Gör Om gör Rätt

217 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Märthan
Behöver kvick hjälp!

Jag ska sluta, jag SKA vidare! Natten till idag låg jag i kramper, kräkkramper av vad jag gissar är magen.... idag ingen alkohol alls förutom en glögg, vilket är betydligt mycket mindre än annars, har druckit dygnet runt i ett par veckor igen. Det måste få ett slut, NU.

Frågan är nu, abstinensen.... den har redan börjat med pulsen och svettningarna, jag är lite rädd. Är det fysiologiskt bättre att dricka lite och trappa ner så att säga, åtminstone för att slippa den värsta abstinensen och nej denna gång försöker jag inte lura mig själv jag är rädd.

Kram

Rosenhill
Märthan

Tycker du ska ringa droghjälpen 020919191 för råd.
Kan vara magsår du har inte ovanligt vid alkoholmissbruk.
Ibland rekomenderas egenhjälp ibland akutsjukvård.❤
Kram

Rosenhill
Märthan

Förlåt det var ju bara kontorstider dom hade öppet.
Men 1177 är också för det mesta bra att kolla hälsostatus. Inget att förlora. Tala.med någon bara det gör,får dej att må lite bättre.
Kram igen, du behöver många ❤❤❤❤❤❤❤

Märthan
Tack

Tack för snabbt svar och omtanke Rosenhill ❤️

Jag fattade beslutet att ändå ta ett glas vin, men håller det där, pulsen är lägre igen men svettningarna är där, natten kommer bli tuff men det är mitt eget fel detta så det får jag ta. Har svårt för sjukvården och deras generella attityder till oss med denna problematik. Är rätt säker på att det är magkatarr och inget magsår, har haft det otal gånger sedan tonåren, väldigt ångestframkallande.

Jag vill leva, inte dö eller bara överleva, leva.

Tänk om någon hade vetat hur mycket jag kunnat dricka på en dag, det som för mig har normaliserats är chockerande för andra. Det ska bli skönt med anonmym samtalskontakt framöver. Behöver få ur mig allt utan att känna skuld eller dömande.

Rosenhill
Tuff natt att minnas länge

Stärker viljan att inte hamna där igen.
Ja det var kanske bra att trappa ner för att mildra abstnensen. Den är otäck.
Det där med att man kan chokera med hur mycket man kan dricka en dag, tvivlar jsg på att det går.
De allra flesta tror jag rundar av neråt när konsumtion beskrivs, inte för att dölja igentligen , utan mer för att skydda sej själv mot verkligheten.
Så nä du skulle inte chocks någon på detta forum.
Frågade en vän som jobbade på en avgiftningsklinik en gång, men hur mycket kan " dom" dricka på en dag, när dom dricker fina patienter ?
Ja minst en bag in box och lite annat dvs några groggar däremellan. Ibland ännu mer.
Men så klart väldigt individuellt fysiken och psyket brakar ju ihop efter ett tag.
Alla som dricker gör det av en anledning flykt,smärta,meningslöshet. Nästan alltid orsakat av svåra känslomässiga svek av snnan människa/ skor.
En sårad stukad krossad människa tappar gnistan,lusten,orken,viljan, modet att resa sej fort nog. Man börjar att medicinera med vin eller annat. Det hjälper fort mot nedstämdhet håglöshet, med mera men stjälper på längre sikt för ens självkänsla ryker,.
Det är inte lätt att sätta stopp men det går, en dag i taget,sänk konsumtionen ,sätt upp mål , ge dej belöningar när det går bra. Med envishet och lite smärta nås målen , inget är ju gratis.
Lycka till Märthan det kommer fins dagar sedan , tänk dej en nykter vår eller lågkonsumtionsvår, det blir härligt.
Sätt upp målbilden håll blicken riktad mot den..
Drick mycket vatten nu nör du mår dåligt, cvitaminer,apelsiner, frukt bär om du har råd,det gör gott.
Havregrynsgröt håller blodsockret under kontroll.
Snart är du på banan igen !
Det blir bra ska du se, men sök hjälp om det är tungt.
Kram 😊
.

Märthan
Rosenhill

Tyvärr är minnet kort, men natten hade kunnat vara roligare helt klart...

