Det är slut nu! Skilsmässan är nu ett faktum, du är en elak, ful och listig jävel!

Jag väljer att lämna förändra drickandet, det förändrar inget för mig. Jag gör slut med alkoholen Nu.

Käraste Märthan,

Ja, varför gör man det ? Hjärnan letar väl efter ett tilstånd där den trivs. Van vid mycket. Får den inte vad den vill ha skickar den olyckliga signaler; diffusa. Till slut stänger delar av den ned interkonnektiviteten.

Vi kan bara försöka dricka mindre. Kanske du kan sätta en gräns vid 1 flaska per kväll. Inga bib.

Läkarsläktingen menade väl att läkaryrket delvis dömer efter vad som står i journalen - som du är rädd för och har upplevt redan.

Var är din make när du sitter uppe, fin i håret och fixad ? Han måste oroa sej för dej.

Varma styrkekramar ?

Märthan

Hela arbetsveckan har gått... inte druckit en droppe dagtid, det gör mig glad men samtidigt är jag en prestationsperson och har svårt att vara nöjd och glad för det lilla. Inget duger liksom.men jag jobbar med affirmationer och tänker ändå säga att det är bra nog, att det är bättre än senast, att det är ett stort steg i Rätt riktning.

Min elaka hjärna däremot säger att jag är misslyckad iallafall, jag klarar inte av att prestera 100% av nykterhet = värdelös. Tänker tankar som ”skit samma”, ”orka”, allt fungerar ju”. Ni vet.

Imorgon kommer en stor, STOR, utmaning. Nykter dagtid helg. Det svåraste jag vet, när spärrarna släpper en aning.

Nurture... tack för dina tankar, de betyder otroligt mycket ska du veta! Min make, ja vid 22 snåret behöver han såklart sova, trött, normalt. Jag är pigg, kommer ”snart”, han somnar fort och har absolut ingen aning. Berättar då och då, såklart han oroar sig, men vad göra? Vinälskare varandra djupt, han stöttar mig men kan såklart inte agera polis. Han är själv glad i A även om hans ”beroende” ser helt annorlunda ut.

Önskar er alla en fin fredagkväll och helg! Jag tuffar på mot en iallafall som start nykter dagtid och mer än halverat intag av A ??

Märthan

Ja den gick fullkomligt åt ********, men jag tänker inte låta detta nedslå mig även om jag skäms.som.fan.

Träffade min behandlare idag igen, pratade mycket om mål och även mycket om hur och varför jag dricker som jag gör, det är verkligen inte lätt detta!

Jag har fortsatt klarat av en arbetsdag utan A, trots att jag inte sovit en blund på hela natten har jag heller inte druckit inatt. Jag drar ner mitt drickande grovt men ändå successivt, jag är som ni vet livrädd för delirium (med rätta) men tänker ändå fasa ut det så snabbt det går. Jag ska börja se framför mig en längre nykterhet, jag ska erkänna att jag är livrädd, försiktig, vaksam och ändå så så nyfiken!

Summa summarum av förra veckans drickande är halverat intag trots en katastrofhelg. Ett viktigt dagligdags mönster är brutet, nu gäller det att hålla i!

Denna veckas mål är att ytterligare dra ner på A, för att kanske börja med några nyktra dagar varvat? Jag ska vara helt nykter på fredag oavsett vad och inget dricka dagtid helg! Då ska jag köra så det är en bra dag.

Jag är långt ifrån perfekt, långt, men jag försöker denna gång något nytt... inga andra vita perioder har hållit, av en anledning säkerligen.

John-Erik

Håller tummarna för att du fixar det här.
Din viktigaste resa..Kämpa på. Det är bättre på den nyktra sidan :-)

kramen

John

Märthan

Alla dagar denna vecka, nykter morgon och dag! Inga ”återställare”, tanken har funnits men NEJ. Kvällarna har varit lite blandade, totalt mindre än vanligt men ändå känner jag att där måst jag börja jobba.

