Tänkte gå vidare i livet. Snart ett år sedan jag började mitt inre arbete och min kamp mot alkoholen. Det har varit värt alla tårar, svett och motgångar och här står jag idag. Glad för varje dag i mitt nya nyktra liv. Men har alltid det i tankarna, tror det var Muränan som skrev det, en armslängd från vinglaset. Skillnaden idag är att jag inte vill sträcka ut handen och föra glaset till munnen. Nu är det jag som är herre på täppan. Vill tacka alla här inne för allt stöd och pepping jag har fått och får fortfarande.
Kramar
Konstnären

Tack för fin hälsning i tråden. Gott att höra att allt är ok hos dig. Klart att det blir lite vardag över nykterheten också. Men så är väl livet.

Tyvärr tampas jag med en hel del tankar just nu. Det är lite jobbigt faktiskt. Jag vet inser ju att det inte kommer att sluta väl om jag återupptar mitt drickande igen. Men gojan sitter på axeln och kraxar ordentligt nu. Det var länge sedan det kändes så här jobbigt. Tror att det är en kombo av att jag är så himla trött samt semestertider. Men det är bara att bita ihop och ta en dag i taget.

Önskar dig en riktigt fin dag vännen. Puss och kram

Sist när du skrev i min tråd nämnde du att turisterna strömmar in i din stad. I morgon åker jag i väg på en efterlängtad semesterresa och blir därmed själv turist. Jag ska åka till vårt västra grannland och vistas i ett vackert naturområde. Där finns det också en del andra turister, av alla möjliga nationaliteter. I bland kan det bli lite jobbigt med dessa stressade semestermänniskor. Men då kan man göra som med alkoholen när man lever nykter, ignorera dem. Låtsas att de inte finns.

Nu när jag varit ledig ett tag, fått vila ordentligt och mår bra, har jag bara små lätta sug efter alkohol ibland. Så nu är herr Finkelman lätt att mota bort.

Jag hoppas det går bra för dig också, och att du mår bra Konstnären.
Har du börjat måla någon ny tavla?

Vi hörs. Sommarkram

konstnären

sommarhälsning till alla forumvänner. Sol ute och sol i sinnet här hos mig. Två månaders nykterhet nu och det känns fint.
Kramar Konstnären

att du har det fortsatt bra Konstnären. Att du kan njuta av sommardagarna och tillvaron. Hoppas också att du haft ett bra utbyte av Eckart Tolles bok som du skrev om.
Grattis lite i efterskott till dina två månader. Hoppas du nått 2½ nu.
Själv har jag bl.a. skaffat och läst en bok med tips på KBT-övningar som man kan göra för bättre sömn. Om det kommer att hjälpa när jag kommer in i en stressperiod vet jag inte. Men kanske.
I övrigt har jag nu de sista skälvande dagarna av semestern kvar som jag ska försöka ta tillvara på. Har just också haft en kort och intensiv förkylning. Men sådana går ju över av sig själva.
Min nykterhet jobbar jag på. Jag uppnådde 2 månader för en knapp vecka sedan. Känns bra ut.

Många sommarhälsningar, vi hörs

konstnären

har haft en fin sommar, sol, hav och vindar, inte badat är en badkruka bara så ni vet. Min hund däremot är en annan historia, långa simturer varje dag. Vi har ju en egen vik hon och jag och hon vet precis var den ligger. Hon ruskar badvatten över hela mig och jag har skrattat mycket denna sommar. Ingen alkohol har funnits med i bilden, inte lätt vid vissa tillfällen, har inte gått förbi så många uteserveringar i år, löjlig är jag med det. Jag har målat mycket, ätit en massa god mat, bakat och stått i. Gjort jordgubbstårtor så det står härliga till. Ser fram mot september det är en fin månad med hög klar luft. I höst ska jag unna mig ett par exklusiva jod push i kalvskinn med remmar, å jag bara älskar sådana.
Sommarkramar till alla fina vänner
Konstnären

