Jag har bestämt mig

Nu har jag fått nog av A. Jag vill vara nykter. Återkommer senare. Dag 3 räknar jag idag.

Profile picture for user Litenivärlden

Jag har supit bort mitt självförtroende och min identitet. Jag är rädd för allt hela tiden. Jag Ian inte sova och försöker använda alkohol som sömnmedel. Jag gillar inte ens sprit. Jag gillar känslan när berusningen sprider sig i kroppen. Det behövs så lite för att uppnå den känslan men har jag väl fått giftet i mig kan jag inte sluta. Jag dricker tills jag däckar... Men jag vill inte ha det så här längre. Därför börjar jag skriva här så jag kan påminna mig själv när suget kommer hur illa det blir.
För nu vill jag vara nykter och fri.

Profile picture for user Adde

till forumet !
Jag känner igen mig i allt du beskriver ! Jag hade ingen egen identitet och den hittade jag först 1.5 år in i nykterheten. De sista åren drack jag tills jag somnade och det blev ju liksom ingen bra sömn av det. Att ta det första glaset var så förödande ! Hade inte en chans att sluta då, allt skulle ner innan jag slocknade. Kommer ihåg helgmornar då jag spydde upp första supen men tvingade ner en slurk så jag skulle komma igång. Gick bättre om jag bottnade med några klunkar starköl först.
Ta en dag i taget och bestäm dig på morgonen innan du kliver ur sängen att just idag ska du inte dricka oavsett vad som än händer. Det beslutet hjälper mer än man kan tro. Och ta inte det första glaset !!

Och fortsätt att skriva här det hjälper också fantastiskt mycket !

Profile picture for user Litenivärlden

Blir jag inte så full av. Det är ju bara 3.5:or. Kall öl är ju så gott. Blir ju bara så där lagom rusig av lite öl. Myspys. Att jag köper ett 6-pack när jag ändå är och handlar mat är ju helt normalt. Jag kommer ju inte dricka upp alla.

3 dagar senare vaknar jag till med hela golvet fullt av ölburkar. Sen ser jag mig omkring och upptäcker att jag druckit en hel flaska vodka och lite annan sprit. Vet knappt vilken dag det är och vad jag gjort har jag vääääldigt liten aning om.
Kikar igenom telefonen för att se vilka katastrofer jag har orsakat men ser till min stora lättnad att jag uppfört mig väl på fb och Instagram.
Har skrivit meddelanden till älsklingen som är ute på arbete. Puh... Jag har skrivit ordentligt. Inga felstavningar men jag funderar vad 17 jag egentligen har velat framföra... kollar samtalslistan. Hmm... Vi har pratat några gånger. Om vad vet jag inte. Orkar inte bry mig...
Samlar ihop katastrofområdet omkring mig. 30 st öl blev det. 1 liter sprit. Och jag som bara ville ha lite kall öl i sommarvärmen. Jag förtjänar den ångesten som river i mig. Jag hade ju lovat älsklingen att inte göra så här igen... FAAAAN!

Nu är det färdigt. Jag vill inte mer. Nu är det mig själv jag måste tänka på, att jag lovar åt andra hjälper inte. Det är mig själv jag behöver stoppa innan den kalla ölen. Den är inte ens så god.

Det är kanske inte sista gången jag dricker alkohol nånsin igen men jag ska fan i mig göra ALLT jag kan för att inte vakna upp i kaoset efter en episod.
Just nu kan jag bara ta en dag i taget.
Dag 4 börjar och jag skriver för att inte glömma...

Profile picture for user Litenivärlden

Kroppen är helt knäpp efter senaste episoden. Kan inte få ro men nu lyckas jag iallafall sova några timmar istället för inget alls. Hoppas bara att dessa gräsliga svettningar ger med sig snart. Sen hjälper det ju verkligen inte att det är sååå varmt ute.

Känns åtminstone som om jag börjar få lite ordning på mig själv.

