För mycket igen

262 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Anxiete
Ja

Du har såklart rätt ! Inget slår viljan, oavsett vad man vill förändra eller sluta med. Tänkte att antabus kanske kan funka som en ”spärr” mot dricka för ingen vet om det funkar med A och antabus varje gång ??
Men vem är jag att ge råd , jag klarar ju inte att sluta röka ens 😂😂
Hoppas du får en go dag och att du håller den lille A-djävulen i ett hårt grepp runt halsen så han inte får luft!!

Xolo
Någon som vet?

Finns det någon telefonlinje dit man kan vända sig till då man känner att man behöver stöd för att inte ta den där första ölen?

Berra58
Anxiete

Nä, som du säger, ibland funkar, ibland inte, vi måste själv förändra beteenden o tankar, kanske m ngt hjälpmedel.
Ha en bra dag du med! 🌸

Berra58
Xolo

Sök på alkohollinjen

Berra58
Fredagkväll..

sommar.. fint väder... ledig imorgon
Alla parametrarna på plats för en rejäl fylla o startskottet på en ny period.
Så är det nog för många just ikväll.
Ingen lyfter ju på ögonbryna om Svensson fyllnar till en fredag.
Problemet är att för vissa Svensson tar fredagskvällen inte slut förr än på Onsdag..!!??
Av den anledningen är jag ingen Svensson ikväll. Jag är en helt annan figur, som ikväll delar en äppeljuice med sonen och bygger lego.

Hej hopp

Vaniljsmak
Jag tackar också nej

till att vara en Svensson och häller upp ett glas Loka crush,och saknar familjen (jobbar på annan ort och kunde inte åka hem denna helg). Hade gärna suttit och lekt lego ikväll men istället surfar jag runt här på forumet och ser vad alla andra sysslar med.

Ha en fin, och nykter, kväll!

Berra58
Vaniljsmak

Visst är Loka eller Äppeljuice mycket godare än etanol ! Dessutom passar ju det sistnämnda bättre som bilbränsle..
Ha en bra kväll du med!

Vinäger
Mysig fredagskväll!

Legobygge med sonen och endast äppeljuice innanför västen... Skillnaden mot en i bästa fall fysiskt närvarande, men inte fullt mentalt närvarande pappa, är hemmelsvid. Känsla av att ägna sig hundra procent åt något, att vara i nuet. Och för att inte tala om dagen efter...

Bra jobbat, Berra, fortsätter att läsa dina ärliga tankar. Gillar dem. ♡ Ha en fortsatt fin helg!

Berra58
Tack Vinäger!

Underbart o inte va bakis idag!
Visserligen vimmelkantig av sömnlöshet, men va gör väl det..
Idag (dag 6) blir en heldag med sonen, få se vart ha lurar pappa idag ?!
Ha en trevlig helg Vinäger!

Ha d bra alla!

Berra58
Dag 7...

..har börjat, nykter o fin.Äter filmjölk o kollar Barnkanalen med sonen. Den andra vita veckan inom loppet av en månad.Dessvärre finns ju ett återfall mellan dessa nyktra veckor. Känner mig sjuk idag, vet inte vad,kan inte sätta fingret på, inte vanlig ångest, snarare kombinationen tomhet-trötthet-dåligt samvete o muskelvärk. Är iallafall nykter o ska så förbli idag!
Stora prövning kommer i kväll efter att ja skjutsat hem sonen, livsfarligt läge.

Oj va jag klagar...hu

Vaniljsmak
Klaga!

Få ut alla känslor, det är därför vi finns här. I sin egen tråd får man skriva vad man vill, klaga hur mkt man vill.

Och du, häng här om det blir svårt.

John-Erik
Dag 7

Berra,

Följer din kamp.. Fasicken hoppas du håller. Jag själv är hela tiden på gränsen..
Faller dit som du. Men jag tar snart strukturerad hjälp om jag inte mäktar med.
Håll ut idag så kanske det funkar lika bra som förra gången. Du hade väl 3 veckor vill jag minnas?
Alla nyktra dagar räknas. Ingen kan plocka dem från dig

Varm omtanke när du känner så som du gör nu..

John

Berra58
En fundering..

Har lämnat son t mamman. Nu ensam med tankarna. Tänkte om vi beroende ska hålla oss nyktra så måste vi lära oss hantera situationer.. funkar sådär ibland. De ingen pratar om är tillgången på a. Varför inte hjälpa oss genom att strypa tillgången? Personligen skulle jag vara hjälpt av att folköl plockas bort från affären, lördagsstängt på bolaget, minska krogarnas utskänkningstillstånds omfattning. Vi är ju 1 miljon beroende, samt lika många medberoende.. 20% av befolkningen. Varför inte starta ett politiskt parti 😄

Anxiete
Du får min röst

med en gång !! Berra som statsminister 🙏

AlkoDHyperD
Berra58, hur ser din plan ut för ”livsfarliga lägen”?

Förstod att du nu inte har sonen hemma och att du igår kände osäkerhet på hur du ska klara stå emot när du är ensam. Hur känns det idag? Finns det något annat att gripa tag i för att hålla motivationen?
Kram

Berra58
Tack som frågar

Ja, nu är man ensam, o kan dricka utan att nån ser. Det är väl just ensamheten som är det farliga läget, eftersom den även inbjuder till grubblerier o ångest. Gradvis har man själv skapat denna ensamhet genom att dra sig undan allt o alla. När man nu vill återvända till livet inser jag att man måste börja bygga upp det man raserat. Hoppas det går o att det inte är för sent. Gäller att göra saker i sociala sammanhang varje dag. Försöka hitta självkänslan.

