Det gick inte att stå emot så värst många dagar den här gången heller. Sitter återigen framför datorn med kroppen full av skam och ångest. Har druckit ca fem-sex dagar varav de sista tre i stora mängder. Lyckades att låta bli starkspriten men det går ju alldeles utmärkt att bli full på starköl och vin också. I går sinade förråden så då tog jag cykeln till närmaste uteservering och drog i mig ett antal starköl. Vidare hem och gjorde slut på sista vinflaskan för säkerhets skull. Ingen alkohol sedan ca sex igårkväll och nu kommer darrningarna, den lite oregelbundna hjärtverksamheten, den dåliga magen och värst av allt den fruktansvärda ångesten.

Jag var bara tvungen att bryta med alkoholen idag. Jag hade inte klarat att fortsätta rent psykiskt. Jag har nu botaniserat lite på nätet och ska gå på mitt första AA-möte imorgon. Det tar emot och jag känner mig rädd, feg och usel. Tänk att man kan klara nästan vad som helst men omöjligen kan styra sitt alkoholintag. Jag klarar inte denna fruktansvärda kamp själv längre. Det var också en anledning till att jag var tvungen att skriva ett eget inlägg där jag kan fästa mina tankar och funderingar på pränt.

Jag hoppas på ert stöd "där ute" för en sak är helt säker; jag behöver det.

Tjalle

Mabinos

Har läst hela din tråd inatt. Gav mig lite lugn och hopp inför framtiden. Du har gjort ett riktigt bra jobb! Skriver så ärligt och bra. Tack gör att du delar med dig.
Kram

Christoffer

Har läst din tråd och och det verkar som vi delar en del erfarenheter och verka ochså liga i fas tidsmässigt i vår avhållsamhet ifrån a:)
Det där med sug och återfall etc. vid ca 3 månader verkar bero på post akut abstinens som kulminerar vid ca 3 månader.
Några här på forumet som hållit ut längre vittnar om att förändring till ny nivå (glädje/fokus/lugn etc.) kommer vid ca 6 mån så håll ut nu!!
Själv har jag varit lite rastlös och irriterad på senaste tiden (kanske PAA) men det verkar lagt sig nu vilket är skönt.
Fortsätt jobba på och stort lycka till!
C

Tjalle

Jag är ensam i helgen. Frugan bortrest och träffar lite folk. Jag kan tycka att det är skönt att vara ensam stundtals. Sova tills man vaknar av sig själv, äta när man är hungrig, vara tyst och allmänt reflektera lite över tillvaron.

Jag lyssnade lite på en av mina favoriter tidigare idag, Freddie Wadling. Hans titelspår på senaste skivan, Nu lyfter vi från marken, skulle kunna vara en sång om mig själv (och kanske även andra med A-problem) Så vemodig men ändå full av hopp.

Jag har många gånger funderat på vad det är som gör det så otroligt svårt att förändra/sluta med sitt drickande. Under hela mitt liv har jag fattat en massa beslut, de flesta vettiga. Överlagt positivt mot negativt och kommit fram till en slutsats. Varför har jag då inte lyckats under så lång tid med detta så grundläggande problem??

Svårt att svara på. Lägger vi handen på en kokhet platta lär vi oss att undvika detta i fortsättningen. Är vi allergiska mot något livsmedel undviker vi detta även om vi tycker att det är gott. Förvisso kanske man kan tala om någon form av allergi även mot alkohol men de flesta av oss mår ju inte dåligt efter några glas, utan det tar ett tag.Jag tror den bästa jämförelsen kan vara när man upplever en väldigt stark fysisk åtrå till det motsatta könet. Man sätter skygglappar för ögonen och ger sig, med hull och hår, in i ett förhållande även om det i övrigt finns noll förutsättning för någon stabilare relation. Jag hade själv ett sådant förhållande för en herrans massa år sedan. Jag var helt uppfylld av denna kvinna och var beredd att göra vilken uppoffring som helst bara jag fick spendera tid med henne. Vi blev så småningom sambos. Vi var så olika man kan vara. Omgivningen såg detta och påtalade även lite fint detta men jag var både blind och döv. Det var två mycket jobbiga år och jag fick en hel del smällar. När det hela tog slut var jag fullständigt förkrossad och ville inte leva längre. För att göra en lång historia kort så "läkte såren" och jag träffade så småningom min fru, vilket jag är mycket lycklig för idag.

