Jag har bestämt mig

58 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Litenivärlden
Ville bara titta in

Och säga att allt går bra. Typ.. har lagt märke till hur ofta hjärtat tagit sig en whiskey. Eller fredagsöl. Eller både och. Påstår att det är för att jag är och jobbar men de kvällar då jag är hemma och ölen ändå hägrar?! Känns jobbigt men känner inte att jag har rätt att bli arg. Jag har ju liksom varit 100 gånger värre.

FinaLisa
Hej Litenivärlden🌷

Vad skönt att det går bra för dig🤗
Du vet ju att både kroppen och själen mår så mycket bättre utan alkohol.
Så även om någon dricker i din närhet så är det bästa att bara tänka bort det.

Kramar
💚💚💚

Litenivärlden
Fan fan fan

Lördag fick jag ett återfall. Ordentligt. Drack hela söndag. Är fortfarande inte nykter idag. Jävlar så misslyckad jag är.

Litenivärlden
Då tar jag nya tag

Räknar dag 1. Känner mig så svag. Det enda jag vet med säkerhet är att jag inte vill ha det så här. Skulle bara ta en liten grogg... vaknar upp 2 dagar senare med ca 2 liter vodka i kroppen. Jag blir rädd för mig själv.

Themistokles
Jag tycker inte det har med

Jag tycker inte det har med svaghet att göra. Återfall ingår i processen. Jag tog ett igår, efter 8 nyktra veckor. Visst känns det bittert och onödigt, men vi vore inte människor om vi inte påverkades av känslor och om vi inte gjorde irrationella val. Så det är bara att kravla sig upp och starta på nytt. Det klarar du. 💪

Litenivärlden
Om jag ändå hade

Kunnat låta bli. Jag VET ju att jag inte kan dricka alkohol och ändå ska jag testa. Jag kommer klara det här. Tack för stödet.

Litenivärlden
Jag är så

Rädd att hjärtat kommer lämna mig. Han kommer hem imorgon efter att ha varit borta på jobb. Hån har sagt att han kommer lämna mig om jag har en "episod". Jag skickade tydligen konstiga bilder och ringde honom när jag var stupfull. Kommer inte ihåg. Jag ljög och sa att jag var trött...

Kan säga att NU är jag trött, har inte sovit på 40 timmar för att jag är orolig...

Litenivärlden
Dag 3

Och allt tuffar på som innan återfallet. Men jag tar det försiktigt. Vet att det kommer gå bra tills jag är ensam nästa gång. Som tur är dröjer det tills i höst.

Litenivärlden
Dag 4

Jag kommer nog behöva bocka av ett besök här varje dag i ett bra tag framöver. Bara för att det hjälper mig. Sen om jag skriver nånting speciellt har ingen betydelse. Ha det!

Litenivärlden
Dag 6

Var inte in igår men jag jobbade så mkt så jag hant inte. Känner mig pigg idag. Förra söndagen var jag ordentligt i dimman. Så skönt att vara nykter. :)

Litenivärlden
Dag 9

Vaknar upp tidigt. Lite orolig i kroppen men det kan bero på att svärmor kommer och hälsar på imorgon. Har jobbat så mkt att jag inte haft tid att skriva här. Men det är ju iallafall en bra anledning. Är så glad att jag är nykter idag. Tar en dag i taget, känns inte ens svårt just nu men jag kan komma på mig själv med att tänka hur gott det hade varit med en öl till maten. Men det finns godare saker att dricka. Bara att hugga in på ett glas trocadero. :)

Ha det bäst!

EnsammaPappan
Hej

Litenivärlden! Jag läste precis igenom din tråd och du har ju varit fantastiskt duktig. Du måste haft mer än 200 dagar helt nykter. Återfallet får du se som en nyttig lärdom av din begränsade möjlighet att ens dricka en grogg. Du har flera hundra dagar under bältet och är på dag 9 som en veteran, inte som en nybörjare. Det här kommer vara enkelt! Heja dig!

Litenivärlden
Tack EnsammaPappan

Du har en bra poäng där. Jag har många nyktra dagar bakom mig så jag vet ju hur man gör så att säga. Nu kommer dock den jobbiga perioden. Sommaren. Men jag ska klara det. Det här ska bli min första nyktra sommar på länge. Känns faktiskt härligt att tänka så. :)

Litenivärlden
Anlände

Precis till jobbet. Har gjort så mkt dumt som jag har svårt att släppa. Tänker ofta på de gånger jag varit full på jobbet. Har hänt mer än en gång att jag kommit till jobbet fortfarande helt borta. Lyckligtvis inte så full att jag inte kommit ihåg att jag farit till jobbet. Men fortfarande så pass full att jag antagligen sluddrat. Har till och med haft vitt vin i min vattenflaska för att orka med. Så jävla dumt. Enbart dumtur att ingen ställt mig mot väggen och frågat vad fan jag håller på med. Nu har jag ett jobb som inte är farligt om man är full men det är oerhört pinsamt att jag överhuvudtaget gjort som jag gjort. Jag tycker synd om mina kollegor som fått dras med mig i mitt "trötta" tillstånd. Fy fan så jag skäms.

