Nu är jag här igen efter att ha lyckats med att spärra mitt andra konto. Jag är fortfarande nykter efter gårdagen som var ganska tuff. Följeslagaren var hack i häl hela tiden och det var nära att jag körde av vägen, men lyckades hålla mig kvar. Nu är jag riktigt arg på mig själv att jag lyckades klanta till det så att allt spärrades. Fråga mig inte hur, men nu kom suget igen.

Attack mot något för att skingra tankarna igen

Rövarkulan2

Trött som fan rent ut sagt på att inte få njuta av den ljusa kvällen utan suget efter alkoholen. Kriget fortsätter tills den dagen kommer där suget mer eller mindre borta.

När den dagen kommer så ska jag välkommna den med öppna armar och hjärta.

Må så ske.

Kanske?

Gunda

Blir lite rörd av den där flaggan som hela tiden vill ligga i buskarna, det är verkligen din följeslagare :-)
Låter så härligt med havet och vattnet som slår mot stenarna, önskar så att jag också bodde vid vatten,
men här har jag skogen runt mig.
Tänker också hur tusan ska det bli om inte suget släpper någon gång, det känns tröstlöst.
Men vi biter huvudet av suget och till slut ska det väll ge sig.
Ha de gott vännen!

Ja, det känns som att vi för mera krig vi som inte lägger ner helt. Nu gör ju du det nästan.., eller du har kanske ambitionen att sluta helt? Jag som dricker ibland kämpar mer då känner jag Min långa vita period var lättare på många sätt och vis. Varje gång man häller på a så triggar det nåt, i alla fall när det går över en viss gräns. Tror att du gör så rätt när du ser ett litet misslyckande som en engångsföreteelse och kör på direkt igen. Det är när man ångrar sig, skäms och fortsätter dricka som det är väldigt farligt. Det livet har du lämnat bakom dig. Gläds åt detta och hur går det förresten med spikmattan?

Rövarkulan2

Ja, du! Det där med flaggan på fd suphuset numera växthuset (hoppas jag) har verkligen blivit en följeslagare, det som finns kvar av den. Numera påminner den om en sliten sjörövarflagga. Älskade maken talar om för mig lite då och då att han har satt eländet på plats igen. Underbart med back up! Sabla tur att det inte är den stora flaggan som jag får leta efter lite överallt. Haha!

Skogen är oxå helt underbar. Jag kan ofta sakna den ro det gav mig som liten/yngre. Jag har haft turen att växa upp vid havet och en stuga vid skogen så jag har dragning åt båda hållen, men havet ligger nog i täten. Konstigt att jag har hamnat vid en sjö som jag verkligen inte tycker om att bada i. Mörkt och "kompakt" vatten som man inte ser ett smack i. Läskigt! Får nästan panik när jag försöker bada och får för mig att en hand ska dra ner mig i mörkret.

Så Gunda, njut av skogens ro och tryggheten den ger dig.

Det där med suget tycker jag verkligen inte om. Det kan ta tag i hela mig med buller och bång vilket det gjorde midsommarafton i goda vänners lag. Tack och lov så gick det över utan att knäcka mig totalt. Det räckte med att se min älskade familj i ögonen och möta deras blickar och känna deras värme för att följeslagaren skulle besegras. Deras peppande ors och stolthet över att deras mor och maka var den enda av oss "vuxna" som var nykter. Att jag sedan inte kunde sova på många timmar pga alla toalettbesök var en "baggis".

Rövarkulan2

Kloka ord, tack!

I nuläget vet jag inte riktigt om jag har lagt ner totalt, eller jo det är min ambition så småningom (när det nu blir). Visst triggar det igång saknaden efter det sk välbefinnandet. Självklart känner jag hur bra kroppen har mått utan alkohol efter denna perioden. Jag har fått för mig att organen har blivit fastare och inte lika lösa och slappa som kycklingfiléer som har fått tina upp för länge efter en period i frysen. Ansiktet "hänger" inte som tidigare och ögonen har blivit klarare. Dessa komma nio dagarna som jag har tagit ut svängarna har inte blivit helt nedsupna utan jag har faktiskt kunnat sluta dricka innan det har gått för långt. Än så länge.

