Hej forum, tänkte att jag kanske lyckas bättre om jag bokför mina framgångar här (och eventuella motgångar). Har insett att jag haft ett problematiskt förhållande till alkohol flera år

Liten stor

Ska inte dricka ngt idag. Men känner mig lite vimmelkantig nu på eftermiddagen.
82,3 timmar vita om jag räknat rätt. :)

AlkoDHyperD

Det kommer att kännas lättare om ett tag, när kroppen ställt in sig på att vara giftfri. Tanka med vitaminer och frisk luft!

Liten stor

Att jag radiostyrt gick in köpte öl på systemet, drack på bussen hem. Fyllde på när familjen somnat. Vaknade försent, morgon blev kaos, var tvungen att köra full (gör jag aldrig ska tilläggas).

Tror det var en dröm som påminde mig om att jag ska fortsätta på vita spåret :)

Känner mig stark

Den där (mar)drömmen ska du ta på allvar. Ditt inre talar om för dig hur du ska fortsätta.
Och tyvärr är det där den bistra sanningen som kan sluta i katastrof.
I värsta fall så kör man stressad och på fyllan och har ihjäl någon.
Hitta styrkan i den drömmen.

Jag drömde också väldigt mycket om alkohol första tiden.
De har försvunnit nu. På gott och på ont. Det är en jäkla bra reminder.
Ofta är det ju ångest med i drömmarna. En reminder hur den där förbannade ångesten känns.
Den vill man inte ha!

Liten stor

idag. Det är bra. Som tidigare försök till långa perioder börjar tankar likt "men när kan jag börja igen? Maj? Midsommar?"

Det kan ju vara så att jag helt enkelt aldrig dricker något a mer. Även om jag tror att jag kommer göra det. Vet inte när men när/om jag gör det känner jag nog om det börjar barka ner i samma spiral eller inte.

Viktigast nu är vita månaden, lämnar resten av tankarna till dess.

Ska absolut ta drömmen på allvar. Glömde tillägga att "ruset" inte ens var bekvämt utan mer som ett hål/behov av att må bättre men mådde liksom bara värre men behövde ändå mer i jakten på lugn.

Var nog en riktigt bra dröm och en vändpunkt att kika tillbaka på när jag läser här i maj hoppas jag.

Liten stor

Sovit tungt utan att vakna flera gånger. Så skönt.

Liten stor

Så glad att det känns åt rätt håll. Men fattar inte hur tankar och sug ändå dyker upp. Det är så sjukt.

Helg snart. Men tror det kommer vara ganska enkelt att avstå.

Liten stor

Läst det i några trådar nu och glömt vem som skrev det men det är en så lysande idé! Blev sugen ikväll men spelade upp hela "filmen" från ett första glas till kallsvettig natt till jobbig morgon, dåligt humör etc.

Känns som jag med scenen i risky drinking och tipset om att spela upp hela filmen är väl rustad för framtida frestelser.

Mår så sjukt mycket bättre nu efter 6 dagar.

anonym11208

Såklart man gör, alkohol gör en inte gott. Visst är det bra att spela upp filmen i huvudet, jag brukar även spela upp morgon efter då man inte druckit, tänka tanken med gott kaffe och att man känner sig fräsch och härlig och redo för att möta dagen!

Liten stor

Ja exakt så känner jag idag! Ingen morgonångest trots tuff jobbdag framför mig. Gott kaffe och har craving på olika juicer, känns som kroppen skriker efter vitaminer kanske? Hy börjar se betydligt fräschare ut igen. Ska sluta räkna dagar utan bara avstå helt, minst april som sagt för att ha ett delmål men har en känsla av att det blir mycket längre.

En till dröm om alkohol dock, drömde att jag "råkade" dricka vin istället för juice till frukost och var tvungen att sova i bakluckan på bilen tills jag nyktrat till för att kunna köra till jobbet. Så sjukt.

Sov trots drömmen ändå bra.

Shivalotus

Era vägar och hoppas det går bra för er
Känner mig motiverad att avstå själv när jag läser er kämparglöd

Mvh S

Liten stor

Kan verkligen rekommendera att ändra vanor NU direkt om du kommit så långt att du är på det här forumet. Faran är nog inte alls över för mig då jag brukar få bakslag efter 14 vita dagar. Men har ju tagit riktiga åtgärder denna gången så känner mig bättre än någonsin.

Ångrar så att jag inte tog i det hårdare direkt i augusti när jag trevande började här som jag varit inne på fler gånger. Bra att notera här för det är ju över ett halvår sen!!! Mår illa när jag tänker på hur många liter jag hällt i kroppen under det halvåret.

Slogs av att jag blir glad "på riktigt" av små saker denna morgon, som att se skotten på buskarna vara på väg att slå ut. Finns så mycket vackert i livet som suddas ut när man är full.

Liten stor

Hemskheter i Stockholm. Så vidrigt. Känns nästan fel att skriva om sina egna små problem här. Men varning när tankarna går dels till uppskattning av att alla nära är ok men även några sjuka som "världen är ju störd, kan lilka gärna dricka vin medan man lever".

Ska inte dricka en droppe i helgen.

Liten stor

Familjen sover för länge sen, jag somnar tydligen inte lika lätt på fredagar utan vin. Ser fram emot träning imorgon utan att vara bakis.

Bedrövadsambo

Det mesta känns futtigt i skuggan av det som hänt. Men ingenting blir bättre av att man dricker.

Liten stor

Men min egen kamp måste ju fortsätta så man kan hjälpa till och göra det man kan för en bättre värld. Blir så bedrövad av all olycka överallt i världen. Syrien, gårdagens attack, USAs sjuka president.

Fysiskt mår jag hur bra som helst nu. Tränat som en tok i morse.

Faktiskt inget sug alls trots lördag och middagsgäster. Kommer gå enkelt att avstå ikväll också.

plåtnicklas

Påbörjade min antabusbehandling i onsdags, då kapitulerade jag och bad min husläkare om hjälp, och det känns som en befrielse att komma ifrån detta evinnerliga hinkandet av vin varje kväll, år ut och år in, detta eviga förhandlande med sig själv , ska bara......Var så trött på mig själv nu så det stod mig upp i halsen...men nu har jag börjat resan......

Liten stor

Antabus borde jag själv kört igång med direkt. Känns som det kommer funka den här gången utan men trillar jag dit igen drar jag till vården för antabus jag med.

LillPer

Kämpa på Liten stor! Det är ett nöje att följa med på din resa, ska precis börja min egen resa på blad 1 idag.
Femtielfte gången i ordningen typ.
Inser själv att det gått så långt och all ångest o oro är så fruktansvärt meningslöst att bära på.
Sköt om dig!
LillPer