Hej
Det är ett par månader sedan jag var aktiv.... o värre har det blivit! Då mamma o pappa har gått bort med ett par månades mellanrum har drickandet lindrat o hjälpt. Jag började gå till samtal o började med tabletter o tyckte jag drog ner drickandet till nått glas fre o lörd. Sedan skulle jag utomlands o jag drog ner på tabletterna, mest för jag är så jävla flygrädd o ville bli lite berusad av nått glas vin.... Bara där ökade drickandet igen

Nu de sista 4-5 veckorna har jag haft tarmvred o åkt in o ut till akuten varje vecka, inga tabletter hjälpte så jag slutade med A tabletterna. Smärtan har jag lindrat med starka tabletter o vin.... Oro för op (gjort 4 st var av två med svåra komplikationer ) har gjort att jag druckit mer o mer. De planerade in op för 3 veckor sedan, vindrickandet ökade för varje vecka. Op blev inställd även om jag låg med dropp o lugnande o skulle rulla in. Tidsbrist. Ny op tid två veckor senare..... Jag har pendlat mellan akuten o systemet varannan dag. De ville inte akutop då jag är gastric bypas op o de behöver special kirurger.
Nu är jag nyopererad men kan ju faaaaan inte sluta dricka. Sitter här nu bakis o måste till jobbet. Längtar tills em då barnen är borta o mannen skall komma sent, då hinner jag få i mej en flaska vin.....

Detta är helt patetiskt! Vill men orkar inte sluta! Till o med ljög för samtals tanten att fortfarande ligger inne o kan inte komma till henne i morgon.....
Suck!

...tyvärr och tror det är svårt att fixa "nykterhet" om man inte gör det för sig själv... tanken finns alltid att det kanske funkar denna gång - bara testa och ingen kommer att märka...

SUCK!

Kram och kämpa på!

Lena72

men känner mig så orolig för orosamnälan! Varför gjorde de inte den när jag drack 5/vecka i somras? Nu har jag långa uppehåll o försöker.
Har inte hittat styrkan att avstå utan antabus men det kommer väl....
Känns som detta kommer få mej ner i skiten igen.
Får skolan reda på att vi får en anmälan? Gör det intervjuer med barnen?
Vad detta gnager o gör ont! Men själv förvållat.
Suck

Lena72

Sitter på café med rättigheter. Går fram i slowmotion o beställer en latte, tittar på vinet och skall öppna munnen för att ändra latten till vin. Bara ett glas....
Tänkte på rader jag läste för någon timma sedan. "Det är inte vagn 4 som dödar det är loket"
Är tyst. Sitter med min jävla latte! Önskade en chatt, behöver era kloka ord. Vinet är SÅ jävla starkt!
Pissväder ute, annars kunde jag bara gått....
Funderar på att ringa min A Tant men vågar inte, då skriver de i anmälan att jag har trilla dit!
Tjejerna brevid viskar: - kolla hon gråter!

Fan fan fan

Anmäld till soss, herregud hur blev det såhär?

Li-Lo

Vi finns här.

varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen

Lena72

Är helt slut. Vilken skitdag!
Är dock nykter!
Tog 3 lattar på raken o var SÅ nära att ta vin.
Känner mig så låg. Har inga tårar kvar....
Nu hem o "le" fixa middag, och vara mamma.
Suck

SkåneTösen

Att stå emot. Förstår att det är jobbigt just nu men att dricka gör bara allt värre. Men visst lockar det när ångesten gnager i bröstet.
Ibland har man en ångest-råtta i bröstet. Man vill hälla alkohol på den så den slutar gnaga men det slutar bara med att ångest-råttan förvandlas till en ångest- tyrannosaurus rex. Inte värt det.

Hej Lena72,
snälla googla PAA (post akut abstinens).
Om du har 8 veckors nykterhet kan du vara där nu.
Det förklarar din "skitvecka"
Grattis, du har gått vidare och snart är det över ;)

Vad bra du är - du motstod frestelsen!! Såå bra jobbat och du ska se att det blir bättre framgent! Du är en riktig fighter och så väl värd att få lite sinnesro! ❤️

Har ni någon gång diskuterat behandlingshem (internat) för dig?
Kan ju vara svårt med barn och vardag men tror
det kan vara skönt att få byta miljö, bara få fokusera
på sig själv. Få komma på fötter utan krav. Ibland kan man
behöva bryta hela vardagen, komma ifrån rutinerna.

Vet att Soc kan gå in och betala riktigt bra behandlingshem.
Nämndemansgården t.ex.

