Dag 6. Sov alldeles för länge. Det har blivit sena kvällar. Men om söndagen är skapt till en vilodag, vem är jag att göra annat 😁.
Huvudvärk utan dess like idag. Vädret är nog boven. Eller det faktum att jag nyss vaknat. Nåväl, ett par treo och en kopp kaffe ska väl fixa det.

Första veckan nästan avklarad. Har lite sug idag så det känns som kvällen kan bli jobbig. Vackert väder idag. Då vill man ha.
Ska bli skönt när dagarna tickat på lite mer.

Onsdag.
9 nollor kommer det bli i alkoholkalendern.
Suget efter alkohol kommer och går. Inte alls på samma sätt som de första två tre dagarna. Lite stillsammare.
Mår bra. Sover så där men bättre för 9 dagar sedan.

Hjärnan försöker få mig att köpa med mig vin hem efter jobbet. Den säger att jag har ju inte problem, jag kan ju vara nykter emellanåt. En alkis klarar ju inte av 9 dagar.
Jag kommer inte gå in på bolaget efter jobbet.
Däremot ska jag inhandla lite onsdagsgodis. Det är jag värd 😁

Då startar dag 10.
Känns bra. Lite tungt. Hoppas klara av långhelg ledig. Inställd på det. Kommer nog bli lite kämpigt men när är livet alltid lätt då. Vill komma över min puckel som ligger på ungefär 14-15 dagar innan det vänder helt och allt blir lite lättare.
Torsdag, nu kör vi 🙏

Dag 2.
Gick inte som jag tänkte i fredags.
Jag har en vision att vara nykter och ha varit nykter ett tag till jul. Att julen i år ska få vara för barnen. Men jag faller hela tiden. Blir så trött på mig själv.
Men, jag ger inte upp iaf.
Jag klarade 11 dagar, nu ska jag klara minst 12.

Ja, kör på, du har motivation och en plan, det är bra förutsättningar. Kan skriva under på att det är väldigt skönt för självkänslan som förälder att sluta dricka. Nu har jag en helt annan ork med barnen, men kan också ge mig själv tid att vila när jag behöver det, inget dåligt samvete eller bakfylla att mörka genom att vara överenergisk...

@andesh79 tack så mycket 💕
@Kennie jag längtar tills jag är där du är och hoppas att jag en dag kommer dit. Man tappar motivation och tro på sig själv varje gång man (jag) tar fel beslut. Men en dag är jag där. Jag måste tro på det.
Tack för dina ord 🤗

Dag 3 går mot sitt slut. Imorgon kommer jag vakna nykter. Tack och lov för det då jag ska kliva upp kl 4.30.

Än så länge går det bra. Har under våren sett mitt mönster och det är att jag faller efter ungefär 2 veckor. Däremellan går det bra. Mina tankar på alkohol är inte där på samma sätt, naturligtvis finns dom men inte från tidig morgon till sen kväll, suget är överlevbart. Men sedan smäller det som till och suget blir övermäktigt. Eller ja, tankar kommer på att det här går bra. Jag är inte sjuk. Då tar jag det första glaset, ja och sen rullar det ju på tills jag dagen efter med minnesluckor svär att jag aldrig ska göra om det.

Jag behöver alltså hitta en strategi för att klara mitt krön som ligger på mellan 10-14 dagar. För jag tror att om jag kan komma över den gränsen så skulle tålamod och självförtroende få en boost. Då kan jag försöka med 10-14 dagar till osv.

Nu ska jag försöka göra tvärtom den här gången. Läser att många skriver att man ska försöka se hela filmen i huvudet. Se förloppet. Det ska jag försöka mig på. Är bara rädd att filmen förskönats när jag väl är där. Skulle behöva en nykterhetskompis kanske. Någon som påminner mig om hur filmen faktiskt slutar. Att slutet alls inte är romantik och rosa moln.
Jag vet ju egentligen att det bara är en illusion.

Vilken bra dag! Kortdag på jobbet sedan lunch på hotellet i stan med min syster. Hade jag varit bakis hade jag åkt hem direkt efter jobbet för att sova bort eftermiddagen. Nu får jag njuta av den istället. Det är bra att inte dricka 🌸

Tack @Lina. 2.0 det går rätt bra. Är på dag 10 nu. Jag vet inte om du läst det men jag kapitulerade ju helt för 10 dagar sedan och valde att ta hjälp med det. Det känns så himla skönt faktiskt… Men man lär nog komma dit själv för att förstå att man behöver det.

Önskar dig en fin kväll ☀️

@andesh79 jodå jag har läst din tråd. Grattis till 10 dagar och ett bra beslut.

Jag är fast besluten att jag ska klara av det. Jag är dock inte så modig att be om hjälp. Ensam är stark och hela den biten 🙄😂

Ha en fin dag ☀

Dag 5
Vi har covid på jobbet. Arbetskamraterna faller bort en efter en. Bara pang sa det.
Ikväll ska vi grilla och njuta av solen. Ladda lite energi inför ett 24 timmars pass imorgon. 7-7 kommer jag jobba. Känns rätt lugnt. Jag är van att dygna. När jag kommer hem på fredag är jag på dag 7 igen. Så imorgon finns lika lite chans som idag att dricka alkohol och på fredag kommer jag vara så trött att jag inte kommer vara sugen. Den är inte så dum den 😂