Idag mår jag bra ... men i övermorgon? och dagen efter det?

107 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
sundown
Idag mår jag bra ... men i övermorgon? och dagen efter det?

Idag känner jag mig faktiskt ganska pigg. jag är glad, motiverad, pigg, etc. en skön dag helt enkelt.

Men hur ska jag kunna låta bli att dricka imorgon och på lördag? jag dricker inte kolossala mängder, kanske runt 5st starköl vid varje tillfälle. jag gör inte bort mig eller så. men jag vet att jag under söndag, måndag och en bit in på tisdag kommer att känna mig trött, deprimerad, orolig, omotiverad, ångestfylld och osocial.

det är inga som helst problem att låta bli alkoholen under veckodagarna. men när fredags- och lördagskvällen kommer så kommer suget. blir lite irriterad om jag inte får dricka. kvällen känns nästan lite bortkastad om jag inte får dricka några öl. det har helt enkelt blivit en vana under åren.

hur kan jag låta bli? jag vet att mitt problem inte är av det största slaget. alkoholen har egentligen inte medfört några större problem för mig mer än att jag känner mig mentalt ur form i 2-3 dagar efteråt. men jag tycker inte om att känna så. samtidigt är vanan väldigt stark har jag insett.

Adde
God morgon

sundown !! Min bana började så, några öl för att koppla av framförallt på fredagskvällen. Med tiden blev det på lördagen, självklart till bastun på söndagen, jamenvafan det är ju lillördag,måste fylla på lagret på torsdagen för att ha till helgen men det gör inget att jag smakar lite.....ja, sen var det inte så många dagar kvar på veckan.

Mina problem var inte så stora. Då. Hade jag vetat vad jag vet idag så hade jag haft större koll på mitt beteende så hade jag kanske sluppit en hel del problem senare i livet.

Att bli uppmärksam på sitt drickande är en bra väg för att förebygga och förhoppningsvis undvika det jag gått igenom.

Och idag ser jag enbart fördelar med att vara nykter, jag klarar att vara knäpp på nykter kaluv !

PersonligaPersson
Hej!

Jag hade samma problem som du, sundown. Orättvist mycket nedstämdhet och ångest fram till onsdag efter en helg med "normalt" drickande. Några öl och en delad vinare med frugan. Kolla senaste inlägget i min tråd "Personliga Persson satt en morgon vid frukostbordet".

Skriv här. Låt dina egna tankar och andras input slå hål på myten att det är mysigt att ta sig några järn. Det är inte mysigt när det förstör så många efterföljande dagar. Vissa av oss ska inte dricka, vi tål det inte helt enkelt.

Håll upp i några månader, suget försvinner sakta men säkert. Poppar tillbaka någon gång ibland. Men då håller du dig krampaktigt i forumet tills det gått över.

Häng med!

sundown
PersonligaPersson, din story

PersonligaPersson,

din story påminner ganska mycket om min, förrutom detaljer som att jag inte får minnesluckor eller hamnar i farliga situationer. :)

jag har en fråga till dig. om jag skulle ta en vit period nu, hur lång tid tror du det tar innan jag märker av de mentala effekterna? de kortsiktiga effekterna känner jag till då de kommer redan i mitten av veckan. men fortsätter det uppåt efter det? Är du på lika bra humör idag som du var på onsdagen och framåt? Förstår du vad jag fiskar efter?

Givetvis är det inte lätt för dig att veta men jag är intresserad av dina svar från dina egna erfarenheter.

jag har väldigt länge gått runt och trott att jag är konstant deprimerad och ångestfylld. det är inte förrän det senaste året som jag har börjat fundera över ifall det beror på alkoholen. Men jag är lite osäker då jag inte dricker några ofantligt stora mängder.

vill.sluta
Sundown, skönt att du hittat hit!