Inte ska du behöva sitta och gråta på ett fik, det gör ont
i hela mig.... :(

Nyckelpigan

Stor kram till dig! Superstarkt att stå emot vinet! Önskar och hoppas så att du kan få hjälp som stöttar istället för stjälper! Tänker på dig och skickar massa styrkekramar

Lena72

Var nära att kissa på mig på bussen hem... 3 stora lattar! Hi hi

Känns bättre nu. Men dick helt slut!
Känns bara så tungt... vill ju inte bli knäckt av soc nu när jag är på väg åt rätt håll! Skulle behövd dem i somras!

Har bråkat med min man idag. Så blir det väl när man inte mår bra! Inget stort....

Tack för ni finns! Nu hoppas jag att jag (förutom fallet) klarar 8 V till..... och mer!

Ja, jag håller med dig Lena72! Varför orosanmälan nu, nu när det går bra. Men nu är det som det är. Och du gör bra val just nu! Tre latte... det tog en stund att vinna den dialogen och du vann varje gång!

Mags

Läs mitt tidigare inlägg ang anmälan. Deras orosanmälan behöver aldrig bli till en utredning. Och skulle det bli så och soc kollar med skolan så ska du veta hur ofta det sker av vidt skilda orsaker. Du tar emot stöd, är hjälpsökande...det finns ingen anledning för tvångsingripanden så bara andas lugnt!

Ehumjojagehh

Hej Lena72!

Har läst hela din tråd och måste först säga "förbaskat bra kämpat", du har varit jätteduktig".

Jag själv har supit ofta sedan jag var 19 år, är nu 37. Började söka hjälp för ca 6 år sedan och har gått på många samtal. Jag fick bra stöttning och drack mindre men märkte också att det inte spelade någon roll vad dom sa till mig, jag slutade ändå inte att dricka helt. Sen hände nåt den 15 dec 2016 - nån känsla jag fick som sa "nu jävlar är det bra, gör jag inget långt uppehåll nu så är det kört". Att sluta helt kan jag inte lova mig själv, men jag siktar på en vecka i taget, vissa tar en dag, en timme, alla fungerar olika.

Jag funderar också på det som Mondaymorning säger ang behandlingshem, tror du kan behöva släppa kraven lite och komma ifrån allt. Men om man är egen företagare så kanske det inte är så lätt förstås, men kolla upp det, snälla.

Sen tycker jag inte heller att din man bör dricka alkohol hemma just nu när du har det så svårt, det ska egentligen inte finnas en droppe alkoholjävel alls hemma i ditt tillstånd, senare kanske.

Om mina ord är hårda med mkt tyckande så är det inte meningen, jag kan vara ganska rakt på ibland och säga vad jag tycker och tänker, men vet PRECIS vad du går igenom, jag har också familj och det har varit kaos många gånger här hemma.

Mvh
Ehumjojagehh

Hej Lena72
Jag håller helt med MondayMorning och Ehumjojagehh att du borde starkt överväga att ta chansen med ett behandlingshem. Du kan ju ta chansen nu när socialförvaltningen fått en orosanmälan. Att du själv vill på ett behandlingshem är ingen nackdel för dig, tvärtom. Jag har läst din tråd och förstått din kamp och tror att en vistelse på ett behandlingshem är vad din nykterhet behöver.
vänligen
Ikaros

Så tänkte jag med. Gör nått bra av denna orosanmälan. Det kan ju vara svårt att gå till Soc direkt och be om hjälp. Nu är du ju där i och med detta.
Det kan också vara så att dom själv föreslår detta och att du faktiskt inte får tacka nej. Dom kan ställa motkrav att inte gå vidare med skola etc, om du tar emot hjälp.

Jag var ju själv på förhör hos Soc 2012 med dotter och dom erbjöd mig hjälp. Jag tackade nej. Tyvärr. Då kanske jag inte hade behövt börja om igen. Hade mer än gärna lagt in mig på ett behandlingshem ett par månader. Bara få coola ner, veta att alkohol finns inte, träna, fokusera på mig själv och komma ut som en ny människa. Få bearbeta roten till det som är ont på proffsnivå.

Om du får chansen, tycker iaf jag att du ska ta den.

Lena72

inga ord just nu....
Tycker ni det? Men det går ju bättre nu än i somras.
Suck

Nej Lena72, jag tror att du vet bäst själv vad du behöver. Du har motivationen nu. Du har verktyg. Det kommer inte att vara lätt efter ett behandlingshem heller. Om du får ett sånt erbjudande kan du överväga det. För möjligheterna med en sån vistelse är säkert stora. Om inte, så kan du klara det här ändå. Du har ett relativt kortvarigt missnruk bakom dig. Eftersom du är då väldigt ärlig i din tråd så syns kampen så tydligt. Men jag tror verkligen att du kan greja det här nu även utan behandlingshem.