En fråga du ställer mellan raderna är varför och jag vet inte. Jag har SÅ fina barn, stolt! Älskar min hälft ❤️ Och känner dito tilllbaks. Bra jobb, bra löner. Fint hus. Yttre attribut är gott.

Men jag har en tråkig jobbhistoria, mkt vuxenmobbning som numer är löst, jag styr skeppet på ett sätt som ska motverka. Men det finns i bakhuvudet.

Idag jag jag förstått vad benzo gör för mig, den tar bort förhandlingarna... det är det enda... jag får inga fler, är ju mkssbrukare och därmed i en annan klass... litar aldrig mer på vården...

Ha en fin söndag alla lovely

Rosenhill
Märthan vården kan kränka

Men det är vissa stolpskott med sitt oförstående och översitteri som ställer till med det tråkigt att du råkat ut för det.
Nej jag undrar inte varför, men förstår att det till 99 procent beror på att något inte är het inuti fysik och psyke.
Anntingen flyr man,dämpar smärta/ ångest,fyller hål med mera.
Även om man tycker att man har allt finns det en skada ett övergrepp eller liknande som gör att man väljer att dricka.
Är man trygg och lycklig behöver man inte " förgylla" tillvaron ytterligare. Så har jag alltid tänkt.
Kanske att man.ärvt de där alkoholgenerna som gör att man mår ännu bättre än de flesta på alkoholens eufori. Ja kanske..
Menar man klandrar sej djälv så hårt, tycker man är en sopa.
Men där finns en orsak till att man hamnar i situationen.
Det är ju inte för att man bara ställa till det för sej skälv och andra.
Jag har själv har självmedicinerat i perioder pga själslig smärta förluster. Inget bra sätt men effekten är omedelbar så det är så enkelt .
Men man är inte dum i huvudet man vill bara lite lättnad från vad det nu är.

Sara_con_experiencia
Nya tag! Vägen till nykterhet är krokig.

Hej Märthan!

Jag är också en högpresterande yrkeskvinna (som behöver hög sekretess), en "röd" personlighet med 300 (tusen) bollar i luften, två underbara barn (den äldsta tjejen närmar sig tonåren), och en make som är nykter sedan i somras. Jag har haft långa bra perioder, helt vita, sedan jag började skriva här.

Men har också fått återfall, så jag känner igen mig så väl i det du beskriver. Efter en bra lång period utan A, från februari till juni, började jag dricka igen, lite för ofta. Min man och jag beslutade oss att börja "den riktiga helt vita perioden", utan att säga "för evigt" men inte heller bara 1 månad, och vi startade nästan samtidigt i somras. Det var underbart. Han förändrades och jag förändrades, och vi gjorde det tillsammans.

Men då jag hade hållit mig ett par månader började jag lite igen (inte min man), jag kallar det sällskapsdrickande dvs med andra... men det tar inte länge tid till att det tillkommer "bara" ett glas för att varva ner, eller kanske två, osv. SÅ det är just det jag inte kan kontrollera eftersom jag var upp i en flaska vin/kväll efter några veckor. Det är så tydligt att jag använder alkohol som ångestdämpande självmedicinering!

Så hel vitt igen i en månad (typ oktober). Men november började med många kongresser och jag "passade på" liksom när jag var borta, drack också dagtid; vilket jag inser att det var idiotiskt. Endast 1-2 dagar nykter / vecka fram till den 21 december. Under fyra "julmiddagar eller fester" i december samt just den 21a skulle jag bara dricka lite, skärpa mig liksom varje gång, men jag kan inte det. Jag gillar vin, och efter 3-4 glas tar jag till starkspritt av någon form och ballar ur eller somnar. Får minnesluckor och ångest dagen efter. Det har varit hemskt.

Så den 22:a sa min man STOP, och som i Paul Simons sången:
"... you better look around
How long you think that
You can run that body down?
How many nights you think
That you can do
What you been doing
Who, now who you foolin'?"

Vägen till nykterhet är krokig.
Nya tag... och nu hel vitt i nästan 1 vecka (tack vore tips i någon annan tråd har jag nu installerat Sober time appen som håller koll.

Vill bara dela med mig av min upplevelse av närvaro under julen, vilken bra present vi gav till våra barn och våra familjer, och igår hemma under en middag med vänner. Det var flera som avstod från att dricka och de som drack glögg och vin gjorde det med måtta (det var våra meditations- och andliga vänner med respektive så det är logiskt att det skall vara så).
MEN SÅ skönt under dessa dagar att inte vara den (dem) som skämmer ut sig eller är onyktra när man skall säga adjö eller ta sig hem.

