Jag skulle vilja starta en tråd här för alla som vill sluta helt med alkohol och peppa varandra. Jag läser så många trådar där det har varit intentionen för många, men som fortsätter med att man förhandlar med dig själv om att det nog är okej att dricka ibland. Och de som druckit vin och tyckte det kändes okej osv.

Jag försöker hålla mig borta från att läsa sånt då det enda detta gör för mig är att dra ner mig. Jag hör mina egna tankar kring hur jag har resonerat och antagligen kommer att resonera med mig själv igen, och då är det ju beroendet som pratar, i alla fall för mig. Är det någon som är på?

Det tog mig 4 veckors nykterhet att inse att helt fritt liv från alkohol var grejen.Dårensförsvarstal, förhandlat med mig själv, belöningar i form av alkohol, bytt till svagare sorter, ja jag prövade nog det mesta för att kunna dricka ”normalt”..Jag tror att har väl ett beroende greppat din hjärna så kan man aldrig återgå till någon annan nivå..vare sig det gäller alkohol, droger, cigaretter..Vet inte hur det är med andra beroenden, men vet att det är lätt att byta beroende om man inte ser upp..Jättesmart trådstart..

Stumpan

Ja, så många gånger man lurat sig själv! Jag är i alla fall en som aldrig kommer kunna dricka normalt. Jag har provat och lyckats för att sedan trilla dit igen. Varje gång man faller känner man sig 10 år äldre än man gjorde föregående gång...

Jag har sett på nära håll hur alkoholen skördar liv och har känt att om jag fortsätter som kommer jag att gå samma väg! Jag tror som du att beroende är ett kroniskt tillstånd.

Inga mer självbedrägerier!

Visst är det svårt ibland, men det är därför jag är här inne och försöker hitta stöd för mitt mål att leva ett helt nyktert liv❤️

Stumpan

Att vi lever ju verkligen i en alkoholfixerad vardag. Så många diskussioner i vardagen som handlar om alkohol, hur när och var. Tänk om lika många diskussioner handlat om ”äntligen fredag, jag ser verkligen fram mot min fredagsglass” (förövrigt försökte autocorrect skriva om fredagsglass till fredagsöl, ha ha?)

Eller om lika många tankar som upptas av alkohol eller alkoholrelaterade saker hade handlat om att tvätta händerna, då hade nog många diagnostiserats med OCD.. autocorrect inkluderad ?

Bara lite reflektioner kring hur sjukt det egentligen är att vara så fixerad, för att sätta saken i lite perspektiv.

Stumpan

God morgon! Så skönt med fredag! Så vad ska jag göra i helgen då?
Sovmorgon
Ljudbok
Lat både lördags och söndagsfrukost
Äta efterrätt
Åka och simma
Bada bastu
Umgås med både barn och djur

Och idag är det fredag på jobbet med så jag ska inte jobba in i kaklet och vara ett vrak när jag kommer hem. Ska ut och äta lite finlunch med kollegorna idag med.

Önskar alla absolutister, och alla andra, en riktigt trevlig dag❤️

Jag är helt klart en av de som gör precis det du beskriver: förhandlar med mig själv. Tror att det lite kommer sig av att jag inte riktigt ser mig själv som ”alkoholist”. Jag har ju bara lite ”knepigt förhållande till alkohol” osv. Sitter ju inte på en parkbänk helt utslagen, herregud. Typ.
Det hade varit så mycket enklare om det gick att ta ett blodprov och få diagnosen ”alkoholist” och att man aldrig mer kan dricka en droppe. Nu är det liksom en bedömning man ska göra själv, fast man är sjuk?
Hur som helst: tycker att dina tankar om fredagsglass och tvångstankar är spot on!
Kommer definitivt att hänga här i din tråd där inga tvivel finns, utan bara pepp. Bra idé!

PS. Blir så full i skratt av ordet ”absolutist”! Vet ju vad det betyder, men varje gång jag hör det ser jag framför mig någon sorts finsmakar-alkoholist som bara dricker Absolut Vodka, inget annat. ?

Lördaghelaveckan

Jag är absolutist, utan finvodka?
Har varit det i exakt 24 dagar nu och jag insåg efter många års försök att lite eller sällan funkar inte för mig.
Eftersom jag är alkoholist ( fortfarande konstigt och läskigt att säga om sig själv) så går jag igång bara av att lukta på korken.
Fine, nu kör vi en pepptråd och dagens pepp är att jag blev bjuden på ett glas av en festarkompis här om helgen, men när jag vågade säga att jag inte dricker mer så omvandlades det till en nykter lunch på stan i dag istället??
Trodde det skulle bli tjat om att hänga på men nej, bara ett enkelt ” ok, ska vi käka lunch på fredag då istället?”
Henne ska jag hålla fast vid?

Finfin vrålnykter helg till er?

