Ja, så här är det: mådde kanon med mitt vita liv. Men så hände det. I fredags. Jag var på jobb, ringde hem och undrade om mannen kunde påbörja maten så att jag slapp äta lunch ute. Lunchmaten är ofta dyr och onyttig. Jaa, han lät lite lullig men fullt? kapabel. Kommer hem, trött, hungrig, måste gå ut med hunden - och maten är inte ens påbörjad! Hannen sitter där skrattande framför tv:n med sitt påsvin! Jag gick hundpromenad, kom hem, fortfarande trött, hungrig, ledsen, arg. Kolkade upp den flaska vin han så lägligt köpt hem.
Min fundering är: vill han få mig att dricka? Varför?
/Dion.

Mmm. Men "hur mår du", "hur har du det", kan innehålla många ol bottnar, eller hur?
Typ: Hur MÅR du (egentligen?! din sjuka jävel).
Eller: Hur mår du? ung. som Vackert väder! Goddag.
Och, naturligtvis som du föreslår,– som ett tecken på att man bryr sig och är beredd att verkligen lyssna. Mellan oss... är det nog det senare som gäller.

Jag menar ju såklart när någon ser en i ögonen och menar från hjärtat.
Har du en sådan i din närhet så är det bara att vara tacksam.
Få förunnat att ha det i sin närhet.

Jag vräker ur mig till min A-psykolog, han får betalt och har tystnadsplikt, han kan få höra allt skit.
Har nog ingen jag kan dela det innersta med annars. Finns alltid någon spärr.
Så jag passar på när jag är på min A-klinik :)

Dum?
Jag funderar på att köpa en flaska champagne till nyår. Fira in mitt nya nyktra år! Dom senaste tre månaderna har jag varit hyfsat nykter mesta tiden, förutom ett par otäcka men korta dipp som var mer avskräckande än förledande. Så jag tror jag klarar det. Kanske... är jag den där enda av dom 400 p som klarar sånt?!

Loffeloffe

och med största sannolikhet tänkte göra bort mig själv skulle jag köpa champagne till Nyårsafton. Det finns säkert de som kan det (är de så många som 400?:-) men varför återigen pröva om isen håller om man redan plurrat. - Tror det var Dean Martin som en gång sade att Nyårsafton bara är något för nybörjare. Så då får de väl köra sina race och lycka till. Tänker jag.

Loffeloffe

och 363 dagar till. Min enda dag ska bli 30/2, den är för alla proffs:-)

Famiglia

30/2 var bra, den skall jag ta med mig... Att köpa en flaska skumpa på nyår hade jag nog inte gjort. Jag har själv gått i de banorna men inser att en sådan dag när alla dricker otroligt friskt runt omkring dig är den dagen du skall hålla emot. Jag kommer sträcka mig till en alkoholfri öl, om ens det...

Hej Dionysa
Jag frågar mig bara varför. Varför köpa en flaska champagne?
Jag förstår helt enkelt inte vitsen.
vänligen
Ikaros

Alla vägar bär till Rom (staden...) men ser olika ut för olika människor. Jag funderar på det här med champagnen. Igår var vi på väg till NK (Systemet därledes) för att titta efter dessa drycker, och samtidigt begrunda utbudet av skivspelare old-scool. Jag ville studera the-best-of the-best innan jag vandrade in på secondhandbutiken i Sumpan (Sundbyberg) där den verkliga expertisen och det verkligt intressanta utbudet finns. Men... så på väg till champagnehyllan... hamnade vi på en ny livsmedelsavdelning kallad Paradiset. Och ett paradis var det för oss matnördar. Sannerligen! Jag nöp mig i armen för att kolla att jag inte drömde! Där fanns drycker jag aldrig skådat tidigare. Lokalbryggt Jädraöl (jo, det heter så), Nobelvatten!, färskpressade juicer av alla de slag. Det fanns också torkade brännässlor, ringblommor och alla andra sorters välgörande växtextrakt. Högreven i sin disk såg mest ut som en entrecote av bästa snitt. Skinkan var en av de få på marknaden som inte är fullsprutad med div kemikalier. Halva priset dessutom. Den ekologiska grönkålen likadant, osv, osv. Glömd var champagnen och Sumpan hann jag aldrig med. Det får bli idag istället. Hej! så länge Ikaros, och alla andra fina vänner!

