... och bättre lär den bli! Förra året levde jag som med känslan av små tindrande✨ ?‍♀️✨ ?‍♂️ ✨, en otrolig lycka över att jag lyckades bli nykter. Och dit ska jag igen!!!

Grattis till din första vecka!??✨

Kram PimPim?

PimPim? dagarna bara rullar på vilket är skönt. Har inte tänkt på att dricka vin varken nu eller snart? grymt jobbat förra året. Då kan detta bara bli bättre Ännu en nykter dag imorgon:) YES?Kramar

Kan inte fatta det 9:e dagen?? och det går så lätt! Tänkte dela med mig lite av min historia. Jag är uppvuxen med en far som var alkoholist och är än idag tyvärr. Konstigt nog en fungerande sådan som många andra här. Högt uppsatt.aldrig sjuk m.m. Detta skapade ett otroligt kontrollbehov hos mig. Allt skulle va perfekt.städat hem och glada miner (men bakom det, gråt) detta är sen jag var ca 8år. Jag städade det första jag gjorde efter skolan. Allt skulle va tipptopp. Så här i efterhand kan jag se det på ett annat sätt. Varför jag gjorde som jag gjorde att det kanske inte var för jag tyckte det var det roligaste utan det var nog mer för att undvika bråk senare mellan föräldrarna. Förutom detta en bra uppväxt. En mamma som var helt fantastisk. Nu i vuxen ålder förstår jag till viss del varför min pappa drack. Jo han mådde piss psykiskt och har gjort sen han var barn pga hans uppväxt. Mycket här men kände för att skriva av mig. Jag har alltid varit partypingla.alla vill ha med lig. Festen blir blir tråkig utan mig. Träffade min sambo skaffade barn drack inte på 1.5år då. Men har alltid gillat känslan att få fly i hjärnan så vinet var med sen.inte varje dag men i alla fall på de flesta helger. Mys mys mys kallade man det. Sen kom nr 2 och det var samma där. Nykter i ca 1,5 sen började det igen. Och under vissa perioder där så drack jag varje dag. Ingen ångest utan jobbade som vanligt. Några ggr för gick jag nog lite för bakis till jobb men det gick bra. Sen började psyket ge vika efter ett tufft år emotionellt men mycket som hände då. Sen i höstas har jag enbart druckit på helger men fy fan för den bedövande ångest der gett mig. Jag har varit så skör psykiskt så jag tålde egentligen inte att dricka även om så bara 3 glas vin men tyckte det var skönt att få glömma,lätta lite på trycket då på helgen. Men sen kände jag att det är inte värt det längre. Behöver en välbehövlig paus en längre tid så jag kan må bra i själen igen. Oj vad långt det blev men är så galet glad att jag mår såååå bra idag . Snart tvåsiffrigt för mig. Kram på er alla som stöttar och kämpar själva ??

Bra jobbat! Ja det är skönt att dagarna går.
Fint att höra din story. Alltså.. är nog bra att tänka tillbaks så man kan se klarare!
Det sägs dett är bra att pausa från alkoholen i tre månader. Men en dag i taget förstås?

Hoppas din dag blir bra. Vi fortsätter vår resa hand i hand... Kram?

Tack för du svarar och ser. Det betyder mycket. Ja jag har oxå hört och läst det så nu kör vi nog på det? kram och hoppas din dag blir bra den med?

Först och främst, fint att du är tillbaka här.

Tänker att du har så många förutsättningar på din sida just nu. Inte bara att du är motiverad, för så är det ju ofta i början, utan också flera yttre omständigheter är med dig:

Du har redan hunnit känna minskad ångest
Du sover bättre och känner dig utvilad
Din man hänger på
Du har klarat av situationer som brukar ge panikattacker (hua, vet alldeles för väl hur det är)
Du har börjat träna
Du gläds över vardagssituationer som att kunna skjutsa barn

Åh, önskar att du får fortsätta i allt detta positiva.

Det är du så värd.

Kram till dig

Tack fina Vinäger för att du påminner mig allt på ETT blad. Den kan jag gå tillbaka till om suget skulle komma? Ja som står 10 dagar idag. Drömde inatt att vi var iväg och alla drack och helt plötsligt kom jag på mig att jag tog några klunkar öl (jag som aldrig dricker det) och slutade direkt och gick och lade mig i drömmen. Tur att man tom i drömmar är motiverad. Fredag och helg. Skönt det ska bli att få sova ut och inte ställa klockan på 05.20. Ha en underbart fin nykter helg alla kämpar?? kram

Vaknar utvilad och skön i kroppen. Kaffet smakar underbart i min värmefilt. Andra nyktra helgen och det flyter på bra. Tankarna finns knappt där vilket förvånar mig . Men det är bara att rida på den känslan. Mår sååå bra och träning står på schemat idag. Många tvåbenta här nu. Nu kör vi vidare även denna dag utan a? kramar?

Ingen träning men vad gör det. Kommer en dag imorgon med. Kände och såg idag att Gud vad fräsch och fin jag såg ut i spegeln. Härlig känsla
Den ska jag vakna till fler dagar ?
Dag 11 snart slut och längtar redan till kaffet imorgon bitti. Ha en fin kväll alla kämpar??

Åh vad roligt att läsa att du är fräsch o fin!
Jag ser ut som sk*t typ?
Skönt att ha nicket VaknaVacker... alltid något???
Ser fram emot morgonkaffet jag med! Sov gott fina du???

Kan jag inte tänka mig du ser ut som? härligt att vakna dag 12. Utvilad. Ska regna hela dagen här. Tur jag har ett hemmagym som kan nyttjas. Tack bästa du för du ser mig?? kram

Att se fin ut, att må bättre, att orka mera, att...

Allt som är positivt kan vi återvända till om/när det känns jobbigt.

Du gör det så bra!

Kram

Har jag precis gjort. Skönt och mör i kroppen. En alkoholfri staro satt fint medans mannen lagar god pasta med lövbiff ? snart 2veckor gjorda. Galet härlig känsla. Kram på er kämpar där ute. Ni klarar mer än ni tror och belöningen är för jävla skön. Att vakna klar i huvudet. Ingen stress. Tog förresten min vilopuls innan. Den var 57. Herrrgud och jag som nojade så över mitt hjärta innan men inte nu längre. Slår lugnt och fint och bara det är en av vinsterna ?

Hur har din dag varit??? Sug idag med? Hade ju sug igår men det känns bättre idag. Läser på en massa fakta om detta med att sluta med alkohol. Känns bra, blir motiverad. Kram?

Har varit en mycket bra dag. Mycket på jobb men det gillar jag. Många järn i elden? inget sug alls men vågade inte träna idag för jag har fortfarande haft lite lurig förkylningskänsla innan idag men nu mår jag bara bra! Tror inte det blir ngt av det. Nu ska jag skala ett äpple till lillkillen ? ha en fin kväll. Kram??

Gott du har haft mycket att göra! Det har jag också haft och det är bra. Hoppas äpplet smakade! Skall ut med vovve och sedan blir det lite te. Har satt igång med lite keto diet för att tämja kilona. Får se hur det går tillsammans med alkoholstoppet. Tänkte idag att mat kan man inte vara utanför gott... men alkohol kan man ju det! ?
Ha en finfin kväll du med?