Jag går i en meditationskola och terapi av två olika typer, och jag har andra former för att kanalisera ångesten, och har underbara ljudinspelningar för att somna när jag är mer uppe i varv och tror att det blir svårt; men jag är också mer full av energi dag och kvällstid, och får många saker gjorda; läser böcker, studerar andliga texter, och som nu, har tid att skriva här!

Nu kommer nästa storhelg, nyårsafton.
Jag vill gärna säga de bästa och klokaste orden till dig (och alla läsare och mig själv).
Ett par saker vet jag med säkerhet.
1. Det gäller att planera och att fokusera. Vi har berättat till värdparet (våra bästa vänner) att vi inte dricker A alls (jag har hittat en A-fri sparkling whine som verkar helt ok för att skåla). Det blir tydligt att vi väljer att avstår, och då blir det inte hemligt.
2. Att starta det nya året NYKTER kommer att vara som ett omen för mig. Detta 2019 blir året jag förblir nykter och återtar makten, och hittar mig själv.

Stora kramar
Sara

Märthan
Omtankar

Rosenhill och Sara... vilka fantastiska människor ni är! Inser ni det!

Så mycket klokskap på en gång, jag är alldeles stum, det är ovanligt. Nykterheten är så svår att ta in men när man är där är det de finaste stunderna. Jag har aldrig ångrat en nykter dag men flertal onyktra.

Jag ska sätta upp tydliga målbilder och hitta verktyg att hantera ångest, rastlöshet, prestationskrav, förväntningar mm...

Era inlägg säger så otroligt mycket, jag är oerhört tacksam! Behöver lite tid att ta in, smälta, reda i. Tack ❤️

Sara_con_experiencia
klokt !

Klokt av dig att ta din tid, göra detta på ditt sätt!
Du är stark, när dig av din inre styrka, va i nuet, som är det enda vi har.
Sara

Nurture
Märthan

Hur går det ? Tänker på dej.

Styrkekramar 💚

Märthan
Finaste

Åhhh Underbarq Nurture ❤️ Önskar Så jag hade kunnat svara positivt...

Allt brakar fullständigt åt fanders, jag vet egentligen inte varför. Nästa måndag har jag mitt första riktiga samtal på mottagningen, det känns bra. Men jag vet i botten att om jag själv inte har bestämt mig, löst hjärnspöket så är det utom allt hopp.

Just nu går jag på sparlåga, ett tankemässigt delirium och vurpor utom dess like. Jag vet var jag vill, men ändå inte. Förstår och når inte mig själv.

Tack för din omtanke och jag hoppas Så att du mår så bra som du förtjänar = Bäst ❤️🙌🏻

Nurture
Märthan hjärtan

Nåväl..

Ta det här från mej: om du inte gör någonting annat så boka upp en förutsättningslös kurs hos My Skarsgård på Myggebo. En helgkurs. Bara gör det. Det blir en helg i Roslagen som en kurs/träff med medmänniskor som du och jag, som är ute och surrar och behöver hjälp och värme i en trygg miljö och absolut utan pekpinnar; bland likasinnade, varav vilka mår sämre än du, och andra kanske bättre.

*Lyssna* på denna underbara kvinna som hade allt men som ändå slog i botten samtidigt som hon rattade 6 barn, sin makes karriär och hade massor av stålar. Men ändå hittade hennes bror henne gömd i en garderob där hon satt med en flaska punsch eftersom det var den enda spriten hon hittade.

Bara lyssna. Världens bästa kursledare, en fantastisk kock samt en himla massa kärlek och galna möten bland ca 16 likasinnade.

En helg.

Styrkekramar 💚

Märthan
Åhhh

Älskade Nurture ❤️ Jag hade gärna gått på en av Mys kurser, men hör klassikern, jag har inte tid.

Just nu går det rakt utför och jag vet inte hur jag ska vända båten. Hjälp.

Nurture
Tid

Jag hoppas att du finner tid, i tid, Märthan 💚

Märthan
Kanske

Kanske borde jag sjukskriva mig resten av veckan, säga att det är calici som härjar hemma, bara för att klara av att bryta den onda cirkel jag befinner mig i som jag inte vågat berätta för någon om, ingen alls, känner mig så ensam!

