Flyttar nu hit från "Dricker jag för mycket". Mitt sista inlägg där kommer här:

Oj, redan februari!
Kan summera året så här långt att det enbart bestått av nyktra dagar. Tuff och helvetisk abstinens första veckan, sedan "bara" avklingande sömnproblem och a-sug några veckor. Nu kanske det där suget glimtar till kortvarigt i vissa lägen, men inte ens varje dag. Sover numera bra och är uppe med tuppen sju dagar i veckan helt utan bakfylla. Utsövd! Mår så bra av detta och det känns som bästa vinstlotten, tänk att den fanns där inom räckhåll hela tiden! Vågen har bytt skepnad från chockvåg till glädjevåg. Allt ser ljust ut framöver och jag vill inte vända tillbaka till mörkret.
Men - det handlar bara om en dryg månad. Jag förstår på så många här att det är skört när man känner att allt vänt och man tror att man är fri och därmed på säkra sidan. Så säker att några glas vin på fredag och lördag kväll väl inte kan skada osv... Jag är fast besluten att inte gå i den fällan, så även februari får bli helvit! Ingen, förutom jag själv om olyckan är framme, kan rubba det.
Har insett att jag är på fel avdelning i forumet. Frågan "Dricker jag för mycket?" besvarar jag ju faktiskt själv i trådrubriken "Jag dricker på tok för mycket". Får skylla på att jag definitivt inte var mig själv när jag skickade ut nödraketen här den 30/12.
Att jag klarat detta, hittills, beror till enormt stor del på all stöttning och pepp jag fått här. Utan er skulle det inte fungerat. Att ha hittat så många underbara människor med genuin omtanke sporrar mig varje sekund. Stort tack från djupet av mitt hjärta till er alla!!!
Startar nu ny tråd under "Förändra sitt drickande" och fortsätter där. Det är ju mer passande att jag söker förändring, antingen till att kanske kunna dricka "normalt" någon gång i framtiden eller att aldrig mer ens försöka. Förändring från mitt tidigare destruktiva drickande är det under alla omständigheter.
Jag hänger alltså kvar, en dag i taget....

Elias

Mer intressant att betrakta än att delta i spektaklet.
Sitter i solen med balsamiska medelhavsvindar insvepande. Njuter med alla sinnen av stunden. Underbar start på lördagen. Tar vara på ögonblicket och flyget till Kastrup lyfter inte förrän vid tretiden.
Ta hand om dig och värk ut flunsan - kram!

anonym17136

Elias .. såå glad att resa om din Vita Barcelona Resa ..
Nu till min Vita verklighet .. Läskigt .. Har ju inte rört vid A sen min dikeskörning i oktober .. som nästan kostade mig mitt jobb ..
har mått såå bra och peppat och gett kloka råd här ..
Nu är jag lägenhet/ blom vakt till mina föräldrar .. de vet om mina bekymmer och varit på sin vakt och inte haft ngn A tillgänglig ..
.. tror att de sett hur bra jag mått senaste tiden och sänkt ribban ..nu iaf upptäckte jag nyöppnad BIB i deras lägenhet .. ingen märker om jag tar 3-4 glas ur den eller kanske hela ( kan köpa en ny innan de kommer hem ) .. Såå Läskigt ..
Har länge tänkt på hur det skulle kännas ..att ta ett glas ..
OM jag bara har mått såå dåligt att jag har använt A som medicin eller .. ( En fråga för vår kloke vän Ikaros .. ? )
visste ju att jag var tvungen att välja väg där i Oktober .. Var ute på mycket hal is och mycket stod på spel ..
Men nu ,, Har ju bevisat att jag kan vara utan A .. eller ..
Har ännu inte bestämt hur jag ska göra .. Boxen står i hallen och bara väntar ..
eller ska jag ställa tillbaka den ..
Känns jobbigt .. vill bara vara stark .. Som jag brukar Här .. Kram , Ler Igen ?

Så roligt att läsa om dina framgångar Elias! Bra jobbat! Jag är så avundsjuk på dig som fått tillbringa lite tid i värme och sol i Barcelona några dagar, här regnar det och den ruggiga vätan tränger genom märg och ben... :(

Lerigen, låt boxen stå! Du vet ju redan att det inte är en bra idé! Det är bara A-rösten som spökar i ditt huvud. Behåll förnuftet och njut av en vit lördagkväll istället. Du kommer att må så mycket bättre imorgon och känna dig stolt och nöjd att du klarade av även denna utmaning!

anonym17136

Helt galet .. det var det som behövdes .. Fast jag viste det själv ..
Boxen stod där .. ett par timmar .. nu tog jag bilen och åkte tillbaka med den ..
Tillbaka på banan igen .. Livet har sina prövningar ..
Tack igen Maran .. Såå Tacksam ... Livet Ler Igen ..

