Karriär och en massa vin = oro, ångest och skam!

411 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Stormenlilla
Vad härligt!!

Både med energi och att fixa och dona hemma, samt ha en resa att se fram emot! Det är precis så man ska göra när det är så grått och kallt hemma.

Grattis till dina nyktra dagar! Det har du gjort bra 🌸

Stor kram

PimPim
Tack fina Ni 🙏🏻💞

Ja det här med sömnen är ju ett kapitel för sig... känns som jag bara behöver 7 timmar just nu. Är bara trött på morgonen, inte ett dugg bakis och eftersom jag har massa energi till att jobba och dona så kanske jag inte lider av sömnbrist.
Ikväll ska jag försöka somna runt elva för då får jag 8 timmars sömn och det vore guld värt. Huvudsaken är att jag inte vaknar mitt i natten för att inte kunna somna om. Under mitt drickande har det varit så konstant... vaknar genomblöt, har hjärtklappning, ångest, och svårt att somna om för oro och ångesttankarna spökar som fan i huvudet då. Det har jag sluppit nu den sista veckan... så skönt...🙏🏻 Ska nog köpa mig ett tyngdtäcke (dottern har ett) och jag har även testat melatonin två kvällar just för att komma ner i varv och komma till ro.
Snart är det även dax för mina årliga prover. Tänkte vänta tre veckor till innan jag beställer dem just för att kolla mina vitamin och mineralbrister jag har så att de inte sjunkit ännu mer.
Jag ligger i sängen nu och har fått ta av mig glasögonen för att jag inte ser de pyttesmå bokstäverna... hmmm... så på fredag ska jag till optikern och det är faktiskt snart 4 år sedan jag bytte glajor så det är på tiden med nya... hoppas det bara inte blir progressiva för då blir det dyrt 😳🤓
Idag har jag också fått färdigt hela min struktur och planering för mitt arbete detta år. Så skönt att ha en grovplanering med dokument på rätt plats som alla kan komma åt helt klar. Så nu hoppas jag på en rejäl löneförhöjning 😉
Om jag är sugen på vin? Svar nej. Så jävla skönt att slippa det!

Nu ska jag sova törnrosasömn och vakna strax innan klockan ringer imorgon bitti!🌺

Kram PimPim🌷

Se klart
Tyngdtäcke

Jag testar det nu (och behöver f ö också byta glasögon pga allt pyttigt på denna skärm..) Har prövat ett par nätter efter förra veckans helvetessömn pga allt från fullmåne till viss kropps-oro pga alkoholstopp. Har sovit tungt och bra men känner mig som en patient när jag kryper ner... godnatt!

FinaLisa
Godmorgon PimPim🌅

Hoppas verkligen du fått sova gott inatt😊 och visst är det härligt att slippa vinsuget🙏
Önskar dig en fin tisdag och om du bor på västkusten får du hålla i glasögonen för här stormar det😁🌀🌀🌪️
Kram 🧡

Stor-Babs
Helluuhs!

Hoppas åxå att du har fått sova inatt. Såg att du har nyfått en 18-åring i hushållet. Min fyllde åxå nyss. Lite läskigt åxå då han säger han ska flytta direkt och gå högskola och ja... han har ADHD och särbegåvning så det är hälften djävligt mogen kille och hälften djävligt omogen. Lite skönt att se dig kvar här ännu fastän såklart lite tråkigt. Men när man slutar kämpa kan man lika gärna lägga sig ner och dö och här är du och här är jag och vi kämpar på ett år till. KRAM!

Fibblan
Det kostar att ligga på topp

Men nu när vi inte längre slänger pengarna i sjön med onödig dryck som vi bara mår sämre av, kanske vi kan kosta på oss, alltifrån nya glajjor till tyngdtäcke, tänker jag😜! De är ju inte heller så billiga precis..😬. Hoppas iaf inte du behöver progressiva 🤓, och att du fått sova gott i natt🛌☺️!
Nu ska jag ta mig ut i regnrusket för lite lunch..jobbar på i lagom till lite för långsam takt här på jobbet..😆. Men jag bidar min tid. Tar det medvetet slow, nu när det finns lite utrymme till det. Visst är det en go känsla att känna att man har koll på jobbet🙏! Och tänk så mkt bra du redan gjort där också, sedan du kom tillbaka efter ledigheten 👏👏! Håller med - nu får de allt ta o höja lönen din💸👍😜!
Bra jobbat på alla plan PimPim 🌷!
Ha en fortsatt go dag😘!
Kram!
/Fibblan 🌼.

