Hej!
Glad, överpresterande student som alltid tar på sig mer ansvar.
Har två jobb vid sidan av studierna och lever i 110.
På ytan är det så jävla bra men det är det ju inte. Inte egentligen.
Jag mår fördjävligt och jag dricker alldeles alldeles för mycket. Minns inte när jag var nykter en hel vecka längre.

Jag hatar det. Jag vill inte mer. Självförakt och studierna börjar ta stryk över mitt beteende/beroende nu. Relationen med mannen börjar ta stryk, jag isolerar mig mer från vänner. Har slutat att träna för jag är ju antingen full eller bakis. Gått upp mer än 10 kg sedan i somras och jag ser sliten ut.
Jag känner mig sliten.
Jag känner mig trasig och tom.

Så många relationer, beslut och vägval jag onyktert valt. Men det har inte bara varit skit. Väldigt många roliga minnen, härliga vänner och goda drinkar i diverse länder har jag hunnit med med åren. Ibland kan jag dricka "normalt" men oftast inte.
Jag tror man kan kalla mig för periodare, om man nu vill sätta stämpel på det.
Förälskad i alkohol vid första ögonkastet. För det är ju det där, oavsett hur dåligt och farligt och knäpp jag blir av alkoholen så förlåter jag alltid den och dricker igen. För att när jag är berusad så är allt så lätt. Men det är ju oxå en lögn nu när jag skriver det, "lätt". De värsta scenarierna och händelserna jag varit med om är just när jag varit full. När den gnutta självbevarelse och överlevnad försvunnit, när det svåra blir dubbel så svårt. De gånger jag känt att livet inte är min kopp te längre. Då har jag varit berusad. Så att allt blir lätt, det är en lögn. För mig själv.

Jag behöver bli nykter, jag vill vara nykter. Hur fan gör man det?
Vem är jag, när jag är nykter en längre period?
Här kommer jag skriva ut allt, naket och anonymt.
Min resa ur den farliga dansen.

Mvh
Studenten

Låter som att du utvecklas, bra att du tänker efter och problematiserar alkoholen. Du är på god väg, fasten det inte känns så nu. Men du är på väg.
Ta en timme för timme, det är bra. Be alkoholen och dess tankar kring det bara dra åt helvete. Du förtjänar vila nu, och återuppbyggnad.

Jag fick jobbet! Börjar jobba i morgon :D ÄNTLIGEN!! 4års studier och jag fick det jag ville, och de ville ha miiiiiig YAAAAY!!! :D

Vaniljsmak

Vad kul med jobbet, grattis! :D 4 år är en lång tid och förhoppningsvis är det värt varenda timme :)

Det är fint att du säger att jag utvecklas för just nu känns det bara som att jag går baklänges, kanske är det de som behövs för att kunna komma framåt. Lite som när en bil kör fast, då måste den backa lite för att kunna komma framåt med förnyad kraft.

Ja det hoppas jag oxå att det är ? Vi märker vi märker ^^

Ja men precis. Det är som en jäkla dans detta där i början när man lär sig fallgropar och trillar titt som tätt. Det viktiga är vad du gör med det. Självklart är det okej att vara ledsen för att man känner att man misslyckats. Men om du verkligen tänker efter så är misslyckandet bara en känsla, du bestämmer hur du går vidare.
Ska du ta på dig offerkoftan och fortsätta misslyckas eller ska du testa ett annat sätt? Se hur mycket du faktiskt gör för att förändra ditt liv? Ger dig en klapp på axeln att du försöker. Fokusera på det braiga? Stanna upp i nuet och ta in det? Ifrågasätt dina tankar. Varför tänker jag såhär nu? Döm inte dem bara iaktta och ifrågasätt.
Du kommer klara det, om du verkligen verkligen försöker.

Puss på dig!

Kul med jobbet! Hoppas du kan hitta lite ro i livet med nytt jobb. Ibland är det skönt när man vet vad som ska hända. Studier är en osäker tid.