Älsklingen förstår inte varför jag börjar gråta. Jag klarar inte av att säga att allt är kaos i huvudet. Är ju lite tur att jag kan skylla på värmen. Vill ju bara säga som det är men jag vet hur arg och besviken han skulle bli. Den här senaste episoden får förbli min hemlighet ett tag till. Han vet ju att jag har problem med a men han har svårt att veta hur han ska hantera det. Känslor är inget vi kan prata om men jag vet att han är rädd om mig. Det är därför han blir så arg. Han har svårt att fara iväg på sina jobb som det är och frågar om det verkligen är okej att han åker.
Jag vill inte bli lämnad ensam med mina problem men samtidigt är det inte min sak att hindra honom. Det är jag som måste lära mig att klara mig själv och kunna vara ensam utan att ta till flaskan.
Förstår inte varför jag blir så rädd och ångestfylld när han far. Och så gör jag det som verkligen skulle få honom att lämna mig för gott...

Dag 5 blir extra lång men den känns som att den kommer bli bra.:)

Profile picture for user Litenivärlden

Gick allt bra. Det känns bättre i kroppen och knoppen. Ikväll är det älsklingen som dricker öl. Men till skillnad från mig så slutar han innan han däckar. Visst, han är inte så roligt sällskap på det här viset men jag har precis kommit hem från jobbet och ska snart sova. Är så trött.
Tidigare kunde jag inte sova men nu kan jag knappt hålla mig vaken. Hur blir det så?

Imorgon är jag ledig och kommer bara njuta av att vara det. Och nykter kommer jag definitivt vara. Det finns hopp om livet. :)

Profile picture for user Litenivärlden

Vaknade jag med en gigantisk ångest. Kändes som om hjärtat var på väg att explodera av alla negativa känslor som vällde in över mig. Jag vill inte utsätta mig för det igen.
Idag vaknade jag med ett lugn. Känns som om det kommer bli en härlig söndag.
Ska ut i skogen och jobba lite så det blir skönt. Ha en underbar dag!:)

Profile picture for user Litenivärlden

Var hos mina föräldrar igår. Kändes konstigt eftersom dom vet om mina problem och senaste episoden. Kändes som om jag behövde säga något men vad kunde jag säga?! Jag ska inte dricka igen?! Jag har sagt det förut... Nu är det liksom bara att hålla hårt i hatten när det blåser. Jag har lovat dem tidigare och inte klarat det.
Skillnaden nu är att jag inte vill göra det för någon annan än mig. JAG vill inte vakna med ångesten. JAG vill inte skämmas över mina beslut. JAG vill vara nykter och stolt. Om mina föräldrar sen blir stolt över mina beslut så är det en stor bonus eller vad man ska säga...

Profile picture for user Nurture

Jag blir rörd och inspirerad när jag läser den. Tror själv inte längre på att yttra några stora ord om att ’NU’ är det dags att göra något.... ’ALDRIG MER’ etc. Det har jag gjort en gång för mycket; eller rättare sagt flera. Numera biter jag ihop, är tyst, böjer nacken och kör min nykterhet i tystnad. Mer action liksom. Ingen är intresserad av mina utfästelser ändå. De vill bara se mig redig och klar.

Styrkekramar ?

Profile picture for user Litenivärlden

Jobbat en och en halv vecka redan. Känns längre. Har inte saknat alkoholen nämnvärt men suget kommer väl när jag minst anar det. Får hålla koll på vad som orsakar det värsta suget. Och lära mig av det.
Har varit på ruskigt dåligt humör dock. Och trött. Jag har hemsk pms och det brukar vara en trigger. Så nu går mitt hemska humör ut över älsklingen... Jag försöker verkligen bita ihop men ibland bara ramlar de elaka orden ur munnen. Skärpning!

Profile picture for user Litenivärlden

Nykter. Känns härligt att kunna säga det. Har gått ganska bra. Visst har jag känt sug. Den där tanken att lite ska jag ju klara har dykt upp några gånger. Har viftat bort den bestämt och sagt till mig själv att NEJ! Du klarar inte ens lite för du vet inte vad lite är.

Älsklingen börjar jobba igen imorgon och jag bävar redan för första jobbresan även om den är flera veckor bort. Men jag ska göra allt jag kan för att inte dricka alkohol. Blir nog att ta bilen till en av mina systrar eller så. Bara för att inte vara ensam och kör jag bil så kan jag inte dricka.

