Nu har jag nått den totala botten! Drack igår och fick den briljanta idén att göra banana split. Hade ingen glass hemma. Tog bilen in till samhället. Körde åt helvete för fort åkte fast, de tog körkortet direkt. Fick lämna blodprov för de fick inte igång blåsprogramet på datorn. Jag mår fruktansvärt dåligt idag, ångest skam skuld. Jag är en världelös människa. Vad ska jag säga till mina barn när de kommer på måndag. Hur kan jag sätta mig i denna situation? Jag skäms. Jag är bipolär. Har brottats med alkoholproblem i två år nu. Går på beroendeenheten cra i min stad. Sedan i augusti i fjol. Har haft lång nykterhet bakom mig. Men igår drack jag. Varför? Vad händer nu fängelse?? Fotboja? Jag är livrädd. Berättade för mamma å särbo idag. Pratade även med min behandlare..... Å en go vän. Alla älskar mig fortfarande å vill hjälpa å stötta. Men jag älskar inte mig. Jag är 40 år då beter man sig inte såhär! Gruvar mig inför ex makens reaktion å barnens... fan oxå! Jag behöver hjälp.....

jas75

Kanon att vakna vid halv nio en söndag pigg & utvilad ? Vi hämtade sonen vid halv tio i går kväll. Ja nu kör ju inte jag då det är kärleken som gör det. Men jag kunde följa med utan att undra om jag spelar nykter tillräckligt bra! Helt vrickat ? som jag burit mig åt! Tack för era kommentarer det värmer ett värkande hjärta ?

jas75

Söndags kväll. Känner ett lugn i kroppen. Det är skönt. Måste mobilisera kraft inför det som komma skall. Till veckan får jag reda på hur mycket promille jag hade när jag körde full :/ Är rädd för att det nog var väldigt högt. Det knyter sig i magen...... Usch. Får inte bryta ihop & ta till flaskan. Är ju impulsiv som fan. Är det väldigt hög promille som jag tror det är, är jag rädd att jag skiter i allt & super ner mig!

Förstår att du är orolig, men jag undrar om du försöker hitta en anledning att dricka... Gjort är gjort, det blir ju inte bättre om du dricker för att du tycker att det var för högt. Fokusera på att gå vidare, som nu. Det ordnar sig. Den där a-djävulen är en listig jävel. Vi har precis haft en riktig dust hen och jag. Han tyckte nämligen att jag hade en legitim anledning att ta till flaskan. Å jag höll med, det var klart jag behövde lite a. Det var synd om mig. Andra hade druckit i samma sits. Så jag tackade ja... Och fortsatte. Vet inte om det är lugnt ännu, men jag önskar verkligen att jag inte lyssnat. Det finns inget bra med att dricka för att döva känslor. (Men det behöver jag ju egentligen inte säga). Hoppas det går bra och att det är lite bättre än du tror.

jas75

Idag känner jag mig starkare. Men som du säger den är listig! Jag ska göra mitt yttersta för att inte falla. Jag har förmycket att förlora. Lite jävla stolthet måste jag ha!

Ja, lite stolthet och så lite självbevarelsedrift. Det är så jäkla mycket bättre utan alkohol. Jag märker ju det när jag började igen efter långt, långt uppehåll. Jag mår ju dåligt av alkohol, i kropp och själ. När man sitter nykter så förstår man inte alls de otroligt kassa val man gör.
Skönt att det könns bättre! Och det som hänt kanske ändå var nåt bra! Det kanske blir nåt bra!

jas75

Ja nykter så skulle jag aldrig drömma om att sätta mig i bilen när jag druckit! Jag fördömer de som kör alkoholpåverkade! Ironiskt nog så har jag gjort precis det ? Spyr på mig själv! Det jag måste göra är att ta konsekvenserna av mitt handlande & facea dem utan alkohol. Ska jag få ett alkolås så är det nolltolerans i två år om det är som jag tror, grov rattfylla. Väntar/bävar inför brevet lr samtalet från polisen. Huvva.

Foursquare

Jas75: Känner igen mig så mycket i det du beskriver. Jag erkänner att jag med kör bil ibland när jag har druckit. Jag är väl medveten om riskerna både för mig och andra. Men jag har även kommit till insikt med att ju fler gånger du gör detta, desto mindre oroar du dig för att köra påverkad. Det blir liksom normaliserat när du ser att det går. Precis på samma sätt som när vi en gång i tiden började smygsupa och kom undan med det. Ingen märkte ju av att du hade druckit det där lilla.

Problemen är när dessa två problem möter varandra. Någon gång kanske du sitter och är extremt påverkad och får för dig att köra och den gången kanske du inte överlever.

För två år sedan så somnade jag bakom ratten 05.30 på morgonen. Eller jag däckade rättare sagt ,körde då in i refugen på motorvägen och på något jäkla sätt lyckas jag ta mig ur bilen och lämnar den i innerfältet på motorvägen. Jag kan ännu inte idag begripa att ingen såg mig eller ringde till polis men jag klarade mig.

Den händelsen du har vart med om skall du se som ett uppvaknande. Var tacksam för att någon kanske har räddat livet på dig , eller någon annan. Detta kan låta helt sjukt, men trotsa dina tankar och kontakta poliserna. Möt din rädsla, tacka poliserna personligen? Jag vet att det är en otrevlig mindbender men det hjälper dig att växa och kommer att känna en enorm lättnad av att ha en kontakt med personerna i din närhet.

Ett exempel är när jag för några år sedan fick skuld hos Kronofogden. Fick flera hembesök och blev paranoid som fasen i mitt egna hem. Varje gång det knackade på dörren blev jag livrädd. Tillslut begärde jag få ett möte med dom. Blev till och med vän med delgivningsmannen. RIngde honom ofta i andra frågor och han hjälpte mig mycket. Ett typexempel på detta. Polisen uppskattar när man erkänner ånger, då får även dom en helt annan attityd emot dig.

