Borde vara mer härinne..

59 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Emmy123
Borde vara mer härinne..
Emmy123
Borde vara mer härinne..

Varför fungerar jag så att när allt är frid och fröjd, livet leker, jag är med på banan, har vita dagar och mår sådär alldeles förträffligt.. DÅ är jag härinne flera gånger per dag och sträckläser men när allt går åt h-e och jag verkligen behöver stödet man känner här inne..DÅ är jag aldrig här..

Varafrisk
Åh vad jag känner igen mig..

Åh vad jag känner igen mig...när det går bra för mig vill jag gärna dela med mig men när det är tvärtemot då tystnar jag...För min del tror jag att det beror på att om jag klarar vita dagar då känns det som om jag lyckats men när jag inte lyckats då vill jag inte berätta....å jag har inte lyckats på det viset som jag vill...men...nu försöker jag med morgondagen...ska vi försöka tillsammans?

Allt gott!

Emmy123
Exakt

Exakt så är det! När det går dåligt känns det som ett stort misslyckande..
Läste i din tråd och det är precis så jag också känner det! Alltid trött.. Inte bakis (men självklart händer det också) men såå trött.. Orkar liksom inte ta mig för nåt vettigt. Och jag tror faktiskt också att ibland när man dricker så dricker nån a ren vana, jag behöver inte vara speciellt sugen på alkohol bara att det ska vara ett glas i handen..
Jaaa, banne mig att jag hänger på dig i helgen! :) Nu kör vi!

Varafrisk
Håller tummarna för

Håller tummarna för morgondagen ✊🏻💞

Emmy123
Underbart

Finns det en härligare känsla än att vakna upp en lördagsmorgon utan att det känns som att man har en hel höbal i munnen, illamående och en fruktansvärd huvudbärk.. Igår blev det Loka Hallon hela kvällen! Nu kommer morgonkaffet smaka sådär alldeles förträffligt gott som det bara kan göra en morgon utan alkohol dagen innan..

Emmy123
Varför är det så svårt..

Varje morgon vaknar jag och tänker "NEJ, nu får det f-n i mej vara nog!!" Lik förbaskat sitter jag där på kvällen med en öl i handen.. Då är morgonens tankar som bortblåsta! Varför ska det vara såå otroligt svårt.. När jag mår så dåligt av alkoholen..

TessMa
Precis så

Känner igen mig, såååå många gånger jag tänkt på morgonen att idag blir det inget vin. Likt förbaskat sitter jag där på em/kväll med flaskan🙁Så många gånger jag bryter mina egna löften till mig själv. Vi har nog alla vår process till att minska eller sluta och så länge vi för kampen så kommer vi tillslut vinna även om vi har många gupp på vägen💕

Stormenlilla
Som ni båda skriver

Så sitter man där i ångestens moln och lovar sig själv att din får det vara nog och sen sitter man där kort efter och undrar hur fan det blev sådär igen. Men som TessMa skriver: så länge vi försöker, finns där för varandra och gör det vi kan för att förändra så kommer det gå. Varför det ska vara så otroligt jäkla svårt är ett under men det ska gå. Det kommer det.

Stor kram

Emmy123
Jobbigt

Det är väldigt jobbigt när man bryter sina löften till sig själv.. Jag sitter fortfarande i samma situation.. Att jag dricker i princip varje, iaf varannan dag. Inga mängder men tillräckligt för att bli trött och lite seg dagen efter, det där jag hade planerat har jag liksom inte energi för! Blä, är sååå trött på det här. Att jag har en sambo som bjuder på ett glas framåt kvällen gör ju inte saken lättare previs..
TessMa och Stormenlilla, tack för att ni skrev, det känns mindre ensamt! Stor kram till er ❤

Emmy123
5 år som medlem här..

Fem (5!) år som medlem här råkade jag precis se.. Jag har läst såå många fantastisk inlägg här som hjälpt mig enormt mycket på vägen när livet känts tungt.. Jag är inte riktigt nykter än men jag jobbar hela tiden på det, idag har jag varit nykter i 7 dagar och innan dess i 5 dagar.. Just nu njuter jag av en kopp kaffe, verkligen njuter, eftersom det igår blev en alkoholfri öl till maten! :)

Jag lyssnar mycket på Alkispodden, vilken jag varmt kan rekommendera! Jag brukar ta ett avsnitt varje gång jag tar en promenad, och det är många Aha-upplevelse. Killarna pratade i senaste avsnittet om att det inte bara gällrt att sluta dricka, att sätta på korken på flaskan är en sak men man måste även börja jobba med sig själv, "ta professionell hjälp, ni klarar det inte ensam". Hur har ni gjort? Är ni många som sökt hjälp? Eller har ni klarat detta själva?

