Nu har jag fått nog av A. Jag vill vara nykter. Återkommer senare. Dag 3 räknar jag idag.

Litenivärlden

Två månader utan alkohol. Känns bra men just nu är det tungt. Älsklingen är bortrest och det jag brukar göra då är att dränka saknaden i alkohol. Räknar hela tiden... en minut till så blir det bättre. Promenerar med hunden för att komma på andra tankar. Det bara snurrar i huvudet. Lilla a- djävulen har roligt.
"Kom igen, en liten smutt vodka skadar inte. Han får inte reda på det. Du vet ju att du mår bättre."
Nä jag mår inte bättre. Jag mår bäst nu. UTAN alkohol. Jag har ingen ångest och det är f*n så mkt bättre. Jag slåss hellre med lilla djävulen än slåss med ångesten dagen efter.

Nä nu ska jag gå och duscha för att spola ner den lilla skiten som sitter på min axel och skriker... F*n ta alkoholen!

Litenivärlden

Och fortfarande nykter. Igår var det nära. Blev ledsen och arg på älsklingen efter vårt telefonsamtal. Han var så obrydd om hur min dag varit och pratade bara om sig själv. Skulle bli så glad om han kunde fråga hur jag mår men det händer inte ofta. Har kämpat med sig själv så hårt dom här veckorna. Får känna mig stolt att jag inte har rört alkohol då jag skulle ha legat halvt medvetslös om jag inte gett mig fan på att låta bli. Får klappa mig själv på axeln för ingen annan kommer göra det.

Litenivärlden

Vara spiknykter. Klarade de 3 veckorna ensam utan något återfall. Kommer fler veckor men nu har jag passerat det värsta. Tror jag. Jag kommer försätta jobba för slutar jag så vinner alkoholdjävulen.
Kram på alla.

Litenivärlden

Har passerat utan en droppe alkohol. Mår riktigt bra. Hade mina chanser att dricka när älsklingen var borta men lät bli för att jag ville det. Jag ville visa mig själv att jag kunde vara ensam och nykter. Även om jag hade svårt att sova så klarade jag av det. Jag gjorde det. För mig själv. Kampen blir faktiskt lättare med tiden för mig. Nu ska jag se till att klara av de här tillfällena då lilla djävulen försöker övertyga mig om att "ett glas vin går ju bra. PROVA!". Dom kommer, Jag vet ju dock inte när... kram

Nino

Jag avundas dig. Verkligen!
Jag känner så igen mig i dina skrivningar förutom att min älskling valde att lämna mig för 2,5 vecka sen. Ångesten och skammen efter det har varit brutal.
Fortsätt kämpa!

Känner igen mig i din kamp mot "alkohol djävulen". Kämpa på och ta vara på varje vit dag du ger dig själv.

Litenivärlden

Nykter! Inte en droppe har jag tagit. Lusten har funnits där men jag har kämpat emot. :)
Skillnaden den här gången mot tidigare gånger är att jag har skrivit av mig här. Det har hjälpt oerhört mkt. Jag har funderat på att gå på AA-möten tidigare men det känns inte helt rätt för mig. Så att skriva och läsa här fungerar riktigt bra. Jag har inte skrivit så ofta men jag har ändå varit hjälpt av det. Jag kommer nog skriva ner mina hemskaste upplevelser när jag är som mest sugen för att få mig att minnas hur illa det kan bli.

Tack nino och Mrx! Vi kan så mkt mer än vi tror. ♡

Litenivärlden

För att älsklingen var på fest med arbetskamraterna. Jag var ensam och hade tid att döda. Drack lite av whiskeyn han hade hemma och sen minns jag inget mer.
På morgonen var han så arg på mig. Jag hade tydligen klöst honom vilket syntes på märkena han hade och skrikit en massa. Jag kommer inte ihåg alls varför jag hade varit arg. Inget minne av något. Det här var i början av vårt förhållande. Jag kan ärligt säga att jag hade tur som hittade honom. Även om det inte blev bättre på en gång så har det blivit bra nu. Jag var djupt nere redan då. Tömde två- tre bib:ar vin per helg. Fy fan.
Inte för att jag är sugen på alkohol nu men jag ville bara få ur mig ett av dom hemska minnena.