Torsdagen = konferens. Drack lika mycket som en manlig kollega, han kräktes hela förmiddagen idag, jag var ”pigg” som vanligt. Det är en varningsklocka. Han är längre, tyngre, Yngre... han pallar inte men det gör jag, av vana gissar jag. Inte Ok.

Gör en. A-dagbok, för att få en annan översyn, det väcker absolut tankar. Inställning är superviktigt för mig, det blir bra! Snart Idol, sooova (blev supersent igår) och sen nytt hår imorgon, köra barn till träning, nykter som fan hela dan, kvällen vet jag inte än men NYKTRA DAGAR! Som en god start...

siggestardust69

Tjo Sigge69 här efter ett långt uppehåll av AF men defenetivt inte av trolldryck. Hur e läget med dig ? Skulle vara så kul att höra från dig!
Själv är jag på ”pensionatet” och vilar upp mig och smider planer för framtiden.
Kram fr sigge69
Fridens liljor

Tänker på dej och hoppas du sköter om dej efter bästa förmåga.

??? Kram, I

Nä, det är inte bra och jag vet inte vad jag ska göra... en liten uppdatering;

Sökte hjälp för snart 1 år sedan på VC, totalt värdelös och okänslig läkare som skickade familjen till Soc. Gick därefter till en beroendemottagning för samtal, inga läkare där och ingen medicinsk hjälp. Hade ett par nyktra veckor och superkörigt på jobbet, missade några samtal och vips anmäldes vi till soc igen, utan förvarning.

Mitt alkoholstinna ekorrhjul spinner som aldrig förr, all ledig tid ägnas åt trolldrycken (bästa namnet på eländet Sigge, tack). Jag vill sluta, jag har god lust att bara kasta allt. Men, jag mår sååå vansinnigt dåligt fysiskt och är livrädd för delirium eller att jag bara ska dö typ.

Jag mår gränslöst dåligt och vet inte vad jag ska göra, jag kan inte riskera soc igen, kan därför inte söka hjälp. Hade behövt hjälp med abstinensen och avgiftning, sen kommer jag fixa det, det sitter i min hjärna. Vet inte hur det ska gå till bara.

siggestardust69

Hej vännen !!
Fan vad du gjorde min morgon! Att få lösa ett inlägg från dig igen på forumet!!
Så glad!
Men du har förstått att läget är skit, men detta kan du vända till framgång istället!!
Förstår din oro om att ”tända av från alkoholen” och din besvikelse över att du inte var nöjd med läkaren.
Men du varför inte testa att köra Siggerace istället. Du vet det är det bästa sättet att få snabb och bra hjälp fr kunniga ssk och läkare, psykologer mm.
Siggerace = inställ dig på TNE - därefter läggs du in på vårdavdelning där får du hjälp till en säker avgiftning med benzo, som du sedan trappar ur. Avgiftning är inte att leka med, men det kändes tryggt att bli omhändertagen i den fasen. Sedan får du tsm med läkare planera ditt tillfrisknande i mitt fall sjukskriven i över 1 månad blev 2 månader med jullov o semester. Bara få jobba med sig själv är en ynnest. Jag går på återfallsprevention vet i fan om jag tycker det ger ngt ... men det är jövligt gott att få ventilera o diskutera med andra i min sits.
Jag går oxå på samtal och bollar veckan som varit med en go hjärnskrynklare.
Jag har en tät och bra kontakt med läkare.
Testa Siggeracet du är värd det Märthan.
Släpp alla jävla kontroll och sluta med att bita ihop o köra på! Ta hjälp, det finns bra hjälp! Men DU är den som har den högsta kunskapen, det är DU som bestämmer !
Heja heja dig!!
Kommer du till träffen i feb ?
Jag kommer !!
Kram Sigge

Har jag helt missat... när?

TNE finns inte i min närhet, men det låter bra... tyvärr är det kört. Dessutom bara kan/vill jag inte erkänna allt för alla... + att min man har dragit in oss i så stora ekonomiska problem så jag vill bara försvinna. Fy fan, dragit på sig skulder för nära 2 mille! Konsekvenserna vem tar dem liksom, jag fokuserar bara på barnens bästa, samtidigt dövar smärtan....

