Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Efter bakslaget på Valborg går det bra, helt vitt sedan dess. Och det är sååå skönt. Det var sååå ovärt att dricka på Valborg. Men, nu blickar jag framåt... på många vita dagar! Hur är det med dig? Kram!

....att "se" dig igen Jasmine....Jag har undrat....Låter som du är på banan igen-härligt att höra. Solen och värmen kan njutas även alkoholfritt har jag märkt:)!
Ha det så bra.
Kram

Jodå, det är ganska bra med mig. Min relation har gått åt h-vete, jag drack vin igår (dock måttligt, tre glas), trött som tusan och tycker inget är roligt, men i övrigt är det bra?. Hoppas du har en fin kväll! (Själv har jag suttit med jobb tills nu...) Kram?

... har jag varit nykter. Det är bättre än på mååånga år! Hurra för mig! (Nu försöker jag vara snäll mot mig själv trots två misslyckanden). Det kommer att bli mååånga vita dagar framöver, säger som förra gången, det är så ovärt att dricka. Jag blir trött och deppig dagen efter, äter godis och skippar yogan som annars får mig att må så bra.

Men, om jag ska vara snäll igen så har båda ”misslyckandena” varit på fester och jag har inte druckit mest.... vilket jag brukar göra.

Hoppas ni alla njuter av en vit lördag!

Se dig här....38 dagar av 40 är jäkligt bra! Ja Hurra för dig!. Jag måste ta nya tag. Druckit i princip varje dag nu i några veckor ...
Mår i och för sig rätt bra...varken dåligt samvete, ångest eller fysiskt dåligt mående..utan snarare njutit av vin och fina kvällar...Men nu är det dax att bryta denna "period"....ska börja jobba mer tid än tidigare då pallar man inte dricka var och varannan dag...
Du får fortsätta på din positiva bana!!

Igår var jag rätt nere efter en fredagskväll med vin och lite annat som gjorde mig ledsen. Idag har jag vaknat upp utan några efterverkningar av a och börjat dagen med yoga, något som alltid får mig att må bättre. Tänkte att jag ska dela med mig av några postivia erfarenheter kring nykterhet för att peppa andra som tvivlar.

Innan jag började min längre nykterhetsperiod (har 40 dagar varav två med vin) så funkade mitt liv enligt nedanstående schema:
1. Vakna upp med svullna ögon, ont i huvudet, torr i munnen.
2. Kaffe för att vakna , gärna två koppar superstarkt. Kryddade oftast med en huvudvärkstablett.
3. Genomlida dagen med barnplikter, jobbplikter, andra plikter. Trött och seg, ofta en klump i halsen och andnöd, längtade bara hem till mitt vin.
4. Hem efter jobbet, direkt ett eller två glas vin till matlagningen, middag med eller utan barn.
5. Smygdricka ur ett glas i skafferiet samtidigt som alla plikter kändes övermäktiga (de veckor jag inte hade barnen drack jag mer och utan att smyga.)
6. Försöka få i säng barnen så tidigt så möjligt för att få landa i soffan med vinflaskan.
7. Vinflaskan tom, somnade i soffan.

Jag levde efter devisen "Alkohol på kvällen för att kunna koppla av, massor av kaffe på dagen för att hålla mig vaken"

Nu när jag är nykter har jag fortfarande bekymmer och känner ibland att alla plikter är övermäktiga. Sover fortfarande dåligt och känner av klumpen i halsen ibland. MEN, dagsschemat är ändrat:

1. Vaknar upp och ögonen känns normala, munnen är som vanligt (jag har alltid borstat tänerna kvällen innan;))
2. Yoga i 30-60 min
3. En liten kopp kaffe och inga huvudvärkstabletter
4. Njuter vissa stunder av dagen även om det såklart är stressigt ibland, längtar hem till att umgås med barnen
5. Middag och närvaro med barnen, har tålamod att spela spel, lyssna på allt de säger, fixar alla plikter (det är nästan alltid ordning hemma)
6. Avslutar dagen med te, tända ljus (ja det går bra eftersom det inte finns någon risk att jag somnar och glömmer att släcka dem..) och datorn, skriver här eller läser något
7. Lyssnar på en ljudbok om jag har svårt att sova istället för att ta till a

Jag springer lättare, har mindre ångest, är gladare, starkare, känner mig bättre (Lim brukar skriva att självkänslan växer utan alkohol och det stämmer även för mig!), orkar mer på jobbet, har mer tålamod, kan skjutsa barn vilka tider som helst på dygnet, har längre dagar (eftersom de inte slutar i dimma vid 20). Jag är tacksam för att jag började mitt vita liv för 40 dagar sen, är bara ledsen över att jag inte tog itu med det här tidigare.

Så till er alla- det är så värt det att inte låta alkoholen styra ditt liv! Ha en fin dag i solen!

Det är så värt att vara nykter- tror på dig;) Även om du njuter av vin och fina kvällar så tror jag njutningen blir ännu större utan a;)

Det var en bra, tydlig och mycket inspirerande reflektion.
En behöver bli påmind hela tiden om vad fördelarna är att låta bli alkoholen!!
Varför ska det vara så svårt att fatta detta!!?????

