Druckit mycket hela livet . Men senaste två åren har det urartat. Kan bara hålla mig nykter 4--5 dar, sen dags igen att dricka 3-4 dar. Är alltså full eller abstinent. Varje vecka 3 abstinenta helvetes dagar. Vill sluta...men lyckas inte... Vad göra?

Berra58

..först VC, som inte ville ta emot mig. Var idag hos en privat läkare. Hon sa att hon inte kan ge mig recept då det kräver uppföljning..men har remitterar mig till beroendeenheten, ska dit imorgon bitti...hu, svårt ens hitta ngn inom vården som kan/vill hjälpa.... I dag 7 dar

Berra58

Känns inte som jag har ngt val, än o hålla mig på banan...törs inte tänka tanken på återfall o hur kroppen ser ut inuti...måste läka både hjärna o lever nu.
Ha det bra!

Berra58

..kan det ta för levern att återhämta sig? Nån som vet. Tog leverprover på en privat lab. ca 10 månader sen: Alat, Asat bra även CDT o GT..men det var ju då. Tog också B-Peth inte bra 1,5.. Tydligen visar Bpeth hur konsumtionen sett de senaste 14 dagarna. Bpeth halveras var 4:e dag. De andra proverna visar främst ev skador på levern...
Vad har Ni andra för erfarenhet av lab.prov?

Berra58

Tydligen är Bpeth ett ganska nytt test. Men det visar bara ca 14 dar bakåt. Man hade man som du 1.7 och som ja 1.5 står man inför fakta. Är dom andra proven bra så är ju kanon, dvs levern Ok. Och det är inte för sent.

Tess45

Det gick från missbruk till att dricka massor på kvällen.
Givetvis är man sjuk som fan på morgonen.
Det ledde till att jag söp för att bli "normal".
Så sjukt.
Det gick så förbannat fort att det är läskigt.

Berra58

Men livet är ingen dans på rosor för det. Det räcker liksom inte att jag ska vara nyckter ,nu börjar det stora jobbet, att rätta till allt som blev fel pga mina fyllor, be alla om förlåtelse släkt, barn vänner. Bevisa att folk kan lita på mig, söka terapi, läkare (Antabus ets) ta till baka all löngner. Sluta ljuga!! Ta nya friska initiativ. Bidra till försörjning igen. Följa barnen till skolan. Överblicka ekonomin.Ta avstånd från "fyllevänner".

Berra58

I ren desperation vände jag utoin på medicinskåpet Fann ett per insomning tabletter (Benzo, Imovane)..så sugen ta en till natten...Törs man det om man ska till Beroendeenheten imorgon bitti? Eller syns det o man blir klassad som dubbel beroende? Nån med erfarenhet?

Berra58

Ska vara på Beroendemottagningen om två timmar, o få sin dom/eller kanske hjälp. Gårdagskvällen var tung, vid 19 tiden åkte jag ner på stan o deltog i mitt 2:a AA möte, kändes ok.
Ha det gott alla hjältar!

anonym17399

Nu har vi kommit till dag åtta och vi har fixat det. Lycka till på beroendemottagningen. Jag sover extremt ytligt och vaknar många ggr på natten. Jätte jobbigt, undra hur länge det kommer att sitta i .Jag har faktiskt tagit en halv Imovane. Stod inte ut att inte få sova ordentligt. Nu bär det iväg till jobbet för min del.

anonym17399

Nu har vi kommit till dag åtta och vi har fixat det. Lycka till på beroendemottagningen. Jag sover extremt ytligt och vaknar många ggr på natten. Jätte jobbigt, undra hur länge det kommer att sitta i .Jag har faktiskt tagit en halv Imovane. Stod inte ut att inte få sova ordentligt. Nu bär det iväg till jobbet för min del.

Dessa dagar är jobbiga, tar på krafterna att erkänna för beroendecentrum, stå emot sug etc. Men detta visar bara vilken KÄMPE du är!!! Vi finns här och hejar på dig!

Anders 48

Grattis till dig och din beslutsamhet! Hoppas besöket gick bra. Ofta är farhågorna mycket värre än verkligheten. All kraft till dig!!!/Anders

Tess45

Hur har det gått?
Jag hejar på dig hela dagen!
Får du ut Antabus så kan vi snacka om biverkningar om det är intressant.
Jag fick en del där vissa inte får några alls.

Berra58

Efter 2,5 tim väntan, fick jag äntligen träffa en läkare på Beroendeenheten, blodprov o diverse förmaningar, sen svepa en bägare Antabus, ska dit 3 ggr veckan o ta Antabus. Kommer också få kallelse till kurator. Så nu är det färdigdrucket mina vänner!
Tack för all pep!
Kram

Berra58

Till ända. Grattis till mig själv och alla andra här som kämpar.

Mvh B