Nåväl ingen idé att oroa sig redan, det blir inte bättre för det. Dags att jobba lite.
Ha det gott!

Profile picture for user Litenivärlden

Nykter.
Har varit och tankat lite kärlek hos min syster. Har en systerdotter på 1 och ett halvt, hon får mig att må riktigt bra och skratta högt. Glädjespridare utan dess like. :)

Syster tyckte jag skulle komma dit nästa gång jag får ett svårt sug. Hellre det än att trilla dit igen. Fast jag får ju gärna till syster annars också. :D

Profile picture for user Litenivärlden

Som svar på av FinaLisa

Känns riktigt bra just nu.? Får nog vara lite stolt ändå. Ännu stoltare får jag vara om jag klarar 3 veckor ensam... älsklingen reser bort om 6 veckor. Jag bävar redan för dom veckorna. Har planerat in besök här och var för att komma hemifrån. Lika bra att planera för att vara nykter. Är det tomt i kalendern så kommer rastlösheten och risken att alkoholdjävulen kryper fram är alldeles för stor...

Profile picture for user Litenivärlden

Nykter och sjuk. Blev diagnostiserad med njurbäckeninflammation. Undrar om det kan vara så att mina njurar är svagare av all alkohol jag druckit. Hur som helst hade jag gärna sluppit detta. 40 graders feber flera dagar och smärta i rygg och mage. Jippie! Min mamma var så söt. "Eftersom du fått penicillin så är det viktigt att man inte dricker alkohol." Ingen fara, det hade jag inte ens en tanke på men eftersom att min älskling är borta över natten så var hon orolig. Vanligtvis skulle jag göra exakt det MEN jag har bestämt mig så det är inte ett alternativ. Har gett mig f*n på att ta hand om mig själv. Och så visar min kropp hur misshandlad den är... Inte längre. När jag väl blivit fri detta ska bra kost och motion bli mitt nya beroende. Låter fel att kalla det så men har man en beroendepersonlighet så är dom alternativen väldigt mycket bättre på ALLA plan.

Ha det bäst! :D

Profile picture for user Litenivärlden

Kom hem från jobbet och var sugen på pommes. Satte igång ugnen och slängde in plåten. Ska bara se lite tv tills dom är klar tänkte jag. Hej och hå... vaknar 3 timmar senare av att det luktar bränt.
Inte första gången det händer men absolut första gången det händer utan alkohol i systemet.
Jag var helt enkelt otroligt trött. Vilket kanske inte är så underligt med tanke på att jag varit sjuk i en vecka och precis har börjat jobba igen. Men en obehaglig påminnelse om hur det kan bli...

Profile picture for user Litenivärlden

Två månader utan alkohol. Känns bra men just nu är det tungt. Älsklingen är bortrest och det jag brukar göra då är att dränka saknaden i alkohol. Räknar hela tiden... en minut till så blir det bättre. Promenerar med hunden för att komma på andra tankar. Det bara snurrar i huvudet. Lilla a- djävulen har roligt.
"Kom igen, en liten smutt vodka skadar inte. Han får inte reda på det. Du vet ju att du mår bättre."
Nä jag mår inte bättre. Jag mår bäst nu. UTAN alkohol. Jag har ingen ångest och det är f*n så mkt bättre. Jag slåss hellre med lilla djävulen än slåss med ångesten dagen efter.

Nä nu ska jag gå och duscha för att spola ner den lilla skiten som sitter på min axel och skriker... F*n ta alkoholen!

Profile picture for user Litenivärlden

Och fortfarande nykter. Igår var det nära. Blev ledsen och arg på älsklingen efter vårt telefonsamtal. Han var så obrydd om hur min dag varit och pratade bara om sig själv. Skulle bli så glad om han kunde fråga hur jag mår men det händer inte ofta. Har kämpat med sig själv så hårt dom här veckorna. Får känna mig stolt att jag inte har rört alkohol då jag skulle ha legat halvt medvetslös om jag inte gett mig fan på att låta bli. Får klappa mig själv på axeln för ingen annan kommer göra det.

