Hej
Det är ett par månader sedan jag var aktiv.... o värre har det blivit! Då mamma o pappa har gått bort med ett par månades mellanrum har drickandet lindrat o hjälpt. Jag började gå till samtal o började med tabletter o tyckte jag drog ner drickandet till nått glas fre o lörd. Sedan skulle jag utomlands o jag drog ner på tabletterna, mest för jag är så jävla flygrädd o ville bli lite berusad av nått glas vin.... Bara där ökade drickandet igen

Nu de sista 4-5 veckorna har jag haft tarmvred o åkt in o ut till akuten varje vecka, inga tabletter hjälpte så jag slutade med A tabletterna. Smärtan har jag lindrat med starka tabletter o vin.... Oro för op (gjort 4 st var av två med svåra komplikationer ) har gjort att jag druckit mer o mer. De planerade in op för 3 veckor sedan, vindrickandet ökade för varje vecka. Op blev inställd även om jag låg med dropp o lugnande o skulle rulla in. Tidsbrist. Ny op tid två veckor senare..... Jag har pendlat mellan akuten o systemet varannan dag. De ville inte akutop då jag är gastric bypas op o de behöver special kirurger.
Nu är jag nyopererad men kan ju faaaaan inte sluta dricka. Sitter här nu bakis o måste till jobbet. Längtar tills em då barnen är borta o mannen skall komma sent, då hinner jag få i mej en flaska vin.....

Detta är helt patetiskt! Vill men orkar inte sluta! Till o med ljög för samtals tanten att fortfarande ligger inne o kan inte komma till henne i morgon.....
Suck!

Skickar också lite pekpinnar och pepp. Skaffa dig nya vanor, tycker jag. A-fritt kanske kan funka för dig även till matlagningen?

Lena72

Hoppas att jag inför mer o mer nya vanor! Men det är fanimej inte lätt.....

Lena72

Ikväll skall min man bort o barnen också. Jag slutar kl 14, fint väder och skall handla på vägen hem. Brevid ligger systemet.....
Vet att jag borde men ser ju fam emot att piffa i trädgården med lite vin. Fixa lite mat till mej själv känna behaget av vinet. Musiken högt. Planera och gå o piffa lite.... Sedan somna gott!

Va??? Finns det en morgondag????

Vi bor inte i samma del av Sverige, det kan man ju konstatera. Jag lever heller inte som jag lär, men för mig funkade det bra att ersätta med a-fritt. Det var så skönt att hitta sig själv nykter där i soffan efter en flaska.

Lena72

Borde inte skriva då jag har en tanke att det är min ångest o jobbiga tankar som hjälper mej och er andra systrar o bröder.... MEN nu sitter jag här efter glas 1.5 på altanen i solen. Hemskt att skriva men det känns väldigt bra!
Som min A tant sa: Det är nått bra med A annars hade ingen blivit alkis.... Det måste bara bli mer konsekvenser och slå över på mer negativt än positivt innan man slutar. Vi gjorde 4 rutor, bra med A. Dåligt med A.
Under:Bra med nykter. Dåligt med nykter.

Jag har lärt mej jättemycket av detta!!!! Testa!
När det blir mer i vågskålen för att vara nykter.... mer konikvenser att vara nykter då har man nått "sin" botten. Olika för olika människor!
Ungefär som vissa tycker 3 kg efter semesten är fruktansvärt och vissa väger 400 kg och har ändå inte nått sin botten.

Här sitter jag alltså med dåligt samvete men har inte nått min botten, tyvärr!

Kram

träningstanten52

Att man inte kan handskas med alkoholen alls utan blir berusad och gör bort sig! Det är väl du också märkt och anledningen till att vi finns som skribenter här. Det är väl bättre att man drar öronen åt sig innan man slår i botten?
Ha en trevlig kväll

Lena72

Men att dra öron åt mej det har jag gjort! Jag får stöd, hjälp både hemma o hos proffs men att dra öron åt sig och bli nykter för alltid är för mej inte samma sak.

