Hej
Det är ett par månader sedan jag var aktiv.... o värre har det blivit! Då mamma o pappa har gått bort med ett par månades mellanrum har drickandet lindrat o hjälpt. Jag började gå till samtal o började med tabletter o tyckte jag drog ner drickandet till nått glas fre o lörd. Sedan skulle jag utomlands o jag drog ner på tabletterna, mest för jag är så jävla flygrädd o ville bli lite berusad av nått glas vin.... Bara där ökade drickandet igen

Nu de sista 4-5 veckorna har jag haft tarmvred o åkt in o ut till akuten varje vecka, inga tabletter hjälpte så jag slutade med A tabletterna. Smärtan har jag lindrat med starka tabletter o vin.... Oro för op (gjort 4 st var av två med svåra komplikationer ) har gjort att jag druckit mer o mer. De planerade in op för 3 veckor sedan, vindrickandet ökade för varje vecka. Op blev inställd även om jag låg med dropp o lugnande o skulle rulla in. Tidsbrist. Ny op tid två veckor senare..... Jag har pendlat mellan akuten o systemet varannan dag. De ville inte akutop då jag är gastric bypas op o de behöver special kirurger.
Nu är jag nyopererad men kan ju faaaaan inte sluta dricka. Sitter här nu bakis o måste till jobbet. Längtar tills em då barnen är borta o mannen skall komma sent, då hinner jag få i mej en flaska vin.....

Detta är helt patetiskt! Vill men orkar inte sluta! Till o med ljög för samtals tanten att fortfarande ligger inne o kan inte komma till henne i morgon.....
Suck!

anonym11208

Söndagar är jobbiga för mig eftersom jag alltid har lite söndagsångest och i morgon är en ny arbetsvecka, så då brukar det bli lite vin här hemma, men inte i kväll. I morgon ska jag vakna upp till en ny nykter måndag och jag tänkte vara på jobbigt tidigt och imponera lite på chefen :-)

Lena72

Vaknade nykter idag! Sovit oroligt, vaknade inte jätte fräsch o pigg men det tar nog lite tid!
Ledig idag, förra måndagen tog jag vin till lunchen då jag passade på när ingen såg. Idag bokade jag in att köra till träningen kl15 o 18.30 så jag inte har möjligheten!
En dag i taget.....
Kram

Lena72

Det blev lite smygvin på kvällen. Tjafsa med min man o summan av kvällen blev sådär.....
Suck!
Idag är det kundkväll i butiken med 5 lådor skumpa, skall verkligen försöka stå emot men det är svårt när "kunder" vill skåla med en....
Kämpa på!

Lena72

Jodå visst slank det ner lite skumpa. Men det kändes rätt ok (tyvärr) för det blev inte förmycket. Tanken fanns att fortsätta när jag kom hem men det gjorde jag inte!
Nu blir det nya tag!

Zorro

Hej Lena72
En kvinna med det modet, den öppenheten och målmedvetenheten kan på sikt inte misslyckas. Trillar dit, gör vi alla. Jag vet det lika bra som många andra här. Det är en del av resan. Men målet är det viktigaste och jag vet att du kommer dit med högt huvud.
/Z

Lena72

Zorro, känns skönt att se/höra att någon läser, stöttar!
Sitter på bussen hem efter en lång butiksdag. Är SÅ sugen på ett glas vin när jag kommer hem!
Ena sidan: Läxläsning, tvätt o betala räkningar, tjafs med 3 ungar om att komma i säng....
Andra sidan: Ett glas vin i växthuset o bara försvinna in i A dimma....

SÅ sugen!!!

Känner mej ledsen för att se "vardagen" som jobbig o att vilja fly.... Ledsen att A lockar o att jag missar vanliga saker som jag njöt av för nått år sedan!
Faaaaaaaan

SÅ sugen!!!

Känner underläppen darrar. Om 3 hållplatser skall jag av! Ryck upp mej! På med "leendet". Gå in genom dörren o säga till mina hjärtan att de är dem jag har saknat hela dagen! (Inte A)

anonym11208

jag röstar för ena sidan. Tänk va skönt när du vaknar i morgon, ingen äcklig vinandedräckt, men framförallt känslan att du klarade det. Jag vet att du klarar det i kväll, klockan är ju snart sovadags, håll ut dessa få timmar, ta en kopp te istället och njut av att vara nykter och somna utan vin.

Zorro

Man stöttar och blir stöttad, lena72. det är det som gör detta forumet så fantastiskt och unikt! :-) Man ger och man får! Visst är det väl fint? :)

Jag kan bara säga, fucking life och alla krav, Lena.
Så klart älskar du dem.
Men så klart behöver du göra någonting super extra och bara för dig själv idag och NUUUUUUUUU!

Lena72

Ligger i sängen, nykter!
Läxor-check, mat-check, disk-check, räkningar- check, bytt insulin till min son-check, köpt frusna hallon till dotter som vill baka-check, tjatat om duschningx2-check, rensat kattlåda-check, tröstat dotter-check,matlådor klara-check, packat väskan till mej-check, duschat-check, diskmaskin in o ut-check,
tv o the-check!!!! Yeeeeeees!

anonym11208

Vad duktig du är! Det känns väl toppen idag?? Kram och ha en fin torsdag!

träningstanten52

Men nykter är bäst och snart är Valborg över och du fortsätter ditt sköna nya liv med barnen!
Ha en skön helg!

Lena72

Vaknar som jag förtjänar..... Skäms i dag! Inte nog med att jag drack upp en flaska vin, jag ljög o smusslade! Köpte en vinflaska på bolaget o hällde i den i min alkoholfria vinflaska?! Hur dum får man vara??????
Och det som ät ännu dummare är att jag får nästan inget gott rus längre eftersom jag äter mina tabletter! Jag blir mest trött! Så varför dricker jag då????? Bakis o skam är ju bara det jag får av A.....

Du var så stolt att du inte drack och var duktig sist. Men då kände jag direkt, det kommer nog inte att funka. Om hon inte är någon form av övermänniska.
Lena, du ska inte vara duktig, fixa allt med barnen, maten, huset osv. För att det tar din kraft och du orkar inte kämpa mot A.
Gör någonting för dig själv som jag skrev förut.
Vad som helst, men låt bli att vara duktig. Det är kraven som driver dig till drickandet.
Familjen är viktig, men de kommer nog inte ha någon större nytta av dig om du dricker ihjäl dig.
Vad är det du kan göra för dig själv och med dig själv?

träningstanten52

Kom igen och starta om idag. Det är ingen katastrof att glida av banan en dag. Ha en nykter Valborg!

Leverjag

Saknar dock svaret på frågan som kommer. Vad finns då att göra? Vad finns det för hjälp idag för att försöka rätta till detta?

Tack

serotoninnivåer och inte dricka
SSRI, träning, sol, ändra inställning till livet osv och strunta i vin
Varför ska jag dricka vin om jag kommer aldrig att må bra av det? Bara för att belöningssystemet är ur balance?