Idag har jag bestämt mig att lägga ner alkoholen på obestämd tid har fått nog av det för jag vill börja leva igen och inte missa alla vackra ögonblick i livet som havet där vågorna kluckar mot klipporna höra fågelkvitter se alla vackra färger som naturen har att erbjuda nu när hösten närmar sig.Det kommer bli en jobbig resa men jag är nu beredd att slänga in mig i den striden för jag vill börja leva igen.Alkoholen har tagit en förstor plats i mitt liv och nu är det dax att välja bort den och allt det destruktiva och välja en annan väg att gå som är positiv som ger glädje och lycka och ett bättre mående.Häng med på den vägen du med jag sträcker ut en hand så kan vi följas åt i med och motgång:) Ha en fin dag alla och glöm inte bort att det tar inte längre tid att tänka en positiv tanke än en negativ tanke;)

Fredde

Det var ett tag sen jag skrev och tack för erat stöd det värmer i hjärtat:) Det har gått lite upp å ner efter sist jag skrev men på vägen har jag ändå lärt mig något att jag kan vara stark om jag väljer å vara det med tanke på att jag inte drack en droppe A på 1 månad förut. Men jag försöker kämpa på så gott jag kan och jag hoppas ni med gör det och att det går bra för er:) Godnattkram på er:)

Fredde

Desamma får jag säga?Jag har inte varit inne här så mycket sista tiden. Jag har inte tagit en droppe på nya året och idag är jag inne på min 8: dag utan giftet och jag känner mig redan mer glad i sinnet och kroppen mår bättre och det känns toppen.Hur går det för dig Manda? Ja nu kämpar vi vidare mot ett bättre mående och ett liv med glädje och kärlek och positiv energi? Godnatt på er?

Jag är med på banan, dock bara på dag 6. Men jag ser på det nya året med tillförsikt. Mår ju också så mycket bättre utan A. Nu ska jag sluta sitta och älta gamla saker (med vinet som "tröst"), jag ska ta hand om mej bättre, leva sundare och tänka mer positivt. Vi kämpar vidare :) !

Fredde

Hur går det för dig Manda? Bra hoppas jag:) För mig går det upp å ner så nu har jag bestämt att jag inte ska dricka på ett tag för jag är trött på att vakna upp dagen efter bakis med ångest och må dåligt psykiskt och fysiskt och förstöra en hel dag.Nu ska jag vara snäll mot mig själv och sluta vara självdestruktiv för det löser inga problem. Dag 1 idag:)

Hej! Jag klarade nästan 14 dagar utan A. Men i fredags, efter några folköl så kom jag på att det stod en gammal Sherry-flaska längst in i skafferiet.. den smakade jäst och gammalt mögel men jag drack ändå några glas.. (visst har man problem .. !) sen hällde jag dock ut resten i vasken. Ågren och besviken på mej själv i lördags. Men nu är det iaf. kliniskt tomt på alkohol i mina skåp och jag kämpar vidare. Dag 2 nu. Hoppas du mår bra och kämpar med! ?

Fredde

Har det varit för mig med Manda! Jag klarade av att inte ta en droppe på 10 dagar och allt kändes bra men sen så tog jag några öl och jag vet om mina triggers och det är negativa tankar och stress och depression som är grunden till mitt drickande. Jag vet att jag har en inre styrka med tanke på att jag klarade av att inte dricka något på en hel månad förut. Lika stark som jag kan vara ibland lika svag är jag ibland. Jag måste försöka att hitta något annat sätt att belöna hjärnan med än alkohol för jag är trött på att vara självdestruktiv och vakna upp på morgonen trött och seg och känna att ångesten hänger över en. Vad bra att du tömt ut dina skåp på A det är smart gjort av dig och ett steg i rätt riktning. Hoppas du mår bra och att du samlat på dig många vita dagar :) Det är bättre att vara ute på hal is och ha det glatt än att gå i lera och sörja :)

Hej! Idag är det 3 veckor sen jag drack (förutom 2 folköl, vid 2 tillfällen). Jag mår så bra och är även lite förundrad över att de gått så lätt. Det är den längsta perioden på åratal!
Nu kommer en utmaning - långledig helg och liten fest på lördag. Men jag ska använda mina strategier och tänka positivt. Jag tror även att det handlar om att tro på sej själv, att man kan mer än man tror. Har inte varit på bolaget och tänker inte gå dit imorgon heller...
Hoppas du mår bra. Om suget sätter in, tänk på hur bra du mår efter en tid utan A! Du har ju klarat det med bravur tidigare! Nu låter jag redan som en "besserwisser", men vi måste tro på oss själva och tänka positivt! Trevlig helg o kram

Fredde

är väldigt viktigt för man är alltid starkare än vad man själv tror man är. Vad härligt att höra Manda att du samlat på dig så många vita dagar och att du mår bra det glädjer mig:) Det är bra att du har strategier och positivt tänkande det kommer man långt på och då är det inte lika lätt att falla dit igen.Jag är sån som person att ger jag mig in i något så gör jag det 100% och det var så jag tänkte när jag inte tog en droppe på 1 månad och det funkade ju bra och klarar jag 1 månad så kan jag nog klara 2 månader med. Ja när man får sug så ska man försöka tänka på dom gånger man legat dagen efter bakis med överhängande ångest och skam för då är man inte så kaxig.Nu har det gått lite upp å ner för mig på sista tiden men jag ska försöka samla kraft och ork till ett bättre mående och fler vita dagar:) Hoppas du mår bra idag och trevlig helg på dig:)