BElisabeth

Varför fira nykterhet med alkohol? Det är som att fira ett rökfritt år med en ask cig, fast värre! Du har varit "hyfsat" nykter säger du. Om det är helnykterhet du eftersträvar så är det kanske inte en så bra väg att gå genom att köpa vin. Men om det INTE är det, utan att kunna dricka med måtta, så köp då en HALV flaska och kanske hålla dig till den?
När jag läser här i forumet så märker jag att den första drinken/ölet/glaset med vin är den som triggar för att dricka mer. Och att hjärnan tänker "att det är ju lugnt, det här fixar jag". Tror det kan vara en farlig väg om man vill hålla sig nykter.

Jag är inne på min 8:e dag. Jag som vid det här laget borde tutat i mig 2-3 flaskor vin samt en box. En dag i taget :)

Var till husläkaren idag för att få veta resultat av leverprov och diskutera min nya medicin, Valdoxan. Värdena var fina och jag fortsätter med medicinen som annars kan åstadkomma allvarlig leverpåverkan. Det är därför självklart att jag måste undvika a medan jag tar den. Medicinen håller ev depression i schack och ger framförallt en bättre sömnrytm., vilket i sin tur påverkar välbefinnandet i största allmänhet. Tröst via a går alltså fet-bort,... etc.
Doktorn noterade att jag såg pigg ut och att jag blivit... mindre i omfånget. Ja, en strålande aptit till trots har jag inte gått upp i vikt, och det hull jag har ser friskare ut! Jag berättade för min husdoktor om min doktor - psykiater - på stan som jag fr.a. PRATAR med – han är inte alls förtjust i medicinblocket. Så det har blivit lite uppdelat. Men jag är ärlig och genomskinlig med bägge.

Drömde i natt om min storebror, numera död. Han satt i drömmen framför min dator och försökte förgäves titta på nya inlägg i forumet. Han kunde (i verkligheten) varken läsa eller skriva, eftersom han var gravt hjärnskadad, förlossningsskadad. Jag försökte visa honom, läsa för honom, men det gav nog inte så mycket, insåg jag snabbt. Tänkte sedan att han nog satt obekvämt i sin stol; lade en kudde bakom ryggen så han skulle sitta bättre. Jag tänkte som så många gånger förr, hur mycket vi försummade honom när han nu bara kunde kommunicera med kroppen, med läten. Jag hade dåligt samvete för det. Själv var jag ett barn som läste, skrev och så småningom pratade - mycket! Det hände att utomstående granskade mig noggrant som för att se om jag också hade något av hans "sjukdom". Det var därför viktigt att visa att jag kunde, också för mig själv. Glädjas åt att jag var sk oskadd, frisk. Fick höra att jag borde vara tacksam för det. Det är jag också.

Lena72

Vilken dröm! Vilken livstory om jag fattar rätt.
Jag drömmer väldigt mycket immun sjuks son, mina tvillingar, mina föräldrar som båda dog för 1.5 år sedan och att jag mitt i dricker o startar flera företag (som jag gjort....) men det går inte ihop.
Mina drömmar består av stress.....
Var?, vart?,när?.....