Hej fr mig

Vinäger
Strategier!

Jag tjatar på om dessa. Vi måste vara förberedda, annars är risken stor att vi inte har något att ta till om/när A-rösten kallar. Vad har du för intressen? Boka upp dig för något på en gång, helst där du måste köra bil. Om man nu har spärren att inte köra onykter är dessa strategier de bästa. Vet ju inte hur ditt liv som pappa ser ut, men kanske sonen behöver skjuts till och från någon aktivitet i veckan. Som du förstår så spånar jag bara, och säger säkert inget du redan vet, men jag vill så gärna att du ska lyckas. Det är du värd nu! ♡

Går för övrigt med i fan-cluben "Berra som statsminister", åtminstone vad gäller alkoholpolitiken. 😉

Berra58
Dag 8..

.. snart till ända. Min vana trogen går jag in här o bockar av. Dan ramlade på i div aktiviteter. Hyfsat mående. Tar tag i morgondagen när den kommer.

Må så bra alla!

Berra58
Dag 9 kära dagbok

Så här långt är allt under kontroll. Måtte dan flyta på utan mörka moln. Det är ju när man stöter på patrull i vardagen som man ger a-djävulen en chans. Sällan enbart ett "a-sug" som stjälper en. Ska ut på sjön en vända nu.

Allt gott!

IronWill
Gissar att

Alkoholen har omgett sig med en väldigt stark lobbyorganisation samt att de övriga 80% av landet, skulle vara en tuff kamp. Svårt att ställa sig mellan svensken och hens sup. Men du har min röst med!

Har även önskat det om tobak. Varför säljs ens skiten?
När det gäller alkohol så är det nog det jag oroar mig mest för när det gäller mina barn. Och om jag nu klarar detta så ska jag berätta ”min historia” om alkoholen för dem, så att de kan väga den mot diverse ”kom igen nu, ta en klunk bara”.

Alkohol och tobak är ju rent ut sagt konstigt att det får säljas. Dyrt elände i fin förpackning. Kostar samhället enorma summor och mycket lidande. Men vad vore midsommar utan nubben och rökrutan i högstdiet utan cigg...

Berra58
På fullt allvar..

.. borde man göra politik av alkoholfrågan. Enfråge-partier har ju haft framgång förr, "ny demokrati", sd, miljöpartiet, fi.... Varför inte ett antialkoparti? Vi o barnen behöver det. Bort m folkölen, begränsa öppettider på sb, ev införa motboken igen (funkade på 50-talet).
Upp till kamp mot alkoholen!

Anxiete
Jag håller med dej

Varför inte enbart A-fri öl i livsmedelsbutiker ? Många som kör på folköl för att det är ”oskyldigare” ...hmmm ....
Tyvärr tror jag också det blir svårt, tvärtom så lobbas det för att vin och öl ska få säljas på gårdsbutiker

Ron32
Det skulle bli revolution...

Tanken är god. Men oj vad folket skulle revoltera!
Nej, jag är övertygad om att det skulle bli mer illegal verksamhet, mer smuggling, ett ökat inköp i utlandet. Så köper inte konceptet.
Att begränsa människors frihet har aldrig varit en god strategi.

Anxiete
Det är väl alla vi

som lever i beroende /medberoende som har en önskan om en enklare vardag ....

Berra58
Medveten..

.. om att mina tankar om ett alkofritt samhälle är en utopi.. Svårt skydda människor från dem själva. Men tanken kom upp iallafall. Nog så god tanke som andra man kan få..

God natt alla

Berra58
Dag 10...

Mitt stora problem är sömnen. Minns inte när jag sov normalt sist. Igår och idag så djävla trött, vet inte hur jag ska orka dagen.. Ska ringa läkaren imorgon. Inget direkt sug efter alkohol (än). Tycker Forumet börjar kännas avslaget.. Antingen mår alla bra? Eller/och så är man ute i de fina vädret ist f hänga här.. Även de fyndigaste skribenterna lyser m sin frånvaro.

Pax vobiscum

FinaLisa
Berra58🙋🌸

Jag tror att sömnen behöver några dagar till att normalisera sig.
Du är strong som klarat 10 dagar och orkar även peppa alla som behöver stöd här på forumet.
Kram och fortsätt kämpa!

Berra58
Tack FinaLisa 🌸

Ja så är det nog att de tar tid innan sömnen normaliseras. Inte mycket att göra än att kämpa på. Nästan så man blivit rädd för o lägga sig. Samtidigt vet man ju att A inte är ett alternativ. Vi tar sikte på en bra natt o en nykter morgondag.

Allt gott!

Vaniljsmak
Hur går det?

Du var nog dagen efter mig, så dag elva idag va? Börjar du känna dig stabil och hur är det med sömnen?

Berra58
Hej o tack..

.. som frågar. Ja, dag 11 idag. Nykterheten börjar kännas naturlig. Det som plågar mig är sömnen, att inte kunna sova. Det gör att jag har en sjukdomskänsla rent allmänt. Nervig o yr.. Måtte de vända snart. Kan inte säga att jag känner mig stabil än. Hoppas d går bättre för dig.

Ha d gott!

Sidor