Välkommen, du är i gott sällskap.
Självklart kan det bero på Alkoholen.
Skönt att du kommit till insikt.
Och JA! Fördelarna blir bättre med tiden. Du kommer märka alla vinster du får genom att köra det alkoholfria alternativet

sundown
Tack! :) Insikten har kommit

Tack! :)

Insikten har kommit sakta men säkert under de senaste 18 månaderna.

är dock osäker på om jag har nått den kritiska motivationströskeln för min del, där jag i hjärtat känner att "nu får det vara nog!". När jag väl har bestämt mig så brukar jag lyckas med det mesta. problemet är bara att bestämma sig, att bli motiverad på riktigt.

vill.sluta
Sundown, motivens oändliga vägar.......

Arton månader säger du, fast du kanske har slagits av tanken tidigare än så?
Lycka till du har hamnat i RÄTT sällskap.
Vällingen!
/A

sundown
Ja, det är möjligt att tanken

Ja, det är möjligt att tanken har slagit mig tidigare, men inte på det sättet iaf.

idag känner jag mig riktigt bra. hade med mig kameran (jag är en hobbyfotograf) idag under min promenad till jobbet. det har varit fantastiska mornar de tre senaste dagarna! Och idag kom jag på mig själv att jag inte undvek situationer som jag vanligtvis upplever som pinsamma. jag struntade i om folk glodde på mig när jag tog bilder på alla möjliga sätt. vanligtvis hade jag bara gått vidare för att slippa folks blickar, missat att ta en riktigt bra bild och ångrat mig en lång tid efteråt.

samtidigt får jag lite ångest över ikväll. kommer jag att dricka? ena halvan av mig vill inte. jag vill må så här jämt! ena halvan längtar efter ett par kalla öl.

som sagt var, vet inte om min motivation är tillräckligt hög ännu. kanske är det ett beslut som måste växa fram, även om jag objektivt vet att jag borde skära ner.

höst trollet
Morron sundown!

Kul att se att du börjat förändra vissa saker hos dig själv.. ;-D
Många gånger får vi för oss att alkohol, skulle göra oss "modigare".. Det gör det inte, snarare dummare, eftersom vi får ett övermod som förätter oss i både farliga och pinsamma situatiner!

Att människor tittar på en fotograf, är ganska naturligt.. Oj, tänker vi, vilken tidning kommer h*n ifrån, vilket reportage..? Eller, undras var jag får se den där bilden..

Min undran är: Vad tänkte/trodde du själv att folk tänkte när du plåtade? Varför kändes det obekvämt förut?

I vilket fall, tror jag att du har börjat skrapa på fernissan och kika närmare på vad som finns därunder.. Jag vet inte vad du har för jobb, men jag slår vad om att det bor en fotograf därinne, som längtar ut..
Vem vet, du kanske blir berömd om du ger honom chanssen..?

Skjut på beslutet att dricka, till nästa helg! Ta det som ett projekt, att kanske med kamerans hjälp dokumentera din helg? Hur den KUNDE ha varit (om du är en sån som går ut..) eller bara hur den är just nu. (en sorts bild-dagbok)

/trollis/

sundown
du har helt rätt. jag har ett

du har helt rätt. jag har ett ganska krävande jobb inom IT branschen som kag tycker är väldigt intressant och spännande. men det ger mig inte riktigt samma tillfredsställelse som t.ex att ge brudparet sina bröllopsbilder och se dem gapa av lycka. :) Eller när jag bjuder gäster på mat. Jag lägger alltid ner min själ i det jag gör och jag misstänker att det är för att jag tycker om bekräftelse. Jag älskar att se folk bli glada men även att få beröm. Så visst drömmer jag om att en dag pröva på att jobba som fotograf. :)

jag vet ju själv att skulle jag se någon fotografera så hade jag bara blivit glad av synen. men depressionen efter helgen gör att jag inte tror på mig själv speciellt mycket. jag blir osocial och orolig. orkar inte ta tag i saker som jag inte måste ta tag i. visst tog det emot lite idag att utsätta mig för "en pinsam situation" men samtidigt hade jag energi till att skjuta den tanken åt sidan. Hade det varit måndag så hade jag aldrig lyckats med samma sak.

jag försöker verkligen motivera mig till att skjuta upp beslutet att dricka till nästa helg. samtidigt gör tanken mig väldigt nervös. hur uttråkad kommer jag att vara ikväll?

vill.sluta
Du fixar det lätt!

