Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

anonym11208

Jag tittade mig i spegeln i morse, vilken skillnad! Inte sådär sliten och jävlig, inte rödflammig, jag ser bara helt utvilad ut! Underbart!!

Oroochängslan

3 glas vin. Kanske ett fjärde. Men några gånger per år dricker jag till jag somnar. Hinner porrsurfa en massa. Vaknar dagen efter med ångest som sedan sitter i. Det är inte värt det. Men hur hantera att sambo klarar lagomdricka. Attt när jag umgås med nära vänner så är det ofta öl/vin eller sprit involverat.
Har tänkt att helt sluta med sprit.
Någon med egna erfarenheter som kan ge råd?

Gunda

Det är verkligen en njutning att få känna sig fräsch och pigg ut.
Känna sig nöjd med sig själv och må bra.
kram och ha en bra kväll.

Nykter men trött, "naturligt trött" på nåt vis. Ser fram emot att vakna pigg och fräsch imorgon också. ?

anonym11208

Igår var det fredag och då drack jag vin, vilket jag "tillåter" mig att göra. Jag är glad över att jag har kommit en bra bit på vägen, de senaste månaden har jag inte druckit på veckodagarna, vilket är ett stort framsteg för mig!!

anonym11208

Blev middag och vin igår, men det känns bra ändå, var "planerat" men nu ska jag ha en vit vecka. I morgon blir det kaffe. Kramar till er alla!!

anonym11208

Det är ett måste. Visst jag skulle säkert "behöva" sluta helt, men jag är inte beredd att ge upp alkoholen helt, iallafall inte än.

anonym11208

Hatar att ha ångest, men jag är nykter idag, så i morgon kommer jag kunna vakna upp fräsch. Igår blev det vin, det var ju sommarsol. Det dumma var att jag först var ute med en kompis och drack vin på en uteservering, eller det var jättetrevligt, jag drack måttligt där, men sen när jag kom hem så fortsatte jag att dricka och det var det som var dumt. Hade jag inte hemmadruckit så hade det varit ett måttligt intag. Men som säkert ni här, mina forumvänner, känner igen, så är det svårt att sluta när man väl har börjat.

Men idag är det som sagt nyktert! Och det är helbra!

Tycker det var ett väldigt personligt och bra skrivet brev. Det sämsta du och jag och alla andra här kan göra är att lägga på oss skuld och skam. Då känner vi oss ännu sämre och dricker av den anledningen. Du har saker som är bra i ditt liv som ditt barn. Jag är också säker på att du har många kvaliteter. Jag tror det kan vara klokt och att hålla sig helt från alkohol ett tag så att du får kontroll och därmed bättre självkänsla! Lycka till och jag tror att du " kan " utan att känna dig! Berätta gärna hur det går! Och!! Du duger precis som du är!

anonym11208

Alkfritt är det nya svarta! Idag vaknar upp och känner sig mycket piggare. Jag ska fortsätta kämpa veckan som kommer. Kram alla!

anonym11208

Igår hade jag ångest över livet, idag känns det mycket mycket bättre eftersom jag inte drack igår. Är min ångestöverlivet alkoholrelaterad? Jag tror att till viss del är det så.

anonym11208

SYSTEMET! Tänkte gå förbi, men jag stoppade mig själv. För det blir inte bättre för att jag dricker vin, kanske för stunden, men inte i morgonbitti. Jag köpte chips istället.

Gunda

...Att du kunde stå emot Systembolagets dragning i dag. Jag tror att du har mindre dåligt
mående efter chipsen än om du hade hällt i dig en vinare.
kram

anonym11208

Chipsen smakar så gott så! Och jag lyssnar på fyllepodden med Anja Lundqvist. Mycket bra tisdag och i morgon blir det en ny fin dag. Kram fina Gunda!!

anonym11208

Jag hakar på! Jag har bokat träningspass i kväll! Ha en toppenfindag Vilja!! Och alla andra!! Jag är inte bakis idag, nu kööööör vi!!!

Gunda

..har en riktigt bra energi i dag :-) Kör på, jag blir också nykter i dag!
kram på er!!

missmaria81

Åh, denna tråden hoppar jag på.
Ny här sedan idag. Dricker alldeles för mycket, men vill heller inte ta bort vinet helt. Vill kunna ta ett Max två små glas och kunna njuta av dom.

Har shoppat upp mig på te och ska dricka gott te ikväll.

Kram på er!!