En vanlig dag, here we go... klockan ringer 05, huvudvärk och förhandlingarna börjar i huvudet. Gör morgonbestyren och 2 glas vin hälls upp och göms i badrummet (att ha till smink o hår). Fixar frukost till barnen, packar matlådor och kokar ägg, te oxå givetvis så att jag kan dölja drickandet (hyckleri). Snuttar i mig 1-2 glas vin till innan färden till jobbet går (kör givetvis inte). Framme på jobbet, har packat med mig 6dl vin i väskan, tar en snutt. Har sprit i skåpet (95%). Häller upp en kopp te, spetsar den rejält. Under arbetsdagen, då jag givetvis utför alla sysslor korrekt och med bravur sänker jag mina 6dl vin och ca 1,5 del 95%. Sen är det hemgång. Väl hemma, då ör det vin igen, stora glas. Många glas. Kanske 1,5-2 flaskor, beroende på vart jag är i cykeln. Sen somnar jag, ofta i soffan. Vaknar mellan 00-02, lägger mig i sängen. Hade det varit fredag hade jag fyllt på med mer vin men ska jag jobba går jag raka vägen. Sover uselt, ibland inte alls mer... avskyr mig själv.

Förlåt, förlåt att jag finns. Hoppas jag inte förstör för någon men jag ska ut ur det här, jag vill men vet inte hur.

På drift.80-talist
Känner med dig

Hej Märthan!

Har inte skrivit till dig innan men följt dig både i denna tråd och tråden kring förändra ditt drickande.

Det smärtar och väcker minnen i mig när jag läser ditt inlägg ovan. Där du är nu var jag också för tre år sedan.

Hur ditt dygn ser ut nu liknar på pricken mitt liv då och väcker så mycket känslor inom mig

I likhet med dig har jag en underbar partner och barn, ansvarsfullt jobb med höga prestationskrav.

Skammen du känner har jag också upplevt så många gånger.

Be inte om förlåtelse för att du finns, just i detta nu finns det så många "klanderfria" medborgare som är i din situation.

Det finns vägar ut, massa kärlek till dig

Picard
Det smärtar att läsa din text

Det smärtar att läsa din text, men ingen här dömer dig, vi har alla erfarenheter av att vara nere på botten och en känsla av hopplöshet. Som jag ser det behöver du hjälp med att bryta mönstret i ditt liv och få till en period av nykterhet, under vilken du kan bearbeta hjärnspöken och annat som ligger bakom. Jag hoppas du finner motivation och kraft att söka den hjälpen. Det liv du lever nu är inget värdigt liv och framför allt kommer du inte att få vara en del av dina barns liv så länge som du vill. Hårt skrivet kanske, men det är den krassa verkligheten och något du måste besluta dig för att acceptera eller göra något åt.

anonym24098
Styrkekram Märthan!

Alla här vet hur svårt det är att sluta dricka. Men det finns ingen annan väg. En dag i taget. Du kommer att fixa det.

IronWill
Vill också bara säga ta hand om dig

Låter väldigt jobbigt för dig just nu och jag vill bara skänka en tanke. Och jag hoppas du kan finna nog med kraft att förändra din situation.

John-Erik
Märthan

Jag lider så med dig... finns ju inga tröstande ord att säga.
Du kropp måste avvänjas. Hur göra?
Det finns några få vägar att gå. Söka hjälp? Om du inte vill söka hjälp bör du i.a.f uppsöka
en läkare för att få effektiva preparat att ersätta alkoholen med och för att lindra
abstinensfasen. För vissa kan Gabapentin vara bra då det går på nervsystemet.
Lyrica är en förädlad medicin från Gabapentinet. Tyvärr är båda dessa vanebildande.
Men varför inte...? Det är ju värre med A. A sabbar för mycket.
Jag skulle föreslå Imovane till natten och Lyrica dagtid. Ibland räcker lyrica
även för natten. Har du någon bra läkare som du går hos och har förtroende för är det ju en fördel.
Man kan gå till en privatpraktiserande om man inte vill ha A-stämpeln resten av livet.
Sjukskrivning någon vecka tillsammans med ovan gör underverk.
Märthan... allvarligt, du måste ur detta för din och familjens skull. Du är inne på en farlig väg nu..
Har jag rätt om det var Amsterdamresan som triggade din nuläges
situation? (Det var en resa i alla fall kommer jag ihåg?)
Hoppas, hoppas att du ser allvaret i detta. jag har läst dina inlägg tidigare om resan du är inne på nu
och mått dåligt varje gång jag läst inläggen.. Jag vet hur det är att må dåligt av A.. hu så hemskt
det är... Ingen dömer dig här, men det har du väl märkt redan. Försök ta tag i detta så fort du kan..

