Hamnade här då jag bestämde mig igår för att nu får det vara nog. Jag som alltid varit målfokuserad, social, en glad förälder och partner. Vad hände? Jag vet exakt vad som hände, jag fick nej på en bukplastik, jag fick inte ett jobb som jag så gärna ville ha, jag hade många kämpiga år ensam med mina barn.
Ensamheten på kvällarna då jag kämpade med diverse jobb och hushållsarbeten och ledsamheten över att inte få den op jag tränat och kämpat för så länge behövde fyllas med något och vin funkade ju, socker funkade inte längre.
Karriärsbakslag - vinet hjälpte mig ännu mer och ja hela karusellen var igång. Nu föraktar jag mig själv, känner mig som en dålig förälder till mina barn, går upp i vikt, ja allt det där. Skammen och misslyckandet sitter som fastnålad i bröstet. Trots att vinandet eskalerade efter karriärsbedslaget så har jag lyckats klättra uppåt jobbmässigt. Arbetet är min tillflyktplats. Där mår jag bra, är högpresterande och får alltid högsta lönepåslagen. Tänker aldrig på alkohol när jag jobbar, bara när jag sätter mig i bilen hem. Först mat, sen mitt älskade vin, min allra bästa vän!
Nu har jag bestämt mig och jag kommer behöva skriva mycket, fråga massor och jag har läst massor med trådar idag! Ni inspirerar! För mig är det dag 2 utan vinet och huvudvärken är hemsk! Ungefär som bör man detoxar sig från kolhydrater i stort. Hur länge brukar den hålla i sig och vad kan jag förvänta mig mer?
Kram från mig!

Hoppas kunna komma ut på härliga promenader denna vecka utan att frysa eller blåsa bort!
Behöver få bort fokus på att stoppa något i munnen. En dålig vana helt enkelt!

Hoppas du lyckas nu Ultra och grattis till dina 8 nyktra dagar! Du fixar detta! ??✨
Kram PimPim ?

Tack ?? Ja det vore vansinnigt dumt att börja röka igen. Det ör märkligt vad hjärnan försöker lura en hela tiden... och vi är bäst som lyckas stå emot!
Ta hand om dig ?

Kram PimPim ?

Den gör ont o jag känner av den mer eller mindre alltid när jag går. Läkaren o jag tror att det kommer att bli bättre bara lite skrot kommer ut ??
Svullnar gör den alltid på kvällarna - ganska jobbigt...så håll tummarna för att operationen gör underverk ?
Ha en härlig vecka o du lakrits är vansinnigt gott älskar det med ?? kram kram

Nejlika

83 dagar, snyggt jobbat!! Så det är lakrits nu hehe, kanske inte så farligt ändå men förstår frustrationen av att det är som att det alltid behöver vara nått! :) Jag har också känt ett behov av att försöka rensa bort de flesta av de gamla "dåliga" vanorna men jag är också rätt duktig på att unna mig:) Man har ju precis klarat av något av de svåraste sakerna någonsin. Släppt sin kära snuttefilt alkoholen och behöva hantera livet precis som det är. Inte alltid lätt! Men det går...det har vi båda nu kunnat bevisa :)

Skönt att läsa dina uppdateringar och att det går bra för dig.

Ha en härlig kväll!

Kram och kärlek från Nejlika

Man blir lätt orolig när det är tyst från andra. Vet ju själv att nör jag blev tyst ja då var jag föll tillbaka pladask i A-djävulens klor, som att trilla ner i helvetesgapet... det känns som jag äntligen klättrat upp den lååånga vägen igen men tyvärr är jag inte fri, för något slags grepp har den i skallen ändå men för tillfället lätt att övervinna! ✨??✨
Ta hand om dig ?

Kram PimPim ?

