Här hittar du användarnas tips på bra litteratur, internetsidor och filmer.

Skrämmande men intressant dokumentär som snurrar på BBC Brit nu. ”Louis Theroux spends time at King's College Hospital in London - a specialist liver centre - where he immerses himself in the lives of patients in the grips of alcohol addiction and the medical staff trying to make them better”. Otroligt så starkt missbruket kan vara. Man förstår att det är oerhört komplicerat.

Tack för det tipset. Ska ses om en timme. När andra glor på skitmello.
Han har något den där Louis T. Är lite tv-kär i den mannen.

Jag kan VERKLIGEN rekommendera Susanna Alakoskis böcker. De berör alkoholism ut ett anhörigperspentiv och även ur barnets perspektiv.

Jag som både också är finsk och har en alkoholiserad förälder kände igen så mycket, oavsett om det var precis direkt samma saker jag upplevde eller inte.

De böcker jag läst hittills är Svinalängorna och Håpas du trifs bra i fengelset.

Svinalängorna berörde mig oerhört på ett djupt och personligt plan och var otroligt jobbig att läsa - men värd varje sekund. Den behandlar att växa upp med alkoholiserade föräldrar och allt som kan höra där till. De svåra känslorna som kommer och ing3t barn ska behöva uppleva, men vi är många som har upplevt eller upplever än idag - vuxna som barn.

Håpas du trifs i fengelset handlar om en syster som är anhörig till en bror med missbruksproblem. Även den otroligt gripande och handlar om just anhörigperspektivet.

De böcker jag nu vill läsa med henne är April i anhörigsverige och Oktober i fattigsverige (som jag läser nu).

Alla hennes böcker finns svinbilligt som pocket på exempelvis adlibris eller i valfri bokhandel. Sök eller leta bara efter Susanna Alakoski.

The power of now - Echart Tolle
Den mörka hemligheten - Egil Linge
Flodhästen i vardagsrummet - Tommy Hellsten

Wake up Little Susie

Finns ovanstående boktips som ljudböcker? Eller ngn annan motiverande bok i ämnet som ljudbok? Så man kan gå långpromenad samtidigt ?

BettyBlue

Hej! Vill tipsa om en serie som finns på HBO nu som heter Addiction! Mycket bra info där från både privatpersoner, läkare och forskare!

Man svarar på korta enkla frågor varje dag i ett år. Ofta återkommande är vad man är tacksam över, vad som gått bra under dagen och vad man ser fram emot. Enkelt koncept men bra utförande. Tar ju inte mkt tid heller..

Testa denna ljudbok om du tycker det är kul och intressant att lyssna på någon.

Författare: Annie Grace
Titel: The Alcohol Experiment

Jag tycker också en bra inspiratör för att ändra sitt liv, (inte bara med alkohol) är Anthony Robbins, han är riktigt härlig att lyssna på och hans film finns även på Netflix. han har hjälpt tusentals människor. Hans böcker finns att låna och han har även ljudböcker med självhjälp.

The unexpected joy of being sober är extremt informativ, hjälpsam, underhållande och bra. Man får massor med tips däri, på andra böcker, bloggar, instagramkonton osv. Och tips på hur man kan klara det.

This naked mind är också fantastisk!
Samt Annie Grace andra bok The alcohol experiment som är mer en hands on bok för hur man undviker alkohol i 30 dagar och liksom ställer om hjärnan.

Bloggar:
Hip sobriety och Laura McKowen är två som skriver jättebra om nykterhet.

Jag har lyssnat på boken, vägra följa John, rekommenderar den om du vill förändra ditt liv. Den vänder upp och ner på många gamla "sanningar" om våra liv. Jag tycker alla borde läsa eller lyssna på den här boken.

Tror det är dags nu

Blir fundersam..finns det en bok om hur man lär sig dricka lagom?? Känns inte helt ok eller? Det är ju sådana tankar man brottas med.

Sofia

Det finns böcker om att dricka kontrollerat, eftersom det i forskning har visat sig möjligt för ganska många (inte alla, men många). En bok på temat är t.ex. För mycket för ofta av Anders Hammarberg och Karin Romberg, som bygger på KBT och innehåller många övningar och strategier.
Allt gott!
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Hej,
Här kommer en väldigt bra bok. "Jag ska bara fixa en grej i köket" Moa Herngren
Mvh/Jonas

Herr rosa

Hej, jag läser inte så mycket men jag har gått hos en psykolog hos (## borttaget reklam inte tillåtet /admi##) som är specialiserad inom beroenden och missbruk jag hittade de på den här sidan. Verkligen något som har funkat för mig och hjälpt mig till en positiv utveckling i mitt liv. Har gått en gång i veckan i cirka sju veckor nu och genom KBT har jag lyckats ta kontroll över mitt liv igen.

Jag gick med i Karolinskas studie för den som vill förändra sitt alkoholbruk med hjälp av en app. "Appen" verkar vara ett skämt, tre små texter och ingen interaktionsmöjlighet. Hade väntat mig nåt helt annat.
Vet någon om det finns någon app med interaktionsmöjlighet och pepp i? Helst på svenska, men engelska går också.

Renée

Hej IronWill,

Varmt tack för boktipset "Min dag på 3 minuter".
Jag köpte den och började skriva i den den 25 maj.
Instämmer med dig; enkel och bra :-)

God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig!