Borde vara mer härinne..

20 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Emmy123
Borde vara mer härinne..
Emmy123
Borde vara mer härinne..

Varför fungerar jag så att när allt är frid och fröjd, livet leker, jag är med på banan, har vita dagar och mår sådär alldeles förträffligt.. DÅ är jag härinne flera gånger per dag och sträckläser men när allt går åt h-e och jag verkligen behöver stödet man känner här inne..DÅ är jag aldrig här..

Varafrisk
Åh vad jag känner igen mig..

Åh vad jag känner igen mig...när det går bra för mig vill jag gärna dela med mig men när det är tvärtemot då tystnar jag...För min del tror jag att det beror på att om jag klarar vita dagar då känns det som om jag lyckats men när jag inte lyckats då vill jag inte berätta....å jag har inte lyckats på det viset som jag vill...men...nu försöker jag med morgondagen...ska vi försöka tillsammans?

Allt gott!

Emmy123
Exakt

Exakt så är det! När det går dåligt känns det som ett stort misslyckande..
Läste i din tråd och det är precis så jag också känner det! Alltid trött.. Inte bakis (men självklart händer det också) men såå trött.. Orkar liksom inte ta mig för nåt vettigt. Och jag tror faktiskt också att ibland när man dricker så dricker nån a ren vana, jag behöver inte vara speciellt sugen på alkohol bara att det ska vara ett glas i handen..
Jaaa, banne mig att jag hänger på dig i helgen! :) Nu kör vi!

Varafrisk
Håller tummarna för

Håller tummarna för morgondagen ✊🏻💞

Emmy123
Underbart

Finns det en härligare känsla än att vakna upp en lördagsmorgon utan att det känns som att man har en hel höbal i munnen, illamående och en fruktansvärd huvudbärk.. Igår blev det Loka Hallon hela kvällen! Nu kommer morgonkaffet smaka sådär alldeles förträffligt gott som det bara kan göra en morgon utan alkohol dagen innan..

Emmy123
Varför är det så svårt..

Varje morgon vaknar jag och tänker "NEJ, nu får det f-n i mej vara nog!!" Lik förbaskat sitter jag där på kvällen med en öl i handen.. Då är morgonens tankar som bortblåsta! Varför ska det vara såå otroligt svårt.. När jag mår så dåligt av alkoholen..

TessMa
Precis så

Känner igen mig, såååå många gånger jag tänkt på morgonen att idag blir det inget vin. Likt förbaskat sitter jag där på em/kväll med flaskan🙁Så många gånger jag bryter mina egna löften till mig själv. Vi har nog alla vår process till att minska eller sluta och så länge vi för kampen så kommer vi tillslut vinna även om vi har många gupp på vägen💕

Stormenlilla
Som ni båda skriver

Så sitter man där i ångestens moln och lovar sig själv att din får det vara nog och sen sitter man där kort efter och undrar hur fan det blev sådär igen. Men som TessMa skriver: så länge vi försöker, finns där för varandra och gör det vi kan för att förändra så kommer det gå. Varför det ska vara så otroligt jäkla svårt är ett under men det ska gå. Det kommer det.

Stor kram

Emmy123
Jobbigt

Det är väldigt jobbigt när man bryter sina löften till sig själv.. Jag sitter fortfarande i samma situation.. Att jag dricker i princip varje, iaf varannan dag. Inga mängder men tillräckligt för att bli trött och lite seg dagen efter, det där jag hade planerat har jag liksom inte energi för! Blä, är sååå trött på det här. Att jag har en sambo som bjuder på ett glas framåt kvällen gör ju inte saken lättare previs..
TessMa och Stormenlilla, tack för att ni skrev, det känns mindre ensamt! Stor kram till er ❤

Emmy123
5 år som medlem här..

Fem (5!) år som medlem här råkade jag precis se.. Jag har läst såå många fantastisk inlägg här som hjälpt mig enormt mycket på vägen när livet känts tungt.. Jag är inte riktigt nykter än men jag jobbar hela tiden på det, idag har jag varit nykter i 7 dagar och innan dess i 5 dagar.. Just nu njuter jag av en kopp kaffe, verkligen njuter, eftersom det igår blev en alkoholfri öl till maten! :)

Jag lyssnar mycket på Alkispodden, vilken jag varmt kan rekommendera! Jag brukar ta ett avsnitt varje gång jag tar en promenad, och det är många Aha-upplevelse. Killarna pratade i senaste avsnittet om att det inte bara gällrt att sluta dricka, att sätta på korken på flaskan är en sak men man måste även börja jobba med sig själv, "ta professionell hjälp, ni klarar det inte ensam". Hur har ni gjort? Är ni många som sökt hjälp? Eller har ni klarat detta själva?