Hej käraste vännen,

Tack för hälsningar i min tråd och för att du tänker på mig! Det värmer ska du veta. Jag har varit iväg lite och därför inte hunnit skriva. Allt är ganska lugnt för min del nu. Tja, lugnt och lugnt är det väl aldrig för oss alkisar, men det känns som att jag kan börja lägga resan bakom mig nu. Det är som det är. Jag gjorde det extra svårt för mig själv, men också extra tydligt. Det kommer inte funka i längden. Det känner jag tydligt. Sedan är det upp till mig själv om jag här och nu vill välja och blunda för det. Välja att tro att det skulle gå och dricka. Välja att lura mig själv. För i det läget jag är i nu, så har jag fortfarande ett val. Men om jag väljer att fortsätta dricka, så kommer jag snart inte längre ha något eget val...

Men vad är det du skriver hos mig?? Har mannen prövat igen? Skönt att det inte påverkade dig på samma sätt som det har gjort tidigare. Vad bra om han prövar medicin nu. Då kanske ni kan få lite mer permanent lugn igen? Hur mår du av din medicin? Hur ofta äter du den? Vad händer då egentligen - är det suget som försvinner eller mår man pyton om man dricker? Det verkar skilja sig åt mellan olika typer av tabletter. Jag är i vart fall imponerad över att du klarade av att hålla vinet ifrån dig när mannen satte igång. Det är ju inte helt enkelt... Himla starkt och bra gjort.

Mitt sug är nu under ganska god kontroll, tycker jag. Men det var lite jobbigt ett tag där. Det blir ordentliga prövningar till helgen igen med fest. Men jag har, som du säkert läste i min tråd, försökt påminna mig om hur det kan vara om jag väljer att dricka där. Fan vilken ångest jag hade då - rent ut sagt. Sist vi var iväg på det här så var det min första nyktra sommar. Det var riktigt, riktigt jobbigt under några timmar på eftermiddagen. Jag inser att det kommer bli det i år också, under några timmar. Men det är ju egentligen inte så jobbigt att hantera ett sug några timmar, jämfört med att släpa på säcken av ångest i flera år...

Jag tänker så mycket på dig. Ser dig pyssla runt i ditt kök när du bakar. Ser dig sitta vid stenen vid havet, där Kia springer och jagar något som bara hon kan se. Ser dig sitta på kyrkogården, alldeles lugn och med ro i blicken. Du är fin Konstnären - tack för att du finns.

Önskar dig världens bästa dag och en nykter man

Hej fina du,

tack för att du delar med dig i min tråd. Viktigt att kunna bolla. :-)

Hmmm... då måste jag säga att den där medicinen faktiskt låter ganska livsfarlig. Om man kan dricka två glas vin, menar jag. Startar inte hela processen i hjärnan igen då? ÅH - nu kan jag dricka socialt och bra! Hurra! Jag tycker faktiskt att det låter som en farlig väg att gå och jag förstår att det drar igång tankarna direkt.

Men då kanske det kan hjälpa att tänka - att hur normalt och socialt är det drickandet egentligen ändå? OM man måste äta medicin för att kunna dricka alkohol...? Ska man då äta medicin varje dag till slut, för att kunna upprätthålla sitt drickande...? Men visst, det kanske inte alls är "kul" att dricka med medicin i kroppen. Om själva effekten uteblir, så kanske det inte triggar igång något sug igen. Det blir lite tråkigt att dricka och man kunde lika gärna ha druckit vatten. Men då kanske man lika gärna SKA dricka vatten...

Åh, jag vet inte. Men ett tänker jag. Behöver man medicin för att kunna hälla i sig gift, så kan det väl ändå inte vara bra? I så fall underhåller man ju ändå drickandet. Den dag man lägger ner medicinen - vad händer då? Får man inte sug igen då?

Tänker också att man äter medicin för att klara av att dra ner och sluta dricka. Inte för att klara av att börja dricka igen.

Hur går dina funderingar?

Ha nu en trevlig helg. Själv åker jag iväg och jag tror inte att det finns uppkoppling dit vi ska. Brukar vara si och så med den saken.
KRAMIS

Kära du,

var håller du hus? Nu blir jag lite orolig för dig. Det skrev att tankarna gick igång om att det kanske går "att dricka 2 glas" av medicinen. Blev det så? Eller har du det bara ovanligt bra och inte behöver skriva? Jag hoppas så klart på det sist nämnda. Men om du prövat igen - skriv gärna ändå. Du vet var jag finns.

