Idag har jag bestämt mig att lägga ner alkoholen på obestämd tid har fått nog av det för jag vill börja leva igen och inte missa alla vackra ögonblick i livet som havet där vågorna kluckar mot klipporna höra fågelkvitter se alla vackra färger som naturen har att erbjuda nu när hösten närmar sig.Det kommer bli en jobbig resa men jag är nu beredd att slänga in mig i den striden för jag vill börja leva igen.Alkoholen har tagit en förstor plats i mitt liv och nu är det dax att välja bort den och allt det destruktiva och välja en annan väg att gå som är positiv som ger glädje och lycka och ett bättre mående.Häng med på den vägen du med jag sträcker ut en hand så kan vi följas åt i med och motgång:) Ha en fin dag alla och glöm inte bort att det tar inte längre tid att tänka en positiv tanke än en negativ tanke;)

Och bra kämpat! Jag är med i matchen, dag 6 nu. Tyvärr drack jag öl förra helgen, men lyckades iaf hålla igen på antalet (är inte alltid det lyckas för min del, så det var verkligen dumt och dessutom helt onödigt). Mår ju så mycket bättre utan alkoholen, det gäller att inte glömma det. Så resan fortsätter, utan a-djävulen denna helgen.

Fredde

Ja dagarna har gått fort tycker jag och kroppen och själen har fått vila och återhämta sig i lugn och ro och det känns skönt:)

Fredde

För dina ord:) Vad bra att du är med i matchen och har satt på dig boxninghandskarna igen och ge herr A en blåtira så han flyger å far långt dit pepparn växer;) Starkt gjort av dig att ha varit vit i 6 dagar bra jobbat:) Ja det är inte lätt alla gånger för det finns många fallgropar på vägen och jag kommer nog själv trilla i förr eller senare men det viktigaste är att man lär sig av misstagen och fortsätter kämpa för till slut så lyckas man nå sitt mål oavsett vad det gäller här i livet:)

Fredde

Kul du tycker det:) Jodå man mår som man förtjänar så jag mår mycket bättre nu när jag varit vit i 21 dagar än att vakna upp med bakfylleångest osv. Ska försöka hålla i detta så länge jag har ork och kraft till det för nu utmanar jag mig själv och testar hur stark jag är till att motstå alkojävlen. Det är en lurig liten rackare det där men än så länge så är det jag som lurat han;) Hur mår du själv Karin?

Karin01

Härligt att höra! Idag mår jag fint. Att inte ha något stopp är den stora boven för mig, men den här helgen passerade utan urspårning och nu har jag inga fester inplanerade på ett tag så jag ser fram emot en lugn tid utan ångest.
Försöker lära mig förstå vid vilka situationer det spårar ur så att jag vet när jag ska välja bort alkoholen helt, men det är verkligen en listig jävel för somliga av oss.

Fredde

Jag hejar på dig med ja vi fortsätter kampen mot den lille alkojävlen;):)

Fredde

Karin å höra att du mår bra det glädjer mig. Ja det gäller ju å lära sig vad som triggar en till att dricka och lära sig att stanna upp i tanken och kämpa mot suget som kan vara svårt å stå imot ibland för klarar man det så växer man sig starkare för varje gång och den lille alkojävlen blir då mindre och tappar sin kraft över en mer å mer;) Så kämpa på även när allt känns jobbigt.

Fredde

Var det nära att den lille rackarn lurade mig för jag gick till bolaget och köpte några öl men även en alkoholfri öl la jag ner i korgen.Väl hemma så satt jag länge å funderade på hur jag skulle göra och jag kände mig velig om jag skulle ta en öl eller inte för å fira 3 veckor utan A.Efter mycket om å men så slängde jag in den alkoholfria öken i kylen och lät dom skarpladdade ölen stå kvar i skåpet. Den ölen smakade nästan lika gott som dom vanliga och efter jag druckit den så försvann suget efter mer och jag började må dåligt av någon anledning och det kanske var någon mening med det för starkölen står fortfarande oöppnade:) Men det var nära att jag trillade dit men ännu en gång så lyckades jag lura den lille alkojävlen och jag kunde stolt skriva dit en ny vit dag i almenackan och det kändes underbart å göra det:)

Fredde

Det högsta är inte att aldrig falla utan sann styrka är att orka resa sig upp efter varje fall:)

Nike Athena

Tack för dina kloka ord och skönt att veta att man inte är ensam.

Fredde

Är det sant Nike:) ja det känns skönt å veta att man inte är ensam att kämpa och det är det som ger en styrka att fortsätta kampen:)