Styrkekramar

John

Märthan
Asså

Finns det människor som er i verkliga livet? Det verkar så ofattbart... tack ❤️

Jag är ledsen att mina texter smärtar er, om jag påverkar negativt får admins plocka bort, jag vill inte skada någon på något sätt.

Käre 80-talist.... vilka verktyg använde du dig av, hur bröt du din onda cirkel som var som min?

Picard... du får vara hur hård som det krävs, ärlighet är uppskattat. Önskar SÅ jag visste varför jag är så hård mot mig själv egentligen, varför jag straffar mig och vad detta elände grundas på. Tack för din ärlighet.

IW och NyaS... tack tack för era värmande ord, de betyder massor, följer er båda i smyg men är dålig på att kommentera... flåt

JE... min vän... ditt hjärta är så fyllt av omtanke och kärlek. Jag kan och kommer aldrig mer söka mig till någon vårdcentral mer efter det som hände sist. Jag får ingen hjälp på beroendemottagningen då jag inte har någon annan problematik utan kommer ha mina möten på en mottagning utan läkare, alltså ingen möjlighet till någon form av medicinsk stöttning. Helt sjukt eg. Provade ju benzo innan jul, fungerade fantastiskt bra, tills de tog slut.

Jag har mer än halverat intaget sedan i torsdags, jag borde vara glad. Men det är så himla tråkigt att när jag inte dricker så mår jag fysiskt skit, när jag dricker så mår jag psykiskt skit, jävla rävsax. Jag börjar med delmål.. här kommer de...

Möte med mottagning på måndag
STOPP med alkohol både före och under arbetstid (sjukt att ens skriva en sådan mening!)
30 min ca rörelse, promenad, varje dag
Hitta ett sätt att få i mig GABA-pulvret?
Bättra mig med mina vitaminer och mineraler (kan ju det där eg)
Sätta upp såväl kortsiktiga som långsiktiga mål

Jag tänker fan ta mig aldrig ge upp!

IronWill
Grym attityd

Synd att du haft så usla erfarenheter av vården. Tror det beror väldigt mycket på personen man träffar. Kan väl också vara att de (som vanligt) är överbelastade och, i mitt tycke, felaktigt ser det som ”självförvållat”. Men vi börjar ju allt som oftast dricka på grund av att vi mår dåligt av olika skäl och saknar lösningar. Där tycker jag att vården fallerar totalt. De får väl rikta sin frustration mot politikerna som alla andra, och inte på parienten som ber om hjälp.
Tänkte på din mage ovan, har du omeprazol? (Obs jag är som du kanske märkt ej läkare) Jag brukar, när det blir illa, köra dubbla kapslar under en vecka och sen trappa ner. Det hjälper mitt magmunsbråck (kallas ibland katarr som är lite ospecifikt) som kan göra nått överjävla ont. Känns som att man är spetsad på ett glödande spjut. Rygg, mage allt gör ont. Du kanske redan testat det men i alla fall.
Men den attityden kommer du garanterar att lyckas! Kämpa för att behålla den under mörka stunder. En nykter tidsenhet i taget.
Ta hand om dig!

Picard
Det är bara bra att du

Det är bara bra att du skriver av dig osminkat, vi kan nog alla känna igen svärtan i tillvarons svåraste stunder, och den smärta vi upplever när vi läser dina texter är för mig tecken på sund empati. Om jag relaterar till mig själv har jag under alkoholmissbruk kommit in i perioder där jag känner att allt är hopplöst, att jag kanske "levt färdigt" och att det är lika bra att misshandla min kropp för jag har förtjänat straff och borde inte finnas. Det finns ju inget vett i de tankarna, men de förstärks lätt under depression, ångest och rus, i olika kombinationer. När jag förmådde ta bort alkoholen ur ekvationen blev det efter en period lättare att vara snäll mot mig själv, utan att de underliggande problemen för den delen löstes eller att jag förstod varför jag ville straffa mig själv, Det arbetar jag fortfarande med, men utan att falla in i destruktiva tankar och rus. Så stopp med alkohol, promenader för att lufta tankarna och byta miljö, samt ta en dag i taget låter som en utmärkt start, om du är tillräckligt motiverad. För mig var det tanken på barnen, att tappa kontakten med dem och/eller att dö i förtid och därmed försvinna ur deras liv. Riskerna för det har varit tillräckliga för att inte ta det där förbannade första glaset, som alltid blir för många.

