Igår var jag så full att jag inte kommer ihåg hur jag kom hem. Hemma finns min fina man, två fantastiska barn. Jag är så rädd att min man inte orkar längre, inte orkar med att jag alltid är fullast, aldrig slutar dricka när jag väl börjat, ständigt gör bort mig. Min mamma hade också problem med alkoholen och jag har blivit henne. Jag vill inte att mina barn ska komma ihåg sin mamma som ett fyllo. Jag har försökt att skära ner på alkoholen i många år med varierande resultat men jag slutar alltid här. Ångestfylld med minnesluckor och bakis. Jag måste sluta, jag kommer dö om jag fortsätter men om tre veckor så tycker jag inte att det är så farligt och köper hem lite öl och bubbel. Men jag vill inte mer, jag vill inte ha det så här. Jag måste sluta, men jag är rädd för att jag inte klarar av det.

Man kan bara ta ett steg i taget så försök ha tillförlit att det BLIR bättre! Många som dricker för mycket, mig själv inräknat, dricker för att det är lite trassligt, allt är inte i balans i livet. Det rättar inte till sig på en dag, men om du tar bort alkohol ur ekvationen så ökar möjligheterna för att du får leva det liv du vill! ❤️ Du klarar det här!

Idag är det fredag och normalt så är detta MIN dag, jag dricker vin, kanske träffar vänner, är på AW, går ut o dansar, kollar på film, men framför allt, jag dricker vin. För det mesta för mycket vin.

Idag blir det inget vin, och jag tycker det är skönt! Under mina tidigare uppehåll har jag tyckt synd om mig att jag inte kan bli full, men det känns annourlunda den här gången. Det finns inte på kartan att jag ska dricka och jag är helt tillfreds med det. Imorgon kommer några vänner över som jag normalt dricker en hel del tillsammans med. Vi tre tillsammans delar utan problem på en Bib och mer. Jag har redan sagt att jag inte kommer dricka, så jag stängde den dörren direkt, känns toppen. Jag sa nästan som det var, att det blivit helt för mycket alkohol och jag måste pausa med alkohol ett bra tag framöver. Det var inga konstigheter, kommentaren jag fick var att min vän tyckte jag var stark och att han stöttade mig till 100%. Ikväll blir det hemmamys och god mat. Jag mår bra, skönt att veta att jag inte behöver vakna till ångest imorgon. Heja alla kämpar och ha en fin fredag! ❤️

en liten tomflaska bubbel som jag gömt undan i en låda nu ikväll. Det är garanterat jag som som druckit dom men jag kommer knappt ihåg att jag gömt dom där.... eller när....

Att jag hittade min gömma gör mig bara säkrare på att jag inte kan dricka. Jag är glad att jag orkade ta tag i mig själv! Heja alla kämpar! ❤️

Berra58

Nu 4 nyktra dygn, varit på AAmöte idag.
Det börjar lätta, men är orolig inför helgen.

Sköt om dig!

Det är den första tiden som är jobbigast. Något som verkligen hjälper mig att stå emot alkohol är att "spela upp min alkoholfilm" i mitt inre när jag känner ett sug. Jag ser mig njuta av ett glas kallt bubbel efter en jobbig arbetsvecka, helt plötsligt är hela flaskan slut och barnen sover inte ens än, jag öppnar nästa, tar en drink, mannen ber mig ta det lite lugnt när han slutar spela dator för en stund, men jag skiter i honom och tar en öl och slutar inte förrän jag däckar. Dagen därpå ser jag alla fyllesms jag skickat, vill att folk jag känner och folk jag knappt känner ska följa med mig ut och festa, har ångest som fan, minnesluckor och jag minns inte vilken tid barnen la sig, sa jag ens godnatt? Skäms för fyllesmsen och att jag inte kunde dricka lagom denna kvällen heller. Detta kan jag ju applicera på AW'n eller festkvällen ute också, kontentan och slutet är samma - att jag har tappat kontrollen över alkohol och jag vill inte ha det så här. Mina barn ska inte behöva ha en sån här mamma.

Efter "filmen" tappar jag sugen, för jag kan inte garantera att jag bara dricker två glas, jag dricker allt som finns för det mesta. Blir fullast. Pinsam. Dryg.

Jag tror på dig Berra! Häng här på forumet hela helgen, det finns så många här som är precis som dig, som kan stötta! Kram!

Berra58

Det där med filmen är ett bra tips. Snacka om att för mycket A får oss att bete oss så likartat, sms på fyllan, behandlat barnen o familjen fel etc...
Trevlig helg!

anonym17399

Bra tips med en inre film, så man har gjort bort sig, genom åren. Fylle ringt massor i mina dagar. Vilken ångest när man kollar telefonen på lördag morgon, men det behöver jag inte få idag? så skönt. Fredag kvällen gick bra!

Klockan är fem och det blir lite fest idag. Ingen alkohol för mig men jag brukar dricka ganska friskt med dessa personer som jag ska träffa ikväll så det känns lite oroligt. Jag är helt säker på att jag inte kommer dricka, det är inte det, men jag är inte helt säker på hur jag kommer må. Jag kommer må bättre imorgon i alla fall. Det blir väl såhär i början, lite jobbigt, men snart så vet ju alla att jag inte dricker mer och då blir det nog lättare. Mannen är glad att jag inte dricker, han litar inte riktigt på att jag kan hålla det tror jag, men det känns annourlunda för mig nu, men det vet ju inte han. Ha en härlig lördag alla krigare och idag är jag på dag 14!!!

