Druckit mycket hela livet . Men senaste två åren har det urartat. Kan bara hålla mig nykter 4--5 dar, sen dags igen att dricka 3-4 dar. Är alltså full eller abstinent. Varje vecka 3 abstinenta helvetes dagar. Vill sluta...men lyckas inte... Vad göra?

Anders 48

Välkommen hit!! Om du vill starta en tråd så finns det en länk längst upp till höger - "starta en ny forumtråd". (Jag sitter vid dator - och där ser det ut så...) Lägg den gärna under "Förändra ditt drickande" - där är det mest fart o flöde. Kan vara bra att ha sin egen tråd, det blir en "dagbok" för dig själv, och du kan få stöttning från någon av erfarna och kloka själar som finns här på forumet. Hoppas att du har styrkan att hålla dig nykter - en dag i taget. Det kan vara skitjobbigt - och fyllt av skam, ånger och ångest - MEN det går att "vända skutan" - och det KAN bli bättre. Tiden arbetar för dig. Låt det ta tid....... Styrka till dig!!!

Berra58

Allt väl. 34 helnyktra dygn idag. Har inte skrivit på ett tag. Kände att behovet att skriva var större i början. Käkar fortfarande Antabus (kan rekommendera) de är nog en förklaring till nykterheten. Jag tror fortfarande på att viktigast är att erkänna sitt problem för sig själv. Och att man har en "allergi" mot alkohol, som inte går att bota. Tyvärr har inte alla den insikten. Och då får man fortsatt ett dåligt liv.
?

Bedrövadsambo

På det här forumet betyder inte alltid tystnad att ”hälsan tiger still” så en hälsning då och då är alltid bra. Men även om man inte skriver i sin tråd kan man alltid läsa andras och kommentera - för det fyller på med nynyktra hela tiden. Det här forumet är verkligen viktigt - och gör stor skillnad för många!

Anders 48

Grattis till 34 dagar! Jag ligger på typ samma...... Jag håller med Bedrövadsambo: Tystnad här innebär nog rätt ofta att någon "har fallit"?! Hursomhelst - kul att höra att du knatar vidare med nya nyktra dagar i bagaget. Jag tycker att forumet är fantastiskt på så många sätt. Efter att jag har börjat gå på AA-möten så kan jag nästan tycka att detta forum är som "en gren" av AA. Man delar med sig av sitt liv i anonymitet - och får så mycket kloka och varma svar tillbaks från andra som är i samma sits - eller har någon nära som är det. Rätt fantastiskt måste jag säga....... Så för egen del så kör jag en trippelraket för tillfället: Lite AA, läsning och skriverier här på forumet, och återkommande träffar med psykoterapeut.

Bra att du kör vidare med Antabus - om det är räddningsplankan för att du inte skall dricka. Det låter klokt!!

Tess45

Hur tycker du att suget på A ser ut just nu?
För egen del så dykare tankarna på A inte upp så ofta längre.
Jag kan ju helt enkelt inte dricka med Antabus.
Dessutom vill jag inte sitta och fulsupa själv på rummet.
Det är tragiskt, stänga in sig för att hälla i sig A.

Berra58

Nu min 34:e nyktra dag. Tänker inte ofta att jag vill dricka, men ibland har man en svacka.. Däremot drömmer jag ofta om skiten (A). I morse hade jag en jobbig dröm, så tydlig att ja nästan kände mig bakis. Känner däremot en stolthet över min nya nykterhet. Att ta Antabus känns som en bra försäkring.. Ha d gott!!
?

Berra58

Tittar in som hastigast. Nu helnykter i snart 7 veckor. Sist ja va så duktig var nog 5-6 år sedan. Det flyter på, för mig är två saker avgörande; att jag planerar in och fyller hela dagen o kvällen med aktiviteter, att ja tar Antabus. Måendet är rätt bra, sämst är alla nattliga drömmar o uppvaknanden. Drömmer om A varje natt (usch). Hoppas att hjärnan börjar vakna också..va d lider. Minnet känns som hos en 90-åring, men d kan ta upp till ett år enligt läkaren. Kanske blir vi friska o pigga en gång, alla här, hoppas.
Ha det! Och watch up for ?

Liten stor

Vad bra du är! Grattis!
Jag vinglar av vägen ibland och funderar på antabus, hur tycker du det funkar och märker du några biverkningar?

Berra58

..av. Om man tar Antabus. Inga större biverkningar, första två dagarna trött, huvudvärk o dålig mage, men d ger sig fort. Vet inte hur länge ja ska ta? Går till en klinik måndag o fredag och tar, kan inte fuska då...