Emma79

Jag ligger här på soffan och fnulade just på huruvida jag ska släppa på mina stränga nykterhetsregler efter 90 dagar eller inte... tänker att jag nog skulle må bra av att just inte ha några regler. Släppa loss lite, generellt.

MEN så läser jag första delen av ditt inlägg och inser att jag lurar mig själv. Jag vill inte tillbaka dit.

Och det där perfekta dryckestillfället existerar inte, dem skapar man och sen blir det ngt att fira varje dag.

Alldeles för mycket tankar på sista tiden. Skulle behöva gå ut o dansa eller nåt!

Jättebra reflektioner. Precis så är det och det bästa är att man inte behöver vara nykter särskilt länge för att få uppleva så många fördelar det ger.

Önskar att alla tog sig igenom de första veckorna för att verkligen hinna känna förändringarna.

Tack för påminnelsen! ♡

Lim

Säger som de andra.. det var en fin reflektion kring förändringen som kommer till en när man slutar dricka. Små saker som ändå är så stora.

Det är skönt att påminnas. Jag har varit nykter så pass länge nu att jag ibland glömmer bort att vara tacksam. Men när jag påminns känns det varmt i hjärtat. Så tack för det.

Livet är jobbigt ibland även som nykter men det kommer vi nog inte undan helt nånsin. Vi människor är för avancerade och komplicerade för det ?

Kram och heja dig.

Reflektioner är så viktigt! Du är värd att må bra Jasmine! Det är tufft nu i början men det blir lättare, jag lovar. Jag trodde ALDRIG att jag skulle kunna leva ett fullgott liv utan vin, jag trodde att jag alltid skulle sakna det. Alltid känna att jag saknar något, att jag förvägras något. Men nu - för första gången på måååånga år - mår jag riktigt bra nästan jämt, jag är en mycket bättre version av mig själv när jag inte dricker något. Effektivare, mer närvarande, smartare, bättre mamma och jag har så mycket tid över när jag inte domnar bort var och varannan kväll och varje helg. Istället för att hata helgmorgnar när jag tidigare varit lite småbakis och dödenstrött på att barnen lever runt så är jag nu pigg och vi har frukostdisco och härligt bus istället. Nu är helgmornarna med barnen en favorittid istället är en mardröm. Mina barn är ju ganska små, men dom är också mycket gladare speciellt på morgonen. Nu kryper dom upp i sängen och väcker mig och busar på morgonen, innan visste dom att det inte var lönt för jag var för trött och sur. Jag får dåligt samvete när jag tänker på det, men jag är så glad att jag inte är där längre. Om jag aldrig dricker igen så är det helt ok. Det trodde jag ALDRIG att jag skulle tycka för ett halvår sen. Nu har det gått ca 9 månader sen jag slutade dricka vin och det är så skönt! Så skönt att slippa det! Så skönt att slippa ångesten. Så skönt att slippa vakna och inte veta hur kvällen slutade. Så skönt att slippa skämmas över fylle sms och fylle samtal. Så skönt att slippa bakfylla. Men vägen hit var tuff, det var den, men det var värt det flera gånger om nu i efterhand. Kram!

Tack för att ni finns och tack för kommentarer. Om inte ni hade läst och kommenterat så hade det faktiskt gått åt skogen idag, Fattar inte hur man ena dagen (igår) kan känna sig så nöjd med att vara nykter och nästa dag (idag) dras som en magnet mot Systembolaget. Suck. Var i ett köpcentrum för att gå till banken och passerade S både på vägen dit och hem. Sååå nära att jag bara, av ren rutin, gick in och köpte en flaska vin. MEN, jag andades, tänkte på er och på mitt inlägg om hur bra jag mådde igår. OCH jag vandrade förbi butiken, gick hem och tryckte i mig choklad samt pinade mig igenom ett yogapass. Har sjukt ont i magen efter chokladen, men jag somnar nykter och känner mig stolt... och tacksam.

John-Erik

Du är bra! Du klarar detta. Är helt säker. Känner igen mig själv i det som du skriver. Vi är väldigt lika..

Kämpa på vännen

John

Vad starkt av dig att stå emot. Och vad fint att du hittar stöd här, känns alltid bra då man kunnat göra skillnad.

Ha en fin dag! ♡

Inser att det var längesen jag skrev något i min tråd, närmare bestämt 12 dagar sen. Under de 12 dagarna har jag druckit vin 6 dagar. Suck. Inte mycket (2-3 glas) och aldrig så jag mår dåligt dagen efter. Men, mitt sammanlagda mående påverkas trots att det är mindre mängder än när jag drack som mest. Jag känner mig trött, håglös och allmänt nedstämd. Nu vet jag förstås inte om det enbart hänger ihop med alkoholen eftersom det har hänt andra saker i mitt liv som påverkar humöret. Men, jag vet att jag mådde bättre när jag skrev min reflektion om hur bra det kändes att vara nykter. Dagens reflektion får bli att det är, som många andra skriver, så svårt att låta bli a trots att konsekvenserna otvetydigt och obestridligt endast är negativa. Varför gör man så här mot sig själv?

Kul att höra från dig, även om du känner dig lite uppgiven just nu. Men du, mindre mängd och mer sällan, fokusera på det så länge, det är ju helt klart en vinst. Och lite starkare blir vi efter varje försök.

Kram