Så underbart att det går så bra för dig!!
???
Just nu har det varit lugnt och skönt för mig också ett tag. Ingen alkohol och så har jag minskat ner min aktivitet här på forumet.
Det gjorde susen för mig, ibland kan det slå över och bli en fixering istället för en hjälp.
Men i det stora hela är forumet fantastiskt såklart!!???

Kramar
???

Wow, vi närmar oss hundra dagar. Känns ofattbart med tanke på hur det var för bara några månader sedan.

Saknar också många här. Ju längre man hängt på forumet, desto fler hinner helt naturligt komma och gå. Förhoppningsvis har de försvunnit för att de inte längre behöver stöttning en härifrån utan klarar att stå på egna ben. I den bästa av världar är det så.

Vad gäller lakrits, ok, inte det bästa, men tusen gånger bättre än A i alla fall.

Kram ?

Nejlika

Så länge du vinner över A är du på rätt spår, även om det är tufft ibland. Det blir nog bättre och bättre ??

Jorå, jag är fortfarande nykter. Bestämde mig dock för att endast uppdatera någon gång i veckan samt spendera mindre tid här inne på forumet. Det har faktiskt hjälpt mig att tänka mindre på A även om det är en fantastisk plats att vara på ibland, så mycket stöttning och inspiration här inne. Men för mig så kändes det som det var dags att släppa taget lite grann.

Skönt dock att komma in här och läsa att det fortfarande går bra för dig. Och nu du är våren äntligen här - som vi har längtat, eller hur?!! ☀️

Önskar dig en härlig helg!!

...dagar! Så fasligt jobbigt att varje natt vakna upp kallsvettig för att tro att man sumpat det som man kämpat med så länge.
Jag drömmer att jag hämningslöst häller i mig massa gott rosévin, jag kan liksom inte hejda mig utan jag verkligen bälgar i mig utan stopp... klunk klunk klunk.... sen vaknar jag och har jätteångest!
Det kanske är ett tecken på att jag inte vill sumpa det jag kämpat med sen nyår. Men saknaden efter det där ångestladdade rosévinet är galet stor, men jag tänker inte kasta in handduken utan fortsätta min dagliga kamp!
Ta hand om er allihop!

☀️?Kram PimPim ?☀️

Härligt att läsa, PimPim. Snart är vi där. 100 dagar. Jobbigt som tusan, men vem har sagt att det ska vara enkelt...

Nu håller vi. ?

Jag firar lite idag med stolthet och smått imponerad över mig själv!
Från två flaskor vin om dagen till ingenting! Och här är jag nu nykter och mår så mycket bättre! Har gjort detta utan någon professionell hjälp, utan någon anhörigs eller väns vetskap, bara ni här har vetat om mina problem!
Givetvis är det ingen dans på rosor men var dag går lite lättare och jag tar verkligen en dag i taget. Vaknar nykter och ställer in mig på att somna nykter på kvällen, dag för dag.
Jag flyttar över min tråd nu till det vidare livet. Hoppas vi ses där ?

Tusen och åter tusen varma kramar och lycka till allihop! ??

?? Kram PimPim ??

Äntligen är du/vi där. Dina inlägg fortsätter att visa vilken smart, insiktsfull och ödmjuk människa du är. Så glad för din skull, min fina medresenär. ?

Kram

Nejlika

100 dagar! SÅ stort! Ja jäklar, du har gjort det ? Det är en jäkla bragd och du SKA vara stolt! Fira dig ordentligt nu, för vid det här laget har vi lärt oss bättre och härligare sätt att fira, eller hur?! ? Utan baksmälla, ånger och besvär ???

Vi ses i det vidare livet, flyttar över dit jag med ??

Hej!
Här är jag igen... om jag har hållit mig helt nykter sen april, svar nej men jag hoppas jag har läget under kontroll nu igen... vi får se helt enkelt ??‍♀️

Kram PimPim ☀️

Välkommen igen?
Vi kör vidare och peppar varandra för vi har inget att förlora men massor att vinna☀️??

Kramar
???