Stå på dig nu! Detta kommer du klara av bra!

jas75

Foursquare: Jag har ringt & pratat med polisen två ggr sen det hände. Pratat bla om behandlingshemmet jag varit i kontakt med. Det kändes skönt. Ja det var bra att jag blev tagen så att det inte skulle bli ''ok'' att köra påverkad. Samtidigt är det skitläskigt vad som väntar... Men jag får helt enkelt ta det som det kommer. Än hur jobbigt det käns. Kommer ju inte undan ivf! Min målsättning är att forsätta på den väg jag går nu. Nykter & ärlig. Måste komma ihåg vad jag spelar med, jag kan förlora mina barn, min käresta mitt liv som äntligen sp smått har börjat räta upp sig. Någon timme av att inte känna något pga alkohol är inte värt det, en stund av flykt hjälper ju inte soppan jag ställt till med den finns ju kvar när jag nyktrat till & då nyktrat jag till till ett liv i ensamhet. Viktigt att komma ihåg! Tack Foursquare för ditt inlägg, det käns skönt med pepp & stöd :)

Måste bara plocka ut ett citat ur det du skrev "Någon timme av att inte känna något pga alkohol är inte värt det" ja, det är väl det som drickandet handlar om. En timme av att inte känna nåt... Å sen då? Ångest, skam, fysiska problem... Den där timmen är absolut inte värt resten. Varför är det så jäkla svårt att begripa? (Ställer frågan till mig själv).

jas75

När jag körde full. Har jag inte haft något problem att avstå. Det har varit solklart att det inte är värt det. Men innan den 20 har det inte varit det. Visst jag har haft månader av nykterhet bakom mig men jag har inte känt att det varit förankrat längst inne i mig. Det är en annan känsla nu & det är jag tacksam över. Jag matar den känslan varje dag så den ska bestå. Så när det gott ett halvår & minnena av rattfylla & vad det för med sig kanske bleknat en aning så ska jag komma ihåg vad som står på spel. & som jag skrev nån timmes flykt är inte värt det. Inte när man som jag druckit ensam & för effekten. Nån gång i framtiden kommer jag kanske att ta ett glas vin till en god middag tillsammans med kärleken lr kanske en irish coffee eftet en dag i backen, då oxå tillsammans med kärleken. Aldrig mer ensam. Men detta är om några år. Nu måste jag fokusera på nu!

jas75

Ringde polisen för att höra om de fått svar på min blodanalys. Så jag får veta min promille. Går som på äggskal av nervositet!! Vad får jag höra! Vi är ledsen men det har blivit nått fel, vi skickade inte ditt prov förrän igår!!! Whaaaa!

jas75

Supergod törstsläckare :) Haft en underbar dag med kärleken. Först lite mys i solen. Å kaffet smakar såå gott. Fixade lite i badrummet & sedan en picknick vid havet. Nu soffläge med resterna av Ginger alen & en bra film. Imorgon får bli en nykter fredag! Puss

jas75

Det var på darriga ben som jag tog mig till jobbet idag. Första dagen sedan rattfylla, har ju varit sjukskriven pga knäna. Berättade som det var. Hon tyckte det var idiotiskt gjort vilket är sant men stöttar fullt ut. Phu. Eftersom jag arbetstränar visste jag inte om hon skulle vilja ha mig kvar lr inte. Tog upp det med behandlingshemmet att jag blir borta i tre månader ifa det går igenom. Jag är mer än välkommen tillbaka efter det. En stor lättnad ? Satsar på en nykter helg

jas75

Ligger i soffan & vilar knäna. Blev lite förmycket i går. Har tänkt på en sak som många skrivit att kaffet smakar så gott & det gör det! Tror att även smaklökarna påverkas av ett för stort intag av alkohol. Bara en reflektion. Solen skiner det är sommarvärme ute jag är inte bakfull, piffade lite här hemma igår med frächa blommor istället för med 3.5or lr vin. Det är gött att leva. Önskar alla en nykter lördag :)

jas75

Snart ännu en nykter dag till ända. 2 veckor & 2 dagar sedan jag drack. Har fortfarande inget sug. Tror det är för nära till min galenskap. Hoppas jag fortsätter att få ha denna känsla av eufori & lugn som jag känner nu. Ju mer tiden går ju starkare blir jag. Samtidigt är jag rädd att misslyckas. Kram alla

jas75

En underbar dag med försommar värme här i norr :) 22 grader i skuggan! Härligt att vakna nykter. Jag & dottern har städat gått på promenad & ätit lunch. Nu ska vi sola :)

jas75

Nu till veckan ska jag få reda på vilken promille jag hade den 20 april. Mår lite illa när jag tänker på det. Vill helst stoppa huvudet i sanden & låtsas att det gäller någon annan! Men det går ju tyvärr inte. Stressnivån ligger på topp. Önskar att jag redan visste. Har fått ansökningsblankett från trafikverket ang alkolås. Hoppas bara att jag får en läkartid snabbt. Ska träffa min kurator & behandlare på ett gemensamt möte i morgon. Hoppas att min kurator går på min linje när det gäller behandlingshemmet. Pratade med polisen & de ställer sig väldigt positivt till det.

jas75

Äntligen fri :)
Så skönt att få respons :) Jag tror verkligen att behandlingshem kan vara en väldigt bra ingrediens i fortsatt nykterhet. Har sådan motivation nu. & tror att de verktyg jag kommer att lära mig där kan hjälpa de dagar jag tvivlar & motivationen tryter :) Skål i bubbelvatten för alla kämpar ?