Tredje gången gillt

Jag har som alkoholberoende, eller tydligare som alkoholist, tidigare haft två långa uppehåll från alkoholen. Första gången var uppehållet tre år, andra 16 år. I slutet på båda dessa uppehåll hade jag tankar kring att kunna börja dricka under ordnade former, alltså någon enstaka gång och då med rimliga mängder alkohol. Detta var förmodligen en slags längtan efter att slippa vara alkoholist, att istället få vara "normal" (vad nu det är). Bättre kanske att säga att man ville få uppleva att vara en icke-alkoholist. Självklart har detta inte fungerat annat än en kort tid i början. Sedan har det spårat ur med alldeles för mycket drickande.

Karaktären av mitt drickande är att jag är periodare. Och det beror på att jag dricker såpass våldsamt att jag inte orkar dricka hela tiden. Perioderna varar några veckor, med kvällsfyllor under vardagarna och rejäla fyllor på helgerna. Eftersom jag inte vill dricka byggs en kraftig ångest upp, som dämpas av alkoholen, men som släpps lös ungefär som när en fördämning brister när jag slutar dricka. Sedan mår man väldigt dåligt. Men man återhämtar sig långsamt, och får tillbaka självförtroende och styrka. Då kommer "suget" och längtan efter alkoholen, och man ramlar snart dit igen i en ny period.

De två långa uppehållen som jag skriver om i inledningen har båda föregåtts att ett kraftigt och negativt destruktivt drickande, som kan liknas vid ett nästan livshotande självskadebeteende med alkoholens hjälp. Ja, nästan som en längtan efter att få dö med alkoholens hjälp. Men när man överlever kommer abstinens och ångest av obeskrivlig styrka.

Nu har jag åter igen haft en period med drickande, där det till slut blev ett sånt här sjukt destruktivt drickande. Jag mår till följd av detta fruktansvärt dåligt.

Min stora önskan är nu att få kraft och styrka att för tredje gången bli fri från alkoholen. Och nu för gott.
Ja, jag vet att man inte ska sätta upp långsiktiga mål, utan ta en dag i taget.

Jag har flera gånger varit inne och läst på Alkoholhjälpen. Ett fantastiskt forum tycker jag. Så många nyttiga och tänkvärda saker är skrivna här.
Jag tar själv nu steget och börjar skriva här. Förhoppningsvis kan det vara en hjälp när suget så småningom kommer smygande.

Och en sak har jag förhoppningsvis redan bidragit med: Inte ens 16 års uppehåll kan ta bort alkoholistfasonerna ur kropp och hjärna.

Mvh
Pi31415

människa skulle gå ner i en mörk fuktdrypande källare, full med spindlar, kackerlackor och råttor. Ännu mindre låsa dörren från insidan och slänga bort nyckeln.

Så ni som råkar befinna er i denna källare, uppbåda era krafter, ta er ut och lås dörren från utsidan. Då är ni ute i friheten.

Släng gärna bort nyckeln också, så den är borta för alltid.

För ett år sedan ville jag sluta dricka. Jag ville slippa det ångestförlamande alkoholfängelset, jag ville börja leva i frihet. Det var min högsta önskan.

Jag bestämde mig för att jag varken ville eller kunde dricka alkohol. Därmed skulle jag aldrig sträcka ut handen efter första glaset. Jag accepterade att jag kunde få lockande tankar och sug efter alkohol då jag är alkoholist, men bestämde mig för att det inte fick påverka mitt beslut. Därmed behövde jag inte oroa mig för kommande sug.

Jag var också helt övertygad om att det var jag själv som skulle arbeta för en hållbar nykterhet. Ingen annan kunde bestämma det åt mig eller vara nykter åt mig.

Nu har det gått ett år. Ett år i frihet!

Till alla som vill börja, eller nyss har påbörjat arbetet med att nå en hållbar nykterhet, kan jag säga att det går, och det är värt det. Det är värt varje minut, timme och dag i början på nykterheten som är de tuffaste. Vinsterna och belöningen är mycket stora.

Ett tack till er som gått före och visat vägen till frihet. Det har underlättat.
Ett mycket stort tack också till er som tagit er tid att skriva hälsningar eller utväxlat tankar och idéer med mig. Det har betytt mycket.

Jag kommer att fortsätta med bygget av en hållbar nykterhet. En bra grund har jag lagt, men sedan måste också en del underhållsarbete göras. Jag kommer att fortsätta med en dag i taget, där det första glaset alltid får stå orört.

Jo tiden rullar på när man kommit långt i nykterheten. Och alla positiva vinster gör vardagen mycket trevligare, med många fler möjligheter.

Ha en bra dag Vilja!

Fantastiskt bra gjort Pi! Vet du, fira nu den här dagen riktigt ordentligt. Det är du väl värd.

Tack också för din omtanke och dina fina rader i min tråd. De betydde mycket för mig.

Ha en fantastisk dag! Kram

Ellan

Stort grattis till friheten. Att inte behöva tveka, att slippa våndorna, att faktiskt leva livet på livets villkor, att acceptera att alkohol inte är för mig och dessutom vara närvarande. Det är en fantastisk frihetskänsla! Så grattis igen!❤️
Kram Ellan!

Ja friheten är det jag uppskattar mest. Och friheten gäller på många olika plan, från fysiskt/kroppsligt till psykiskt/mentalt.

Positivt att det gått så bra för dig också. Du är väl en bit över 420 dagar nu? Är det rent av 426 eller?

Kram tillbaka!

konstnären

Grattis på årsdagen starkt, imponerad. Jag tar till mig dina ord om sug och tankarna på alkohol, det är bara jag som kan mota olle i grind. Inte så farligt om suget kommer jag kan och ska hantera detta, ingenting egentligen mot att ta det första glaset vad får jag då, en enkel biljett denna gång. Jag mår så himla bra nu och så brukar det vara efter snart en månad, och nu ska inga lockelser förstöra detta.
Kram och fin dag till dig
Konstnären

första nyktra födelsedagen, att ha gått runt ett år, är en speciell känsla ! Att känna att jag väljer mitt liv och hur det ska se ut och jag verkligen har möjlighet att forma mitt liv så det passar mig själv är stort !!
Ät en tårtbit åt mig också !!

GRATTIS !!!

Levande

Dina kloka ord räddar mig många gånger, så hoppas få följa dig länge
Många kramar och grattis till ditt år

Du har hjälpt mig mycket också. Din tråd var en av de första jag började följa för ett år sedan.
Dina dagliga kloka val, och dina "samtal" med eken, ingav ro och trygghet.

Många kramar tillbaka till dig Levande!

Ett år nykter. Det är mycket bra gjort.
Och tack för att du finns här med dina kloka fina ord. Dom behövs.
Vi som är nyktra och vill vara det, vi behövs. Så är det....

Kram

MM