Önskar dig lugn och ro och världens bästa dag

Fina vännen,

förstod nästan att du skulle pröva, efter vad du skrev. Jag hade säkerligen haft svårt själv i det fallet. Men du. Fundera lite på vad jag skriver i #404 ovan här. Vad tänker du om det?

Sedan vet du ju att det inte finns något skrivkrav. Jag blev bara lite orolig.

Puss & kram

Hej kära du,

tack för fina hälsningen och stödet i min tråd. Jag har lugnat ner mig lite nu. Lite. Känner mig fånig som tar plats som en primadonna. Om jag hade kunnat kasta porslin i texten, så hade jag gjort det... Ja, ja... jag är väl en vildhjärna. Kan nog dra igång igen om det behövs... Startsträckan är mycket kort för närvarande. ;-)

Är det ändå inte ganska skönt att vara hemma själv med Kia när mannen jobbar? Lite i alla fall? Eller vad hade ni gjort om ni hade varit lediga tillsammans tror du? Är det något som du saknar att göra? Min man är äldre än mig, visserligen bara fem år, och jag har nog aldrig varit tillsammans med någon som varit yngre. Den övervägande parten har liksom alltid varit betydligt mycket äldre av någon anledning. Det kan jag ju fundera över någon gång... ha ha ha!

Jag har också Tolle bredvid sängen. Har läst en bit och allt är förnuftigt och riktigt och sunt och sant. Sedan blir jag bångstyrig och kan inte ta in mer och så blir boken liggande där. Sedan inser jag att jag MÅSTE (vill!) återuppta meditationen. Jobba på att vara här och nu. Men det är nu, när jag behöver det som allra mest, som det är allra svårast. Känns som om skallen ska sprängas i småbitar varje gång jag försöker gå ner i varv... ooooooooiiiiiiiiiiiiiiganganganganganagaaaaaaaaaaaaaaah liksom.

Ha en fin kväll min kära vän. Vad skulle jag göra utan dig? Puss

God morgon vännen,

Hoppas att du mår bra och att du har haft en fin helg. Det verkar ju vara fint väder över större delen av vårt land nu.

Hur går det för mannen? Dricker han "sina två glas" eller låter han bli? Har går det själv?

Själv mår jag sådär. Jag dricker i alla fall inte. Alltid något.

Skickar jordens största kram

längesen jag var in här och hejade på dig.

Såg att du skrivit i en annan tråd att du provat små mängder vin ett par gånger. Det skulle jag ALDRIG våga/vilja pröva.
Hoppas verkligen att det inte startar något negativt för dig.

Nu, när sommaren sjunger på sista refrängen, har vi snart den färgmässigt vackraste årstiden framför oss.
Kontrasterna mellan mörka nätter och ljusa dagar med hög blå himmel, och alla färgsprakande löv.
Hoppas att det är bra med dig, och att du känner ljusa, varma och rogivande färger inombords.

Hoppas du får en bra helg

konstnären

till er alla här inne. Livet tuffar på i en lugn och behaglig lunk just nu. Är inne i en äppelpajperiod just nu och mannen börjar lessna men inte jag. Underbart väder här på solsidan och livet känns hur bra som helst. Långa promenader med vovven känna havsluften titta och känna naturen. Tar vara på min nykterhet nu och sköter om mig. Målat mycket sista veckorna men inget särskilt bra om jag får säga det själv, men det är roligt som är huvudsaken.
Kramar Konstnären

PP

Du har det fint verkar det som nu vännen. Kom just att tänka på att det nu är mer än tre år sedan kraschen. Att det skulle kunna bli såhär bra hade vi nog svårt för att våga tro på då. Har förresten inte sett till M på ett tag. Har du?

LenaNyman

Måste bara säga det igen. När du skriver som du gör i din #411 - ja, då känns det som det ska här inne. Det känns så skönt och bra på alla vis. Och äppelpaj, ah, nam-nam! :D