Se det som en morot. En dag i taget.Bestäm dig för nåt häftigt kvällsmotiv.
I trust in you girl!
/a

sundown
Tack för peppningen. ska

Tack för peppningen. ska verkligen försöka!

Förresten, jag är en man!

Villervalle
Bekräftelse

är ordet. När jag bjuder hem på fest eller jujbord så har jag alltid haft intentionen att det skall var perfekt och det har det också alltid varit. Men är det detta gästerna har velat? Kanske det har varit bättre med en mer närvarande person? Inte en som måste tanka upp i köksskåpet får att få allt att fungera som vi tror det skall? Jag har börjat släppa på måstena och fokusera på att det i stället skall bli trevligt.

VV

sundown
Jag förstår vad du menar. jag

Jag förstår vad du menar.

jag är dock en person som hela tiden vill ha nya utmaningar och kickar. Jag står ibland en halv dag i köket för att få allt perfekt. Inte för att jag tror att gästerna förväntar sig det utan för att jag vill överträffa mig själv och bli nöjd. Jag tycker helt enkelt att det är kul, så jag lider inte av det. :) Dock så har jag även ett visst bekräftelsebehov som gör att jag föredrar aktiviteter där jag vet att jag kommer att få beröm. Som med min fotografering. En del av förklaringen till varför jag fastnade för just det är att jag kan visa upp bilder och få trevlig feedback tillbaka. Men sen älskar jag även det kreativa. :)

vill.sluta
Hahaha SUNDOWN , bästa KILLEN!

I trust in you man...........
Sak samma, men du gillar att fota. Gör det och hitta coola kvällsmotiv. Även den goda gamla vanan GÅR att bryta.
Och beroende vad du gillar kommer du bara känna hur det blir bättre.

sundown
Förvånade mig själv idag och

Förvånade mig själv idag och gick inte förbi systembolaget. drack heller ingenting på afterworken idag trots att det var öppen bar.

är spiknykter och ska faktiskt bege mig ut i natten med kameran och stativet i högsta hugg! \o/

vill.sluta
Det är bra , hitta de små glädjeämnena........

Tycker det låter dom en MYCKET bra start för din del.
Keep it working man.
Jag hejar på dig!
/A

sundown
nu är det söndagmorgon.

nu är det söndagmorgon. vanligtvis hade jag suttit här med hjärtklappning, oro, ångest och allt det andra, och återigen tänkt "Usch vad meningslöst det var att dricka den här helgen också. det gav mig verkligen ingenting.".

men inte idag. visserligen är jag trött då jag är uppe med barnen men det är den vanliga morgontröttheten innan kaffet har hunnit göra sitt.

jag har tidigare lyckats forcera mig igenom några vita helger men då har jag alltid gått runt och varit irriterad över att jag inte har fått mina öl. det har känts som bortkastade helger. men inte den här helgen, vilket jag tycker är lite märkligt. för första gången på länge som jag kan minnas har jag tagit mig igenom en helg utan någon som helst dimma. och varit galet nöjd med det!

jag tog mig ut i fredagskväll och fotograferade nattbilder som jag har länge funderat på att göra men aldrig orkat. i lördagsmorse vid 08 tiden, medan mamman hade sovmorgon, tog jag med barnen ut för trädgårdsarbete ute vid en föreningslokal. det hade aldrig hänt vanligtvis. jag hade tackat nej i förväg då jag vet att jag inte skulle ha orkat med det. inte nog med att jag tog mig ut dit, jag var otroligt social dessutom (för att vara mig). pratade säkert i en timme med en kille utan att känna mig obekväm. istället för att grymta korta svar till alla jag mötte så var jag öppen och glad. och inombords var jag lugn och bekväm. det var faktiskt en häftig känsla.