Jag önskar dig all lycka och styrka på din resa!

Sigge69
Kära Märthan

Hej
Sigge här, läser dina inlägg och DU berör! Tänkte bara föreslå ngt, men vem fan är jag att ge tips/trix till andra 😂😂. När jag läser dina inlägg, så slår det mig en sak. Detta jävla ekorrhjul... prestera på jobb, vara värsta bästa mamman, vara en perfekt maka. Tänk om du under en period fick kliva av detta ekorrhjul och enbart fick sätta dig i centrum. Jag fick ju uppleva det under 4 dagar (skulle varit kvar längre:..) att få leva helt kravlöst under ngr veckor, reflektera, utvärdera, finna mening, hjälp och strategier framåt.
Det unnar jag dig bästaste Märthan.
DU berör, du är så jävla bra!
Kram & respekt
Sigge69

John-Erik
Märthan

Bra Märthan ge inte upp... Gabapentinet kan du beställa via nätet om inte annat.
Inte Narkotikaklassat. Detta kan ersätta A. Men får absolut inte kombineras med A.
1200- 1800 mg kommer att ge dig lättnad. Lite Zombiekänsla men det får man ta.
Man kan öka dosen eller minska för att nå rätt nivå av lugn.
Toppen att du har uppsatta mål.
Mineraler och vitaminer kan du ju mycket om. Men glöm inte att basa kroppen eftersom
du sannolikt är sur i kroppen efter A. Brukar köra PH-Balans...
Håller tummarna för dig :-)

Kram till dig

John

Ps. Sign. Tomen tar Gabapentin eller har tagit vet jag. Hör med honom om hur det funkat. Kan ju vara bra att höra från några innan
du kör själv. För mig är det skitbra.Obs! Lyrica är N-Klassat så det kan du inte importera själv. Gabapentin är inte klassat som sagt. Ds.

Li-Lo
Hej Märthan

Märthan vi är glada att ha dig här. Det här är en plats för dig. De förutsättningar som forumet erbjuder är hjälpsamma för många. att få vara anonym, att få vara uppriktigt, att få respons från andra användare och att vara sedd av admi. Du nämner oss i ett av dina inlägg. Just nu har vi skäl att skriva i din tråd. Både för att säga att du bidrar och för att säga att det är okej att dela med sig av erfarenheter av mediciner och läkemedel som varit hjälpsamma för en själv.

Däremot blir det lite vanskligt om råd ges kring hur andra ska använda och dosera specifika receptbelagda läkemedel (även om det sker i all välmening!). Individer är olika lämpade för olika läkemedel, effekter och bieffekter kan se olika ut. Därför bör receptbelagda läkemedel alltid skrivas ut av en läkare som har patientansvar och hjälper till med dosjustering och eventuella bieffekter.

Vad gäller just gabapentin och varianter av den som specifikt nämnts i denna tråd så är det en epilepsimedicin som ibland skrivs ut som hjälp för att sluta dricka. Dock har Socialstyrelsen gett den en låg rekommendationsgrad, eftersom det ofta krävs en lång tid och tät uppföljning för att få till en dos som fungerar. Det är något som understryker vikten av att det skrivs ut av en läkare som har möjlighet att följa upp.

Hur är det med dig idag och vad tänker du om det jag skrev här?

vänligen Li-Lo

Märthan
Tårar

Vart finns ni fantastiska människor i verkliga livet! Tack!

Igår och idag inget dricka alls dagtid och mycket mindre på kvällen, enbart av rädsla, inga större sug. Jag är SÅ TRÖTT, orkeslös. Har varit hemma från jobbet igår och idag, behövlig. Men jag mår SÅ fysiskt dåligt, rädd för delirium och sömnbristen som kommer framöver. Mitt mål är att fasa bort trolldrycken som du kallar den Sigge för att sen ta 6 månader helt vit, ett halvår i taget, har aldrig varit nykter 6 mån förutom när jag varit gravid.

