Hamnade här då jag bestämde mig igår för att nu får det vara nog. Jag som alltid varit målfokuserad, social, en glad förälder och partner. Vad hände? Jag vet exakt vad som hände, jag fick nej på en bukplastik, jag fick inte ett jobb som jag så gärna ville ha, jag hade många kämpiga år ensam med mina barn.
Ensamheten på kvällarna då jag kämpade med diverse jobb och hushållsarbeten och ledsamheten över att inte få den op jag tränat och kämpat för så länge behövde fyllas med något och vin funkade ju, socker funkade inte längre.
Karriärsbakslag - vinet hjälpte mig ännu mer och ja hela karusellen var igång. Nu föraktar jag mig själv, känner mig som en dålig förälder till mina barn, går upp i vikt, ja allt det där. Skammen och misslyckandet sitter som fastnålad i bröstet. Trots att vinandet eskalerade efter karriärsbedslaget så har jag lyckats klättra uppåt jobbmässigt. Arbetet är min tillflyktplats. Där mår jag bra, är högpresterande och får alltid högsta lönepåslagen. Tänker aldrig på alkohol när jag jobbar, bara när jag sätter mig i bilen hem. Först mat, sen mitt älskade vin, min allra bästa vän!
Nu har jag bestämt mig och jag kommer behöva skriva mycket, fråga massor och jag har läst massor med trådar idag! Ni inspirerar! För mig är det dag 2 utan vinet och huvudvärken är hemsk! Ungefär som bör man detoxar sig från kolhydrater i stort. Hur länge brukar den hålla i sig och vad kan jag förvänta mig mer?
Kram från mig!

Ja det här med sömnen är ju ett kapitel för sig... känns som jag bara behöver 7 timmar just nu. Är bara trött på morgonen, inte ett dugg bakis och eftersom jag har massa energi till att jobba och dona så kanske jag inte lider av sömnbrist.
Ikväll ska jag försöka somna runt elva för då får jag 8 timmars sömn och det vore guld värt. Huvudsaken är att jag inte vaknar mitt i natten för att inte kunna somna om. Under mitt drickande har det varit så konstant... vaknar genomblöt, har hjärtklappning, ångest, och svårt att somna om för oro och ångesttankarna spökar som fan i huvudet då. Det har jag sluppit nu den sista veckan... så skönt...?? Ska nog köpa mig ett tyngdtäcke (dottern har ett) och jag har även testat melatonin två kvällar just för att komma ner i varv och komma till ro.
Snart är det även dax för mina årliga prover. Tänkte vänta tre veckor till innan jag beställer dem just för att kolla mina vitamin och mineralbrister jag har så att de inte sjunkit ännu mer.
Jag ligger i sängen nu och har fått ta av mig glasögonen för att jag inte ser de pyttesmå bokstäverna... hmmm... så på fredag ska jag till optikern och det är faktiskt snart 4 år sedan jag bytte glajor så det är på tiden med nya... hoppas det bara inte blir progressiva för då blir det dyrt ??
Idag har jag också fått färdigt hela min struktur och planering för mitt arbete detta år. Så skönt att ha en grovplanering med dokument på rätt plats som alla kan komma åt helt klar. Så nu hoppas jag på en rejäl löneförhöjning ?
Om jag är sugen på vin? Svar nej. Så jävla skönt att slippa det!

Nu ska jag sova törnrosasömn och vakna strax innan klockan ringer imorgon bitti!?

Kram PimPim?

Jag testar det nu (och behöver f ö också byta glasögon pga allt pyttigt på denna skärm..) Har prövat ett par nätter efter förra veckans helvetessömn pga allt från fullmåne till viss kropps-oro pga alkoholstopp. Har sovit tungt och bra men känner mig som en patient när jag kryper ner... godnatt!

Hoppas verkligen du fått sova gott inatt? och visst är det härligt att slippa vinsuget?
Önskar dig en fin tisdag och om du bor på västkusten får du hålla i glasögonen för här stormar det????️
Kram ?

Hoppas åxå att du har fått sova inatt. Såg att du har nyfått en 18-åring i hushållet. Min fyllde åxå nyss. Lite läskigt åxå då han säger han ska flytta direkt och gå högskola och ja... han har ADHD och särbegåvning så det är hälften djävligt mogen kille och hälften djävligt omogen. Lite skönt att se dig kvar här ännu fastän såklart lite tråkigt. Men när man slutar kämpa kan man lika gärna lägga sig ner och dö och här är du och här är jag och vi kämpar på ett år till. KRAM!