Vinäger
Håller med Fibblan

Glasögon och tyngdtäcke är bra investeringar. Bara vad du sparar på att inte dricka under någon månad lär betala det ena.

Heja dig, du gör det så bra. 💗

Kram

PimPim
Någon gång ska alltid vara den första...

...för idag hände det som aldrig ska hända. Jag låste in bilnycklarna i bilen 😂🤦🏼‍♀️ ringde efter en bärgare som snabbt hjälpte mig, eftersom dörren inte gick igen helt så gick det smidigt och snabbt att göra inbrott i min egna bil. Som vanligt babblade jag på och pratade med bärgaren och han blev nog lite förtjust i mig 😳 Bilen var tvungen att fotograferas och jag skojade till det lite om att det är ju inte inte kul att ha bilder på en smutsig liten spruttibangbang. Dåuttryckte han att han hellre hade tagit bild på mig. Han frågade vad jag jobbade med och när jag talade om det, så var han där med en komplimang igen. Kunde nästan förstå att du jobbar som det för du talar så fint 😳 Och sen gav han mig sitt visitkort och sa att jag mer än gärna fick sms:a honom när jag anmält skadan på mitt försäkringsbolag. Varför skulle jag sms:a honom för??? Min försäkring är heltäckande något sånt här händer så det kostade mig 0 kr.
En liten anekdot ur PimPims liv... och det är första gången någon håller på så där. Nästa gång ska jag vara otrevlig och inte prata alls, fast det är ju inte jag... 😂😂😂
Nåväl, nej jag vill inte dejta en bärgare och vet ni vad... jag är fortfarande nykter och idag har det redan gått en halv månad. Igår kom jag till ro väldigt tidigt och somnade gott. Vaknade runt 06:00 imorse så sömnen börjar rätta till sig in på rätt bana.... så skönt!

Ska krypa ner och sova nu och hoppas kunna läsa ikapp och skriva hos er andra imorgon!

Sov sött allesammans!🤗

Puss och kram PimPim🌷

Fibblan
😂 hahaha..💃😍!

Så går det när man är..,
..oemotståndlig, helt enkelt 😘😆!
Nu har jag ju inte sett dig och skönheten ligger ju som vi vet i betraktarens ögon. Men oavsett yttre egenskaper, så är det ju förstås också de inre, som spelar stor roll i vad vi finner attraktivt hos någon annan. Och med det lilla jag känner dig, så kan jag lätt förstå att han ville knipa tillfället..😆! Tro jag det, att han ville passa på o se om möjligheterna fanns till kanske ytterligare ett möte..🥰😆!
Hihihi, jaja. Inte fel med lite bekräftelse från det motsatta könet, även om du har ditt på det torra..😜. Och precis som du säger, man måste ju få va sig själv och hur andra väljer att tolka eller uppfattar saker och ting, det är ju deras ensak. Och det gäller ju i alla lägen! Klart du ska fortsätta vara ditt sprudlande, trevliga jag. Vem ska man va om inte sig själv..💕🙏.

Härligt o höra att nykterheten håller i sig och att sömnen dessutom börjar rätta till sig🙏💕!
I det förstnämnda hänger jag på ☺️, sömnen..nja..men så länge nykterheten består och jag ändå lyckas genomföra mitt jobb, så får det va så. Det ska nog rätta till sig för mig också snart..🍀🙏!
Söta drömmar PimPim 🌷!
Kram!
/Fibblan 🌼.

FinaLisa
Godmorgon PimPim🌅

Skönt att det går bra för dig och att 👿 håller sig på avstånd.
Härligt också att sömnen börjar rätta till sig😊.
Önskar dig en fin torsdag och att du håller nyktert i nycklarna 😜
Kram 🧡

PimPim
Någon testar mig i min nykterhet...