efter tre timmar i trädgården var jag ganska trött och fick ett infall att det skulle sitta fint med ett par öl under kvällen. men jag försökte påminna mig om hur bra jag har mått hittils och att jag ville fortsätta med det. så de fyra ölen står orörda kvar i skafferiet.

jag vet inte vad som gjorde att jag lyckades den här helgen. om det är för att jag har pratat med er här, eller om beslutet har vuxit fram under det senaste året eller om det var för att jag ringde alkohollinjen och pratade med en otroligt trevlig person i fredags. han sa att jag klart och tydligt låg överst i riskzonen och att jag bör göra förändringar. eller så är det en kombination av allt.

jag har en konstig känsla av energi i kroppen. jag vet inte om det är initiala lyckokänslor över att ha lyckats med en första helg. men jag känner mig väldigt peppad, glad, stolt och motiverad.

samtidigt flyter det runt en massa tankar i huvudet på mig nu. jag har väldigt ofta redan i förväg tackat nej till diverse aktiviteter på söndagar (folk som vill fika t.ex) för att jag vet att jag kommer att vara trött. då är det jobbigt att träffa folk. hur många söndagar har jag inte sumpat genom åren? eller lördagar? eller måndagar och tisdagar för den delen också, då tröttheten och depressionen sitter i i flera dagar efteråt. och givetvis har dessa beslut spätt på ångesten ännu mer då man känner sig kass över att behöva säga nej. allt detta har under åren lett mig till att jag har tappat kontakten med en hel del människor vilket har lett mig till att känna mig mer och mer ensam. och detta i sin tur har förmodligen gjort ölen desto mer viktigare för mig som "vän".

får se hur detta går. jag är helt inställd på att inte dricka nästa helg heller ... tack till alla som har varit stöttande.

Nu ska jag tvätta! mamman har fått ännu en sovmorgon .. ;)

santorini
Grattis till din sköna söndag!

För mej var det också så att lyckokänslan kom så småningom med stoltheten av att ha klarat några veckor. Man blir starkare. Du kan detta!

sundown
måste bara summera helgen,

måste bara summera helgen, för min egen skull. :) får jag ner det i skrift så blir det tydligare för mig vilka fördelar den här helgen förde med sig. Sen om någon läser detta vet jag inte. Så här såg det ut i helgen när jag summerar den:

fredag:
+ pigg under kvällen
+ var ute och nattfotograferade med en kompis
+ kollade på film (orkar inte kolla/koncentrera mig när jag har druckit)

i lördags:
+ Gick upp med barnen så att mamman fick sova (mitt eget förslag att gå upp)
+ vaknar glad och pigg!
+ ingen ångest, oro eller hjärtklappning
+ iväg på 3h trädsgårdsarbete med barnen
+ orkade snacka med massa folk under trädgårdsarbetet utan att behöva låtsas vara pigg och alert
+ gick igenom och redigerade bilderna från fredagen (hade inte orkat på lördagen vanligtvis)
+ kollade på lite tv serier (orkar inte kolla/koncentrera när jag har druckit)

söndag:
+ Gick upp med barnen så att mamman fick sova (mitt eget förslag att gå upp)
+ vaknar återigen glad och pigg!
+ körde ett pass på träningsmaskinen på morgonen och kollade på film.
+ hjälpte en gammal granne med hans dator. vi satt och snackade i 2h utan att jag kände att det var jobbigt. han har frågat flera gånger tidigare men jag har oftast kommit med undanflykter. Jag är som person väldigt hjälpsam av mig men jag har helt enkelt sällan orkat. Den här gången kom JAG med förslaget att jag kunde komma över och hjälpa honom.
+ var iväg och handlade med barnen
+ ingen ångest, hjärtklappning, oro, etc
+ magen mår mycket bättre!
+ tvättade

Måndag (hittils):
+ Återigen pigg när jag vaknar
+ ingen ångest, oro, deprimerad känsla
+ känner mig motiverad och skärpt till att jobba
+ känner mig just nu faktiskt glad på riktigt.

