Nyktert 2017
Jag satsar på ett nyktert 2017, Kanske är det att ta i men jag har alla förutsättningar att lyckas. Stöd här på nätet, en bra läkarkontakt på beroendeenheten, hyfsad ekonomi, pensionerad, fina barn och barnbarn och en underbar sambo. Men sedan har jag det andra också. Det inre mörkret som ibland kommer smygande, en benägenhet för depression när själva livet känns tomt. Men detta måste jag bearbeta och jag vet att tar jag till alkoholen störtdyker jag i mörkret. Någon lockelse i alkoholen känner jag inte alls för närvarande.

Min metod för att hålla mig nykter är att jag tar Antabus och Campral, Jag tar också sömntabletter Imovan vid behov. Antabusen är jag mycket noga med och tar 200 mg två gånger i veckan. Det räcker eftersom jag vet att effekten kvarstår länge när man tagit dem under längre tid. Jag upplever ingen ofrihet i att ta antabus snarare tvärtom. Två beslut i veckan håller mig nykter.
Jag går också ibland på AA och jag kommer att vara aktiv på nätet.

Min plan är också att jag kontinuerligt här på Forumet skriver om hur det går. Hur jag känner det att vara nykter. Och sedan göra en avstämning den 2/1 2018. Det vore trevligt om någon ville följa mig och kanske kan det jag skriver vara av något värde. Kravet på mig själv är att jag skall vara fullständigt ärlig.

Men jag vet att dagen kommer då det blir svårt. Dagen då min omprogrammerade hjärna vill dricka mot allt förnuft. Det gäller för mig att läsa varningstecknen. Känna igen när olusten börjar smyga sig på, när tillvaron börjar kännas trist, när irritationen stannar och när jag börjar ompröva mina alkoholproblem. "Det är inte så farligt!" "Jag har varit nykter länge nu" "Tänk vad skönt att slå sig ned med en öl och koppla av"
Irritation på en massa åtaganden som står i vägen för drickandet.

Ja, vad gör jag då, när tankarna kommer?. Går hit till Forumet och läser vad ni skriver, läser vad jag i dag skrivit, tränar, tar kontakt med min alkoholläkare, berättar för min sambo, går på AA. Ja, detta är vad jag skall göra!

Ikaros

När du orkar, berätta gärna vad som hänt dig. Jag kan ta lärdom och jag behöver få veta.
Är inte här ofta men tittar efter ett inlägg från dig var dag.

Några ord på vägen tillbaks:

ostyriga moln
över virvlande toppar
roten hejdar kaos

Varm kram

MM

Anders 48

….och hittade din, Ikaros. Har sett att du svarat på några inlägg i andra trådar - men inte skrivit något i denna, din egen. Jag hoppas att du mår bra - och att har lyckats att hålla dig nykter. Och att du mår bra. Vänliga hälsningar//Anders

Ler

Tänker också på dig kloka, vänligs Ikaros .. undrar och hoppas allt är väl ?. . Lerigen

John-Erik

Mycket bra finns att läsa här. Insiktsfullt och skrivet finurligt med värme.
Alltid stöttande...

Hoppas att livet är bra för dig

//John

Hej fina vän. Vet inte om du läser detta men vill gratta dig.
Vi har båda 2 år nykterhet idag (ingen aning om du har druckit)
men det lät inte så på ditt sista inlägg. Jag har inte bakat tårta i
år MEN jag har tänt 4 små ljus här hemma.
2 till dig och 2 till mig.

Ja ja jag vet att du inte bryr dig lika mycket om datum och dagar som
jag gör :) men faktum är att jag kommer att skänka dig en tanke varje
år den 12 oktober.

Kram

MM

Hej MM
Jag blir rörd av Din omtanke. Du är för mig en helgjuten människa.
Dessutom skriver du väldigt bra och jag skulle gärna vilja läsa något längre och mer sammanhållet om Din syn på alkohol och alkoholism.
Som du anat har jag inte tagit något återfall. Jag har opererat mig i ryggen och har nu ganska ont. Det är hanterbart genom att jag fått ganska starka mediciner mot nervsmärta. I normala fall skulle det oroa mig eftersom de kan vara beroendeframkallande men nu känns det inte så. Visst är det knepigt att man faktiskt kan veta sådant. Vad gäller alkohol finns det inte för närvarande på kartan.
Jag hoppas att Du och Din dotter har det bra (vilket jag känner på mig).
Kramar till er båda och även till Anders48 om han läser detta.
Ikaros