Som många andra här så dricker jag inte "för ofta", men däremot så kan jag inte sluta när jag väl börjat. Jag dricker helt enkelt så länge det finns alkohol. Om jag köpt hem en flaska vin så känner jag ångest när jag ser att den snart är slut och vet att jag inte har mer alkohol hemma.
Jag tycker om att dricka vin. Tycker om att gå ut och äta och ta ett par glas och de gånger jag lyckas göra det så får jag ofta underbara kvällar.
Jag har gjort så mycket dumt på fyllan. Varit otrevlig, osmaklig, blivit omhändertagen och allmänt bara skämt ut mig. Dejter har slutat höra av sig ibland och jag har då förstått att jag varit väldigt osmaklig. Själv minns jag aldrig vad jag gjort och skäms för mycket för att fråga. Jag sticker bara huvudet i sanden istället. Det känns som att jag nu hunnit skämma ut mig inför precis alla i min omgivning. Det finns inga kvar som inte sett mig redlös och pinsam.
När jag är nykter är jag rationell, snäll och glad, så jag förstår inte riktigt själv hur kontrasten kan bli så pass stor.
Jag försöker ofta lova mig själv att nästa gång blir det bara 2 glas vin, sen vaknar jag på morgonen med kläderna på och undrar hur jag kom hem och är livrädd för att kolla min telefon.
Jag vet inte vad jag söker här. Kanske behöver jag mest få ur mig detta inför människor som förstår. Få "säga" detta högt.

Första_steget_

Vet inte vad kik är för nått, hur kan du hitta mig där när du inte vet vem jag är

Du är världens goaste som bryr dig

Första_steget_

Punkt och slut, dags och tacka ja till livet!

Alla som kan och vill får gärna hjälpa till med lite hejarop och uppmärksamhet!

Ska på AA imorgon och se vad det finns för verktyg där!

Ja till livet!!!!!

Helle

Lycka till... Hoppas du får kraft och styrka att kämpa vidare.
Jag känner mig nedstämd men försöker tänka positivt,, det måste jag för att klara det. Nu väntar ett nytt fräscht liv.
Kram

Första_steget_

Fyfaan vad jag har gråtit och gråter, själen och hjärtat kunde inte hålla ihop mer.

Jag är färdig som fylltratt , festen är slut, publiken har gott

Jag sadlar om

Första_steget_

Ensam, alkoholen har lämnat kroppen nu efter 25-26h dagen har gått, rädslor och ångest i megamängder, första dagen utan fylla, sitter och knappar medan tv rullar.

Vet inte vad som är värst vet inte var jag ska börja, har accepterat och hissat vit flagga.

Ska göra vad som helst för att inte återgå till fylla

Jag ger mig, jag är alkoholist, 32år som lever i förnekelse, del 2 av mitt liv blir utan alkohol.

Sticker till AA imorgon, skiter i om jag blir frälst, vad som helst är bättre än vad varit med om tills nu

Orkar inte en dag till i misären

Ska använda mig av alla medel och har dragit i alla trådar, nu finns ingen återvändo

Första_steget_

Det lät bra, självklart, bara framåt!
Jag ger aldrig upp, framtiden ser ljus ut, bara tänka positivt!

Tack för klockren kommentar :)

Första_steget_

Har sovit tills nu, tror jag behövde det, mindre ångest och oro och katastroftankarna har lättat lite.

Hjärtat är oroligt till och från och hjärnan förvirrad, har slutat tvärt med allt, alkohol och cigg från i söndags kväll.

Igår var ett helvete, trodde jag skulle hamna på sjukhus, hade b-vitamin och magnesium hemma som jag åt och drack massa te, kunde äta lite keso och tomat.

Men var här hela dagen och skrev och tiden gick, alla vill hjälpa mig och jag får mkt stöd och uppmärksamhet så det hjälpte att inte kriga själv.

Taktiken är samma idag, ta det lugnt, skriva här, ska till aa senare idag

Karin01

På lördag firar jag förhoppningsvis en månad utan minnesluckor. Ska på en aw imorgon men har berättat för en i sällskapet om min problematik och sagt att jag behöver stöttning i att endast dricka två öl.
Visst dyker gammal ångest och gamla pinsamheter upp, men så otroligt skönt det är att inte bygga på med ny ångest. Åh, så jag önskar att jag kan hålla i detta nu.