Jag har lärt mig under dessa 85,9 dagar att inte ta nykterheten för given. Alkoholsuget finns hela tiden runt hörnan och jag tänker inte bli kaxig i tron om att det är fixat ock klart. Detta är mitt första ärliga försök så jag kämpar vidare och vet inte hur det kommer att sluta.

Det finns fantastisk hjälp att få men jag vill försöka först på egen hand. Inte intresserad över att hamna i journaler eller något annat. Jag vill först vara Stålmannen i bh! Fungerar inte detta så får jag se vad framtiden ger.

Den där spikmattan har anlänt. Den luktade fy katten när den kom så den åkte in i tvättmaskinen direkt. Jag stack mig på fingrarna när jag tog ut den ur maskinen så det var inget trevligt första intryck. Den ligger i sovrummet och väntar på mig, men jag har inte testat en ännu. När älskade sonen fick syn på den skrattade han rakt ut och berättade att kamratens mamma använder en sådan och att de hade lagt den på golvet utanför toaletten när mattanvändarens son gick ut därifrån. Så, nej jag har inte provat den ännu. Kanske kan jag lägga skulden på att jag har jobbat så mycket som möjligt för att slippa suget efter alkoholen? Dagen för första försöket närmar sig och jag kommer inte undan.

Rövarkulan2

...och efter flera dagars jobb för att slippa suget så är det där igen. Det är väl själva fan på ren svenska. Jag vill vakna nykter och utan dagen efter känslan i kroppen, men ändå..

Nu gäller det att komma i säng och försöka tänka på annat än följeslagaren på något vis. Längtan efter alkoholen vill jag vara utan.

Lev väl där ute och jag hoppas ni slipper suget i natt och får en god nattsömn

AlkoDHyperD

Om man fruktar vågen kommer blicken hela tiden vandra ut mot havet. Spejandet efter krusningar på vattnet som potentiella vågor tar upp mycket tid och fokus från de härliga strandaktiviteterna...minsta vindökning sätter igång beredskap och rädsla. Ändå kan du inte göra något åt det som sker där ute.
När vågen tornar upp sig och kommer emot dig kan du försöka trycka undan den med händerna - metafor för att "mota bort tankar" - rätt svårt, eller hur?
Du kan också försöka springa ifrån den - det vi gör när vi sysselsätter om hela tiden för att slippa känna - funkar ett tag men är energikrävande, och vågen finns ju kvar, nafsande i hälarna.
Du kan ju strunta i den med risk att få en kallsup - ge efter för suget - vilket skulle öka rädslan för nästa våg eller i värsta fall sänka dig.
Eller så lär du dig flyta/surfa!
När vågen kommer ser du den, men drunknar inte, för du flyter ju ovanpå. Du är heller inte rädd för den, för du vet att du kan ligga avslappnat på vattnet eftersom det bär dig. Ju fler vågor som kommer desto fler tillfällen att bevisa för dig själv att du flyter. En väldigt stor våg kan överrumpla dig bakifrån. Kanske sköljer den över dig. Ok, håll andan då.
Flyta med eller hålla andan och vänta ut.
Själv bygger jag en vågbrytare för säkerhets skull. För att slippa de där stora "hålla-andan-vågorna" som kan komma bakifrån. Den heter "involvera andra människor, vara öppen med alkoholproblemet, berätta om sug och längtan efter alkohol samtidigt som jag i samma mening säger "och jag kommer inte att dricka, kan du se till att hindra mig genom...."
Jag bad min son lägga sin spritflaska i bilen och gömma nyckeln i helgen. För jag kände att den skulle kunna bli magnetisk under midsommaraftonskvällen när jag var ensam, trött och kanske rastlös Det gjorde han. Vågen var knappt märkbar men rullade förbi under mig i samma stund som jag omöjliggjorde tillfället.
Fem månader helnykter nu. Det har varit storm och krabbsjö mest hela tiden. Tror ta mig fan inte att en tsunami skrämmer mig. Den våg som jag inte kan flyta på nu kommer vara så enorm att jag ändå stryker med, så varför ens vara rädd för den?

