...för förändring.

Jag tänker använda detta som dagbok.

Lite historia om mitt beroende:
* Har tagit insomningstabletter till och från i ca 20 års tid.
* För ca 2,5 år sen blev det stora förändringar på mitt jobb som ledde till att jag gick in i väggen. Tabletterna för sömn ökade
* För ca 1,5 år sen försökte jag dra ned på insomningstabletterna och då tog jag tyvärr till alkohol istället
* Mitt drickande har tidigare varit väldigt svenskt,dvs nykter nästan jämt och på fest för mycket alkohol.
* Min nuvarande sambo flyttade jag ihop med för ca 4 år sen. Han har oxå ett beroende, men det ser helt annorlunda ut än mitt. Han dricker ca 2 starköl per dag, men sen är det bra.
* För ett år sen bestämde jag mig för att nu får det vara nog med insomningstabletterna. Jag mådde inte bra av dom och jag hade även blivit beroende av alkohol. Gick till läkaren, fick naltroxene utskrivet. Det hjälper lite, men snart var jag igång att dricka igen.
* Hösten 2015: nu har jag dragit på mig både ett medelhavsdrickande och har kvar det svenska sättet. Dricker lite varje dag under veckorna och blir skitfull på helgen.
* Efter jul 2015 får min sambo nog. Efter att ha varit stupfull och betett mig som en idiot, slänger han ut mig. Flyttar till min bror ett tag och har sån tur att min sambo tar tillbaka mig, men med löftet att vi ska ha minst en vit månad och att även han håller uppe.

Så nu sitter jag här och skriver. Har varit nykter sedan 28 dec, med lite misstag, har druckit tre 3,5 utspridda på tiden och ca 4 cl minttu. Har dock inte alls varit full.
En del av mitt beroende beror på min och min sambos ansträngda förhållande. Vi är båda känslomänniskor, men vi hanterar det på olika sätt. Han lägger locket på och jag vill ta ut det direkt. Jag är hetlevrad och min sambo ännu värre. Jag tycker dessutom att min sambo är lite gammaldags, han vill gärna styra mig och tala om hur jag ska göra i olika situationer osv. Det tål inte jag. Jag har helt förtröstan till mig själv och mitt eget omdöme (utom vad gäller alkohol). Min uppväxt var sådan att jag och min bror fick göra precis samma saker. Vi arbetade mesta utomhus när vi var barn, så nån husmorsdröm har jag väl inte blivit. Inget jag eftersträvar heller, det finns viktigare saker att göra. Tilläggas ska att min sambo är 15 år äldre än mig. Å jag är ingen barnunge utan har 44 års livserfarenhet.
Nu måste jag oxå skriva att vi har väldigt fina stunder oxå, annars skulle jag inte vara kvar. Vi har väldigt många gemensamma intressen, jakt är ett. Å vi har väldigt kul ihop. Å min sambo är en ärlig människa som jag vet vart jag har. Snygg. Rolig, när han är på humör. Så egentligen har jag inte mycket att klaga på.

Jag har två barn som så klart märkt av mitt drickande. De bor varannnan vecka hos sin pappa. Den relationen fungerar väldigt bra, jag och deras pappa är väldigt goda vänner. Som tur är tror jag att det värsta i mitt drickande har jag lyckats undanhålla för dom. Men vad vet jag, de kanske har märkt det ändå.

Det jag har svårt att ta är min sambos ständiga gnällande. Han gnäller om disken, för mycket skor, ungarna stojar osv osv. På det viset är han ganska negativ. Om jag är ledig, tycker han inte att jag får sitta och ta det lite lungt, då är jag lat. Han skyller mycket på mig att det inte händer något, när det förmodligen är sig själv han är irriterad på.

Nu förstår jag att jag inte är nån lätt match att leva med heller. Jag vet att jag kan låta hård och domderande, fast jag själv inte alls tycker att det är så. Mina barn säger detta. Så troligen är min sambo och jag lika i det fallet.

Men, nu har jag varit nykter i 10 dagar, så när som på de där tre 3,5 och 4 cl minttu. Det här tänker jag hålla i.