Det jag menar också är att om man alltid blir för full och gör bort sig som du skriver hade jag rätt snabbt nått min personliga botten men så är inte fallet för mig.
Igår drack jag 4 glas (tänkte 2) men det var mysigt att sitta lite "go" i solen.... Alltså inget fuldrickande och därför är det så svårt att bli nykterist när man tycker det är trevligt och gott.
Träningstanten du får det att låta så enkelt.... Så är det inte för mej tyvärr! Jag brottas mellan den härliga känslan av att ta ett par glas till dåligt samvete. Inget är svart eller vitt utan jag personligen ligger o pendlar i min egna personliga gråskala. Iblan väldigt ljusgrått och ibland närmare svart tyvärr....

Lycka till o kämpa! Trevlig helg!

Hej! Vad fint ni stöttar varandra. Vill bara flika in att det är viktigt att påminna sig om att det inte finns några tydliga rätt/fel gällande hur man bestämmer sig för att dricka när man vill nå en förändring, det som passar en person är nödvändigtvis inte rätt för en annan. Bäst är ofta att prova sig fram med ett utforskande förhållningssätt och genom det till slut kunna landa i funktionella strategier och "lagom mängd".

Fredagshälsningar,
Miriam

Lena72

Tack för peppning Miriam!
Känns skönt att veta att det finns fler "där ute"
Lördagskram

Lena72

Jag har ett tag nu försökt att dricka måttligt o dra ner men det funkar inte.... Min bästis A sitter på axeln o tjatar o tjatar! Lite till, du är värd detta, det är sol, nu är du ledig.....
Jag orkar inte och fattar att jag inte kan vara måttlig! Jag måste göra slut!
Känns så läskigt och jag är så rädd.
De sista två dagarna har jag druckit på dagen o massor! Jag har verkligen tappat kontrollen!
Nu vankas det student tider o fester inbokat, hur skall detta gå?
Sitter på bussen (vågar inte köra) och darrar o är åter igen bakis.

Nu behöver jag all stöd i världen!
Livrädd!
Kan detta vara dag 1??? Rädd för vad komma skall......

Mia-Pia

Ta en dag i taget inte mer det blir för övermäktigt! Det är läskigt och skrämande jag vet! Efter en tid blir det lättare!!
Ofta är det så man vill så gärna klara måttlighet men oftast går det inte.
Det är lättare i längden att avstå helt än att kämpa hela tiden med måttlighet!

Var rädd om dig, sätt dig själv främst, vila, ät och drick mycket vatten :) eller annan a fri dryck!

Vi hejar på dig! Vi är många här inne som vet känslan!
Kram!

Lena72

Tar just nu timma för timma! Känns jobbigt att det snart är helg.... Hade varit bättre om det hade varit söndag!

I morgon studentfest, lördag o söndag grill hos syrran, suck!

Livet består av val hela tiden. Ibland gör vi bra val, ibland sämre. Vi peppar och stöttar dig, och hoppas du mår så bra som möjligt. Du känns som en stark person, ta fram den styrkan när du vill göra kloka val. Kram <3

Lena72

Vilka mardrömmar! Genomsvettig! 3 st på 1.5 Tim. Och så värmen på det....

Men nykter o dag ett är över!

Lena72

Har just varit på systemet, stod nästan först i kön....

MEN jag köpte en flaska alkoholfri bubbel! Jag har bestämt mej.... Ikväll är jag nykter på studenten!
På G med en start på dag 2. Nu till jobbet.
Känner mej faktiskt ganska peppad!

Kram i värmen!

Och det funkar faktiskt bra tycker jag. Att välja a-fritt. Man tänker på det i början, men sen är det rätt skönt att känna sig nykter efter några glas. Lycka till!

Lena72

Det gick bra, kändes dock lite konstigt att sitta där när folk blev fullare o fullare.
Men ok....

Igår bestämde jag för att dricka den halva flaska vin som fanns hemma. Inget mer.
Min man överraskade dock med en strawberry drink som jag drack halva.
Det var svårt att sluta men gick bra.
Idag blir det grill hos syrran o jag tar med alkoholfritt....
Sommaren gör det inte lätt....

Kram

Lena72

Sitter på dotterns träning lite bakis. Grillade hos syrran. Vad jobbigt att hålla koll på hur snabbt alla dricker.... Mitt glas blev tomt snabbare än de andras. Fick verkligen ta det lugnt.
Nu tänker jag försöka till en vit vecka. På torsdag är det student och väldigt mycket fix o don inför. Har inte tid att dricka. Orolig men måste. Har druckit ofta den sista tiden på veckorna så detta blir tufft!
Men nu jävlar!