Hej. 3 mån sen sist. Sökte hjälp 6 m sedan, gick klinik tog antabus. Tycte allt gick bra.. Nästan nykter i 6 mån. Bad sen få recept o sköta mig själv.. Men icke.. Druckit nu 3-4 dar i veckan.. Mår nu skit efter 3 daars drickande.. Tog antabus i dag.. Hu sån ångest... hjälp.. Vad göra?

Mvh

Jag tjatar på om dessa. Vi måste vara förberedda, annars är risken stor att vi inte har något att ta till om/när A-rösten kallar. Vad har du för intressen? Boka upp dig för något på en gång, helst där du måste köra bil. Om man nu har spärren att inte köra onykter är dessa strategier de bästa. Vet ju inte hur ditt liv som pappa ser ut, men kanske sonen behöver skjuts till och från någon aktivitet i veckan. Som du förstår så spånar jag bara, och säger säkert inget du redan vet, men jag vill så gärna att du ska lyckas. Det är du värd nu! ♡

Går för övrigt med i fan-cluben "Berra som statsminister", åtminstone vad gäller alkoholpolitiken. ?

Berra58

.. snart till ända. Min vana trogen går jag in här o bockar av. Dan ramlade på i div aktiviteter. Hyfsat mående. Tar tag i morgondagen när den kommer.

Må så bra alla!

Berra58

Så här långt är allt under kontroll. Måtte dan flyta på utan mörka moln. Det är ju när man stöter på patrull i vardagen som man ger a-djävulen en chans. Sällan enbart ett "a-sug" som stjälper en. Ska ut på sjön en vända nu.

Allt gott!

Alkoholen har omgett sig med en väldigt stark lobbyorganisation samt att de övriga 80% av landet, skulle vara en tuff kamp. Svårt att ställa sig mellan svensken och hens sup. Men du har min röst med!

Har även önskat det om tobak. Varför säljs ens skiten?
När det gäller alkohol så är det nog det jag oroar mig mest för när det gäller mina barn. Och om jag nu klarar detta så ska jag berätta ”min historia” om alkoholen för dem, så att de kan väga den mot diverse ”kom igen nu, ta en klunk bara”.

Alkohol och tobak är ju rent ut sagt konstigt att det får säljas. Dyrt elände i fin förpackning. Kostar samhället enorma summor och mycket lidande. Men vad vore midsommar utan nubben och rökrutan i högstdiet utan cigg...

Berra58

.. borde man göra politik av alkoholfrågan. Enfråge-partier har ju haft framgång förr, "ny demokrati", sd, miljöpartiet, fi.... Varför inte ett antialkoparti? Vi o barnen behöver det. Bort m folkölen, begränsa öppettider på sb, ev införa motboken igen (funkade på 50-talet).
Upp till kamp mot alkoholen!

Anxiete

Varför inte enbart A-fri öl i livsmedelsbutiker ? Många som kör på folköl för att det är ”oskyldigare” ...hmmm ....
Tyvärr tror jag också det blir svårt, tvärtom så lobbas det för att vin och öl ska få säljas på gårdsbutiker

Ron32

Tanken är god. Men oj vad folket skulle revoltera!
Nej, jag är övertygad om att det skulle bli mer illegal verksamhet, mer smuggling, ett ökat inköp i utlandet. Så köper inte konceptet.
Att begränsa människors frihet har aldrig varit en god strategi.

Berra58

.. om att mina tankar om ett alkofritt samhälle är en utopi.. Svårt skydda människor från dem själva. Men tanken kom upp iallafall. Nog så god tanke som andra man kan få..

God natt alla

Berra58

Mitt stora problem är sömnen. Minns inte när jag sov normalt sist. Igår och idag så djävla trött, vet inte hur jag ska orka dagen.. Ska ringa läkaren imorgon. Inget direkt sug efter alkohol (än). Tycker Forumet börjar kännas avslaget.. Antingen mår alla bra? Eller/och så är man ute i de fina vädret ist f hänga här.. Även de fyndigaste skribenterna lyser m sin frånvaro.

Pax vobiscum

Jag tror att sömnen behöver några dagar till att normalisera sig.
Du är strong som klarat 10 dagar och orkar även peppa alla som behöver stöd här på forumet.
Kram och fortsätt kämpa!

Berra58

Ja så är det nog att de tar tid innan sömnen normaliseras. Inte mycket att göra än att kämpa på. Nästan så man blivit rädd för o lägga sig. Samtidigt vet man ju att A inte är ett alternativ. Vi tar sikte på en bra natt o en nykter morgondag.

Allt gott!

Vaniljsmak

Du var nog dagen efter mig, så dag elva idag va? Börjar du känna dig stabil och hur är det med sömnen?

Berra58

.. som frågar. Ja, dag 11 idag. Nykterheten börjar kännas naturlig. Det som plågar mig är sömnen, att inte kunna sova. Det gör att jag har en sjukdomskänsla rent allmänt. Nervig o yr.. Måtte de vända snart. Kan inte säga att jag känner mig stabil än. Hoppas d går bättre för dig.

Ha d gott!

snart två veckor. Grattis Berra! Blir extra glad när någon klarar att vara vit trots en del motgångar med t ex sömnbesvär. Som FinaLisa skriver, det brukar ta ett tag innan just sömnen stabiliserar sig. Hoppas att det vänder snart.

Berra58

Skriver dag 12.Har fått sova en aning i natt,skönt.I dag fredag o sen helg.Tänker ta Antabus idag för att hålla A borta. Jag brukar inte sätta upp mål, men nu är det ju sååå nära 2 veckor.Men kanske bäst inte tänka på det, bäst tänka idag (här-och-nu).

Ha d gott,du o alla!

Tänk bara på att ta en dag i taget. Det enda du kan påverka är just nu. Senare och imorgon tar du vartefter.
Plötsligt sitter du där och räknar inte längre dagar.
Har du något planerat för dagen?
Jag vet att du fixar idag galant, kompis!

Rekan

Usch, sömnbrist och sömnproblem kan förstöra så mycket för en.
Jag själv har alltid haft och har problem med sömnen. Har nog testat alla sömnpiller som finns. Nu tar jag bara insomningstabletter vid behov.
Har du pratat med någon läkare elr liknande om att få prova något? Finns ju även receptfria mildare sömntabletter.
Valerina ska ju lindra både sömnrubbningar och oro.
Om man har sinne för det, kan man ju prova guideade meditationer. Går att googla sig fram till såna och finns en del appar för det också.

Skönt att det sakta men säkert går bättre. Och grattis till snart två veckor! Bra kämpat :)

Berra58

Ja, ett elände med sömnen. Meditationer har ja inte testat. Tabletter har jag nog testat alla som finns. Så till den milda grad att jag nästan är resistent.. Få ta en hel näve imovan för att somna, inte bra som alla förstår. Passar mig för insomn-tabletter numera. Vi får kämpa på utan piller.
Trevlig helg alla!

Berra58

..en dag i taget. Umgås med sonen en stund i dag.Ska sen skjutsa x-et o han.Bilkörning e bra,för då e ju dricka ett big nono.

Trevlig helg alla fantastiska ni