Tredje gången gillt

Jag har som alkoholberoende, eller tydligare som alkoholist, tidigare haft två långa uppehåll från alkoholen. Första gången var uppehållet tre år, andra 16 år. I slutet på båda dessa uppehåll hade jag tankar kring att kunna börja dricka under ordnade former, alltså någon enstaka gång och då med rimliga mängder alkohol. Detta var förmodligen en slags längtan efter att slippa vara alkoholist, att istället få vara "normal" (vad nu det är). Bättre kanske att säga att man ville få uppleva att vara en icke-alkoholist. Självklart har detta inte fungerat annat än en kort tid i början. Sedan har det spårat ur med alldeles för mycket drickande.

Karaktären av mitt drickande är att jag är periodare. Och det beror på att jag dricker såpass våldsamt att jag inte orkar dricka hela tiden. Perioderna varar några veckor, med kvällsfyllor under vardagarna och rejäla fyllor på helgerna. Eftersom jag inte vill dricka byggs en kraftig ångest upp, som dämpas av alkoholen, men som släpps lös ungefär som när en fördämning brister när jag slutar dricka. Sedan mår man väldigt dåligt. Men man återhämtar sig långsamt, och får tillbaka självförtroende och styrka. Då kommer "suget" och längtan efter alkoholen, och man ramlar snart dit igen i en ny period.

De två långa uppehållen som jag skriver om i inledningen har båda föregåtts att ett kraftigt och negativt destruktivt drickande, som kan liknas vid ett nästan livshotande självskadebeteende med alkoholens hjälp. Ja, nästan som en längtan efter att få dö med alkoholens hjälp. Men när man överlever kommer abstinens och ångest av obeskrivlig styrka.

Nu har jag åter igen haft en period med drickande, där det till slut blev ett sånt här sjukt destruktivt drickande. Jag mår till följd av detta fruktansvärt dåligt.

Min stora önskan är nu att få kraft och styrka att för tredje gången bli fri från alkoholen. Och nu för gott.
Ja, jag vet att man inte ska sätta upp långsiktiga mål, utan ta en dag i taget.

Jag har flera gånger varit inne och läst på Alkoholhjälpen. Ett fantastiskt forum tycker jag. Så många nyttiga och tänkvärda saker är skrivna här.
Jag tar själv nu steget och börjar skriva här. Förhoppningsvis kan det vara en hjälp när suget så småningom kommer smygande.

Och en sak har jag förhoppningsvis redan bidragit med: Inte ens 16 års uppehåll kan ta bort alkoholistfasonerna ur kropp och hjärna.

Mvh
Pi31415

är det så bekvämt, för oftast finns svar på frågor man ställer några knapptryckningar och sekunder bort.
Om du t.ex. googlar på "math and programming problems" så får du en del träffar, bl.a. till sidor som har utförliga beskrivningar om - och länkar till - sidor med matematik/programmerings-problem.
Förutom många sajter med problem, finns några ovärderliga sidor med hjälp, tips, frågor och svar kring både matte och programmering, t.ex. Stack Overflow, Stack Exchange, Wolfram Alpha och Wolfram MathWorld, för att nämna några av de bättre.

Kombinationen problemlösning i matte med hjälp av dator och programmering är en mycket givande och intressant sysselsättning tycker jag.
Håller du själv på med det?

Även om jag själv föredrar annat..Bra att vi hittar våra nya friska intressen, oavsett sort..Jag snöar in på olika saker..Behöver jag något till hemmet eller huset, så kan jag googla och söka efter det i några timmar..Försöker hitta mycket info och till bäst pris..Ibland fördriver jag några timmar på att leta efter någon passande man till mig på en dejtingsida..Det verkar dock lättare att hitta rätt soffa eller rätt material till olika projekt än en bra gubbe!! Kram?

det är nog lättare att få tag på en bra soffa än en bra gubbe.
Och soffan är lättare att bli av med om den visar sig ha dolda fel och brister.

Kram

Nu Pi får du hålla tummarna för mig..Har hittat en helt nykter man som aldrig har druckit! Sällsynt, javisst..Men vi får se vad det blir..Stor varm kram till dig?

håller jag tummarna för dig miss lyckad, och hoppas att din nyfunna man visar sig vara bra.

Positivt att din nykterhet fortskrider och är stabil. Det enda hållbara alternativet för oss alkoholberoende personer om vi vill behålla kontrollen över oss själva och våra liv, är att välja bort alkoholen och fortsätta leva nyktra.

Många höstfärgade och varma kramar till dig miss lyckad

Ni som följer med i nyhetsflödet kanske såg nyheten för någon vecka sedan om mannen i USA som p.g.a. en ovanlig svamp i magen självproducerade alkoholhaltig öl.
Syndromet eller tillståndet kallas för auto-brewery system (ABS), ungefär ”självbryggeri”.

Läs t.ex. här: "https://www.svt.se/nyheter/utrikes/man-hade-eget-bryggeri-i-magen"

För "normala" (?) människor som inte utvecklar alkoholberoende kanske detta vore ett trevligt syndrom. Men för en nykter alkoholist vore det en mardröm. Även om man undviker att sträcka ut handen efter första glaset, tvingas man av och till att få små doser av den förrädiska alkoholen i blodet.
Och hur i all världen skulle man göra med dag-räknandet?

/Pi31415

det var verkligen längesedan.

Jag såg att du uppdaterat din egna tråd, och att du haft det tufft med A. Jättebra att du sökt hjälp och tar ett omtag med nykterheten.

Som du ser så är min aktivitet här inne mycket låg. Senaste egna inlägget var i höstas.
Däremot är jag in och läser runt lite i trådarna någon gång i veckan.

Men som sagt, jättebra att du tar ett omtag och börjar leva nykter igen. Gå inte runt och gräm dig och ha för mycket ångest över det som varit p.g.a. alkoholen. Det som varit och skett kan vi inte ändra på. Däremot kan vi genom att undvika att sträcka ut handen efter glaset, radikalt ändra vår framtid. Dag för dag.

Välkommen tillbaka Jullan65!

Styrkekramar!

Stort tack för hälsningen Miss Lyckad!

Mycket positivt att det fortsätter att gå bra med din nykterhet.

Min nykterhet fortsätter också. När livet är lätt, när man är utvilad och mår bra, ja då existerar knappt tankar på alkohol, och kommer någon liten tanke så har de ingen betydelse. Men, när livet är tyngre, när man är utarbetad och uttröttad, och diverse andra livsnegativiteter gnager, ja då kommer tankar oftare på alkohol, och ibland leder de till längtan och sug.
Men så är det, har man utvecklat ett beroende av alkohol, så finns detta beroende med livet ut.
3 och 16 års nyktra perioder tidigare, eller som nu 5.5 års nykterhet, kan inte radera beroendet.

Mentalt har jag alltid en armlängds avstånd till alkoholen. I dag ska jag inte sträcka ut armen.

/Pi31415