Ute i arbetslivet, min hjärna är mos. Holy Fuck vad mycket nytt att lära sig. ?
Jag trivs, men det är lite läskigt. Längtar tills jag kan it systemet utantill ?

Tack Sisyfos ?

Inser att jag inte längre har några ångestrelaterade tankar kring alkohol. Inget "längtande" och inget att jag missar något om jag inte dricker. Var ut och åt för någon dag sedan på resturang. Fick in en öl till maten och drack la häften, kände att alkoholen påverkade huvudet väldigt fort. Tyckte inte om det. Tyckte Inte om det alls faktiskt. Har inga nämnvärda tankar kring cigaretterna heller.
Så jag lever vidare, utan gifter i min kropp :)

Fick mig en uppenbarelse i morse; vilket var att min identitet på mitt jobb är nu en frisk ickerökande, nyexad, gift kvinna med en hund, och som tränar regelbundet. Jag utstrålar trygghet och glädje.
Den identiteten är något jag kommer hålla hårt vid. Den identiteten är tamefan jag.
Vilket är helt sjukt om man bara tänker tillbaka på vart jag började för några år sedan. Ingenting är omöjligt, hur kylsigt det än låter så är det sant.

Du är huvudpersonen i ditt liv, och jag i mitt. Jag tar ansvar nu, jag är ingen vante som slängs med. Handlingar har alltid konsekvenser och du bestämmer dina handlingar, så enkelt är det (fasten det kan vara skitsvårt, jag vet. Men du och jag är inget offer för livet).

Puss på er!!❤️

Precis så är det, Studenten! Man kan vara den man vill vara. Och så ser jag fig också: trygg, glad och sund, det är grejer det. Gäller att minnas och att hålla fast bara. Det gick fort för mig åt andra hållet efter att ha varit lugn och trygg i nykterhet och måttfullhet. Inte hela vägen ner, men jag har halkat omkring lite igen där jag inte ville vara. Tror i och för sig att du är klokare än jag, men var vaksam. Och VI bestämmer, VI väljer!

Göööörlpower Sisyfos ?!!!
Gööööööööööörrrrrllllpöwer!!

Ja jag är helt och håller med dig, vet att det kan svänga tvärt. Jag har gjort det själv. Flera gånger.
Denna gången är annorlunda dock, denna gången känner jag mig fri i huvudet. Som att jag pekat Fuck you-fingret åt alkoholen och sakta men säkert gått där ifrån. Och jag vet att jag låter tjötig när jag använder uttrycket "offer" eller "du bestämmer", men den insikten gör mig stark. Det ger mig energi.
Någonstans har jag nog legitimerat och tagit mig offerrollen och därför legitimerat mitt drickande, typ "det är synd om mig, jag har ångest, jag vill må bra, jag vill bara ha den där goooa salongsberusningen" jadda jadda ja... men vet du/ni vad? Sedan jag slutade legitimera och faktiskt stod ut i ångesten i början och de första veckorna, så kan jah inte minnas när jag hade ångest senast. (Och aktivt jobba med ickedömmande tankar, avdramatisera alkoholen, inte sätta den på en pedistalen. Jobba med små mål varje dag. Vila. Uppmuntra mig själv. Det har varit och är ett jävla jobb. Men det är värt det)
Mina händer skakar inte längre och jag somnar på
Kvällen. Kan det varit så att mitt psykiskt dåliga mående varit en effekt av alkoholen? Att jag någonstans levt i ett ekorrhjul av bakisångest och alkoholintag?
Runt runt runt tills mitt dåliga mående normaliserats och blivit hur det "ska kännas" att vara i livet? Kanske, kanske inte.

Vilket som! Sisyfos, du är klokare än en klokbok och jag bryr mig om dig. Glöm inte att du är bra, jo det är du.
Nu ska jag fortsätta mumsa på mina lökringar ?