Utåt sett, vilken fasad! Kommer bli en ensamstående skild mamma i en lägenhet (hatar), vill inget av det! Bitter, ledsen, arg. Det är inte Jag.

siggestardust69

Tjo M
Härligt !! Härligt att höra dig här igen, det om ngt är ett tecken på att du vill få till en förändring!!!
Träffen på AF är i februari, jag tänkte ju komma sist (årlig träff) men Sigge valde trolldrycken som nappflaska istället.
TNE behövs inte om du är nykter vid inställelses till en vårdavdelning. Jag har fått möjligheten att göra min ”vård” i en annan kommun p g a att jag jobbat över 20 år inom socialtjänsten i min egna kommun. Tyvärr så tror jag inte du har nått botten i trolldrycksträsket ännu i o m att du inte vill erkänna (du behöver verkligen inte erkänna det för allt och alla) men till dom som förtjänar att få veta det, dina nära och kära. Tråkigt att höra att din man dragit på sig stora skulder (dock lätt idag) med alla jövla ruttna låneföretag som lånar ut pengar utan säkerhet. Men skulderna är privata skulder om du inte varit medsökande.
Man är tryggad även som gift! Dock huset kan ju låneföretagen kräva hans hälft. Skriv över huset på dig pronto.
Kolla med din hemkommun gällande skuldsanering för din man.
Håller inte med om att du fokuserar på barnens bästa (vet att det låter hårt, men jag är en rak jävel, du vet) OM du hade gjort det skulle du ta emot hjälp mot ditt alkoholberoende!! Men din ”kärlek” till trolldrycken är för stor tyvärr. Men det kommer! Fasad är inget att sträva efter, bättre att satsa på en stabil grund!
Tror på dig, underskatta inte dig själv!
Kram Sigge

Hej Märthan,

Svårt det där med din makes skulder - amnars hade jag rått dej till att åka iväg på ett privat spa eller behandlingshem där du fått hjälp att komma ner från trädet.

Om du har möjlighet- beror på var du bor - hade jag rått dej att kontakta EWA-mottagningen i Sthlm som specialiserar sig på beroendevård av kvinnor som har minderåriga barn. Där finns det fantastiska kvinnor som hjälper kvinnor.

Annars en ’Patrik Sjöberg’ - ta några veckor ledigt, sätt dej i en sommarstuga och trappa ner.

Rekommenderar även boken ’Skål ta mej fan’ av Torbjörn Åberg som är bra på riktigt.

Styrkekramar ?

siggestardust69

Tja vännen
Jag laddar ner boken som ljudbok 89:- som 2 glas vin på krogen billigt ju ?.
Kommer du på träffen ?
Härligt att vi är tillbaka allihopa ❤️
Kram kram kram

Världens bästa Sigge! Som jag saknat dig!

Jag har inga nära o kära, finns inget att erkänna som skulle underlätta eller hjälpa. Huset, måste gubben skuldsaneras spelar det ingen roll om han nyligen skrivit över huset på mig om jag fattat det rätt ?

Jag VILL ta emot hjälp men då blandas soc in igen vilket ingen av oss orkar... visst fattar barnen till viss del men de är så välmåede, harmoniska, bra betyg, trygga, har precis allt o mer... oavsett mitt missbruk skulle jag aldrig missa en läxläsning eller träning... JA jag är en kass morsa och jag vill bli bättre men är absolut inget bottenskrap. Till trots.

Jag vill bara komma över ”puckeln” och få stöd... utan soc....

Härligt att höra från dig ❤️

Någon sådan mottagning ligger inte ens i närheten tyvärr, heller inga privata ?

Gjorde gärna en PS, men jag tror inte mitt fysiska tillstånd klarar det, ett av problemen...

Kram

siggestardust69

Tjo
Tänkte att rådgivarna på forumet el ngn annan kan tipsa dig Märthan om hjälp utan att sov blir inblandade.
Jag har ju inte det bekymret i o m att mina barn är vuxna.
Kom igen nu forumvänner och rådgivare. Tipsa Märthan om hjälp.
Kram