Charlie70
Att klara sig

Hej Emmy123! Imponerad över ditt långa medlemsskap. Då har du säkert koll på alla olika sätt som tillämpas. I morgon har jag varit nykter i 5 veckor. Hur har jag gjort då? Jo, först drack jag så jag gjorde bort mig ordentligt inför mitt barn vid två tillfällen på en vecka. Den erfarenheten vill jag inte göra igen. Sedan har jag hängt här på forumet. Varje dag och ofta flera gånger per dag. Skriver ganska mycket i min tråd. Det hjälper mig att skriva själv och läsa om andra. På måndag ska jag på ett första möte med beroendeterapeut. Just nu känns det inte som att jag behöver det, men vill ändå ha både hängslen och livrem. Att ha någon IRL att prata med om det skulle gå sämre framöver. Tror även på att det är bra att ha en upparbetad kontakt OM jag skulle behöva medicin framöver. Jag har bestämt mig för att mitt liv ska vara HELT nyktert framöver. För att det ska bli så kommer jag ta till allt som behövs. AA har jag tex inte heller testat ännu men utesluter inte om det skulle behövas framöver.

santorini
Hej Emmy!

Det stämmer nog att man måste jobba med sej själv men det går utan professionell hjälp. Allt läsa och skriva här, läsa böcker om andra som haft alkoholproblem osv. Det blev min hjälp. Det var en stor lättnad för mej då jag läste att de flesta slutar dricka utan annan hjälp. Jag bor på en liten ort och kunde inte tänka mej AA t.ex. Vet inte ens om det finns här. Men jobba på sitt tänkesätt är man tvungen att göra. Det blir en personlig utveckling.

TessMa
Hjälp till att sluta😊

Att vara aktiv i detta forum och genomföra programmet här är att ta hjälp tycker jag. Även att läsa på ytterligare, lyssna på poddar och andras erfarenheter. Tror det finns så många olika vägar att gå till samma mål. Vi är alla olika och behöver olika saker. Lycka till med din väg🤗

Emmy123
Åh, nej..

F-n (ursäkta språket!) Jag drack igår och så pass mycket att jag idag mår illa, kräks och har en fruktansvärd huvudvärk.. Idag slår jag hårt på mig själv.. Varför, varför, varför.. 😥

Charlie70
Jodå!

Den 7 november skrev du som ditt första inlägg i din tråd så här: "Varför fungerar jag så att när allt är frid och fröjd, livet leker, jag är med på banan, har vita dagar och mår sådär alldeles förträffligt.. DÅ är jag härinne flera gånger per dag och sträckläser men när allt går åt h-e och jag verkligen behöver stödet man känner här inne..DÅ är jag aldrig här.."

Då tänker jag att nu är du ju här dagen efter att du drack mer än du egentligen ville. Det är ju toppen! Jag tänker att du har funderat ut en strategi, nämligen att hänga här trots att det inte blev exakt som tänkt. BRA! Fortsätt med det. I morgon kommer en ny dag. Fortsätt fundera på var du har dina triggers och vilka strategier du kan ta till vid de tillfällena.
Kram!

Emmy123
Tusen tack

För dom orden Charlie70! Precis vad jag behövde höra! Imorgon är en annan dag, så är det.. Jag ska ta mig en funderare på VARFÖR det blev såhär och ta lärdom av detta istället för att slå så hårt på mig själv.. Men man blir ju så vansinnigt besviken på sig själv..

Emmy123
Mår lite bättre nu

Charlie70, Santorini och TessMa, TACK för era svar ovan. Jag försöker också, hela tiden, varje dag, jobba med mig själv och visst har jag kommit en bra bit på vägen!
Detta forum är helt fantastiskt tycker jag, god ton, härlig stämning och det hjälper såå mycket att veta att man inte är ensam och att ingen dömer en härinne! Jag ska helt klart fortsätta hänga härinne och läsa alla underbara, kloka berättelse.. <3

Emmy123
40-års fest

Varit på 40-års fest ikväll - helt nykter! Och dessutom hade jag fantastiskt trevligt 🙂 Ser alla överförfriskade festdeltagare och tänker " det är alltså sådär man själv ser ut".. Såå skönt att ta bilen hemåt och lägga sig klar i knoppen och veta att morgondagens kaffe kommer smaka underbart! God natt!

Andrahalvlek
Grymt bra gjort!

Det händer inte så ofta att jag är nykter när alla andra dricker, men några gånger har det hänt pga bilkörning. En miserabel upplevelse faktiskt, och jag brukar tillhöra de värsta tyvärr 😫 Nyttig påminnelse!