Puss på er ❤️

Mina fransar igår. Ni vet sådan sfär ögonfransförlägning? I did it! ? Det är jätte fiiiiiiint och jag känner mig som en prinsessa typ. Tänk vilka saker man kan lägga cash på nu när man inte röker/dricker ?.

Tänker dock inte ljuga eller förköna min verklighet för er, idag är min hjärna sugen på en flaska vin. Varför vet jag inte, och det kommer inte ske :) But still, tanken ligger och lurar.

Hoppas ni går en fin dag ❤️

Jag hatar detta. Att inte kunna somna. 2h kvar tills klockan ringer och jag bara räknar ner minuterna. Kanske klarar jag en heldag på jobbet utan sömn?
Kanske somnar jag inne på toaletten ?
Kommer ha mer kaffe i blodet än järn i mörrn.
ZzzzzZzzzZzzzzzzZzzZzzzz

Vaniljsmak

Ånej... Hatar när det händer! Hoppas du fick några timmars sömn i alla fall. Du får kämpa lite extra på jobbet idag och sova riktigt ordentligt inatt :)

Usch, lider med dig! Precis så började min alkoholistkarriär. Sen har jag ju fattat att även om jag sover med a i kroppen, så är det dålig kvalité på den sömnen. Hoppas du fick sova lite i alla fall. Jag kände mig inte heller trött igår. undrar varför det blir så ibland. Var verkligen lite uppe i varv. Jag testar yogaövningar, spikmatta och valeriana när sånt händer nu för tiden. Hostmedicinen är tyvärr slut.,,
Lycka till idsg.

Den gick bra ändå, men många koppar kaffe blev det ?
Tack vad snälla ni är ❤️
Vaniljis, jag somnade vid 21:00 igår, vet att man inte kan sova i kapp sin sömn, men det känns ändå lite som det idag ?

Sisyfos, ja jag har haft en liknande erfarenhet med just svårt att sova och alkohol. Det är onekligen inte rätt väg att hå med just sömnen, trots att man faktiskt somnar(sen vaknar man ju bakis och utan djupsömn ?).
Så jävla smart man är ibland.
Jag brukar alltid dricka något glas extra på kvällen när jag är utomlands, just därför.
Undrar hur nästa resa kommer se ut? :)

Nu sitter jag på bussen mot jobbet iallafall, längtar till att få starta arbetsdagen. Igår tänkte jag inte bara en gång, utan två gånger att jag älskar mitt jobb.
Det är helt sjukt. Kan det vara såhär? ??

Kram på er ❤️

Idag har varit en riktigt bra dag. Jobbat hela dagen och utan stöd från kollegor ?

Krävande men jävligt kul!
Efter jobb blev det en middag på resturang med le husband och jag beställde faktiskt in ett glas vin. Ingen hets, ingen ångest, inget dricka för att bli onykter eller döva något. Inget dricka för att förhöja en känsla eller för att "slappna av". Drack typ hälften av glaset till middagen och desserten, sen kände jag av vinet i huvudet och ville inte ha mer (just därför). Gillar inte känslan.

Så där var min upplevelse av att ta ett helt odramatiskt glas rött vin, just för att jag gillade smaken (och det är ingen ursäkt att dricka har jag konstaterat efter noga eftertanke). Hade det funnits ett alkoholfritt rött som smakade som rött smakar så hade jag valt det.

Det känns faktiskt riktigt bra med det mesta just nu. Jag är lycklig.
?

Var på mitt första kalas igår, drack faktiskt, blev full. Tyckte inte om det ?
Så nu vet jag det oxå, inget dramatiskt hände, mår helt okej idag. Är ifs bakis men förväntade mig inget annat. Min toleransnivå är väldigt låg nu. Det känns skönt att veta ändå.
Kram

Hur i hela jävla fridens namn kunde jag dricka så ofta och så mycket och ändå ha ett vardagsliv igång?
Är seriöst typ sjuk nu, fantastisk huvudvärk. Hur klarar man av att vara alkis? Jävlar vad det måste tära på kroppen...