Dag 1 igen,
efter nästan 4 månader utan a så hade en snäll nära packat ned en flaska rött i väskan. I väskan låg ett påskägg i form av en låda. Där i låg massa gott och flaska vin. Var då i stugan själv och korkade upp flaskan på kvällen. Inte så farligt. Efter det blev det lite öl eller vin då&då. Nu blir det öl eller vin nästan varje dag. Larmklockan har ringt i några veckor. Fotboll/middagar/eller bara för att det är sol. Känner mig för passiv och lat. Tar hellre en öl på kvällen/helgen än gör något vettigt. Detta blir tredjegången sedan hösten 2014 jag ska ändra på vanorna. Målet är att minska mitt alkoholintag. Sen kanske sluta helt. Tidigare sluta försök har det varit noll alkohol. Ska på semsterresa snart så efter den ta ny ställning. Denna gång mår jag mycket bättre än tidigare gånger. Ingen ångest. Jobb fungerar. Har flickvän. Tränat ok. Så det finns inget djupt hål att krypa upp ifrån som förra gången. Det känns bra. Vill gå ned några kilon också. Skriver av mig här och om hur det går. Typ dagbok. Blir peppad av att läsa er andra. Kämpa på.

Misan

Napalosrot; samma här dag 34 och kunde också börja tidigt på morgonen med ett glas vin, som sedan blev en flaska vin innan fm var slut. Mina tankar bråkar med mig och min hjärna har börjat förneka att det var så illa på helgerna. Att jag visst klarar att dricka normalt. Ska dock inte dricka på ett år. Har tagit hjälp av min arbetsgivare då jag haft några måndagar med frånvaro. Har ett kontrakt på ett år med blodprov och samtalsbehandling i grupp. Så även om jag just nu är arg på mina anhöriga som "tvingade" mig att söka hjälp då de ställde ultimatum så finns det ingen risk att jag dricker just nu. Min man sa i går kväll när jag var less och tyckte synd om mig själv att hade de inte ställt ultimatum så hade jag supit ihjäl mig!! Min alkohol hjärna är oerhört stark i att förneka och förringa det som varit. Jag har tyvärr alltid haft ett nonchalant sätt till alkohol. Tänkt att det inte är ett farligt gift utan något man kan unna sig. Vet att mitt liv blivit mycket bättre nykter; tränar mycket, orkar mycket mer och är mer social på dagarna. Tycker ändå synd om mig själv...

napalosrot

Misan, men grattis till 35 dagar. Jag tog bort min text om en öl på morgonen som leder till en sexpack. Tänkte förr att det var en bra start på dagen. Eller en mysig iaf. Jag ville inte påminna mig om det här men inser att det jag kanske ska göra det. Varför tycker du synd om dig själv? Är det för att du saknar alkoholen?
Ha en fin nykter dag.

napalosrot

Dag 37 söndag, det var varmt ute igår och såg många påsar som det klirrade om. Öl på varannat bord på uteserveringarna. Förhandlade med mig någon sekund om att några kalla öl vore gott men kom fram till att det inte var värt det. Bilden av mig med några kalla öl lockade inte. Kämpa på alla.

Janne

Gårdagen var ju den perfekta dagen att ha ett normalt förhållande till alkohol på. Satt med Loka på en uteservering, ALLA andra drack öl o vin. Längs trottoaren kom folk med öppnade BIBar, filtar och tvättbjörnsansikten direkt från stranden.

Igår slog det mig hårt och rakt i ansiktet att jag troligen aldrig kommer ha ett normalt synsätt till alkohol igen. Fy fan.

napalosrot

Janne, så är det för mig iallafall. Ett glas har sakta och säkert lett tillbaka till destruktivt drickande. Så avstå alkohol och ha en bra dag.

napalosrot

Dag 38 måndag och dag 45 nästa måndag. En tuff vecka i siktet. Ska tänka på att det inte är värt det. Ett glas kan smaka så gott och ge en lyckokänsla som varar en kort stund. Ett glas är början på jakten efter flera glas, början på en nedgående spiral för kärleken, hälsan, relationer, ekonomi, framtiden och för arbetslivet. Jag vill ha motsatsen och känna att jag lever mitt liv. Det är inte värt det.

napalosrot

Satan i Gatan på att avstå alkohol. Det är nog nu och jag ska visa mig själv vart skåpet ska stå. Jag är redo nu att ta nästa steg i livet och har inte tid eller lust att på någotsätt förhandla om alkohol. Det är inte värt det. Kärleken, barnen och framtidsbilden ger livsglädjen. Veckans hot är farliga men inte för mig längre. För jag har bestämt mig att välja en annan väg i livet. Upp till bevis.

Janne

Själv har jag inte bestämt mig. Skall jag ha ett "normalt" förhållande till öl/vin/sprit så kommer jag behöva stå på tå varenda gång jag tar ett glas men mina tår blir väldigt mjuka efter två glas... Eller så kör man helt utan och försöker få det till något naturligt.

Det här är ju svårare än att välja dagstidning... :-D

Jag tror du går ut som en vinnare. Att aldrig dricka är så mycket mer binärt, det finns inga gråzoner, inget att förhandla om som du skriver så klokt.

Evigt ung

Härligt att du har bestämt dig! Du klarar det säkert för det låter som du verkligen kommit långt både med dagar och beslut! ?
NEJ, det är inte värt det!

napalosrot

Janne, vore det enkelt att inte börja igen så vore jag inte här. Det är svårt men det ska gå att få ordning på detta.
Insikter kommer med tiden har jag märkt. Man lär sig den hårda vägen. Ibland kör man av vägen men då är det bara att damma av sig och upp igen.
Kämpa janne.

napalosrot

Evigt ung, tack. Ibland blir jag bara så arg för att jag förhandlar och tänker på alkohol. Det är inte värt det om man tänker efter och kommer ihåg det som man lätt tränger undan. Ha en fin nykter dag.

napalosrot

Dag 39 tisdag, igår och inatt har jag känt att nu får det vara nog på en ny nivå. En slags övertygelse och längtan efter ett liv där jag lever som jag lär. Eller vill. Kändes som jag klev över en tröskel och nu är där. Och det kändes. Drömde tex mardrömmar om mina rädslor inatt. Rädslor som jag tryckt undan när jag inte varit 100% jag. Skön känsla när jag vaknade inför en ny dag idag där jag kan tillåta mig att le och blomma ut.
Ha en underbar dag alla.

Evigt ung

Ja, jag kan tänka mig att det finns mycket där inne i det undermedvetna som man har dövat med alkohol men som kommer fram efter ett tag.
Det låter så skönt att du kommit till en ny nivå, det ger mig kraft att fortsätta min resa mot ett önskat nyktert liv med livskvalitet!?
Ha en skön kväll!

napalosrot

Evig ung, tack. Det känns ju så skönt när rädslor kommer till ytan så jag kan se dem. Göra något åt dem. Tänker jag.
Hoppas du får en bra nykter dag.

napalosrot

Dag 42 fredag och jag har levt som jag lär denna vecka. Varit ett föredöme. Jag vill fortsätta så. Vårda känslan. Slappna av.

napalosrot

Bedrövadsambo, tack. Och tack för att du skickade ett inlägg så jag tog mig tid att läsa din egen tråd. Och på så sätt förstå mer om hur en nära kan uppleva det. Min sambo vet inget om min resa. Eller ingen i min omgivning vet. Hoppas du får en fin helg.