Fibblan

Men nu när vi inte längre slänger pengarna i sjön med onödig dryck som vi bara mår sämre av, kanske vi kan kosta på oss, alltifrån nya glajjor till tyngdtäcke, tänker jag?! De är ju inte heller så billiga precis..?. Hoppas iaf inte du behöver progressiva ?, och att du fått sova gott i natt?☺️!
Nu ska jag ta mig ut i regnrusket för lite lunch..jobbar på i lagom till lite för långsam takt här på jobbet..?. Men jag bidar min tid. Tar det medvetet slow, nu när det finns lite utrymme till det. Visst är det en go känsla att känna att man har koll på jobbet?! Och tänk så mkt bra du redan gjort där också, sedan du kom tillbaka efter ledigheten ??! Håller med - nu får de allt ta o höja lönen din???!
Bra jobbat på alla plan PimPim ?!
Ha en fortsatt go dag?!
Kram!
/Fibblan ?.

Glasögon och tyngdtäcke är bra investeringar. Bara vad du sparar på att inte dricka under någon månad lär betala det ena.

Heja dig, du gör det så bra. ?

Kram

...för idag hände det som aldrig ska hända. Jag låste in bilnycklarna i bilen ???‍♀️ ringde efter en bärgare som snabbt hjälpte mig, eftersom dörren inte gick igen helt så gick det smidigt och snabbt att göra inbrott i min egna bil. Som vanligt babblade jag på och pratade med bärgaren och han blev nog lite förtjust i mig ? Bilen var tvungen att fotograferas och jag skojade till det lite om att det är ju inte inte kul att ha bilder på en smutsig liten spruttibangbang. Dåuttryckte han att han hellre hade tagit bild på mig. Han frågade vad jag jobbade med och när jag talade om det, så var han där med en komplimang igen. Kunde nästan förstå att du jobbar som det för du talar så fint ? Och sen gav han mig sitt visitkort och sa att jag mer än gärna fick sms:a honom när jag anmält skadan på mitt försäkringsbolag. Varför skulle jag sms:a honom för??? Min försäkring är heltäckande något sånt här händer så det kostade mig 0 kr.
En liten anekdot ur PimPims liv... och det är första gången någon håller på så där. Nästa gång ska jag vara otrevlig och inte prata alls, fast det är ju inte jag... ???
Nåväl, nej jag vill inte dejta en bärgare och vet ni vad... jag är fortfarande nykter och idag har det redan gått en halv månad. Igår kom jag till ro väldigt tidigt och somnade gott. Vaknade runt 06:00 imorse så sömnen börjar rätta till sig in på rätt bana.... så skönt!

Ska krypa ner och sova nu och hoppas kunna läsa ikapp och skriva hos er andra imorgon!

Sov sött allesammans!?

Puss och kram PimPim?

Fibblan

Så går det när man är..,
..oemotståndlig, helt enkelt ??!
Nu har jag ju inte sett dig och skönheten ligger ju som vi vet i betraktarens ögon. Men oavsett yttre egenskaper, så är det ju förstås också de inre, som spelar stor roll i vad vi finner attraktivt hos någon annan. Och med det lilla jag känner dig, så kan jag lätt förstå att han ville knipa tillfället..?! Tro jag det, att han ville passa på o se om möjligheterna fanns till kanske ytterligare ett möte..??!
Hihihi, jaja. Inte fel med lite bekräftelse från det motsatta könet, även om du har ditt på det torra..?. Och precis som du säger, man måste ju få va sig själv och hur andra väljer att tolka eller uppfattar saker och ting, det är ju deras ensak. Och det gäller ju i alla lägen! Klart du ska fortsätta vara ditt sprudlande, trevliga jag. Vem ska man va om inte sig själv..??.

Härligt o höra att nykterheten håller i sig och att sömnen dessutom börjar rätta till sig??!
I det förstnämnda hänger jag på ☺️, sömnen..nja..men så länge nykterheten består och jag ändå lyckas genomföra mitt jobb, så får det va så. Det ska nog rätta till sig för mig också snart..??!
Söta drömmar PimPim ?!
Kram!
/Fibblan ?.

Skönt att det går bra för dig och att ? håller sig på avstånd.
Härligt också att sömnen börjar rätta till sig?.
Önskar dig en fin torsdag och att du håller nyktert i nycklarna ?
Kram ?

....som ni vet så har jag skrivit om döden... och nu knackade den på dörren igen. Igår gick en nära väninnas 17-åring bort efter att ha hängt sig själv men att de fått igång organen flögs hen till Karolinska men hens hjärna gick inte att rädda. Hen var hjärndöd. Fy fan detta ska inte en förälder behöva uppleva, ett barn ska överleva sina föräldrar... Jag är helt förkrossad! Och min väninna har kämpat så för sina barn från dag ett. Det ligger en beroende problematik bakom vilket lett till djup depression som denna drog ofta orsakar. Hen pallade inte mer... Det gör ont i hela mig och mitt hjärta blöder ???
Imorgon blir det att åka till min väninna och hjälpa till med sysslor och annat... känslan av att hinka i mig vin är jättestor, suget efter att fly bort och få lugn i kroppen är så stark, men jag förblir nykter... jag har ju inget hemma och bolaget lockade inte tidigare idag heller. Hade det varit öppet nu hade jag nog sprungit dit, men tji beng. It`s closed!
Var hos optikern idag med och nu blir det rumsprogressiva glad som gäller. När jag jag skriver på min padda nu får jag ta av mig mina vanliga. Det bästa med terminalglas är att jag får det genom jobbet! Så nya bågar kostar gratis och det är jag mycket tacksam över!