....som ni vet så har jag skrivit om döden... och nu knackade den på dörren igen. Igår gick en nära väninnas 17-åring bort efter att ha hängt sig själv men att de fått igång organen flögs hen till Karolinska men hens hjärna gick inte att rädda. Hen var hjärndöd. Fy fan detta ska inte en förälder behöva uppleva, ett barn ska överleva sina föräldrar... Jag är helt förkrossad! Och min väninna har kämpat så för sina barn från dag ett. Det ligger en beroende problematik bakom vilket lett till djup depression som denna drog ofta orsakar. Hen pallade inte mer... Det gör ont i hela mig och mitt hjärta blöder 💔💔💔
Imorgon blir det att åka till min väninna och hjälpa till med sysslor och annat... känslan av att hinka i mig vin är jättestor, suget efter att fly bort och få lugn i kroppen är så stark, men jag förblir nykter... jag har ju inget hemma och bolaget lockade inte tidigare idag heller. Hade det varit öppet nu hade jag nog sprungit dit, men tji beng. It`s closed!
Var hos optikern idag med och nu blir det rumsprogressiva glad som gäller. När jag jag skriver på min padda nu får jag ta av mig mina vanliga. Det bästa med terminalglas är att jag får det genom jobbet! Så nya bågar kostar gratis och det är jag mycket tacksam över!

Sitter och lyssnar på Shirley Clamps låt ” Jag fick låna en ängel” och hinkar i mig Ramlösa...
Dag 17 är snart förbi och mitt i all sorg så är jag och förblir nykter...
Hoppas ni andra har det mycket bättre än mig för det förtjänar ni!

Tusen kramar från en mycket ledsen PimPim😭🌷

Charlie70
Stötta

Jag blir bedrövad av att läsa vad du skriver PimPim. Mitt hjärta gråter. Tänk att du i morgon kan åka och stötta, nykter och klar i hjärnan. Du kommer att vara bästa stödet just nu.
Bubbelvatten är det här också.
Kram!

Strulan65
❤️❤️❤️❤️

Som du förstår känner jag din smärta och kan bara tacka högre makter för detta forum just nu❤️

JoYo
Så hemskt sorgligt...😔

Stackars stackars unga människa!
Stackars stackars förälder och nära.
Vad ska man säga...
😔
Ingen ska behöva må så dåligt att man vill försvinna....
Kram

FinaLisa
Ååh, PimPim 💕

Det gör ont i mig också💔😞
Så förfärligt smärtsamt för föräldrar att mista sina barn och för syskon som mister sin bror eller syster...det gör ont att andas bara man tänker på det...
Kramar och tänker på dig🧡

TessMa
Oh vad sorgligt😭

Vad hemskt att förlora ett barn! Det är den största rädslan och mardrömmen.

Kram till dig PimPim🌺

Fibblan
Näe 😔, usch vad hemskt

Blir tagen och helt matt..som FinaLisa skrev, det går knappt att andas
när man tänker på det..😰. Att behöva gå igenom det här..
Önskar ingen skulle behöva det..😔

Du är med mig i mina tankar PimPim ❤️! Sänder dig miljoner av
styrkekramar 💜🧡💛!
Och precis som Charlie70 skrev. Tänk vilket bättre stöd du kommer kunna va för din vän nu. Klar och nykter. Och för din egen del också. Så mkt mer ork och kraft du har att tillgå för att du låtit bli alkoholen och fortsätter att göra det. Förstår att det är en kamp att inte vilja fly. Lägga lite vadd på det onda. Men vi vet att det inte hjälper. Hjälp dig själv och din vän genom fortsatt nykterhet genom detta❤️. Du kommer att ta dig igenom även det här..💔.
Och vi finns här för dig 💜🧡❤️!
Varmaste kramar!
/Fibblan 🌼.

Vinäger
Min fina vän

Skriver en rad även här.