Bedrövadsambo

Ge inte tvivlet en chans, ge alkoholdjävulen på nöten så fort han sticker fram sitt tryne. Du behöver bara ha en enda aktiv tanke: "Ikväll är jag nykter." Studera hur dina vänner blir tjatiga och börjar slira, se det som ett socialt experiment.

Jag är själv orolig för hur jag ska hantera fester/middagar med vänner- de är vana vid att jag alltid dricker... Och jag blir som du, glömmer när barnen har lagt sig och skickar konstiga sms.

Idag "njuter" jag av några glas alkoholfritt vin. Vid den här tiden brukar jag redan ha hunnit dricka flera glas, men idag är jag nykter och kan hämta dottern från fotbollsmatch. Känns bra... Men, efter 11 dagar utan A känner jag mig varken piggare eller gladare... tyvärr..

Jag tror att vi är många som ibland hopas på stora förändringar när vi äntligen släpper alkoholen.
Att vi direkt blir piggare och gladare. Men när jag läser kommentarer så är många väldigt trötta och inte så glada, och jag funderar på varför.

Googlade på alkoholkollen och andra ställen och det står bara att energin brukar komma tillbaka...
Så vad har mer förändrats förutom alkoholen?

Mer eller mindre mat? Snacks? Motion?
Förstå min fråga rätt jag vill inte komma med pekpinnar utan försöka förstå.

Tycker ni alla kämpar så starkt. Berätta hur det gick igår!

men i mitt fall har jag överkonsumerat alkohol i många år och det tar nog ett tag innan min kropp återhämtat sig. Tänk att för varje dag du inte dricker så kan din kropp återhämta sig lite mer, och till slut kommer du må bra. Bättre än du mår nu. Alkohol lurar ju hjärnan också och skapar må bra känslor så innan kroppen börjar skapa dopamin själv är det helt naturligt att vara nere. Jag sover mycket, försöker liksom sova ut dagarna om jag kan. Men även om jag är trött så är jag klarare i huvudet. Sen är jag stolt över mig själv att jag inte dricker. Blev din dotter glad när du hämtade henne igår? Är det något som du känner blivit bättre sen du slutade med alkohol?

Igår gick det bra utan vin, men lite ovant. Jag tror att många som jag umgås med gillar att dricka ( inte nödvändigtvis alkoholister ) så jag ska försöka umgås med dem på ett annat sätt än på lördagskvällar. De som inte har samma problem som jag vill gärna dricka några glas på fredag/lördag och nu i början ska jag inte ha vin hemma tänker jag. Jag får hitta andra sätt att träffas, Bjuda på söndagsmiddag tex, då är det inte konstigt att jag inte dricker, träffas med barnen i skogen på fm, ta en promenad med bästa kompisen vid havet.

Normalt sätt gillar jag alkoholfri öl och vin mycket, men jag har faktiskt inte druckit det heller sen jag la av, skönt att det kan hjälpa dig Jasmin! I veckan som kommer ska jag unna mig en massage. Ska bli härligt. Kram på er! ❤️

Jasmine, berätta gärna om vad för gott alkoholfritt vin det finns?
Jag bestämde mig för att sluta dricka (igen) efter två fyllor den här veckan. Är nu inne på dag två som nykter, men tycker att det är såååååå trååååååkigt att inte kunna dricka vin till god mat.
Minns att jag har provat några sorter alkoholfritt vin när jag har varit gravid, men tyckte då att det var vedervärdigt.
Kanske finns det bättre sorter? Kanske tyckte jag det för att jag var gravid?
Vill gärna hitta bra substitut.

Det var inga problem att inte dricka vin igår men idag har jag haft många tankar som - jag kanske ska prova dricka måttfullt om några månader, det är inte riktigt så illa som jag tror, jag menar - jag var ju inte skitpackad ALLA gånger jag drack osv. Jag tror att det triggade mig lite att jag träffade personer som jag normalt dricker vin och partajar med. Lite ledsen att det är slut med det. Lite orolig om de kommer vilja träffa mig utan festen och vinet. Det blir ju lite obekvämt att träffa någon som inte dricker på helgen om man själv kan dricka måttligt och vill ha några glas vin. Jag har varit en partypinga så länge nu. Jag kommer sakna de första glasen vin som fyller en med goa känslor, upprymdheten, skratten. Det är ju senare det blir problem, jag tappar kontrollen och häller i mig mer och mer alkohol, sista tiden har det eskalerat. Jag försökte prata med min man om det nu i kväll men han förstår inte mina tankar. Han blir irriterad och förstår inte att man kan känna sorg att inte få uppleva ruset längre. Känner mig lite ensam och nere ikväll. Något sug efter vin finns dock inte. Jag är bara ledsen.

Brittah

Stämmer bra! Trött, ögonen värker och så magen och så huvudet, andfådd av fysisk aktivitet ingen energi. Nästan som att vara bakfull....

Har läst att en del som slutar med alkohol verkar må dåligt en tid efteråt. Har läst i några trådar att det är vanligt då man ju under längre tid dopat dopaminnivåerna via alkoholintag, d v s fått lycko/avslappningskänslor på kemisk väg via nervgiftet alkohol. När man då inte ger hjärnan detta gift känner man sig låg, eller får abstinens.
Det tar ett tag innan hjärnan balanserat upp sig.
Själv kände jag mig inte låg när jag slutade för snart 3 månader sen, men det jag tyckte var såååå skönt direkt var att slippa alla negativa konsekvenser med skiten.
Livet, glädjen, friheten återkommer, jag lovar. Det finns ett riktigt liv bortom den förljugna alkoholromantiska världen, där man känner riktiga känslor och minns vad man gjort.
Några steg varje dag, man börjar återupptäcka glädje och lycka i det lilla och enkla.

Fortsatt lycka på en spännande resa!