Nu är det drygt ett år sedan jag hade den där drömmen om Bror. Det hade inte hänt något utöver det vanliga innan. Hans epilepsi var välmedicinerad och begränsad. Stomin och katetern funkade. Han var lugn, lite sänkt; inne i sin egen värld verkade det som. Trött.
I drömmen kändes det som om han var inne i rummet, trots att han bodde långt bort. Jag pratade med honom som jag alltid brukade och frågade hur han hade haft det på sistone. Han svarade på det sätt han alltid gjorde, med små läten, med sina kloka, bruna ögon. Jag frågade om hans senaste vistelse på det stora sjukhuset, men han visade tydligt att det ville han inte tala om, inte minnas. Han ville vila, sova, och lade sig ned med huvudet på min kudde, blundade och låg sedan stilla. Han hade tydligt kommit till ro. Och jag kände det som att "nu dog han". Vaknade av att telefonen ringde, det var läkaren på vc som ringde. Innan han hann säga att "måste tyvärr meddela att XXX avled klockan...", så hann jag tänka - säga? ja, jag vet (han var här nyss och tog farväl) din jävla idiot.

"...gick och funderade lite på det där du säger om att ha koll på sitt omedvetna. Det omedvetna är ju förstås per definition inte medvetet, ända tills det ev och fragmentariskt visar sin fula eller vackra nuna i mer eller mindre förvrängd form, direkt eller indirekt, t.ex. via drömmar, felsägningar, associationer (egna eller andras?). Ställa till det kan det ju när det visar sig att grannen! vet mer om en själv än man själv gör i vissa avseenden. Fick ett välbehövligt samtal med X om just detta idag. Han har haft en svårartad tendens på senare tid att blixtsnabbt blåneka till allt, och hänföra allt till omgivningen. Det där blir rätt irriterande och opraktiskt i längden. Förödande. Skönt att han åtminstone på en logisk och mer allmänt hållen nivå kan inse det orimliga i den hållningen. Ibland låtsas jag inom mig att jag är du, eller K! Dvs lugn, resonabel, iakttagande. Det hjälper faktiskt en del! Jag får vila från mitt vanliga, lite hetsiga humör och tryggt, utan revanschbehov luta mig tillbaka en stund. Välja strider, som det heter. Det är den verkliga revanschen! Min seger över mig själv och mina invanda mönster.

Hej och godnatt nu från
D."

Gick ensam på en bar! igår em. när jag var ute och reashoppade - kände mig som en annan Greta Garbo www.minnenasjournal.nu/garbo-talar/ Det kom fram en man och frågad "can I sit down here” och satte sig snett mitt emot mig. Sure. Han tittade sig nervöst omkring som för att visa att han väntade på någon. Jag satt och pillade med mobilen, tog en bild av stället. Till sist kom den han väntade på fram: en fullt upprisslad blond ryska. Jag sa att Sorry I have to go now (skämtsamt) så hon skulle få min plats. Mannen fattade galoppen och svarade mig skämtsamt artigt. Kvinnan pekade med lång vacker nagel på mitt glas och frågade om det hade varit gott. Javisst! svarade jag utan att fatta vinken. Jag förstod dessutom inte det olämpliga i att jag hade suttit där och druckit en liten IPA och ätit tapas (som var väldigt goda med sardeller och kronärtskocka) alldeles ensam kvinna. Det var som att förflyttas till 70-talet.

På så sätt och vis är alkoholen en gåva (kanske därför jag kallar mig Dionysa - en hemmagjord avledning av Dionysos, vinets beskyddare)? Den kan lyfta oss till himmelska höjder men – om den brukas i övermått –, också sänka oss till de becksvarta djup, ja - till dödsriket. Himmel och helvete, liv och död. Vi har ett val och det blir tydligt med hjälp av alkoholen. Kan vi rätt handskas med den blir vi tydligare som människor.

Så bra det är det här forumet – på många sätt. Förutom all gemenskap och allt stöd det ger, så ger den mig ett sätt att tänka på a som är konstruktivt. Jag läser och läser, nöter och nöter in läxan. Att jag ska akta mig jävligt noga för den drycken alkohol. Bränd och vidbränd som jag blivit.
Heja Beroendecentrum Stockholm på uppdrag av Socialdepartementet... vilken bra grej ni startat! Och heja!.... till alla oss andra som får det att leva!

Li-Lo

Om ni bara visste hur fint det är att få vara del av detta forum att få göra skillnad och få lära.

Unnar mig att släppa iväg en...

...kram till er alla

Li-Lo Alkoholhjälpen