Profile picture for user Litenivärlden

Vara spiknykter. Klarade de 3 veckorna ensam utan något återfall. Kommer fler veckor men nu har jag passerat det värsta. Tror jag. Jag kommer försätta jobba för slutar jag så vinner alkoholdjävulen.
Kram på alla.

Profile picture for user Litenivärlden

Har passerat utan en droppe alkohol. Mår riktigt bra. Hade mina chanser att dricka när älsklingen var borta men lät bli för att jag ville det. Jag ville visa mig själv att jag kunde vara ensam och nykter. Även om jag hade svårt att sova så klarade jag av det. Jag gjorde det. För mig själv. Kampen blir faktiskt lättare med tiden för mig. Nu ska jag se till att klara av de här tillfällena då lilla djävulen försöker övertyga mig om att "ett glas vin går ju bra. PROVA!". Dom kommer, Jag vet ju dock inte när... kram

Profile picture for user Nino

Jag avundas dig. Verkligen!
Jag känner så igen mig i dina skrivningar förutom att min älskling valde att lämna mig för 2,5 vecka sen. Ångesten och skammen efter det har varit brutal.
Fortsätt kämpa!

Profile picture for user Mrx

Känner igen mig i din kamp mot "alkohol djävulen". Kämpa på och ta vara på varje vit dag du ger dig själv.

Profile picture for user Litenivärlden

Nykter! Inte en droppe har jag tagit. Lusten har funnits där men jag har kämpat emot. :)
Skillnaden den här gången mot tidigare gånger är att jag har skrivit av mig här. Det har hjälpt oerhört mkt. Jag har funderat på att gå på AA-möten tidigare men det känns inte helt rätt för mig. Så att skriva och läsa här fungerar riktigt bra. Jag har inte skrivit så ofta men jag har ändå varit hjälpt av det. Jag kommer nog skriva ner mina hemskaste upplevelser när jag är som mest sugen för att få mig att minnas hur illa det kan bli.

Tack nino och Mrx! Vi kan så mkt mer än vi tror. ♡

Profile picture for user Litenivärlden

För att älsklingen var på fest med arbetskamraterna. Jag var ensam och hade tid att döda. Drack lite av whiskeyn han hade hemma och sen minns jag inget mer.
På morgonen var han så arg på mig. Jag hade tydligen klöst honom vilket syntes på märkena han hade och skrikit en massa. Jag kommer inte ihåg alls varför jag hade varit arg. Inget minne av något. Det här var i början av vårt förhållande. Jag kan ärligt säga att jag hade tur som hittade honom. Även om det inte blev bättre på en gång så har det blivit bra nu. Jag var djupt nere redan då. Tömde två- tre bib:ar vin per helg. Fy fan.
Inte för att jag är sugen på alkohol nu men jag ville bara få ur mig ett av dom hemska minnena.

Profile picture for user FinaLisa

Och så länge du har hållit utan alkohol!
Grattis!?
Jag tror det är bra att bearbeta de dåliga minnen man har av alkoholen. Det hjälper mot suget man ändå får ibland.

Jag har bara hållit 14 dagar denna gång men siktar på ett helt nyktert liv.
Det finns inget alternativ, är helt övertygad om detta nu.
Ser fram emot att komma dit du är idag!
???

Kramar
???

Profile picture for user Litenivärlden

Drack jag när jag och älsklingen var på en spontan semester. Det var INTE gott. Jag såg inget nöje med den. Älsklingen beställde den åt mig men han fick dricka upp det mesta själv. Jag ville prova för att se hur min kropp och hjärna reagerade. Men jag vet nu att jag inte behöver ölen. Jag mådde mest bara dåligt ändå.
Så jag har brutit min nyktra våg med den men jag fortsätter att inte dricka. Jag mår så mkt bättre. :)

Profile picture for user Litenivärlden

Och säga att allt går bra. Typ.. har lagt märke till hur ofta hjärtat tagit sig en whiskey. Eller fredagsöl. Eller både och. Påstår att det är för att jag är och jobbar men de kvällar då jag är hemma och ölen ändå hägrar?! Känns jobbigt men känner inte att jag har rätt att bli arg. Jag har ju liksom varit 100 gånger värre.

