Det här försöket ska lyckas. Nu har jag testat flera gånger och bestämt att jag ska dricka högst två gånger per vecka och inte mer än tre glas, helst två! Och det har inte lyckats så bra men mitt drickande har minskat avsevärt. Jag vill få kontroll över alkoholintaget. Nu är det en ny period och jag har tänkt mig att dricka en gång i veckan och inte mer än tre glas och att aldrig bli berusad.
Har varit full alldeles för många gånger, gjort bort mig och gjort mina barn ledsna. Och varit på väg att falla igenom helt.
Senast jag drack öl och vin var påskafton och då klarade jag att hålla gränsen vid fyra glas. Jag är så nöjd med det!
Nu har jag varit alkoholfri i 19 dagar och innan dess i 15 dagar. Jag kommer välja att vara alkoholfri så länge som jag känner att det behövs.
Och det kan ju bli skönt! Kommer att skriva om mina tankar och hur jag gör för att klara det här, jag gör ju tvärtemot er andra i vissa avseenden.
Och ja, jag har insett att jag är beroende men måste lära mig att tackla det.

träningstanten52

Jag ska testa att tänka efter i 20 minuter innan jag beställer en öl eller ett glas vin. Fortsätta med att distrahera och avleda mig med något annat.
Och jag fortsätter med att plöja min litteratur och lära mig mer.

träningstanten52

Det ska vara en njutning och då kan jag nöja mig med mindre. I stället för en flaska vin så får det bli en halv flaska vin. Ja det är en del av lektion nummer två!
Och att tänka efter innan, är det ett behov, en lust eller varför dricker jag just nu. Medvetenheten är första steget till förändring och till att rita min egen karta.
En bra vecka alla medsystrar och bröder

träningstanten52

Det skulle gå hand i hand men gör det inte! Var ligger felet är det min beroendehjärna som spökar eller är det mitt goda välmående som gör att jag inte låter glaset stå.
Jag måste fundera mer!

Levande

Är så fint att få följa dina tankar runt detta och följer det
Ha en härlig kväll, var rädd om dig

träningstanten52

Det är inte många glas och jag ska vara rädd om mig själv och ha en trevlig kurs i kväll!

träningstanten52

Och jag känner inte längre att jag är rädd för att jag dricker för mycket, är det skillnaden mellan tidigare och nu?

Hej Träningstanten.

Sitter och läser din tråd och dina funderingar men orkade inte läsa hela vägen.
Jag kommer inte underfund med om du är alkoholist eller inte.

Du har ett planerande kring ditt drickande och det är ju fantastiskt om det fungerar för dig.

Vi är ju dock många i detta forum som måste tänka att man måste leva ett liv utan alkohol då vi är drabbade av denna sjukdom, vilket går utmärkt att leva med - förutsatt att man inte använder alkohol.

Är du på väg in i ett beroende eller är du redan där?
Mest nyfiken då jag blir imponerad att man kan ha alkohol hemma utan att dricka upp den....
Det skulle aldrig fungera för mig.
:)

Väl mött

MissE

träningstanten52

Att planera och bestämma när jag ska dricka och hur mycket är mitt val. Jag har alkoholproblem fortfarande men för mig är det omöjligt att kalla mig själv för alkis även om det handlar om helgerna.
Jag tror fortfarande att det är lättare att avstå om man vet att det inte är forever och jag tror att det funkar lite grann som viktväktarna. Ta kontrollen och begränsa, bokför allt du stoppar i munnen osv
Sen kanske det är lättare att avstå helt förstås men jag tycker alldeles för myckt om vin!
Ha en bra vecka med kloka val som Levande skriver i sin tråd

Och det visar ju att du har kontroll över ditt drickande
Härligt! :)

(Vilket jag inte har, här ryker allt som kommer innanför dörren.
Därav har jag aldrig alkohol hemma)

Jag dricker t.ex inte för att det är gott, jag dricker för att bli så full som möjligt.
I perioder. I långa perioder (4-5 veckor) har jag inte en tanke på alkohol. Tills det smäller till.

träningstanten52

Jag hade en klasskompis som kallades måndag pga sitt utseende, tja han var inte snygg utan såg ut som utskitet äppelmos! Precis som man gör efter en hel helgs dyngfylla eller tre veckors drickande!
Ja, jag har lärt mig en del i livet!
Bla att man kan väldigt lätt se om nån super och har alkoholproblem, hyn är rödlätt, ögonen lite rödsprängda, högt blodtryck, osv
Jag ska fundera på det du beskriver, intressant!

Nyttan

Tillbaka efter en kontrollerad period - men ja, drickandet ökar igen... sååå, nya tag och åter till kontrollen. Jag undrar inte längre utan tänker att jag kan ju inte bara ge upp. Pratade med min bror, som jag sällan träffar, och han berättade att han är helnykter 6 månader om året och sedan börjar han sippa på ett gott vin och så eskalerar det sakta men säkert ...
Ska läsa mer i din tråd i helgen.
får jag fråga en sak? Vad är det som gör att du fortsätter att skriva på Forum?
Kram
anna

Måndagar är bra. Måndagen ger oss chansen till en ny bra vecka.
Helst då utan "vinhaggelooken" som du beskriver.

En del människor blir aldrig redo för sin Måndag morgon.
Det är dom som hela tiden önskar sig en extra Söndag.

träningstanten52

Jag vill skriva för det hjälper mig att reflektera och att hitta nya tankar. Jag blir peppad och känner mig ibland väldigt duktig. Jag lider ju av duktig flicka syndromet. Ja den duktiga flickan finns ju inte egentligen och jag börjar likna Lars Lerin!

träningstanten52

Ungarna nöjda och kanske har jag träffat en blivande svärson i kväll. Ja, det var sparsamt med vin och öl, ett glas öl. ett glas vin till köttet och ett halvt glas efterättsvin.
Ja, det blev bra för det var ju inte meningen att gästerna skulle bli onyktra. Skönt att jag klarat middagen nykter!

träningstanten52

Jag har läst i kväll och det finns så många bra berättelser som ger mig nya tankar och nya kunskaper om mig själv och om vinets makt. Tja flera tusen års erfarenheter egentligen. Ha en bra vecka alla pen pals

träningstanten52

Oktober månads statistik var inte så bra som som jag skulle ha velat men inga katastrofer. Inga toppar utan ett jämnt flöde av några glas! För många men det viktiga är det finns nya kloka val att välja för mig och att jag inte längre försöker negligera och förminska mina problem och dom har minskat till en acceptabel nivå!
Hela lördagen gick åt till att hinna i kapp kurslitteraturen, 8 timmar med kaffe pauser, söndag blev 10 timmars pluggande plus 1,5 timmas provfrågor. Och det är bara stimulerande att läsa, hjälper mig att få nya och nyktra reflektioner om tillvaron!

träningstanten52

Jo, och så är vi är några stycken som idogt fortsätter att skriva om kampen mot alkoholen, eller om vardagen utan alkohol. Lika viktiga inlägg och läsvärda inlägg.
Min omskolning fortsätter och fortskrider till kanske ibland häpna kollegors nöje. I dag häpnade jag över den vänlighet som en tidigare antagonist visade.
Livet är oförutsägbart och nu börjar även min frisyr likna Lars Lerins frisyr.

träningstanten52

Har börjat titta och känna pirret i livet igen, men shit, jag är inte för gammal för en ny passion säger jag till mig själv!