Det mesta i listan hade jag kunnat stryka om jag hade druckit. Jag hade enbart gjort vissa av sakerna eftersom det måste göras. Men nu gjorde jag dem, och mycket mer därtill, och mådde bra samtidigt. Det var en underbar känsla.

Alltså, visst är jag fortfarande trött när jag vaknar, men det brukar man ju vara på morgonen. Men jag är ändå pigg mentalt sett. Inga gråa, tunga moln som lägger en våt, kall filt över hela dagen. Sen under hela helgen har jag haft en konstig energi som jag inte har vanligtvis under en helg. Jag har hela tiden varit på hugget och velat göra saker. Det är helt tvärtemot mot hur det hade varit under en vanlig helg. Hade vi haft något inbokat sedan tidigare så hade jag “skit, orka träffa folk idag alltså …”. Jag har även varit avslappnad på ett naturligt sätt då jag har sluppit oro, ångest, etc. Jag har helt enkelt varit mer närvarande då jag har haft mer energi.

Enda minuset är att det är gott med öl. och det är skönt med första stunden när man glider in i dimman och man blir lite avslappnad. Men det är egentligen allt som jag har gått miste om under helgen …

Nu siktar jag på en till alkoholfri helg! Jag hoppas verkligen att min nyfunna motivation håller i sig.

höst trollet
GRATTIS!

Underbar läsning!
Jag förstår, känslan av den där första, ölen eller glaset med vin eller vad man nu brukade fylla det med..
Men det är ju egentligen bara den där första "klicken", som jag tror Askan beskrev det som, man är ute efter..
Och numera, inser man att "notan" är så hög, att om man faller för frestelsen, så tycker man inte att det är värt det egentligen..

Jodå, det ÄR tillåtet att sakna känslan, men den kommer att blekna.. Den dyker upp lite då och då, som en påminnelse.. Kanske för att man ska göra ett aktivt val?
För faktum är, att vi får välja att dricka.. Skillnaden mot förr är att de flesta av oss väljer att INTE dricka..
Allt gott!/ Trollis

vill.sluta
Fan vad du är BÄST Sundown!

Får snart byta nick till"SUN UP".
Vad avis jag blir på hur duktig och kreativ du varit.
Det sporrar mig ÄNNU mer att lämna A.
Jag fick ju ett tragiskt återfall igår, men vafan .
En repad skiva hackar ju lite.
I min skiva finns det en del repor.

Men keep up the very good work.
Grattis till insikten, visst är det en skön känsla?
/A

sundown
Ja, det är en skön känsla.

Ja, det är en skön känsla. jag har upptäckt att jag har mycket lättare att le numera, på ett ärligt sätt. istället för att tvinga upp mungiporna när man träffar folk så går det nästan av sig självt. jag har även igår och idag sökt mig till folk istället för att undvika socialt umgänge. mycket bra!

de få gånger jag har lyckats forcera mig igenom en nykter helg så har det varit ganska tungt. jag har varit irriterad över att inte ha fått mina öl. sen när måndagen kommer så har jag nästan förväntat mig underverk. "nu när jag har kämpat mig igenom en helg så MÅSTE jag vara dunderpigg". När jag trots allt är trött på måndagsmorgonen så har jag därför alltid tänkt "ja, men jag är ju trött ändå! Kan ju lika gärna dricka." och nästa helg så är det igång igen. Jag försöker förklara för min hjärna att "visst är man trött ändå, alla är ju trötta. det är ju mänskligt. men du mår ju trots allt MYCKET bättre!".