Charlie70
Att klara sig

Hej Emmy123! Imponerad över ditt långa medlemsskap. Då har du säkert koll på alla olika sätt som tillämpas. I morgon har jag varit nykter i 5 veckor. Hur har jag gjort då? Jo, först drack jag så jag gjorde bort mig ordentligt inför mitt barn vid två tillfällen på en vecka. Den erfarenheten vill jag inte göra igen. Sedan har jag hängt här på forumet. Varje dag och ofta flera gånger per dag. Skriver ganska mycket i min tråd. Det hjälper mig att skriva själv och läsa om andra. På måndag ska jag på ett första möte med beroendeterapeut. Just nu känns det inte som att jag behöver det, men vill ändå ha både hängslen och livrem. Att ha någon IRL att prata med om det skulle gå sämre framöver. Tror även på att det är bra att ha en upparbetad kontakt OM jag skulle behöva medicin framöver. Jag har bestämt mig för att mitt liv ska vara HELT nyktert framöver. För att det ska bli så kommer jag ta till allt som behövs. AA har jag tex inte heller testat ännu men utesluter inte om det skulle behövas framöver.

santorini
Hej Emmy!

Det stämmer nog att man måste jobba med sej själv men det går utan professionell hjälp. Allt läsa och skriva här, läsa böcker om andra som haft alkoholproblem osv. Det blev min hjälp. Det var en stor lättnad för mej då jag läste att de flesta slutar dricka utan annan hjälp. Jag bor på en liten ort och kunde inte tänka mej AA t.ex. Vet inte ens om det finns här. Men jobba på sitt tänkesätt är man tvungen att göra. Det blir en personlig utveckling.

TessMa
Hjälp till att sluta😊

Att vara aktiv i detta forum och genomföra programmet här är att ta hjälp tycker jag. Även att läsa på ytterligare, lyssna på poddar och andras erfarenheter. Tror det finns så många olika vägar att gå till samma mål. Vi är alla olika och behöver olika saker. Lycka till med din väg🤗

Emmy123
Åh, nej..

F-n (ursäkta språket!) Jag drack igår och så pass mycket att jag idag mår illa, kräks och har en fruktansvärd huvudvärk.. Idag slår jag hårt på mig själv.. Varför, varför, varför.. 😥

Charlie70
Jodå!

Den 7 november skrev du som ditt första inlägg i din tråd så här: "Varför fungerar jag så att när allt är frid och fröjd, livet leker, jag är med på banan, har vita dagar och mår sådär alldeles förträffligt.. DÅ är jag härinne flera gånger per dag och sträckläser men när allt går åt h-e och jag verkligen behöver stödet man känner här inne..DÅ är jag aldrig här.."

Då tänker jag att nu är du ju här dagen efter att du drack mer än du egentligen ville. Det är ju toppen! Jag tänker att du har funderat ut en strategi, nämligen att hänga här trots att det inte blev exakt som tänkt. BRA! Fortsätt med det. I morgon kommer en ny dag. Fortsätt fundera på var du har dina triggers och vilka strategier du kan ta till vid de tillfällena.
Kram!

Emmy123
Tusen tack

För dom orden Charlie70! Precis vad jag behövde höra! Imorgon är en annan dag, så är det.. Jag ska ta mig en funderare på VARFÖR det blev såhär och ta lärdom av detta istället för att slå så hårt på mig själv.. Men man blir ju så vansinnigt besviken på sig själv..

Emmy123
Mår lite bättre nu

Charlie70, Santorini och TessMa, TACK för era svar ovan. Jag försöker också, hela tiden, varje dag, jobba med mig själv och visst har jag kommit en bra bit på vägen!
Detta forum är helt fantastiskt tycker jag, god ton, härlig stämning och det hjälper såå mycket att veta att man inte är ensam och att ingen dömer en härinne! Jag ska helt klart fortsätta hänga härinne och läsa alla underbara, kloka berättelse.. <3

Emmy123
40-års fest

Varit på 40-års fest ikväll - helt nykter! Och dessutom hade jag fantastiskt trevligt 🙂 Ser alla överförfriskade festdeltagare och tänker " det är alltså sådär man själv ser ut".. Såå skönt att ta bilen hemåt och lägga sig klar i knoppen och veta att morgondagens kaffe kommer smaka underbart! God natt!

Andrahalvlek
Grymt bra gjort!

Det händer inte så ofta att jag är nykter när alla andra dricker, men några gånger har det hänt pga bilkörning. En miserabel upplevelse faktiskt, och jag brukar tillhöra de värsta tyvärr 😫 Nyttig påminnelse!

Saskij
Kikar in och säger hej..

Vet inte om du är aktiv i tråden nu... Men så intressant att följa även din resa. Du är så stark som inte ger upp!

Visst smakar morgonkaffet mycket utan att vara bakis..

Kram Saskij

Emmy123
Lördag morgon

Det där ögonblicket, när man just vaknat och inser "igår drack jag inget, wow såå underbart bra jag mår"! Den känslan, just då, är obeskrivlig! Idag infinner sig den känslan hos mig.. Tänk om man alltid kunde bära med sig den känslan..❤

Fibblan
Härligt!

Visst är det en underbar känsla👍☺️!
Hoppas många av desss ögonblick för oss båda i sommar☀️🍀🙏!
Önskar dig en fin dag, efter denna goa start!
Kram
/Fibblan 🌼.