MagganM

Hej, jag är ny här och har läst era kommentarer och känner igen mig i en hel del. Speciellt det här med att inte kunna sluta dricka när man väl börjat.... Jag har två barn också och samvetet mår piss för mitt beteende! De är i början på tonåren man har väl sett sin mor full ett antal gånger.... och då menar jag full då man snubblar, vinglar etc. Detta får mig att må så dåligt och jag får massa ångest! Är livrädd att jag "förstört" mina barn! Höll upp helt med alkohol i 6 veckor och därefter bara måttligt (1/2 flaska vin eller 3 öl) typ 1dag/veckan i fyra veckor. SEN släppte jag kontrollen och blev jättefull i lördags! Ångest, ångest! Nu har jag bestäm mig för att det endast får vara högst 3 glas....annars tycks jag tappa kontrollen helt!!! Men om det hålls? Jag vill verkligen men är själv orolig för att jag ska misslyckas! Skumt att man kan känna så här! Att man känner att man som inte styr själv....!?! Phu... Önskar er alla fortsatt stort lycka till!!!

Karin01

Så blev det aldrig fyra veckor. Jag minns att jag drack tre öl igår och efter det är det svart. Jag vet inte hur jag kom hem, fick inte med mig väskan med plånboken, telefonen är spräckt och dessutom måste jag ha ramlat. Till saken hör att jag ramlat riktigt illa en gång tidigare och hamnat på sjukhus, så det skrämmer mig att jag ändå tar en fylla så här.

Ligger på soffan och känner mig handlingsförlamad.
Idag behöver jag er.

Åh vad jobbigt , vet precis hur det känns. Varit där x flera. Du får helt enkelt tänka att det går över, för det gör det. Dessutom har du en vit period att vara stolt över. Fortsätt bara rakt fram o se inte tillbaka allt för mycket. Man lär sig under resans gång och vi är inte perfekta nån utav oss. Så det blir bättre. Ta hand om dig nu. Kram

anonym11208

Var glad att du är hel! Och var stolt över din nyktra period och res dig och vilken tur att det är en ny dag i morgon, En dag att ta nya tag på. Det blir bättre.

Gredos

Samtliga som sitter på det här forumet har gjort saker vi skämts för. Skäms vi inte har vi inte problem. Jag är 34 år. Kan inte ens räkna de telefoner jag supit bort eller sönder, alla de gånger jag glömt väskor på stället eller skrivit sms och facebookmeddelanden inte ens jag själv begriper dagen efteråt. Jag har förlorat flera vänner, jag har, håll i dig, tom kissat ner mig en gång när jag sov hos en kille jag va superkär i. Jag har... ja gud vad har jag inte gjort, hamnat i fyllecell, betett mig som ett flaming jävla psykfall mot min sambo (eller ex, jag vet tyvärr inte just nu vad vi är då jag.... well. Söp bort mig nåt så IN i helvete i torsdags och sen dess har han inte ens velat vara hemma med mig). Klandra inte dig själv, men va heller inte för schysst mot att tro att du kan ta de här två glasen eller så. Och det är väl antagligen inte tre öl för tre öl ramlar man ju inte och slår sig för eller får minnesluckor av? Obs inget dömande, jag antar det kan vara individuellt också. Jag dricker en bib när jag väl dricker, så det säger ju en del om att jag är en jävligt mer tungt alkoholdepraverad person. Jag ska skriva mer på det här forumet. Jag ville verkligen bara ge dig nån slags bump här genast att skäms inte, det är inte så jävla pinsamt som man tror. De som är pinsamma är de som dömer för att man har problem. Kram och upp och hoppa igen!

Karin01

Gud vad fina ni är!

Gredos, tack för allt du delade med dig av. Det "komiska" är att jag gjort precis allt du skriver. Även delen hemma hos en kille jag gillade.
Har varit hemma nu i helgen, kollat serier och ej varit på systemet, så jag får väl glädjas över 3 dagar utan fyllor nu.

Hur mår du idag efter torsdagen och vad händer med din sambo nu? Kram!