Gunda

Det var nog det bästa jag läst på länge, jag kopierar det och lägger det i min samling av kloka ord, dem jag ska läsa då
mitt sug försöker att övermanna mig.
Tack !!!

Gunda

Det är nog så att vi inte kan bli för övermodiga utan våra kroppar och hjärnor kommer att försöka spela oss en
massa spratt och försöka överlista oss. Men vi ska ge detta en ärlig chans!!
Du har verkligen klarat många dagar och det med en viljestyrka som är beundransvärd, då jag läst din kamp och
strapatser du gått igenom under tiden.
ADHD.s ord här uppe, gav mig otroligt mycket, det är nått jag kommer att läsa om och om igen då jag får mina
attacker av sug.
Din flagga kanske ska bytas ut snart till en ny hel och färgstark, som kan symbolisera dig som du är nu. Om den
gamla flaggan var min, så skulle jag när jag känner mig mogen, begrava den under en ceremoni där du begraver
det gamla och där du sätter upp den nya för ditt nya dig.
Gör du det så berätta för oss så vi kan vara med på den ceremonin :-)
Kram vännen, hoppas din natt gick bra trotts att den var en prövning.

och att du fortsätter nykterheten trots "små gupp" på vägen.. till dig ADHD din liknelse med havet och vågor, kanonbra. Jag älskar vågor och vatten.Jag kan föreställa mig nu om jag får sug, ett ljummet hav och jag flytandes på rygg. Vågor som kommer och jag bara rullar över dom... Fint och vackert, Tack från mig också..

Rövarkulan2

Detta var oerhört fin skrivit av dig. Tack för alla dessa kloka ord. Jag har läst och läst igen och verkligen funderat. Ditt inlägg kommer jag att ta med mig på vägen och återkomma till det du skrev många gånger. Jag skulle vilja rama in det och ha på väggen för att kunna stanna upp lite då och då och läsa och fundera.

Rövarkulan2

Det låter inte riktigt klokt. Kan man räkna så här? Ja, det måste jag nog göra för att försöka ta ett nytt tag om halsen på följeslagaren som jag har träffat några dagar nu. Inte bra!

Jag har fallit pladask för alkoholen och det känns verkligen inte bra. Det gick så jäkla bra under en tid, men det var då det. Sabla tur att jag ska jobba några dagar nu och det kanske kan hjälpa till att strunta i alkoholen.

Det blev för mycket igår och i förrgår och dagen innan också. Avskyr den känslan i kroppen av att vara en aning bakis. Jag vågar inte köra till jobbet utan tänker ta tåget. Skit att det skulle bli så här, men det är bara till att fortsätta kriget med flaggan i topp.

Attack!!!

Gunda

Tråkigt och jobbigt att hamna i skiten igen. Men det är vi själva som skapar det och det är vi som får jobba med det. Du har klarat så många dagar och du kommer att göra det igen, ( klara det)
Upp på banan Igen, du kan!
När suget kommer tänk och läs det Pi skrev här.
Kram

Rövarkulan2

Eftersom jag drack under kvällens sena timmar i går så sitter jag på tåget nu. Promenaden till stationen tar ca åtta minuter, men jag var det tungt och segt att gå dit.

Dessa tre senaste dagarna har jag varit ledig från jobbet och antagligen därför som jag har druckit varje kväll. Jag har försökt sysselsätta hjärnan och kroppen med trädgårdsarbete, plockat jordgubbar, kokat sylt, svurit över var de tomma glasburkarna har blivit av, städat en garderob men lik förbannat hällt i huvudet på kvällarna. Nix, både jag och Flaggeländet föll till marken.

På tal om den så kom grannen för några dagar sedan och frågade om flaggan på hans tomt tillhörde mig? Hm! Funderar på att låta den blåsa iväg dit den vill eftersom det är ett sabla rännande efter den. Kanske blir jag också fri då?