FrkSmilla

Jag kan inte dricka jag vill inte dricka har aldrig klarat av att sköta mig när jag dricker har så många konsekvenser genom åren att det skulle fylla en hel bokhylla från golv till tak om jag skulle stapla dem.
Har inte som mål varken en två eller tre månader utan mitt mål är livslångt.
Möjligtvis en nubbe till midsommarlunchen på pensionärshemmet då jag är 85 år gammal.

Så härligt pepp ifrån er att läsa era inlägg, tack för att ni finns!

Stumpan

Med en massa positivt! Jag vill bada i framtidshopp och ljus inför min beslutade nykterhet, har så lätt att fastna i negativitet annars. Och är man nere så är det lättare att motivationen tryter.

Jag tycker att framtiden är hoppfull!

Har planer för nästa helg där alkohol ”normalt” ingår, men talade om för min kompis att jag mår inte bra av alkohol och inte vill dricka, så nu blir det alkoholfritt för båda?

FrkSmilla

Allt är bara ljus och lycka så länge flaskorna på systemet får stå orörda som hyllvärmare i rader då inventeringen visar på samma antal som vid inköpet.

Härligt med fina vänner som "hakar på"

Allt gott till dig!

Inne på 104 dagar. Saknar det inte så ofta. Var ute igår med ett gäng som pimplade rätt bra, men det var kul ändå tills alla storys började berättas för andra gången, då gick jag hem. Måste dock skaka av mig en känsla av överlägsenhet ibland, som att jag kommit på en grej som de andra, som dricker, inte vet. Gäller att aldrig påpeka för folk (som man gillar) alla bra saker med att inte dricka. Det kan leda till...konsekvenser.
Men jag har själv svårt att se vad som skulle kunna få mig att bryta min challenge. Att hamna på 1 dag igen är inte ens tänkbart.

Stumpan

.. precis vad du menar! Men överlägsenheten kan ju stärka en med, om man inte blir en dryg jävel som ska övertala alla andra ?

Min starka känsla i att bryta helt är att det finns så mycket mer! Mycket som man missar när det enda sättet att umgås på är runt en flarra vin. Alkohol är ju inte känt för att bättra på relationer direkt?

Jag tror också att man gör det svårare för sig själv om man bara pratar om hur jobbigt det är att vara avhållsam och att alkoholen skulle vara nåt man missar.

Jag vill ändra mitt tankemönster. Jag vill säga ”jag får...” snarare än ”jag får inte..” för det är väldigt mycket annat än att dricka som är spännande och roligt❤️

Stumpan

God morgon! Vaknade fräsch, pigg och utvilad idag, solen skiner o visar sin bästa sida! Jag har lust att göra saker!

Här blir det ut i skogen idag och se vad hösten har att bjuda på i svampväg.

Lördaghelaveckan

Ja visst är det underbart att vakna nykter & på rätt sida en lördag!
Bubblar av energi idag och ska passa på att köra ett träningspass tror jag.
Hoppas svampen vill visa sig och att du får ihop till en rejäl svampsmörgås??

Stumpan

Svampen rensad och jag har hunnit njuta lite av svampmacka och te. Har haft ork hela dagen.

Känns så himla bra att ha fått vila sin kropp och själ denna lördag, utan ångest eller ens en tanke på berusning. Bara vara är underskattat!

Stumpan

Är otroligt tacksam för den här helgen. Många reflektioner kring att leva helt utan alkohol och jag känner ett lugn som jag aldrig känt förut när jag tidigare bestämt mig att göra uppehåll i drickandet. Känner ett behov av att försöka hitta mig själv igen, många år har gått sedan jag senast hade koll på vem just jag är.

Önskar alla en skön söndag??

Lördaghelaveckan

Vad härligt, svampmacka, te & tacksamhet. Allt på bara en helg!
Det ger så mycket att bara vara, utan alkohol.
Jag är också så otroligt tacksam, milen i fantastiskt höst väder, bokläsning, fördjupning i veg kost och också bara att vara nykter.
Vissa dagar är livet så bra?

Chipset

Jag är med! Att bara dricka lite/ibland/öl men inte sprit osv osv kommer inte att fungera för mig! Dags att bli proffs på nyttiga juicer istället kanske?

Stumpan

Hoppas ni alla haft en riktigt skön söndag❤️ Min söndag har jag spenderat med goa vänner i skogen och bara njutit av höstväder och mat lagad över öppen eld. Kläderna luktar inpyrt och jag är rätt lycklig??

Stumpan

Vilken skillnad på måndag och måndag! En måndag där fredag/ helgen innan varit alkoholfylld är ju riktigt färglös och ångestfylld. Man är trött och håglös. Men idag! Energifylld och alert, kul att jobba!

Skönt att använda helgen för återhämtning jämfört med att använda veckan till rannsakning över helgens misstag?