Vill inte - kan inte

Fenix

Hej igen kämpar!
I kväll sade jag till min fru att jag ska sluta dricka alkohol. På söndag går jag till AA och sedan har jag tagit ledigt för att kunna gå på möten varje dag.
I helgen hade vi inplanterat möte med vänner, och som missbrukare in i det sista så får det blir så med mat och vin och så. Men jag har verkligen senaste veckan längtat så efter mitt nya liv, och att få dela det med alla här som visat vägen.
Kommer jag att skrika och gråta får det bli så!
Alltså allvarligt, nu är det slut och början på ett nytt spännande liv.
/Fenix

Bollen

Strongt att berätta för din fru, jag har bara "halvberättat", typ att jag måste ligga lågt på alkoholfronten, i jämförelse med dig så känner jag mig lite mesig...
Bra jobbat Fenix, kanske någon gång i framtiden ses vi på ett möte.

Fenix

Ja, så är den stora dagen snart till ända.
Har varit på ett bra AA-möte och startat resan mot ett ärligt och bättre liv.
Är in i döden trött, värker i trakten av levern och jag tänker att hoppas det inte är för sent så jag skaffat mig allvarliga skador.
Ser fram emot att vakna nykter i morgon.
Natti alla kämpar!
/Fenix

cloudy

Hejja dig Fenix!!! Rise from the ashes...

Nu kör vi. Jag har haft en lugn helg, grillat, ätit goda saker, pluggat och sovit. Väldigt skönt att jag åtminstone kan börja veckan bra. Nu ska jag bara klara vardagen. Det gör vi, är så innerligt trött på att inte vara snäll mot mig själv och min kropp. Åh så du peppar mig när du är sådär positiv. Wee! Ut i solen med oss, ät jordgubbar och låt oss njuta av att allt är grönt och ljust ute nu.

Din lever kommer återhämta sig. Den gör ofta det.

Kram Kristina

Fenix

Yes, nu kör vi. Kan bara bli bättre. Jag har i alla fall den kunskap som behövs, men behöver också hjälp. Ska på möte i kväll igen, och nu ska jag ut på min dagliga promenad för att få kroppen i form igen. Lite småilsken också, men det brukar jag alltid vara första dagen så det tar jag med ro. Vänder de till positivt, att Jaget i mig är väckt till liv och vill slåss på allvar med Missbrukaren i mig.
En bra dag till dig Kristina och alla andra.
/Fenix

Fenix

Lägger in mitt inlägg på en annan tråd även på min egen!

Härligt att läsa dina tankar Icka.
Jar är inne på min tredje nyktra dag, ska i kväll gå på mitt tredje AA-möte på lika många dagar. Har satsat mycket på denna återkomst. Förberett mig med att läsa massor om denna lömska sjukdom. Det som jag verkligen fastnat för denna gång är att sitt tillfrisknande ska man bygga med relationer. Relationen till sitt eget bortglömda Jag och relationer till andra människor. Det jag har insett är att som missbrukare lever man i en allt mer ödesdiger relation till alkoholen och utagerandet vid missbruket. Det är därför vi är så lika, utvecklingen sker smygande och man isolerar sig mer och mer i sitt tänkande för att skydda missbruket. Den sjuka relationen till drogen/missbruket måste ersättas med friska relationer. Och där är ärlighet nyckelordet. Mötet i går var fantastiskt, där satt människor med flera års nykterhet och berättade min historia. För en del har det gått lätt, för andra mindre lätt. Gemensamt är dock deras öppna och lugna blick i ögonen. Det är samma sak med flera här på forumet som berättar om ett helt nytt liv. Och en sak jag känner just nu är spänning i vad som ska hända när jag inte söver ner mig själv längre.
Nya ritualer är också ett bra tips, ritualer som ska ersätta missbruksritualerna. En sådan är Pias fina vana att börja och sluta dagen med att komma på fem saker man är tacksam för.
I dag är jag bland annat tacksam för alla tillnyktrande alkisar som finns här och på mötena.
Ha en riktigt bra dag!
/Fenix

Fenix

Rapport från mitt tredje AA-möte på tre dagar.
Har varit rätt tyst på tidigare möten, men i kväll kände jag att jag ville berätta. Och ur min mun strömmade sanningar som jag blev helt förskräckt över, har jag de senaste tio åren i stort sett druckit mig medvetslös varje kväll/natt? Är det mig det handlar om? Va, alla hemska historier handlar ju om andra.
Det var oerhört viktigt för mig att få vara ärlig och säga högt till andra hur det är och har varit. Det hjälper mig att hålla kurs och inte slira på sanningen. Tryggheten på ett möte att kunna berätta för varandra är en ynnest.
/Fenix

Fenix

Känningarna av min lever verkar vara helt borta redan.
Men jag känner i dag ett riktigt sug, vet inte hur jag ska hantera det. Har läst lite här och var på tråden om Trocadero, och det var den läsk jag missbrukade som barn. Oh vad god den var. Nu känner jag mig jättesugen på att sticka till affären och köpa.
Men låg och funderade på hur jag använde den läsken redan som typ 10-12-åring. Jag bunkrade upp med en Trocadero, en ask Salt i sol och en ask Tutti Frutti. Sedan vräkte jag in tabletter så att jag knappt fick igen käkarna och när jag kunde öppna munnen igen efter en stund så klunkade jag i mig Trocadero tills jag höll på att storkna.
Hur har jag gjort som vuxen, jo vräkt i mig ostbågar och salta nötter tills jag knappt kunnat andas, och sedan när plats givits dragit i mig en halv burk starköl så kolsyran bubblat i näsan.
Borde kanske söka för detta, eller vad säger ni?
Men snälla, en liten flaska Trocadero kan jag väl få köpa i kväll, snälla...
/Fenix

victoria

Ja, ok, du får köpa en liiiten flaska Trocadero. Nej, skämt å sido. Du har en poäng där Fenix. Viktigt att vi tar reda på vad det eg är för hål vi försöker fylla. Allt eller inget är även något som jag dras med. Köper jag en chips påse måste jag äta hela osv. Men har vi insikten kan vi börja agera. Påminna oss själva om vad suget handlar om, stanna vid en portion mat, ett (max 2 : ) glas Trocadero osv.
Fast just nu kanske det ändå viktigaste är att hantera ev alkoholsug, och kan det hjälpa att äta mycket godis eller dricka läsk, så får det gå före tills de värsta attackerna är förbi. Var sak har ju sin tid som bekant.

Fenix

Tack Victoria för att du blivit min möjliggörare att sjunka ner i Trocaderoträsket:-)
Skämt åsido. Visst är det intressant att se sina mönster ibland. Känns ju mer hanterligt att ändra sitt mönster när det gäller läsk och godis, så max 2 glas får det bli och max en kexchoklad. Ett nytt heligt mönster har blivit minst en halvtimmes rask promenad, så det ska jag nu ge mig ut på.
Ha en bra dag!
/Fenix

Fenix

Just hemkommen från min promenad. Mår bra idag igen. Men fy vad det är neråt ibland, för ett par dagar sedan var jag riktigt nere, kände mig deprimerad. Tappade all energi. Gick omkring i ett varuhus och planerade för allt jag skulle köpa, maskiner och verktyg. Ju mer jag gick omkring där, ju mer deppad blev jag. Insåg att jag bara bytt ut mitt missbrukstänk till prylar i stället för alkohol.
Blev riktigt rädd. Ska jag aldrig komma ur mitt missbrukande?
Men nu skiner solen och har fått tillbaks en hel del energi.
/Fenix