Sitter och lyssnar på Shirley Clamps låt ” Jag fick låna en ängel” och hinkar i mig Ramlösa...
Dag 17 är snart förbi och mitt i all sorg så är jag och förblir nykter...
Hoppas ni andra har det mycket bättre än mig för det förtjänar ni!

Tusen kramar från en mycket ledsen PimPim??

Jag blir bedrövad av att läsa vad du skriver PimPim. Mitt hjärta gråter. Tänk att du i morgon kan åka och stötta, nykter och klar i hjärnan. Du kommer att vara bästa stödet just nu.
Bubbelvatten är det här också.
Kram!

Stackars stackars unga människa!
Stackars stackars förälder och nära.
Vad ska man säga...
?
Ingen ska behöva må så dåligt att man vill försvinna....
Kram

Det gör ont i mig också??
Så förfärligt smärtsamt för föräldrar att mista sina barn och för syskon som mister sin bror eller syster...det gör ont att andas bara man tänker på det...
Kramar och tänker på dig?

TessMa

Vad hemskt att förlora ett barn! Det är den största rädslan och mardrömmen.

Kram till dig PimPim?

Fibblan

Blir tagen och helt matt..som FinaLisa skrev, det går knappt att andas
när man tänker på det..?. Att behöva gå igenom det här..
Önskar ingen skulle behöva det..?

Du är med mig i mina tankar PimPim ❤️! Sänder dig miljoner av
styrkekramar ???!
Och precis som Charlie70 skrev. Tänk vilket bättre stöd du kommer kunna va för din vän nu. Klar och nykter. Och för din egen del också. Så mkt mer ork och kraft du har att tillgå för att du låtit bli alkoholen och fortsätter att göra det. Förstår att det är en kamp att inte vilja fly. Lägga lite vadd på det onda. Men vi vet att det inte hjälper. Hjälp dig själv och din vän genom fortsatt nykterhet genom detta❤️. Du kommer att ta dig igenom även det här..?.
Och vi finns här för dig ??❤️!
Varmaste kramar!
/Fibblan ?.

Skriver en rad även här.

Ja du, ibland är livet så långt ifrån rättvisa det bara går. Det finns inte tillräckligt med starka ord för att beskriva en sådan händelse. Fruktansvärt är knappt förnamnet.

Som flera redan har skrivit, du är stark som möter detta nykter. Naturligtvis är du också ett ännu bättre stöd för din väninna när du ser klart på tillvaron, utan kemisk verklighetsflykt.

Tack för att du skrev till mig och bad om styrka. Det känns fint mitt i allt att kunna finnas till för någon annan. ?

Många kramar till dig

Allterbra

Livet är orättvist, men att dricka hjälper inte.
Kämpa på, precis som du gör.
Och ha en fortsatt trevlig helg!

Fibblan

Ville bara titta in och höra hur mår..❤️.
Hoppas ok under omständigheterna..?. Förstår att du har fullt upp. Ville bara säga att jag tänker på dig?!
Styrkekramar ?!
/Fibblan ?.

Förstår att du har det jobbigt o riktigt tufft nu ?? hemska hemska tanke man blir helt kall av smärtan i det du skriver ??
Som en mardröm som aldrig tar slut - som du säger ett barn ser man att ska överleva sina föräldrar ??
När man har barn i samma ålder blir man rädd man vet inte vad som rör sig i en tonårings hjärna...en tuff ålder oavsett o förmodligen mer om det ligger missbruk med i bilden med. Vet att min son (18) sa för kanske ett halvår sen att han kände sig väldigt nere. Sa men det kan alla göra ibland. Då säger han har du stått vid spåret minst en gång i veckan o funderat på att hoppa...jag blev helt iskall o tröstade pratade massor men oron finns kvar...Jag är också en sån som din väninna ger allt för barnen men i såna tillfällen känner man att man inte räcker till ??...
Usch kan verkligen inte tänka mig in i din väninnas bottenlösa sorg ?? tur för henne att hon har en så himla fin väninna som dig PimPim ??
Skickar massa massa massa styrkekramar till dig o din väninna med familj - finns verkligen inga ord som räcker till ?? KRAM ?