Träffade min behandlare igår, supertrevlig tjej, MEN... när jag tog hennes kort, såg efternamnet... Ja då visar det sig att våra karlar haft företag ihop, jag var dessutom vice VD och hon styrelseledamot. Vi träffades som hastigast ute för många år sedan, något jag glömt bort. Jag vet inte om hon känner igen mig, det känns skumt.

LiLo... tack för att du från adminsidan får mig att känna mig sedd, jag är oerhört skeptiskt till läkemedel via nätet (hade beställt benzo för länge sedan annars).

Som sagt, jag mår skit, totalt kraftlös, fattar int hur jag ska klara detta, men jag ska!

bubbelgum
Hej!

Hej!
Jag har inte hunnit läsa mer än detta inlägg och ska läsa vidare. Blev så berörd av din text och din situation. Kan du prata med någon anhörig som hjälper dig att få hjälp för det kan vara i princip omöjligt att bryta själv. Du är värdefull och jag önskar så att du kunde vara snäll mot dig själv i dina tankar. Jag har själv problem, men ännu inte så att jag dricker på dagtid eller dagligen. Inte sagt att jag därmed har mindre problem än dig. Det känns som att någon annan skulle få bära dig lite nu samtidigt som du tar ansvar själv i den mån du förmår. Kan du prova att skippa vinet helt under dagtid och vad sönder då? Kan du få Benzo att ersätta vinet med på dagarna? Kan du sjukskriva dig en tid och se till att ta sömntabletter för att sova istället för vin?

För något år sedan hjälpte jag en anhörig att bryta ett långt gånget missbruk (nära döden). Detta tillsamman med en person hon hade förtroende för. Jag backade sedan av respekt för henne då hon inledningsvis var misstänksam kring om jag berättat för ngn etc. Hon skämdes mycket helt i onödan egentligen såklart och jag berättade inte för någon. Hon fick åka till VC och ta antabus och mediciner och göra kontroller tre ggr i veckan (antar att det var ngt hon önskade och som de kom överens om utifrån att hon var mycket illa däran fysiskt med svår yrsel, svår B- vitaminbrist, början på alkoholdemens etc). Hon fick även lugnande och antidepressiva samt sprutor. Hennes resa mot tillfrisknande blev väldigt fin och hon klarade det. Jag tyckte att hon borde blivit inlagd, men detta fungerande bra. Nu vet vi ju att alla resor inte fungerar så bra och att hon säkert slitit med sig själv, men ville bara ge dig en liten solskenshistoria med hopp om att det går att bryta även med tyngre missbruk. Stor kram till dig och sluta be om ursäkt för dig själv snälla. Du är älskad och värdefull och inget kan ta det ifrån dig någonsin!

Personer har blivit som en helt ny människa som nu har andra intressen i livet. Förut var hen ofta väldigt elak och ibland förvirrad. (Nu hade ju denna person missbrukat hårt under många år och smugsupit mer än någon anat). Nu är hen pratsam, glad och snäll. Vill inte prata om det som varit, men verkar på något sätt stolt över det hon gjort. Alla beundrar henne idag och både hon och hennes man är lyckliga tillsammans igen.

bubbelgum
Det kan ta tid ibland innan

Det kan ta tid ibland innan socialtjänsten bokar ett möte med dig. Först ska en förhandsbedömning göras och sedan fattas beslut om utredning ska inledas eller ej. Socialtjänsten kommer att prata med dig, din sambo, dina, barn, skola och elevhälsa exempelvis om de genomför en utredning. De tittar på vilka konsekvenser missbruket fått eller inte fått kring omsorgen om barnen och på familjens situation i övrigt. Kom ihåg att socialtjänsten är till för att hjälpa barn, vuxna och familjer. De är vana att möta problem. Du kan erbjudas en kontakt vid deras vuxengrupp och öppenvård genom socialtjänsten ex, en del erbjuds behandlingshem under en tid. Det finns bra insatser för barn också om det behövs. Att du vill ha en förändring är positivt och att du vill dina barns bästa kommer socialtjänsten att se om du samarbetar med dem. Stort lycka till nu!

Sidor