Återfall ja, ge inte upp. en dag klarar du det. :) huvudsaken är ju att man inte ger upp. sen om man faller en eller tusen gånger på vägen spelar ju egentligen i slutändan ingen roll ...

har du testat att ringa alkohollinjen? jag ringde dit förra veckan och hade ett väldigt bra samtal. kollade på klockan och såg att det hade gått 70 minuter när vi la på. det kändes som fem minuter.

höst trollet
Välkommen till verkligheten Sundown ;-D

När vi går där i alkoholdimmorna (skit samma av vilken sort) Inbillar vi oss att "alla andra" har det SÅÅÅÅ bra..
Det är bara "stackars jag" som har problem (och givetvis därför måste ta ett glas..)

Det egentliga problemet, är att ALLA, periodvis har ett liv de tycker suger..

Jag tror att vi har fallit offer för alla fictions, dokusåpor etc som vi tittar på..
Inte ens "reality-serierna" är på "riktigt", utan hopklippta, för att vara lagom kittlande för en stor publik..

ALKOHOLLINJEN! bra att du tar upp den! En räddningsplanka, när man bara MÅSTE få H ÖR A vissa saker.. inte bara läsa på forumet.. ;-D

Vet du föresten varför jag tycker att forumet är så bra?
Jo, för at vi alla, är EXPERTER!

Vi må kunna ljuga, slira på sanningen, slå blå dunster i ögonen på både "myndigheter" och nära & kära..
MEN, vi kan ALDRIG ljuga för en annan alkoholist! ( du vet, Been there, done that & bought the T-shirt...)

Håll dig flytande vännen! / kram trollis

sundown
håller med dig, speciellt

håller med dig, speciellt idag med sociala nätverk som facebook. har man tvåhundra vänner på facebook där hälften av dem skriver ett inlägg i veckan om att de gör något roligt så får man 14st inlägg om dagen som lätt får en att tro att _alla_ andra gör en _massa_ roliga saker _hela_ tiden. och så är det ju inte. alla har ju sin vardag och sina egna problem att brottas med ...

alkohollinjen var bra faktiskt. han jag talade med var väldigt trevlig men samtidigt väldigt rättfram och ärlig. vågade ställa tuffa frågor som man inte kunde slingra sig undan ifrån. :)

Han sa dessutom en väldigt bra sak: "Istället för att du väljer att inte dricka så kan du välja att göra något annat istället. Då känns det inte lika negativt.".

höst trollet
Känns igen, kanske därför jag

Känns igen, kanske därför jag ratar fb..?
Alla dessa "bilder" av "å-så-levde-vi-lyckliga-tillsammans"..(BULLSHIT!!) Alla stylade kök och vardagsrum.. Alla "tjejträffar" (med KVINNOR som är 50+?) med "cupcakes", mingel och det obligatoriska vinglaset..
Att få komma över på "bara" en kopp kaffe, en tisdagskväll, utan att ha ringt först, anses som ett grovt övertramp av deras etikettsregler..

Dvs, de har inte hunnit städa, diska, pynta..
Ha det/ trollis

sundown
torsdag, arbetsveckan börjar

torsdag, arbetsveckan börjar närma sig sitt slut. och det har varit en riktigt bra vecka! Tänkte summera lite här för min egen skull. Skulle man en dag bli sugen på öl igen så kan jag alltid läsa här om hur jag mådde efter en tids nykterhet (12 dagar idag!).

på något sätt har jag lyckats fokusera på alla det positiva effekterna istället för att tänka på att jag trots allt är mänsklig och att humöret och energin går upp och ner, även om man är nykter.

jag har varit betydligt mer öppen gentemot mina kollegor och medmänniskor. mer stresstålig, lättare att ta tag i mindre roligare saker, lättare till skratt, mer inkluderande, hakat på, tagit mer plats. inte lika rädd för att synas och höras. ingen grå, tung sinnesstämning som sätter stopp. och belöningen har kommit ganska fort! folk är gengäld mer öppna och inkluderande mot mig.