Och så länge du har hållit utan alkohol!
Grattis!?
Jag tror det är bra att bearbeta de dåliga minnen man har av alkoholen. Det hjälper mot suget man ändå får ibland.

Jag har bara hållit 14 dagar denna gång men siktar på ett helt nyktert liv.
Det finns inget alternativ, är helt övertygad om detta nu.
Ser fram emot att komma dit du är idag!
???

Kramar
???

Litenivärlden

Drack jag när jag och älsklingen var på en spontan semester. Det var INTE gott. Jag såg inget nöje med den. Älsklingen beställde den åt mig men han fick dricka upp det mesta själv. Jag ville prova för att se hur min kropp och hjärna reagerade. Men jag vet nu att jag inte behöver ölen. Jag mådde mest bara dåligt ändå.
Så jag har brutit min nyktra våg med den men jag fortsätter att inte dricka. Jag mår så mkt bättre. :)

Litenivärlden

Och säga att allt går bra. Typ.. har lagt märke till hur ofta hjärtat tagit sig en whiskey. Eller fredagsöl. Eller både och. Påstår att det är för att jag är och jobbar men de kvällar då jag är hemma och ölen ändå hägrar?! Känns jobbigt men känner inte att jag har rätt att bli arg. Jag har ju liksom varit 100 gånger värre.

Vad skönt att det går bra för dig?
Du vet ju att både kroppen och själen mår så mycket bättre utan alkohol.
Så även om någon dricker i din närhet så är det bästa att bara tänka bort det.

Kramar
???

Litenivärlden

Lördag fick jag ett återfall. Ordentligt. Drack hela söndag. Är fortfarande inte nykter idag. Jävlar så misslyckad jag är.

Litenivärlden

Räknar dag 1. Känner mig så svag. Det enda jag vet med säkerhet är att jag inte vill ha det så här. Skulle bara ta en liten grogg... vaknar upp 2 dagar senare med ca 2 liter vodka i kroppen. Jag blir rädd för mig själv.

Jag tycker inte det har med svaghet att göra. Återfall ingår i processen. Jag tog ett igår, efter 8 nyktra veckor. Visst känns det bittert och onödigt, men vi vore inte människor om vi inte påverkades av känslor och om vi inte gjorde irrationella val. Så det är bara att kravla sig upp och starta på nytt. Det klarar du. ?

Litenivärlden

Kunnat låta bli. Jag VET ju att jag inte kan dricka alkohol och ändå ska jag testa. Jag kommer klara det här. Tack för stödet.

Litenivärlden

Rädd att hjärtat kommer lämna mig. Han kommer hem imorgon efter att ha varit borta på jobb. Hån har sagt att han kommer lämna mig om jag har en "episod". Jag skickade tydligen konstiga bilder och ringde honom när jag var stupfull. Kommer inte ihåg. Jag ljög och sa att jag var trött...

Kan säga att NU är jag trött, har inte sovit på 40 timmar för att jag är orolig...

Litenivärlden

Och allt tuffar på som innan återfallet. Men jag tar det försiktigt. Vet att det kommer gå bra tills jag är ensam nästa gång. Som tur är dröjer det tills i höst.

Litenivärlden

Jag kommer nog behöva bocka av ett besök här varje dag i ett bra tag framöver. Bara för att det hjälper mig. Sen om jag skriver nånting speciellt har ingen betydelse. Ha det!

Litenivärlden

Var inte in igår men jag jobbade så mkt så jag hant inte. Känner mig pigg idag. Förra söndagen var jag ordentligt i dimman. Så skönt att vara nykter. :)