,mellan lakanen
mellan tänderna
bättre än fylleångor iaf
drack dock ett par öl den kvällen vi åt på restaurang
höll mig i skinnet
nära att en box hamna i husbilen,men i sista sekund
tänkte på familjen,,
o glad för det
men tagit igen det senare,tyvärr
men gjorde inte bort mig då heller
drack,blev full,men la mig utan bråk,tårar,
eller snubbel
ändå trubbel,dan efter
bakis o ångestfylld till brädden
men det är en vecka sen nu
druckit vid ett par tillfällen efter det,men bara ett par öl
åt gången,velat ha mer,men stålsatt mig
why bother,,varför utsätta sig
mitt inre spelar mig ett spratt känns det som
vet hur det måste o bör vara
yet,,,,,,
oj,måste käka frukost
hur man nu ska få i sig nåt så tidigt,,
ha en bra dag goa vänner
er som jag ej ser
men ändå känner
ty så mycket in common
vad rimmar på det?
plommon?
ringrostig poet
inte smal
inte fet
men jag vet
liksom ni
att spriten ska vi låta bli,,,
hmm,,
vad blev det där
kram Måne

Adde (inte verifierad)
Ja det var ett tag sedan jag ställde frågan här. Allt...

Ja det var ett tag sedan jag ställde frågan här. Allt är nära på din kobbe ! Även AA grupperna.

Jag blir lite ledsen när jag läser att du fortsätter med öl fast du vet konsekvenserna.

Sköt om dig.

kaiko06 (inte verifierad)
Hej på er alla. Nu har min man åkt i väg till...

Hej på er alla.
Nu har min man åkt i väg till sommarstället. Vi träffades för fyra år sedan. Då hade jag varit ensam i en vecka från ett femton långt förhållande med två barn. Vi träffades på bolaget. Jag var full och ledsen och han tog hand om mig så väl så väl. Vi festade verkligen loss. Han var snäll och omtänksam och vi hade jättekul. Lyssnade på musik och åt god mat. Skrattade och allt var hur bra som helst. Trodde jag...... Haha.
Mina problem med alkohol har alltid funnits där. Men med småbarn och familj gick det att lägga det åt sidan. Bara ibland poppade det upp och när förhållandet blev dålig... ja då drack jag naturligtvis och skilde mig.
Jaja, vi söp ordentligt min nya kille och jag. Hela veckor ibland. Helt galet. Jobbet blev lidande naturligtvis. Jag insåg ett par gånger att detta inte var det jag ville och försökte göra slut. men det gick inte. Jag var för svag helt enkelt. Ville inte vara ensam och ta tag i mitt liv. Efter ett år flyttade vi ihop i hus och sade till oss själva att nu får vi skärpa oss.....folk kunde ju titta in i fönstret....Helt sjukt. Vi drack inte när vi hade barnen/ungdomarna, han hade två sedan tidigare och jag hade två. De gillade inte att vi drack så vi lyckades vara nyktra de helgerna vilket jag är tacksam över. Ibland hände det men kanske ett par gånger per år. Den senaste tiden har det hänt andra saker i mitt liv. Min pappa dog utomlands (söp ihjäl sig) min äldsta dotters pappa dog, (knarkade ihjäl sig). Jag var också med om ett otäckt rån i mitt arbete. Mitt i allt detta fortsatte jag att supa som en galning varannan helg. När ungarna kom på måndagen var jag helt slut och hela veckan gick åt till att kurera sig. Alla här vet hur det är att inte kunna sova på grund av bakfylla.Jag var helt enkelt som en zombie och det påverkar min relation till mina barn och naturligtvis till mitt arbete. Jag började försöka tänka om. Ville inte längre helt enkelt. Det händer som mycket tokigt när man är så full som jag blev. Min man (vi gifte oss för ett och ett halvt år sedan) hakade inte på. Det var då jag såg vilket jävla misär vi lever i. Det är så lätt att trösta varandra när man dricker lika mycket båda två. Visst har jag också druckit, men något har hänt med mig på något sätt. Det senaste hemska som hände var att han drog iväg och satt med sin polare och sitt gamla ex och drack hela natten. Kom hem på eftermiddagen dagen efter. Aprak. Jag kände bara avsmak. Sedan har vi varit på semester. Jag ramlade på en utomhusrestaurang. Drog baklänges så alla skrek och de ville ringa ambulans. Herregud säger jag bara. Sedan har vi varit hemma ett tag och nu skulle vi ha våran vecka på sommarstället för oss själva. Jag valde att göra slut istället. Jag vet precis vad som händer där. Vi super oss apraka en hel vecka och vår frukost består av en öl. Jag vill inte längre. Enda gången vi nyktrar till är när vi måste åka till bolaget för att köpa nytt och då köper vi rejält för att inte behöva nyktra till på några dagar. Han är förkrossad och har åkt själv med två backar öl. Jag vet inte om han är själv eller om han är ensam men jag skiter i det. Mina barn ska snart till sin pappa och jag har alkohol i kylen. Vill inte dricka den för då kommer jag ringa honom. Men suget är starkt. Allt är så jävla hopplöst ibland. Vet att jag borde låta blir. Jag har antabus och borde ta den....

måne (inte verifierad)
kaiko låter jobbigt är jobbigt hopplöst...