Alkoholen fungerar lite på samma sätt. Innerst inne vet vi att det inte är bra för oss men vi blockerar detta faktum och gör nästan vad som helst för att få oss ett litet rus till. Det är så lätt att skjuta upp sitt beslut till förändring. Fråga mig, jag har gjort det hundratals gånger. Jag har velat sluta straxt innan jag ska gå till läkaren för prover, när jag har slutfört en jobbig arbetsperiod, när semestern är slut, när semestern börjar, när jag fyllde 40, när jag fyllde 45, när jag fyllde 50, etc, etc.

Lättillgängligheten av denna socialt accepterade drog gör ju inte heller det hela enklare. Jag försöker förstå varför jag har hamnat i den situation jag har idag. Inse att alkoholen för de flesta människor är något positivt, som det också var för mig en gång i tiden. Men att det för mig inte fungerar längre och jag har förbrukat min levnadskvot av A med råge.

Ursäkta rörigt inlägg.
Kämpa på alla ni där ute/Tjalle

PP

Ja det är svårt att förstå avsaknad av förnuft och insikt när det gäller alkoholen. Det är väl just det som är när vi blir beroende?!
vill nog påstå att vi även kan bli beroende av destruktiva relationer.
Fint att se att det verkar gå så fint för dig nu för tiden. Ensam hemma utan att Drick! Jojo! Här sitter en till, spritt språngande nykter ☺

Trevlig kväll

//PP

Tjalle

Hej på er forumvänner. Jag har fyra månaders nykterhet idag. Det känns rätt overkligt att det är så länge sedan jag drack senast. Visst har jag stunder när jag verkligen är "törstig". Speciellt efter en dags arbete i trädgården med fint väder då ölen skulle sitta fint men på något sätt har jag accepterat att sugen kommer och går. De varar heller inte så länge. Kan man bara uthärda någon timme är allt som vanligt igen.

Mår egentligen rätt bra. Min fru tjatar på mig att jag snusar för mycket. Nu har hon tydligen läst ett antal artiklar som visar att ryggont och snusning har ett samband. Någonting med att nikotinet täpper till blodkärlen. Jag snusar lite drygt en dosa varje dag men jag har liksom inte orkat ta tag i detta. Jag har för mig att Ebba på forumet också hade problem med att sluta snusa och då har hon ändå en betydligt längre nykterhet bakom sig än jag.

Nåväl, livet tickar på. Kanske inte så många "kickar" i livet just nu men jag är ändå glad för mitt enkla liv och småsaker som jag kan glädjas åt samt att jag känner ett betydligt större lugn idag.

Må gott alla ni kämpar/Tjalle

Levande

Så bra jobbat och härligt att du mår så bra.
Lova att inte ens tänka tanken att sluta snusa, utan håll fokus på din nykterhet.
Tror ingen form av stress är bra och kan lätt göra så att allt faller.
Så önskar dig fina dagar med prillan under läppen

PP

Blir då glad av dina rader. Frugan får lägga ner ;-) Du kommer att känna om och när det är dax. Är ingen doktor, men ryggont har säkert 100 andra anledningar som är mer troligt än snusande.
En nykter sommar?! Låter väl ganska bra tycker jag. Har du vågat testa A fri öl? Det gjorde jag efter ett par månader. Skapade inget sug att dricka alkohol.

//PP

Tjalle

Då fortsätter jag nog att snusa ett tag till. Förhoppningsvis kommer dagen då jag lägger dosan på hyllan också. En sak i taget var det någon som sa....

Jag tycker att alkoholfri öl är helt OK. Visst blir jag lite besviken när jag tar första klunken. Det är ju liksom lite godare med en viss alkoholhalt men som törstsläckare är den riktigt bra. Sedan kan jag personligen reta mig på att den alkoholfria ölen i princip kostar lika mycket som starkölen. Vad är det för jädrans alkoholpolitik.......

Ha en fortsatt bra kväll/Tjalle

PP

Alk fri veteöl 13.60
Vete öl samma märke med alkohol kanske 19.60 på bolaget
Det är väl ok? Men i livsmedelbutiker har du rätt. Där kostar det ofta mer. Är väl inte en lockprodukt som folköl kanske....

rabarber

Härligt att höra! Starkt jobbat! Jag ligger lite drygt en månad efter dig och väntar med skräckblandad spänning på den berömda 3-månaders krisen. Fast den är ju inte given, så jag hoppas att den hoppar över mig ;)

Har också nikotinbekymmer. Mängden har ökat märkbart efter jag har slutat dricka. Men jag tänker som du, en sak i taget. Den andra avvänjningen kräver nog sitt eget forum skulle jag tro... Det kanske finns ;)

God fortsättning! Heja dig!