Hej! Jag hoppas du har energi och kraft att fortsätta stå emot A, för ett bättre mående. Själv sprack mitt "projekt" redan förra helgen, på fredagkvällen.. trots att jag lovat mej själv att hålla upp helt. Men det kom ett ögonblick av svaghet..Blev bjuden på en whisky, sen hade jag ett 6-pack folköl hemma som jag hällde i mej. Folköl är också förrädiskt..! Men nu är jag taggad för en 3-veckorsperiod till, kanske längre. En vecka och halva helgen snart avklarad. Jag kan likna helgerna som gatlyktor: när jag började jogga (för längesen), var det dem jag kämpade med att komma förbi..."en gatlykta till, o en till, osv...innan jag stannade och vilade. Efter några veckor gick det allt lättare och detsamma ser jag på helgerna utan A, att det går alltmer lättare. Ja, även hela veckor går ju lättare och kroppen vänjer sej ju av med "giftet".
Ha en fin fortsatt helg. Nu kämpar vi vidare! ? Kram

Fredde

Hej Manda! Igår drack jag 4 och en halv stark öl och en snaps whiskey och andra halvan öl hällde jag ut för det var inte gott längre:) Så jag klarade av att vara vit en vecka i alla fall och det är ju alltid något:) Hoppas det går bra för dig med din 3 veckorsperiod och att du har kraft och ork att stå imot rävgiftet! Ja man får försöka klara av delmål så man på vägen blir starkare mentalt för då blir det lättare att stå imot som du säger:) Hoppas du mår bra :)

Bra att du hällde ut den sista ölen. Det visar ju att du har viljan kvar, att dricka mindre. Själv klarade jag 3 veckor, men verkar som att det är gränsen för mej. Denna gången gick de lättare än förra perioden så det retar mej nu, att jag inte kunde låta bli att handla hem 6 folköl igår och sen hälla i mej allihop i gårkväll. Jag önskar jag kunde ha en hel vit månad. Men nu tar vi nya tag! ? Trevlig helg!

Fredde

Hej igen Manda!
Det var ett tag sen jag var här inne men nu tänkte jag skriva några rader till dig:) Vad stark jobbat av dig att du klarade av att vara nykter i 3 veckor om du klarar det så klarar du snart 1 vit månad med ska du se:) Själv dricker jag inget veckorna längre utan jag tar några starköl endast på lördagar och dricker måttligt så det brukar bli mellan 4-6 öl som mest. Ska försöka dra ner och bara dricka varann vecka fram över om jag hittar styrkan till det.
Hur har det gått för dig sista tiden med drickandet har du klarat av en vit månad ännu.
Hoppas du mår bra! Ha en fin dag:)

Hej Fredde! Det går framåt för min del men har tyvärr inte lyckats med en helt vit månad. Jag är inne på andra veckan igen. Ska bara förbi några "gatlyktor' (helger) till, så tror jag att jag fixar en månad. Det går ju allt lättare för varje försök. Mår ju så bättre utan alkohol. Men jag tar en vecka i taget. Känns ibland övermäktigt att tänka för långt framåt...
Gott att höra ifrån dej! Vad bra att du kan begränsa drickandet till måttligt och bara på helger. Vill sända dej styrka att fortsätta så och kanske t o m bara varannan helg. Tänk på bra strategier. Och du har ju klarat det så bra tidigare!
Lycka till (skriv gärna om hur det går)! Ha de så bra!

Fredde

Att det går framåt för dig Manda det glädjer mig:) Den där vita månaden kommer snart ska du se när du väl bestämt dig för det och när du känner dig redo mentalt för det för som sagt man är starkare än vad man själv tror man är.Ja visst mår man så mycket bättre utan alkohol och man slipper baksmälla och ångest och skuld och skam. Ja det har gått bra att begränsa mitt intag av flytande föda till lördagen bara och inget drickande i veckorna så det känns bra.Ska som sagt försöka att bara dricka varannan lördag framöver når jag känner mig mer mentalt stark för det.Tack för dina ord dom värmer:) Jag hoppas och tror på dig för du är starkare än du tror och snart har du fixat din vita månad ska du se:) Ha en trevlig kväll!

Roligt att höra ifrån dej och att du har kontroll över drickandet! Jag har inte lyckats spränga "treveckors gränsen" än (är på dag 2 igen. :( Men jag hoppas att jag snart ska kunna skriva att jag klarat vara helt nykter 1 månad. Som du skrev, så behöver man vara mentalt stark också. Jag känner att det tar mycket energi att "ställa om sej", att tänka annorlunda och ändra sina dryckesvanor (ovanor). Men i längden vinner man ju så mycket på det.
Ha de gott!

Fredde

från dig med Manda och att du fortfarande kämpar på och inte ger upp:) Själv har jag försökt hålla mig att ta några öl på Lördagen bara och det har gått bra men sista 2 veckorna så har jag slarvat lite och det har blivit några öl någon mer dag än lördagen tyvärr. Svårt att låta bli när solen skiner och det är underbart väder ute då är det lätt att man blir sugen på en kall öl. Men jag känner att jag fortfarande har kontroll över min situation och det är jag glad för. Ja det tar tid att ändra sina ovanor och sitt tankesätt till det positiva men det får ta den tid det tar och att man inte ger upp utan strävar efter att en dag så ska man lyckas fullt ut så att säga.Hur har det gått för dig sista tiden med drickandet?
Ha en fin dag i sommarvärmen:)