Gredos

Du, det vet jag liksom fler som har, för tror det är ett klassiskt "kan ej hantera alkohol"-problem. Se bara på Charlotte, Nathan och Chloe i Geordie Shore, hehe.. Men det är nog det jag har svårast att erkänna och då har jag inte alls svårt att berätta hur mitt missbruk ser ut. Hos killen jag va kär i va det första gången det hände. Även första gången jag drack fireball med en annan alkoholist...........(han va kär i mig också men han dumpade mig pga mina alkoholproblem. INTE efter jag kissat ner mig konstigt nog, men det va en osedvanligt fin jävla kille. Men han fick nog av mina bisarra svängningar. Så fort jag va full va INGENTING han gjorde tillräckligt, jävlar vilken hemsk dramaqueen jag va). Det va första gången, det har hänt fler gånger. Minns inte när det va, tidsmässigt, men det va i en säng vars bäddmadrass för 2000 nu är long gone.

Jag menar INTE att trivialisera det, för varenda varningsklocka i världen ska ringa när man är så full att man tappar kontrollen över sin kropp på det viset. Det enda jag inte gjort är väl att bajsa på mig men annars har jag fan ingen stolthet kvar, haha. (Man måste garva åt eländet också, man går under och orkar inte ens försöka att bli en bättre person om man ska se på sig själv som en sån jävla sopa). Ibland när jag vaknat upp och undrat vem fan jag är, hur i helvete kom jag hem, och varför har jag någon annans klänning på mig och saknar underkläder och säkerligen betett mig som en idiot i nån taxi så, är verkligen det enda jag kan göra att stoppa huvudet i sanden och låtsas som ingenjävlating. Och det är DET som drivit nästan alla vänner/partners/osv ifrån mig. För man kan stå ut med att folk har problem, gudarna ska veta att de flesta förstår varför jag super när de vet allt jag gått genom (FÖRUT!!!!!!!!!!! För förlåt men de senaste iaf 2 åren är fan allt som drabbat mig NUTID helt skapat pga mitt missbruk och jag på egenhand. Fy fan). Men att inte säga förlåt, att låtsas som ingenting, att ljuga och förminska det man gjort till det va väl inte så farligt lalala. DET gör ont och det vet man ju själv att det är det som smärtar när man utsatts för det. Iaf, förlåt vilket långt och ostrukturerat inlägg men det är så mycket man vill säga och förklara och säga för att bara stötta och visa att DU är INTE ensam, och jag känner mig helt otroligt upplyft och INTE ENSAM när jag läst bland annat din tråd här så TACK från djupet av mitt hjärta för din öppenhet och mod.

Sen i torsdags. Jo. Min sambo är hemma nu igen och han tittar inte på mig med avsky längre, kanske går det att laga, jag vet inte. Jag har inte druckit sen i torsdags och genomgått dekiset from hell här hemma. (Det här va efter konstant drickande/festande och då snackar vi säkert 10 liter vin och lika många öl på ca 4 - 5 dagar) så vi får se. Skammen och skulden är värst. Den förgör mig så till den milda grad att förr eller senare hamnar jag i fyllan igen för DEN jäveln dömer mig ju inte iaf (hahahaha as if...) men det känns så. Det är så synd så synd om mig så jag måste supa ner mig. Jag är en sån där alkis som är världens snällaste mest omtänksamma vän och flickvän när jag är nykter, gör allt, alltså löjligt mycket allt går över eld och vatten och stöttar ALLT, men när jag är full, badabingboom, nån slags vrålgråtande idiot som släpper ur all ilska, sorg och besvikelse på en gång. Tänk dig en nerpissning på det då, det tro fan det man är svår att leva med.

Usch förlåt vad jag babblar. Jag är lite uppe i varv av allt. Jag har verkligen bestämt mig för att det här är fan slut nu, på mitt drickande och min destruktivitet. Jag vill att mina nästa 30 år ska vara fina, kreativa och att aldrig någon annan ska behöva vara medberoende i mitt jävla kaos. Att hittat det här forumet och läst massa inlägg och sett att fler finns, och herregud läs i anhörigdelen. Man vill inte se åt ett vinglas igen. Oavsett, va snäll mot dig själv, det kommer ordna sig. Och om du behöver nån att skriva med eller så så som du märker här ovan har jag mer än erfarenhet av hur det kan va ibland. VA RÄDD OM DIG och tack för du tom tog dig tid att fråga hur jag mår. Kram!