Ja du, ibland är livet så långt ifrån rättvisa det bara går. Det finns inte tillräckligt med starka ord för att beskriva en sådan händelse. Fruktansvärt är knappt förnamnet.

Som flera redan har skrivit, du är stark som möter detta nykter. Naturligtvis är du också ett ännu bättre stöd för din väninna när du ser klart på tillvaron, utan kemisk verklighetsflykt.

Tack för att du skrev till mig och bad om styrka. Det känns fint mitt i allt att kunna finnas till för någon annan. 💗

Många kramar till dig

Allterbra
Kämpa

Livet är orättvist, men att dricka hjälper inte.
Kämpa på, precis som du gör.
Och ha en fortsatt trevlig helg!

Fibblan
PimPim 🌷

Ville bara titta in och höra hur mår..❤️.
Hoppas ok under omständigheterna..😔. Förstår att du har fullt upp. Ville bara säga att jag tänker på dig🤗!
Styrkekramar 💕!
/Fibblan 🌼.

Lennis
Tänker på dig med 🌸🌸

Förstår att du har det jobbigt o riktigt tufft nu 😢😢 hemska hemska tanke man blir helt kall av smärtan i det du skriver 😢😢
Som en mardröm som aldrig tar slut - som du säger ett barn ser man att ska överleva sina föräldrar 🌸🌸
När man har barn i samma ålder blir man rädd man vet inte vad som rör sig i en tonårings hjärna...en tuff ålder oavsett o förmodligen mer om det ligger missbruk med i bilden med. Vet att min son (18) sa för kanske ett halvår sen att han kände sig väldigt nere. Sa men det kan alla göra ibland. Då säger han har du stått vid spåret minst en gång i veckan o funderat på att hoppa...jag blev helt iskall o tröstade pratade massor men oron finns kvar...Jag är också en sån som din väninna ger allt för barnen men i såna tillfällen känner man att man inte räcker till 😢😢...
Usch kan verkligen inte tänka mig in i din väninnas bottenlösa sorg 😢😢 tur för henne att hon har en så himla fin väninna som dig PimPim 💕💕
Skickar massa massa massa styrkekramar till dig o din väninna med familj - finns verkligen inga ord som räcker till 😢😢 KRAM 🥰

PimPim
Tack alla för era fina ord!

Det har tagit på krafterna denna sista veckan, och jag har stått emot alkoholen... 22 dagar idag ✌🏻
Var på begravning i måndags också för den nära släktingen som gick bort i bukspottkörtelcancer. Det var ett fridfullt och stillsamt sista farväl. 🙏🏻💞

Ska försöka läsa ikapp här och kommentera så snart som. Tänkte bara ge ifrån mig ett livstecken med indikation på att jag är på den nyktra banan trots allt som hänt.

Kram PimPim🌷

Fibblan
Med varmt deltagande..💜❤️🧡

kommer flera kramar din väg!!
Skit i att läsa ikapp och kommentera, om du inte gör det för att du vill och behöver😘! Huvudsaken är att du gör det du gör nu. Tar saker och ting i din takt och håller dig ifrån a. Fantastiskt bra gjort av dig att hålla linjen, med allt vad du behövt/behöver gå igenom nu💜! Grattis till ett nyktert 2020, mitt i allt😘💪! Det funkar som bra sporre för mig, att allt är vitt som snö när det kommer till den biten, även om det, på olika sätt, är mörkt runtomkring oss..
Styrkekramar 🤗!
/Fibblan 🌼.