Profile picture for user FinaLisa

Vad skönt att det går bra för dig?
Du vet ju att både kroppen och själen mår så mycket bättre utan alkohol.
Så även om någon dricker i din närhet så är det bästa att bara tänka bort det.

Kramar
???

Profile picture for user Litenivärlden

Lördag fick jag ett återfall. Ordentligt. Drack hela söndag. Är fortfarande inte nykter idag. Jävlar så misslyckad jag är.

Profile picture for user Litenivärlden

Räknar dag 1. Känner mig så svag. Det enda jag vet med säkerhet är att jag inte vill ha det så här. Skulle bara ta en liten grogg... vaknar upp 2 dagar senare med ca 2 liter vodka i kroppen. Jag blir rädd för mig själv.

Profile picture for user Themistokles

Jag tycker inte det har med svaghet att göra. Återfall ingår i processen. Jag tog ett igår, efter 8 nyktra veckor. Visst känns det bittert och onödigt, men vi vore inte människor om vi inte påverkades av känslor och om vi inte gjorde irrationella val. Så det är bara att kravla sig upp och starta på nytt. Det klarar du. ?

Profile picture for user Litenivärlden

Rädd att hjärtat kommer lämna mig. Han kommer hem imorgon efter att ha varit borta på jobb. Hån har sagt att han kommer lämna mig om jag har en "episod". Jag skickade tydligen konstiga bilder och ringde honom när jag var stupfull. Kommer inte ihåg. Jag ljög och sa att jag var trött...

Kan säga att NU är jag trött, har inte sovit på 40 timmar för att jag är orolig...

Profile picture for user Litenivärlden

Och allt tuffar på som innan återfallet. Men jag tar det försiktigt. Vet att det kommer gå bra tills jag är ensam nästa gång. Som tur är dröjer det tills i höst.

Profile picture for user Litenivärlden

Jag kommer nog behöva bocka av ett besök här varje dag i ett bra tag framöver. Bara för att det hjälper mig. Sen om jag skriver nånting speciellt har ingen betydelse. Ha det!

Profile picture for user Litenivärlden

Var inte in igår men jag jobbade så mkt så jag hant inte. Känner mig pigg idag. Förra söndagen var jag ordentligt i dimman. Så skönt att vara nykter. :)

Profile picture for user Litenivärlden

Vaknar upp tidigt. Lite orolig i kroppen men det kan bero på att svärmor kommer och hälsar på imorgon. Har jobbat så mkt att jag inte haft tid att skriva här. Men det är ju iallafall en bra anledning. Är så glad att jag är nykter idag. Tar en dag i taget, känns inte ens svårt just nu men jag kan komma på mig själv med att tänka hur gott det hade varit med en öl till maten. Men det finns godare saker att dricka. Bara att hugga in på ett glas trocadero. :)

Ha det bäst!

Profile picture for user EnsammaPappan

Litenivärlden! Jag läste precis igenom din tråd och du har ju varit fantastiskt duktig. Du måste haft mer än 200 dagar helt nykter. Återfallet får du se som en nyttig lärdom av din begränsade möjlighet att ens dricka en grogg. Du har flera hundra dagar under bältet och är på dag 9 som en veteran, inte som en nybörjare. Det här kommer vara enkelt! Heja dig!

Profile picture for user Litenivärlden

Du har en bra poäng där. Jag har många nyktra dagar bakom mig så jag vet ju hur man gör så att säga. Nu kommer dock den jobbiga perioden. Sommaren. Men jag ska klara det. Det här ska bli min första nyktra sommar på länge. Känns faktiskt härligt att tänka så. :)

Profile picture for user Litenivärlden

Precis till jobbet. Har gjort så mkt dumt som jag har svårt att släppa. Tänker ofta på de gånger jag varit full på jobbet. Har hänt mer än en gång att jag kommit till jobbet fortfarande helt borta. Lyckligtvis inte så full att jag inte kommit ihåg att jag farit till jobbet. Men fortfarande så pass full att jag antagligen sluddrat. Har till och med haft vitt vin i min vattenflaska för att orka med. Så jävla dumt. Enbart dumtur att ingen ställt mig mot väggen och frågat vad fan jag håller på med. Nu har jag ett jobb som inte är farligt om man är full men det är oerhört pinsamt att jag överhuvudtaget gjort som jag gjort. Jag tycker synd om mina kollegor som fått dras med mig i mitt "trötta" tillstånd. Fy fan så jag skäms.