4 månader är jättebra jobbat. Då har man oftast strategier för att mota sug och andra besvärligheter som kommer när man slutar med A. Helt rätt, med snuset, en sak i taget, det viktigaste först...:)

jas75

Är själv snusare ? Ta tag i prillan när du känner dig redo. Tänker att nån last måste jag få ha ? Å hellre snus hundra ggr om än alko. Trevlig helg

Tjalle

Länge sedan vi hördes. Jag har haft och har ett helvete med min rygg. Fruktansvärda smärtor som inte vill ge med sig. Jag har efter mycket om och en fått tagit en vanlig röntgen som visat alldeles för lite utrymme mellan ett par kotor. Är remitterad till magnetröntgen i oktober. Stundtals har jag inte stått ut med smärtan som plågar mig nästan dygnet runt. Från i början av juli har jag druckit alkohol på kvällarna för att stå ut. Inga mängder som fått några konsekvenser men ändå har jag förbannat mig själv att jag inte kan stå emot.

Jag har tränat varje dag, i enlighet med sjukgymnast, dvs lite cykling och stretching men inget hjälper ännu så länge. Försöker dock att inte falla in i destruktiva mönster. Nu är mitt mål att hålla ut till nästa röntgenbesked och veta vad jag kan göra själv för att möjligen förbättra min livssituation. Ständiga plågor är ett helvete.......................
Sköt om er /Tjalle

Hej Tjalle,

så oerhört tråkigt att läsa om din rygg... Ryggont kan ta kol på den bäste ska du veta. Jag har haft väldigt mycket ryggproblem genom åren och det är verkligen skit. Dessvärre blir det ju inte bättre av att dricka, även om jag verkligen förstår att du till slut har tagit till det. Jag minns själv när jag satt hemma i soffan, hög på smärtstillande och med vin i glaset. En kombination som absolut inte var lämplig enligt bipacksedeln, men jag bara orkade inte. Blev så påverkad att jag höll på ramla ur soffan och hela världen gungade. Men tog det bort smärtorna? Nä, tyvärr inte.

Jag hoppas att det ska snart ska bli bättre för dig.

Kram på dig

Tjalle

Jag har endast varit inne här sporadiskt senaste tiden, sorgligt nog. Ryggproblem med tillhörande värk är oförändrat. Till en början drack jag några glas på kvällen för att "stå ut". Precis som Muränan skriver botar det ingen ryggvärk men "hjälper"för några timmar. Sedan kommer naturligtvis skiten tillbaks med förnyad kraft. I slutet av augusti var jag på semesterresa en vecka. Det funkade men blev för många öl........ Sedan 10 dagars avhållsamhet. Fick sedan besök (frugan bortrest) av en gammal bekant som inte spottar i glaset. Det gick sisådär. Helt OK under dagarna men flippade ut under de två kvällar han var här, dvs blev "väldigt trött" och somnade tidigt. I fredags hade jag lite alkohol kvar i hemmet och det slank naturligtvis ner under dagens lopp.

Inte en droppe sedan i fredags eftermiddag. Jag vill tillbaka till mina drygt fyra långa nyktra månader tidigare i år, med eller utan ryggvärk.
I vilket fall som helst har jag mitt i allt elände slutat att snusa. Tre och en halv vecka idag och jag har inga som helst planer på att börja igen. Måste dock lära mig att jag inte hela tiden ska ersätta en last med en annan.

Skriver mer senare. Sköt om er/Tjalle

Tjalle

Är ju en av de verkligt "gamla" på nätet. Fram till i våras var allt bra. Vit sedan fyra och en halv månad. Kände mig stark, psykiskt och fysiskt. Sedan fick jag, efter idiotiskt mycket fysiskt jobb, stora problem med min rygg och mina höfter. Jag har efter ett drygt halvt år äntligen fått diagnos. Två diskutbuktningar samt att bägge höftkulorna deformerats och är "äggformade" istället för runda,, vilket innebär att de ligger och skaver hela tiden.

Allt sammantaget gör att jag har mycket värk och helt plötsligt känner jag mig väldigt gammal.....Jag som alltid litat till min kropp. Jag får inte löpträna lägre. Går nu på sjukgymnastik (en bra sådan dock). Har blivit rekommenderad att cykla istället.

Jag vill så innerligt tillbaks till min nyktra tid och jag hoppas på ert stöd. För jag vet inte om jag orkar längre.........Tjalle