det verkar som om att min "sociala fobi" måste ha varit alkoholinducerad. Har även under flera år trott att jag har lidit av dystymi, men även dessa känslor är nu mer eller mindre borta. jag känner mig lugn och nöjd! Veckodagarna känns inte längre som en tom, grå, meningslös transportsträcka till fredags- och lördagskvällen.

jag börjar nu sakta men säkert att inse att jag har helt enkelt inte haft energi för andra eller mig själv på grund av alkoholen. och nu börjar det sakta men säkert att släppa ... jag var t.o.m på en föreläsning häromkvällen vilket jag aldrig hade orkat vanligtvis!

Min fru har varit på väldigt bra humör dessutom. Det märks säkert mer än vad man tror. Min energi förra helgen märktes av ganska tydligt då min fru flera gånger sa saker som "Oj, hur orkar du? Vad pigg du verkar vara!". I söndags kommenterade hon lite i förbifarten "Du drack ingen öl i helgen??". Men jag tror inte hon gjorde kopplingen riktigt och jag lät det vara. Den här helgen kommer hon definitivt börja undra när jag återigen hoppar över ölen.

snart helg och det känns lovande. kommer dock att ringa alkohollinjen imorgon för en återkoppling och lite extra motivationsboost inför helgen.

höst trollet
mer pepp ;-D

Grattis, du har kommit en bit på väg!
Bra att du skriver, för ibland sviktar motivationen och den lille mannen med klövar horn och svns som sitter på axeln, försöker ta över med ett: "Bara ett l i t e t glas.. Du har ju varit nykter så länge nu...

Härligt att se, att du lyckats se alla positiva fördelar med att vara nykter ;-D

kram / trollis

Mammy Blue
Att vilja eller inte

Läst i denna tråd nu, och fick en aha- upplevelse. Igen. :-) Blir många här i detta forumet.

Det verkar som om vi helgalkisar har svårt för att inse att vi har problem, och de gånger jag har försökt ha vita helger, så har det alltid blivit grinigt och surt, jag har saknat ölen. Men kan skillnaden ha varit att då har det varit andra som har bestämt att jag ska vara vit? Olika saker som medicinering, bil- utflykter, barnens "hittepå" etc, det har inte varit JAG som har bestämt att JAG inte vill dricka?

Kan bli kul att följas åt på forumet, vi sitter i samma båt. Fredag för dej nu, jag jobbar lördag, söndag, måndag, så jag har "fredagskväll på måndag kväll. Tänk att det blir mycket roligare att vakna utan baksmälla, pigg och glad med massor av energi som inte går åt till att förbränna A och reparera skadorna i kroppen.

Stigsdotter
Härlig läsning!

Om du någon gång skulle tvivla så går du tillbaka hit och läser allt du vunnit, det riktigt strålar energi ur dina inlägg! Tänk vad mycket tid vi slösat bort på att dricka. De där allra första gladkänslorna och avslappningen och allt vad det nu är när vi tar ett glas finns inte på riktigt! Vi vet ju det egentligen.

Vad skönt för din fru med sovmorgnar! Det är så trist att gå upp medan den andra ligger kvar och är bakis från gårdagen och liksom aldrig vill komma igång med dagen!

kanske en dag... (inte verifierad)
I samma läge idag som du var för två helger sen..

Hej!
Känner igen mig i din historia och dina tankar. Jag befinner mig nog just idag och kväll där du befann dig för två veckor sedan. Blev motiverad och tänker inte dricka vinet som jag har hemma ikväll. Det blir aldrig bara två glas och känslan över att slippa ångesten, tröttheten som du beskriver måste ju vara värt det. Jag har problem med drickandet framförallt på helgerna men dricker nu sedan en ganska lång tid tillbaka i veckorna.
Tack sundown för du fick mig att våga skriva något här på forumet. Har "tjuvläst" länge! :-)
Heja dej!!! (och alla andra förståss)

Sidor