Helle

Phuu, bra där Lerigen, blev lite skraj när jag läste dina rader.
Du vann kampen den här gången, fortsätt så. Prövningarna kommer vara många, det vet vi. Ikväll vann du mot den där förbannade a djävulen. I morgon kommer du må förträffligt och känna segerns sötma i munnen istället för baksmällans sura smak..
Kram

anonym17136

Elias ..idag vart jag liten och sårbar .. från ingenstans ( inte sant .. jag vet varför .. ska berätta snart .. )
vart rädd för mina tankar o mina handlingar .. Det var Maran som räddade mig ...Tacksam igen .vet att jag borde start min egen tråd ..
är på gång .. men trivs här .. hoppas det är ok ..
Ser dig som Stor, Trygg o Stark .. ngn som jag hade velat krypa in hos när jag mådde som sämst o få en Bamse kram hos ..
Bara få vara den jag är ..
Helle .. Phuu .. ja det var nära .. men tänkte på dig .. o din lilla tjej .. o Tack igen Maran ..
o Elias för att du är den du är .. Kramar Ler

Elias

Hemma igen i kylan. Skönt med lite mer behaglig temperatur några dagar. Känner mig också stärkt av att ha klarat kvällarna där.
Fin peppningsinsats du gjorde för Lerigen, snyggt jobbat!

Elias

Det var tydligen nära ögat där medan jag satt på flyget hemåt. Det visar så tydligt att man ständigt får vara på sin vakt.
Underbart att Maran ryckte in och räddade dig och fint pepp fick du av Helle.
Det är självklart helt OK att du hänger här i min tråd, vi hjälper och stöttar varandra. Tröstar och förmanar... Ger varma cyberkramar - bamsevarianten!
Du vet varför du var nära att falla idag och berättar när och om du vill. Jag är så oerhört glad att du inte gick lös på den där boxen idag!
Ta hand om dig, för det är du värd, och här får du en lång och varm jättekram som du kan krypa in i!!!

anonym17136

Så långt borta .. men ändå så nära ...
Hörs snart
kramar Ler

Mick

Mycket starkt jobbat, och även du Lerigen, vilken tur att du lyckades låta bli boxen, här såg vi prov på hur A djävulen ska besegras och hur Maran peppade på, bra jobbat, tillsammans är vi starka ?

Vill kan ska

Jag kopierar mina inlägg här ....

Jobbigt
Hur vet man om man har problem
Dricker en gång i veckan och det blir oftast för mycket
Vill bara dela max två flaskor vin men min man
Men när jag börjar kan eller vill jag inte sluta för "mår ju så bra" jag vill inte ha det så här tycker det är synd att behöva sluta helt men det kanske är bäst...
Cider och öl brukar jag klara hyfsat men vin.... blir alltid att jag vill ha mer :(
Har någon nåt tips till mig känner mig livrädd att sluta dricka men kanske det är bäst?

Vill kan ska

Igår var det dags igen vi
Igår var det dags igen vi öppnade en baginbox ( inte bra att ha hemma) på 3 liter idag är det bara lite kvar min man tog bort den
Och han fick hämta mig sovandes i soffan
Och jag har minnesluckor paniken kommer ringde jag nån?, sms:ade Jag? Gick jag ut till nån granne! Är så trött på att ens behöva oroa mig för nåt sånt... min man håller sig alltid i schack
F.. n känner mig så j...kla misslyckad
Dricker en gång i veckan fast mycket... Vill sluta <3

Vill kan ska

Jag tycker ni är så tappra !! jag är så rädd att sluta helt att man kommekommer sakna det och att man blir osocial fast då får man vill bli det :) min panikångest lär ju inte bli bättre av alkoholen.. .

Elias

Tack, och grattis själv till din nyktra helg.
Så rätt, här tar vi hand om varandra!

Elias

Helt OK att du hänger här i gemenskapen. Vi hjälper varandra efter vår bästa förmåga.
Kram på dig!

Tänk att det finns svenskar som inte dricker i Spanien! Inte trodde vi väl det under vår aktiva tid. Obehagligt också att efteråt inse att där fanns vittnen. MEN mycket behagligt att uppleva nyktra utlandsvistelser. Och inte saknar man första drinken klockan sju på morgonen på Arlanda?!
Eller hur?!!!
Jag tänkte skriva bra gjort men jag tror inte att du behövde anstränga dig särskilt mycket denna gång för att vara nykter. Gratulerar i stället till befrielsen även om den kanske i bland bara är partiell.
vänligen
Ikaros

Elias

Tack för gratulationen! För mig känns befrielsen total, så du får gärna utveckla vad du menar med att den skulle vara partiell...
Ja, tänk att folk på besök i Spanien inte dricker när det bjuds. Såg dock inga svenskar, förutom undertecknad, som höll sig till a-fritt. Så på lördagens bankett, med ca 1000 internationella deltagare, fanns det kanske bara en nykter svensk! Skönt också att slippa jaga flygplatsdrinkar.
Trampar på mot nya vita dagar, veckor och månader!