kaiko
låter jobbigt
är jobbigt
hopplöst ibland
känns ju som (vem är jag att tillrättavisa nån)
eller man får känslan av att ni kanske ehöver va ifrån varann ett tag
eftersom du har sökt dig in här
letar efter en väg ut
läskigt att läsa att du höll det under kontroll när barnen var ,är nära
hjälp tänker jag,,om det inte vore för mina barn hade man väl kanske inte varit
så motiverad som man trots allt,är,var,blir,ibland,,vacklandes
men ändå
tänk om allt faller när barnen växer upp
varför får jag såna tankar?
hjälper att skriva de av sig,fast de verkar korkade
allt man skriver
låt bli ölen lilla du
det gör jag ikväll
kram Måne

måne (inte verifierad)
oj då,ska kanske skriva lite på min tråd man halkar in...

oj då,ska kanske skriva lite på min tråd
man halkar in lite här o var
men inte på fyllan jag halkar ikväll
gör mitt yttersta för att vara mot mig själv snäll
äta bra o varva ner
av naturen jag bara vill ha mer o mer
kan vandra runt o fantisera
om att vara en fågel i skyn kanske en sorglös trana
vilken syn!
men kanske ändå
får det vara så
att jag får va jag
men ok,det känns ganska bra

jahaja
allsång på tvn
o te med ingefära o honung
o min lilla bakar lerkakor
i himmelens alla färger,som han bjuder mig på
bara att låtsasäta efter bästa förmåga
yammi
en skön kväll,men blec snuvad påkvällspromenaden,det ösregnar(blev,inte blec)
sitter hoptryckt i vår tvåsitssoffa
hunden breder ut sig,har hela hennes bakdel i knät
o hon snarkar högt kram alla ni därute,carpe diem Måne

Kvinna-mamma46 (inte verifierad)
Vad härligt det låter Måne! Jag har semester nu...

Vad härligt det låter Måne!

Jag har semester nu och det är djur ungar och natur för hela slanten. Kom precis hem från en lång ridtur, kvällen var helt gudomlig. Det är så härligt och jag känner ibland att jag har så många att älska att det knappt får plats i bröstet!
Mannen har köpt ny mc och är glad som en liten pojk. Jag oxå för det är en härlig glidare och jag sitter så gott på bönpallen.

Ibland lever vi för mycket här och nu... kommer inte att bli några välbärgade pensionärer precis. :) Men det ordnar sig alltid.

Kram till dig, härliga Måne

måne (inte verifierad)
gulle dej pia min man köpte ju hoj förra våren o jag...

gulle dej pia
min man köpte ju hoj förra våren
o jag säger som du
man sitter som en smäck därbak
jag älskar det
känner mig såå nära naturen när vi glider fram
han är ingen fartdåre
bara glider fram
mullret,vinden
great feeling
kan man nånsin leva för mycket bara här o nu?
tror inte det
det är vi som kan det,,som verkligen LEVER
ingen vet nåt om morrondan,,,
pengar,,detta eviga ekonomiska
mat i magen ,tak över huvet
o en massa kärlek kärlek
att ge,o få
kostar i alla fall gratis
nej du,nu blir det kaffe i solen
man får passa på
love u
Måne

måne (inte verifierad)
gomorron alla forumare en ny dag gryr jag är inte...

gomorron alla forumare
en ny dag gryr
jag är inte yr'
utan ganska lugn o tillfreds
men helgen nalkas
o jag måste medge
att jag inte tänker dricka
men tankar kommer ändå
herregud
en öl eller två?!
struggling inside
strong on the outside
but this time im gonna win
without vin,,
hm,,
poetiskt så det förslår
men speglar hur jag mår

men har bestämt mig att detta ska bli en bra dag
kaffet är gött
bara mjölk
inget sött
ett par goa mackor med ost o grönt
lite fil,vitaminer o piller
dagen kan börja
jag jobbar,ser ut att bli en solig dag till idag
härligt
känner mig som ett hav ibland
vågor av funderingar tankar ,känslor som sköljer över hela min själ
ena stunden är sjön spegelblank
nästa sekund rullar vågorna in
men allt måste ju få komma fram
o efter många stormar så vet man ungefär
vad man måste göra för att nå hamn
flummigt värre
men ni förstår nog hur jag menar
men på det hela så är det bättre idag
än för typ ett år sen
min första nyktra längre period(lång o lång,4 mån)
kändes allt sååå bra,trodde,jag fixade det
sen föll man ett x antal ggr,på botten igen
den här gången
är jag mer försiktig med att känna mig alltför nöjd
vet ,att det kan raseras så snabbt,att detta är ett livslångt projekt
lovade i början av detta år,ett nyktert år,pyttsan
hur kan man ge ett sånt löfte?!
en dag i taget,,,
"yesterday is history
tomorrow is a mystery
Today is agift"
carpe diem
Måne

måne (inte verifierad)
oj,nyss inkommen från en promenad dyngsur är jag...

oj,nyss inkommen från en promenad
dyngsur är jag
regnet slog till
med blixtar o dunder
vackra blixtar från mörk himmel
gillar sånt här väder,ibland alltså
tänt några värmeljus o ska snart laga middag
en behaglig dag
barnen sitter framför tvn,resp datan
hunden blöt liksom jag
snarkar redan gott ,motionerad o trött
enkelt,skönt,okomplicerat
så känns mitt sinne idag
en stund i taget
bara grabbarna som kivas lite emellanåt
syskonkärlek,,heter det visst
men jag kan bli galen på dem i bland,,,,
trots 7 år mellan dem,,
älskade skitungar,
men,jag tar en dag i taget
kram

Sidor

Låst tråd