Emmy123
Fibblan

TACK! 🥰 Det önskar jag verkligen att vi får! Känslan är som sagt obeskrivlig..
Kram Emmy

Emmy123
Söndag morgon

Även igår valde jag att inte dricka vilket alltså medför att jag även idag vaknar med en obeskrivlig känsla av välmående i både kropp och knopp!

Jag ligger kvar en stund och tänker tillbaka på de mornar jag vaknat upp ordentligt bakfull, liggandes i fosterställning en hel dag.. Varför väljer jag att dricka, jag förstår ingenting, jag får inte ihop det liksom.. 🥺

Jag har läst härinne någon som skrev " Tänk att du VÄLJER att inte dricka, tänk inte att du inte KAN dricka" och det känns liksom bättre att tänka så, en mer positiv känsla att man själv gör ett väl, att det inte är ett förbud.

AmandaL
Helt rätt tänkt 🙏🏻🌷

Det är inget förbud utan ett aktivt val som du tar och gör för dig själv varje dag, förstå hur starkt det är, att du bestämmer dig för att du inte vill dricka och fullföljer det trotts alkoholdryckers sug och påverkan på en! Du är en riktig kämpe varje dag som du bestämmer dig för att du inte vill dricka; heja dig! Och grattis till att vakna och må bra idag, denna underbara söndag! Var stolt; din kropp tackar dig varje gång du tar beslutet. Jag vill inte dricka 🙏🏻🌷🧘🏼‍♀️

Emmy123
Så sant..

Exakt så! Och tänk då vad stark drivkraften egentligen är då man väljer att avstå, eftersom vi vet hur stark alkoholdjävulen är!! Puh, inte konstigt att man är helt slut i huvudet emellanåt, när man varje dag (iaf jag!) kämpar med dessa tankar.. "Ska jag eller ska jag inte?"

Dagar som denna känns som en GÅVA ❤

AmandaL
Emmy123 🌷

Emmy123 jag vet precis hur det är. Jag var helt utmattad i början av min nyktra resa, allt jag gjorde gjorde jag för att inte dricka. Duschade jag och tvättade håret gjorde jag det för att tänka på annat, cyklade jag gjorde jag det för att fly alkoholsug, tog jag en kopp kaffe gjorde jag det för att inte dricka vin etc.. men jag lovar dig, idag på min 24e nyktra dag gör jag saker för att jag vill det, inte istället för att dricka vin. Jag har kommit hem från ett yogapass nyss, jag har tränat yoga en söndagmorgon för att jag vill det. Det blir så mycket bättre, mår så mycket bättre nu. Allt går så mycket lättare, så låt ditt intellektuella jag få styra, fördelarna är enorma och du kommer uppleva dom bara du orkar kämpa mot elaka alkoholdjävulen nu i början! Hejar på dig 👊🏻🌷

Emmy123
Där är jag nu..

Där är jag nu! Allt jag gör, gör jag för att slippa ta det där första glaset! Trots att jag inte är törstig, tar jag ett glas Loka för att jag måste ha nåt i handen.. Det känns skönt att det släpper dock, det är en tröst. T o m tandborstningen i morse smakade bättre än på länge 😁

Mitt största bekymmer just nu är att om drygt en vecka ska jag och min sambo ut på sjön med våra två bästa vänner där jag vet att det kommer konsumeras alkohol, från lunch till kvällen.. Hur sjutton ska jag hantera detta?! Jag jobbar själv med mitt alkoholproblem, i det tysta, även jag nämnt detta för min sambo och några vänner. Men dom rycker liksom på axlarna och säger "så farligt är det väl inte, du kan väl bara försöka ta det lite lugnare" men i sällskapet vi ska ha på sjön är det inte lugnt.. Nåväl, det bekymret tar vi senare.. Nu ska jag njuta av dagen!
TACK för att du är så klok, AmandaL ❤

Yzfr1
Gött jobbat!

Har lite ont om tid men jag är precis som du!

Jag har gått ut nu på några tillfällen med vänner där man såklart skulle dricka alkohol men gör det nu nyktert. Det är minst lika roligt och man slipper all skit dagen efter och kan komma i säng normalt.

Man får allt det roliga utan att behöva spy i hink dagen efter. Så blev det för mig hela tiden.

Du behöver INTE förklara dig för någon varför du inte ska dricka. Vill du inte så vill du inte, du behöver inte ha ett svar liksom.

Ha så kul och stå på dig. Ta inte ”en öl bara” utan kör helt nyktert och njut av dagen efter med!

Lycka till!

Ensamdrickaren
härligt

att vakna ickebakis. Det är verkligen en underbar känsla, både psykiskt och fysiskt. Och kaffet smakar så gott.

Vad det gäller båtturen så behöver du inte förklara, men såsom samhället ser ut så behöver man det ibland. Du kan väl skylla på att du ska köra bil, något viktigt att göra dagen efter och du ska gå upp tidigt och kan inte var trött/bakis, att du är på diet.

Sidor