Jag är inte intresserad av att trilla tillbaka in i alkoholens famn igen efter dessa dagarna utav den självförvållande förgiftningen. Min kropp har mått så enormt mycket bättre och jag har blivit av med nio kilo någonstans på vägen. Faktiskt så har även sömmen varit bättre de senaste veckorna.

Den där spikmattan med alla taggarna har jag inte provat, fast den ligger där och väntar på att få punktera mig. Jag är egentligen ingen fegis men tänker ha något mellan mitt skinn och nålarna första gången.

Jag ska nog testa den när jag kommer hem från jobbet ikväll/natt.

Attack mot alkoholhelvetet igen

Rövarkulan2

Kom i säng nykter och vaknade nykter idag. Härligt! Inga äckliga känslor i kroppen och i knoppen.

Jag provade "nåldynan" i natt. Mm! Först var det till att andas lugnt och inte röra mig. Tre minuter var mitt första mål och det fungerade. Försökte tänka på allt annat än vad jag höll på med. Efter 30 minuter fick det vara nog. Det sved som fan de första minuterna efter att ha fått loss eländet från ryggen. När jag provade den igår så blev det bar hud mot vassa taggar. Kanske gjorde jag fel? Ingen aning, men nu har jag provat det.

Så som hela min kropp mådde igår var otäckt. Vetskapen om hur jag mådde de första tio dygnen i april vill jag verkligen inte uppleva igen. Jag tänker inte slå mig för bröstet och leka King Kong och tro att nu jäklar är jag kvitt alkoholens dragningskraft. Det är jag verkligen inte och räknar kallt med att jag kommer till att köra av vägen fler gånger innan jag är i mål. Kanske blir det stopp på mållinjen? Ingen aning?

Visst är jag besviken på mig själv, men måste försöka se positivt på detta mitt första ärliga försök att slippa suget och längtan efter alkoholen. He! Av 93 dagar har jag faktiskt varit nykter 81 av dessa. Så detta är ändå jäkligt bra gjort av mig efter dessa tio år av för mycket av det goda.

Det är bara ett fåtal gånger som jag har druckit mitt på dagen under dessa år. Jag brukade vänta till efter ett visst klockslag för att älskade familjen inte skulle märka för mycket. Knasigt! Det är som en inre klocka som räknar ner tiden tills jag kan ta mig en whisky eller något annat.

Nej, nu gäller det att spotta i nävarna och sätta fart igen!

Attack!

Gunda

Hura hur du låter i dag. Att vi faller är nog en regel mer än ett undantag, det som räknas är att vi är påt igen så snabbt som vi bara kan. Heja dig du har klara 81 dagar det är ju kanon.
Jag ska nog testa spikmattans jag också har en hemma som jag aldrig testar. Men jag lägger nog något mellan huden och spikarna. En tunn frottéhanddukar kanske. Min fibro kropp klarar nog inte spikarna direkt på huden.
Heja dig, sputt i näven o gå vidare ?

Rövarkulan2

Nykter kväll! Väntade på att hämta en av mina älskade ungdomar vid tåget och har nu en banankaka i ugnen. Tänker lägga mig nykter och vakna nykter.

Suget har infunnit sig som vanligt och alkoholen har väntat runt hörnet på mig, men jag klarade det gångna dygnet och det känns skönt.

Nu gäller det att inte falla till föga för begäret innan kakan är klar så jag får hitta på något att sysselsätta tankarna med.

Framåt mot en ny dag där förhoppningsvis inte alkoholen tar mig och jag slipper känna mig jagad.

Gunda

Det Pi skrav i din tråd om vågen. Den har räddat mig många gånger.
Härligt att du vaknade nykter och att du mår skapligt. Hoppas suget ger sig och stt du får en fin dag med de dina.
Kram.

Rövarkulan2

Ingen alkohol igår men jag känner mig bakis. Denna känslan har jag haft flera gånger under dessa tre månader som har gått. Kanske kan det vara kroppen som minns? Kanske har jag varit iväg på ett party inatt sovandes? Usch!

Rövarkulan2

Jag har också läst det flera gånger. Det lättar lite på trycket att tänka på det sättet som beskrivs av Pi