PimPim
Tack Fibblan 💞

Sömnen är fortfarande inte helt hundra då detta kom emellan. Drömmarna handlar nu mycket om mina egna barn och hemskheter. Och när jag vaknar mitt i natten är det svårt att somna om.
Läste precis hos Vinäger som lät dammen brista där hennes man tog emot henne i en öppen famn när hon bubblade ur sig hemligheter kring sitt drickande. Jag vill också våga och förra helgen hade jag chansen men tog den inte utan behöll skiten för mig själv ännu em gång...
Min partner tror att jag blir full på ett glas vin. När vi tidigare åkt iväg på diverse tillställningar har jag alltid hällt upp ett glas vin som jag sippat på när jag gör mig i ordning och när han inte varit i närheten jag svept glaset för att snabbt hälla upp mer och fortsatt sminka mig som om ingenting hänt och han har aldrig ens reflekterat eller märkt detta på mig. Grundandet innan vi åkt iväg är minst en flaska vin och han tror att det varit ett glas... självklart lite lullig på 1 flaska vin och inte ett glas. Toleransen byggs upp snabbt! Grundandet har varit riktigt viktig för mig eftersom efter en flaska dricker jag mycket saktare. Vill ju inte tappa kontrollen över mig själv. Ni fattar vilket planerande och stress man utsatt sig för även vid festligheter då alkohol ändå varit en del och som man egentligen inte behövt smussla med men som jag ändå gjort.
Efter nu drygt tre veckor utan detta stresspåslag och planerande är vanan och tankarna på planering inte helt borta. Undrar om det någonsin kommer försvinna?

Kram PimPim🌷

svagis
Igenkänning PimPim :(

Smusslandet, ljugandet....känslan av osäkerhet när man undrar om andra märker på en att man druckit :( så sorgligt att tänka på hur länge man gått omkring på det viset :( Det handlar mycket om att sträcka på sig, dra av skampåsen och stå för vem man är/har blivit till 100% inför nära och kära...när man orkar. Du kommer säkert få fler tillfällen att lätta på trycket inför din man <3
Kram
svagis

TessMa
Är det kanske så

att personer som inte själva har alkoholproblem eller funderar på detta inte heller funderar så mycket på andras drickande mängder? Tänker på din flaska innan fest. Känner igen mig i oron i att planerandet och funderandet på a aldrig kommer försvinna. Det kan bara inte vara så att det alltid kommer att vara först...Jag tror nog inte det men kanske krävs det lång tid att programmera om hjärnan.

Ha en fin helg! Kram🌷

Ensammenintestark
Håller med

Om skamkänslorna för smusslandet och döljandet. Och att både min sambo och mina barn tror att jag blir full på ett glas vin😂 Ha. Och har också funderat på om det är för att de inte har några egna problem med alkohol som gör att de inte ser igenom och synar ens drickande? På fredagar har jag grundat med minst en halv flaska vin eller någon sprit för att kunna ta ETT glas till maten. Och kanske till och med lämna kvar lite i glaset (som min sambo gör) ”för att det räcker för mig”. Men jag funderar liksom svagis på att det kanske kommer en stund då vi vågar stå upp för oss själva och dra av oss skampåsen. För min del känns det som att jag i så fall vill vara mer stabil i nykterheten. Men det är säkert bara för att skapa en flyktväg om jag skulle falla, så behöver man ju inte stå till svars inför någon annan iaf.

Ha en bra och vit helg🌺

Vinäger
Åh, vad du är bra

Nu har du verkligen prövats, precis i början av nykterheten. Så tufft att klara av det. 💗 En dag kommer du att våga berätta, det tror jag. Men det måste kännas rätt och det vet bara du själv när det tillfället infinner sig.

Kram till dig

PimPim
Lugn helg...🌺

Ja även denna helg har gått i nykterhetens tecken. I fredags opererade jag in två titanskruvar i min underkäke så jag har haft lite ont och har gått på ibumetin och paracetamol. Vi har varit iväg och firat brorsonen som fyllde år och varit iväg på musikal med barn och bonusbarn. Så roligt att göra någonting familjärt ihop hela storfamiljen. Det händer inte ofta, så man får insupa och njuta av tillfället när det väl ges.
Hoppas er helg varit lika härlig och nykter som min!

Kram PimPim 🌷

Fibblan
Låter underbart😊🙏!

Förutom det där med titanskruvarna då..😬😅!
Helgen blev kanske inte alltigenom lugn för min del..😅, men nykter ☑️💪!
Heja oss🏅😆!
Du är helt grym PimPim, som fixar allt du behöver deala med nu nykter😘!
Önskar dig en god natts sömn och en bra ny vecka! Snart en månad..😀🍀🙏!
Kramar!
/Fibblan 🌼.

Sidor