EnsammaPappan
Förlåta sig själv

Hej igen Litenivärlden. Någon gång måste man förlåta sig själv också. Dra ett streck och titta framåt, göra bot och bättring och inte titta för mycket bakåt i tiden. Skammen är naturligtvis också inte bara av ondo, den kan också ge motivation och förmedlar oerhört starkt vad man inte vill utsätta sig själv för igen. Förlåt dig själv och gå vidare. Den trötta personen är snabbt glömd om du dyker upp med ny energi.

Litenivärlden
Tack!

Man behöver påminnas emellanåt att det förflutna ligger just i det förflutna. Jag försöker verkligen visa att jag inte är densamma längre genom att vara engagerad och glad. De dagar då jag har det jobbigt brukar jag påminna mig själv hur illa det var, då känns det bättre. Då känner jag att jag kommit en bra bit och absolut inte vill tillbaka till hur det var. Då kan jag till och med tillåta mig att känna stolthet över det jag åstadkommit.

Barnmorsan
Heja dig!

Du ska veta att dina inlägg verkligen är inspirerande! Jag tyckte att det var spännande att läsa en tråd som sträcker sig över lång tid (jag är ny här from idag). Jag har funderat så mycket på återfall och det är en sån skräck. Men det var skönt att läsa dina inlägg om det. Vi är mänskliga, felar och försöker göra bättre. Det var fint att läsa om. All lycka, mod och styrka till dig! Du är galet bra som klarar att bli nykter på egen hand!

Räkan
Dom fyra årstiderna

Har jag nu gott igenom nykter! Och alla storhelger! Yippi!! 😃 utlandsresor och storstadsweekends. Firade ett år för 2 veckor sedan så nu går jag ut i det vidare livet! Tack alla forumvänner, ni har gjort det lättare med era matnyttiga och puschande inlägg! 🤗🤗🤗🤗 Räkan.

anonym24773
6 månader

Stort grattis Rökan 😀
Det var inspirerande att läsa ! Själv ”firade” jag halvlek igår dvs 6 månader 😀
Är så stolt ! så ett stort grattis till oss båda 🤗 och lycka till på din resa ut i det vidare livet !

anonym24773
Oj !

Gick lite fort där 😀-stort grattis RÄKAN 🤗

Litenivärlden
Grattis till er nykterhet!

Ni är grym. :)
I helgen bad hjärtat att jag skulle smaka på hans öl. Skulle tydligen vara lakrits i ölen. Totalt vidrigt. Jag blev så illamående av den lilla sippen jag tog. Om all alkohol kunde smaka så illa skulle det aldrig vara några problem att vara nykter.
Jag tuffar vidare, inget sug alls. Känner dock att jag har blivit intolerant mot skitsnack. Men om det här med nykterheten att göra vet jag inte. Jag är den personen som alltid vill hålla mig väl med alla. Men för min egen skull har jag blivit bättre på att säga ifrån. Så nu säger jag precis vad jag tycker. Så länge det inte skadar någon vill säga.

Kram

anonym24773
Litenivärlden 😀

Jättetack !!! För grattis , blev så glad att du tog dig tid att skriva det - betyder mycket 🤗
Insåg sen att ja skrev i ”din tråd” hoppas det var ok.
Jag har ingen egen då jag hör till den skaran som nästan bara läser och ytterst sällan kommenterar .
Ska väl nån gg få till min historia/bakgrund, har ju typ ”bara ”läst på det här forumet i ett år nu.
Har följt din resa och tycker du är jätteduktig ! + känner igen mycket i din historia med min egna.
Kram

Litenivärlden
Dag 14

En helt ok måndag. Helnykter helg. Och jag är bara glad för det.
Det gör ingenting Dolomiterna. :) Självklart ska man få skriva av sig.
Nu ska jag jobba.
Ha det gott allihopa!

Litenivärlden
Sitter och funderar

Lite på hur det kunde bli så här. Jag som knappt drack nånting alls efter tonåren blev en alkoholist. Visst, det ligger i släkten men jag hade ju klarat mig så länge. Jag missbrukade mat fram till 2011 då jag gjorde en gastric bypass. Så när jag inte kunde missbruka mat längre blev alkoholen en tröst. Jag har haft många demoner i garderoben som har hemsökt mig och plågat mig. Nu när jag äntligen blivit fri dem så sitter alkoholdjävulen kvar och hånar mig. Men jag kommer bli fri från honom med.

Nu är lunchen slut. Vi hörs. :)

Litenivärlden
281 dagar

Klarade jag innan mitt återfall. 16 dagar sedan dess. Idag har jag haft mkt tankar på alkohol. Tur att älsklingen är hemma annars hade det varit svårt att hålla sig. Jag vill ju vara nykter så jag förstår inte mina tankar. Känner mig som en slav under spriten. Blä.

Kram

Litenivärlden
På torsdag är det en månad

Sedan återfallet. Känns bra men kommer på mig själv med att tänka på alkohol mer än jag vill. Det poppar upp i tankarna alltför ofta. Så irriterande. Jag kan göra det här, har gjort det tidigare. Jag vill vara nykter och klar i huvudet. Känner mig fortfarande retlig. Reagerar på alla cylindrar när någon påpekar misstag jag gjort osv. Det är historia, passerat, i det förflutna. Jag vill bara se framåt.
Kram

Kulligullan
Hej!

Heja dig⭐️

Sidor

Låst tråd