Druckit mycket hela livet . Men senaste två åren har det urartat. Kan bara hålla mig nykter 4--5 dar, sen dags igen att dricka 3-4 dar. Är alltså full eller abstinent. Varje vecka 3 abstinenta helvetes dagar. Vill sluta...men lyckas inte... Vad göra?

Ellan

Dag 5, härligt Berra. Det kommer att vända. Nu gäller det att hålla i det du påbörjat så bra. Att ha mod till att tåla, dvs tålamod. Har du en plan för denna lördag? Önskar dig en lugn dag.
Kram
Ellan

Berra58

Hej, har hämtat yngste sonen, vi ska vara tillsammans idag.Skäms o säga det men idag är första gången på 1,5 år som jag är helt nykter vid umgänget. Tänker vara nykter idag.Känner en viss stolthet i att kunna umgås nykter.
Ha en bra helg, kram

Ellan

Var stolt över det du gör och njut av umgänget med sonen. Det är både du och han värda.?

Berra58

Varit en bra dag med sonen. Känns lite ovant att inte har dåligt samvete.
Dag 5 snart till ända. Tänker fortsätta kämpa på..
Ha det bra!

anonym17399

Så fint att höra att du har haft en fin dag och skönt att kunna glädjas åt att inte ha dåligt samvete, vilket jag tycker mig ha varje dag som alkolist. Vi fixade även dag fem.

anonym17399

Min dag gick rätt bra, jobbigt när jag var i stan så mycket folk och kl 10 på morgonen ser man några som sitter och dricker öl, då känns alkoholen verkligen tragisk.

Berra58

..och jag ska kämpa idag med. Tänker köra samma koncept som igår. Träffade även exet en stund igår, för första gången på länge utan solglasögon o halstabletter..kändes så bra
Ha det alla Ni!

Berra58

..om jag grejar det fram till läggdags (vilket jag tror) så är det årsbästa idag (6 nyktra dygn). Känner en stor tomhet just nu, eller är det möjligen sug...?

det är säkert bara ångest och sug du känner. Det blir bättre, ge inte upp! Kroppen behöver ett tag för att återhämta sig. Du har gjort dom värsta dagarna nu!

Berra58

...ska jag till läkare. Känns läskigt o pinsamt att lägga sig platt inför en läkare i ett så pass pinsamt och skamfyllt ärende. Har inte gjort det förut. Men är stärkt av en vit vecka i ryggen, och er här på Forumet. Tror inte jag klarar nån längre tids nykterhet på egen hand.
Ha det gott alla här!

Bedrövadsambo

Men det är väldigt modigt! Berätta så ärligt du kan, uteslut ingenting. Och du har klarat hela veckan utan hjälp - förutom forumet - och den beslutsamheten är din viktigaste tillgång på den nyktra vägen.

anonym17399

Det går bra, för läkare är detta inte något unikt problem och jag kan tänka att hen har haft patienter förr med samma sjukdom. Tänk på det som en sjukdom som du går till läkaren för. Jag förstår att du är nervös, det hade jag också varit. Jag vågar mig inte ens till doktorn för jag vill inte veta vilka skador som jag har fått under lång och troget Alkohol missbruk. Kram