Profile picture for user EnsammaPappan

Hej igen Litenivärlden. Någon gång måste man förlåta sig själv också. Dra ett streck och titta framåt, göra bot och bättring och inte titta för mycket bakåt i tiden. Skammen är naturligtvis också inte bara av ondo, den kan också ge motivation och förmedlar oerhört starkt vad man inte vill utsätta sig själv för igen. Förlåt dig själv och gå vidare. Den trötta personen är snabbt glömd om du dyker upp med ny energi.

Profile picture for user Litenivärlden

Man behöver påminnas emellanåt att det förflutna ligger just i det förflutna. Jag försöker verkligen visa att jag inte är densamma längre genom att vara engagerad och glad. De dagar då jag har det jobbigt brukar jag påminna mig själv hur illa det var, då känns det bättre. Då känner jag att jag kommit en bra bit och absolut inte vill tillbaka till hur det var. Då kan jag till och med tillåta mig att känna stolthet över det jag åstadkommit.

Profile picture for user Barnmorsan

Du ska veta att dina inlägg verkligen är inspirerande! Jag tyckte att det var spännande att läsa en tråd som sträcker sig över lång tid (jag är ny här from idag). Jag har funderat så mycket på återfall och det är en sån skräck. Men det var skönt att läsa dina inlägg om det. Vi är mänskliga, felar och försöker göra bättre. Det var fint att läsa om. All lycka, mod och styrka till dig! Du är galet bra som klarar att bli nykter på egen hand!

Profile picture for user Räkan

Har jag nu gott igenom nykter! Och alla storhelger! Yippi!! ? utlandsresor och storstadsweekends. Firade ett år för 2 veckor sedan så nu går jag ut i det vidare livet! Tack alla forumvänner, ni har gjort det lättare med era matnyttiga och puschande inlägg! ???? Räkan.

Profile picture for user anonym24773

Som svar på av Räkan

Stort grattis Rökan ?
Det var inspirerande att läsa ! Själv ”firade” jag halvlek igår dvs 6 månader ?
Är så stolt ! så ett stort grattis till oss båda ? och lycka till på din resa ut i det vidare livet !

Profile picture for user Litenivärlden

Ni är grym. :)
I helgen bad hjärtat att jag skulle smaka på hans öl. Skulle tydligen vara lakrits i ölen. Totalt vidrigt. Jag blev så illamående av den lilla sippen jag tog. Om all alkohol kunde smaka så illa skulle det aldrig vara några problem att vara nykter.
Jag tuffar vidare, inget sug alls. Känner dock att jag har blivit intolerant mot skitsnack. Men om det här med nykterheten att göra vet jag inte. Jag är den personen som alltid vill hålla mig väl med alla. Men för min egen skull har jag blivit bättre på att säga ifrån. Så nu säger jag precis vad jag tycker. Så länge det inte skadar någon vill säga.

Kram

Profile picture for user anonym24773

Jättetack !!! För grattis , blev så glad att du tog dig tid att skriva det - betyder mycket ?
Insåg sen att ja skrev i ”din tråd” hoppas det var ok.
Jag har ingen egen då jag hör till den skaran som nästan bara läser och ytterst sällan kommenterar .
Ska väl nån gg få till min historia/bakgrund, har ju typ ”bara ”läst på det här forumet i ett år nu.
Har följt din resa och tycker du är jätteduktig ! + känner igen mycket i din historia med min egna.
Kram

Profile picture for user Litenivärlden

En helt ok måndag. Helnykter helg. Och jag är bara glad för det.
Det gör ingenting Dolomiterna. :) Självklart ska man få skriva av sig.
Nu ska jag jobba.
Ha det gott allihopa!