Förut, när min sambo farit ut mot mig och klagat på nåt, så har jag tagit till bärsen. Nu är det slut på det

Som ex: idag sa jag att jag tycker vi ska göra något ihop hela familjen. Min sambo säger ofta att han tycker att vi inte gör några roliga saker längre. Å att det i princip är mitt fel. Det vet jag att det inte är. Men hur som helst så har jag i flera dagar försökt få till att vi ska göra något hela familjen dvs min sambo och jag + mina två barn, 12 och 14 år. Men det är omöjligt, han vill inte, det är ju skidor på tv, hockey på tv....åhhh jag avskyr tvn.

Hade det varit för två veckor sen hade jag löst det med att ta en öl. Men nu är det borta. Så skönt! Alltså suget är delvis kvar, men det är inte så svårt att låta bli.

Vill bara tillägga en sak; utåt sett verkar det inte som jag har några problem. Jag är omtyckt och betraktad som duktig och redig. Folk skulle nog inte tro sina öron om de fick höra sanningen om mig. Sköter arbete och allt annat fläckfritt...

Hej och välkommen Eulalia!
Vad bra att du kommit hit, hoppas det kommer hjälpa dig att få ner dina tankar till ord. Dagböcker är bra dem!
Grymt jobbat med 9 dagar utan alkohol, förutom mintun å ölen. Se dem som minus 1, riktigt bra jobbat.
Det är inte lätt att bryta ett missbruk, men du är på god väg.
Hejar på dig.

Kram studenten.

cruella

10 dagar låter fantastiskt i mina öron! Du beskriver ditt- och sambons förhållande klarsynt tycker jag. Jag tror på att du även i fortsättningen kommer kunna hantera problem er emellan på ett annat sätt än att ta en öl. Lycka till!

Eulalia

Tack för ert stöd. Ja, det ska bli ändring nu, men rastlösheten river i mig. Vill att det ska hända saker hela tiden, och nu är det så mycket ledigt. Nyss var jag och jäntan ute och gick med hund en timme, trots att det var -15. Himla skönt, men när jag kommer in så sitter sambon vid den där förbaskade tvn....önskar inte tv n fanns ibland.
10 dagar känns bra. Tack tack för pepp, det behövs! Kram

Eulalia

och veta att jag varit nykter. Arbetsdag idag, äntligen. Rastlösheten fortsätter att slita i mig, är så irriterad hela tiden. Abstinens kanske? Hur som helst är det skönt att vardagen drar igång igen....

blomstra

Snyggt jobbat!! Beundrar dig för att du kommit så här långt. Älskar vardagen!!

Leverjag

Vad bra att du tar tag i ditt missbruk. Bra jobbat! Det blir lättare och lättare med tiden.
Din historia känns igen härifrån. Ofta får man jobba med sitt inre i samband med att man tar tag i sitt missbruk. Det finns ofta underliggande beteenden och behov som behöver tittas närmare på. Er relation har formats både av alkohol och av era personligheter. Kan ni prata om detta med varandra. Låter som det finns en obalans. Jag känner igen det i min relation. Tror du måste göra saker med barnen själv till att börja med. Hur mår han. Att dricka starköl varje dag låter inte heller så sunt. Vad är det ni två dövar?

Det är första steget på en förändringsresa som ofta innebär en chans att förändra sitt liv och allt möjligt kan sätta igång efter ett tag nykter. Det som man dövat behöver redas ut...
Vanligt med irritation första veckorna. ;-)

La in inlägg i blomstras tråd nyss med lite länkar som du kanske vill titta på.

Läs och skriv här. Försök göra saker du mår bra av och reflektera över vad och vilka känslor som triggar ditt sug. Lär känna din alkoholism. :-)

Lycka till!

farmor

Hej ? och heja på!
Leverjag har kloka synpunkter och egen erfarenhet!
Fortsätt att vara stark och gör saker tillsammans med dina barn om sambon fastnat vid TVn.

Eulalia

...Leverjag! Jag vet att min sambo dövar sin barndom. Men det skulle han aldrig vilja erkänna, eller jag tror snarare att han inte orkar ta tag i det. Det är för tungt. Jag, i min tur, dövar hans sätt. Men jag ska inte skylla allt på honom. Som jag skrev tidigare vet jag att jag upplevs som "mycket starkare än vad jag är". Då känns det antagligen för min sambo som han sparkar uppåt, medan jag tycker att han är elak.
Jag har tappat bort mig själv i alkoholträsket. Jag måste hitta gamla vanliga mig igen.
Men ni har rätt, tänkte det själv idag, att i helgen hittar jag på nåt själv med mina barn. Bio, kanske? Den där julfilmen med Robert Gustafsson skulle jag vilja se.
För övrigt har det känts väldigt bra idag, för första gången på länge. Var nog bra att komma igång och arbeta nu. Känner mig inte alls lika irriterad nu på min sambo. Men, å andra sidan, är han inte hemma än. Men det ska nog gå bra. Ser skymten av hur jag brukar vara tidigare. Måtte jag bli helt tillbaka!

Leverjag

Håll i din nykterhet, så kommer det andra få en lösning också. :-) vad du än gör, ta inte första glaset. Rena din kropp så händer det massa trevliga saker med dig med tiden. :-))

(Berätta hur filmen var, sen ;-)

Kram

Eulalia

Så bra jag mår denna morgon. 12e dagen nykter. Nu är det bara att hålla i. Ska som Farmor gjort köpa hem lite goda théer till kvällsdryck. Ett annat tips jag kan ge till alla som gillar det, är att sticka. Jag stickar bara "lätta saker" för att kunna se på tv samtidigt. Det håller rastlösheten i schack. Blir många halsdukar, hahaha...

farmor

Det är ju för underbart att du är inne på 12:e dagen! Ja, ge dej själv tid att läka kropp och själ från alkohol. Först därefter blir du klarsynt till vilka beslut du behöver ta. Det finns alltid möjligheter. Det är mycket lättare att se dem utan alkoholdimman.
Vi stickar oss igenom fredagskvällen och sippar på The!

Leverjag

Så positiv du låter och vad härligt att du mår bra. Grattis till dina dagar. Snart två veckor! ?

Kämpa på och ha en fin kväll!

Eulalia

Har försökt få med min karl på än det ena, än det andra. Han klagar själv över att vi aldrig gör nåt kul. Men han vill ju inte! Det är mycket snack på en liten verkstad. Men, men, nån bio blir det inte, Leverjag...vi har en bit till stan, istället ska vi åka till en jättefin loppis. Jag och barnen. Gubben får väl sitta hemma och tjura då.
Förresten hade jag ett lätt misslyckande igår, jag drack två st 2,8 folköl....men jag blev iaf inte alls påverkad, kände det inte ens. Kram på er alla

cruella

Det är bra att du och barnen kan göra saker tillsammans utan gubben, kanske han kommer med på tåget så småningom. Ett litet återfall är absolut inget misslyckande, men var uppmärksam bara så det inte trappas upp, det blir ju lätt så. Har du bestämt dig för att inte dricka något alls idag, eller hur tänker du? Jag tror att två folköl, även om det är lite och man inte blir påverkad, ändå kan trigga till mer, så skulle det varit för mig i alla falla. Men å andra sidan fortsatte du inte att dricka, så du kanske inte alls fungerar på det sättet :-)

Eulalia

...annars skulle det va jobbigt. Han är faktiskt inte så tråkig för det mesta. När vi är i stugan grejar o fixar vi o hittar på roliga saker. Verkar som han åker in i perioder då det enda som duger är tvn. Barnen är han inte far åt o han klagar ofta på att det 'jag o barnen o han är själv '. Men va tusan, jag försöker få med honom. Jag kan inte göra mer. Jag vill att vi ska göra saker ihop alla fyra. Imorgon ska vi jaga, men då är det bara han, jag o några andra jägare. Men inte barnen.
Jaja nog klagat. Nä Cruella, jag ska inte dricka idag. Även om suget ökar när han är så trög. Ska ha dina ord i bakhuvudet. Förhoppningsvis kliver han ur sin bubbla snart. Det kan faktiskt vara abstinens för honom oxå, han har ju druckit ett par starköl om dagen, även om det inte blivit fler. Vi har båda varit nyktra sen 28 dec. Kram på er alla, hörs snart

Nattugglan

Och grattis till nykterheten!! ??
( skriver man från mobilen kan man göra ?????)

Eulalia

Min karl fattar inte att nåt fattas mig....inte a!