Profile picture for user Litenivärlden

Lite på hur det kunde bli så här. Jag som knappt drack nånting alls efter tonåren blev en alkoholist. Visst, det ligger i släkten men jag hade ju klarat mig så länge. Jag missbrukade mat fram till 2011 då jag gjorde en gastric bypass. Så när jag inte kunde missbruka mat längre blev alkoholen en tröst. Jag har haft många demoner i garderoben som har hemsökt mig och plågat mig. Nu när jag äntligen blivit fri dem så sitter alkoholdjävulen kvar och hånar mig. Men jag kommer bli fri från honom med.

Nu är lunchen slut. Vi hörs. :)

Profile picture for user Litenivärlden

Klarade jag innan mitt återfall. 16 dagar sedan dess. Idag har jag haft mkt tankar på alkohol. Tur att älsklingen är hemma annars hade det varit svårt att hålla sig. Jag vill ju vara nykter så jag förstår inte mina tankar. Känner mig som en slav under spriten. Blä.

Kram

Profile picture for user Litenivärlden

Sedan återfallet. Känns bra men kommer på mig själv med att tänka på alkohol mer än jag vill. Det poppar upp i tankarna alltför ofta. Så irriterande. Jag kan göra det här, har gjort det tidigare. Jag vill vara nykter och klar i huvudet. Känner mig fortfarande retlig. Reagerar på alla cylindrar när någon påpekar misstag jag gjort osv. Det är historia, passerat, i det förflutna. Jag vill bara se framåt.
Kram

Profile picture for user Litenivärlden

Ville bara komma in hit för att se till att jag inte dricker. Har inte druckit mer än någon droppe i smaksyfte sedan den helgen i april 2019. Får definitivt klappa mig själv på axeln. Har inte haft något behov av att skriva men just nu är älsklingen arg på mig för en skitsak så alkoldjävulen tycker en sup eller 100 är en bra idé. Tycker inte jag så f**k him!

Profile picture for user Litenivärlden

Kommer in och kollar läget ibland. Inte för att jag behöver det men kanske någon annan som gör det. Håller hårt i min nykterhet, min stora stolthet. Jag kan, det vet jag nu. Får emellanåt vifta bort små gråa tankar som försöker förstöra för mig men det blir allt längre mellan dem.
Det är inte värt att släppa taget och ge efter för den lilla djävulen. Har inget att vinna på det, bara allt att förlora. " Men det skulle vara kul att se hur du blir när du dricker!"
Ojoj, den som sa det till mig har INGEN aning om hur illa det blir. Har försökt förklara lite snällt hur illa det kan gå och får bara höra att jag svamlar.
Vad skulle vara roligt med det?! Att jag antagligen skulle klösa ögonen ur någon som jag fått för mig att jag är arg på?! Att jag skulle dricka upp all alkohol som serveras plus lite till?! Skulle antagligen bli utslängd från stället vi spenderat kvällen på och sen inte ha en jäkla aning om hur jag skulle ta mig hem.... Jag har lärt mig att det värsta scenariot jag kan tänka mig antagligen är det troligast utfallet av en "blöt" kväll... Nu har jag haft sån "tur" att jag inte hamnat i såna situationer de gånger jag varit på krogen men däremot hemmavid. Har däckat och på nåt vis haft lägenhetsdörren öppen så grannen kikat in och frågat hur jag mår. Sen stupfull försökt förklara att allt är okej... vilket skämt.

Nä, jag kommer inte och har ingen önskan att "bevisa" för någon hur illa det kan bli. För jag vet. Det räcker så.

Jag har som sagt inte så stort behov av att komma hit längre mer en förhoppning att det jag skriver kan vara till hjälp för någon annan.
Flaskan kan inte hjälpa oss, livet blir inte bättre av alkohol. Det är bara en vidrig illusion som gör så vi glömmer för ett tag, när dimman sedan lättar så är ingenting bättre än förut. Mest troligt värre och mer ångestfyllt än innan.

Nu tuffar vi vidare utan alkohol, vi kan!
Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

@Litenivärlden skrev:"Nä, jag kommer inte och har ingen önskan att "bevisa" för någon hur illa det kan bli. För jag vet. Det räcker så."

Håller med. Jag har verkligen kommit undan med blotta förskräckelsen några gånger. Det kunde gått riktigt åt helvete, men jag klarade typ livhanken med en hårsmån. Tänker inte utmana ödet igen. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Tack för din hälsning ❤️

Kram 🐘