Hamnade här då jag bestämde mig igår för att nu får det vara nog. Jag som alltid varit målfokuserad, social, en glad förälder och partner. Vad hände? Jag vet exakt vad som hände, jag fick nej på en bukplastik, jag fick inte ett jobb som jag så gärna ville ha, jag hade många kämpiga år ensam med mina barn.
Ensamheten på kvällarna då jag kämpade med diverse jobb och hushållsarbeten och ledsamheten över att inte få den op jag tränat och kämpat för så länge behövde fyllas med något och vin funkade ju, socker funkade inte längre.
Karriärsbakslag - vinet hjälpte mig ännu mer och ja hela karusellen var igång. Nu föraktar jag mig själv, känner mig som en dålig förälder till mina barn, går upp i vikt, ja allt det där. Skammen och misslyckandet sitter som fastnålad i bröstet. Trots att vinandet eskalerade efter karriärsbedslaget så har jag lyckats klättra uppåt jobbmässigt. Arbetet är min tillflyktplats. Där mår jag bra, är högpresterande och får alltid högsta lönepåslagen. Tänker aldrig på alkohol när jag jobbar, bara när jag sätter mig i bilen hem. Först mat, sen mitt älskade vin, min allra bästa vän!
Nu har jag bestämt mig och jag kommer behöva skriva mycket, fråga massor och jag har läst massor med trådar idag! Ni inspirerar! För mig är det dag 2 utan vinet och huvudvärken är hemsk! Ungefär som bör man detoxar sig från kolhydrater i stort. Hur länge brukar den hålla i sig och vad kan jag förvänta mig mer?
Kram från mig!

Det har tagit på krafterna denna sista veckan, och jag har stått emot alkoholen... 22 dagar idag ✌?
Var på begravning i måndags också för den nära släktingen som gick bort i bukspottkörtelcancer. Det var ett fridfullt och stillsamt sista farväl. ???

Ska försöka läsa ikapp här och kommentera så snart som. Tänkte bara ge ifrån mig ett livstecken med indikation på att jag är på den nyktra banan trots allt som hänt.

Kram PimPim?

Fibblan

kommer flera kramar din väg!!
Skit i att läsa ikapp och kommentera, om du inte gör det för att du vill och behöver?! Huvudsaken är att du gör det du gör nu. Tar saker och ting i din takt och håller dig ifrån a. Fantastiskt bra gjort av dig att hålla linjen, med allt vad du behövt/behöver gå igenom nu?! Grattis till ett nyktert 2020, mitt i allt??! Det funkar som bra sporre för mig, att allt är vitt som snö när det kommer till den biten, även om det, på olika sätt, är mörkt runtomkring oss..
Styrkekramar ?!
/Fibblan ?.

Sömnen är fortfarande inte helt hundra då detta kom emellan. Drömmarna handlar nu mycket om mina egna barn och hemskheter. Och när jag vaknar mitt i natten är det svårt att somna om.
Läste precis hos Vinäger som lät dammen brista där hennes man tog emot henne i en öppen famn när hon bubblade ur sig hemligheter kring sitt drickande. Jag vill också våga och förra helgen hade jag chansen men tog den inte utan behöll skiten för mig själv ännu em gång...
Min partner tror att jag blir full på ett glas vin. När vi tidigare åkt iväg på diverse tillställningar har jag alltid hällt upp ett glas vin som jag sippat på när jag gör mig i ordning och när han inte varit i närheten jag svept glaset för att snabbt hälla upp mer och fortsatt sminka mig som om ingenting hänt och han har aldrig ens reflekterat eller märkt detta på mig. Grundandet innan vi åkt iväg är minst en flaska vin och han tror att det varit ett glas... självklart lite lullig på 1 flaska vin och inte ett glas. Toleransen byggs upp snabbt! Grundandet har varit riktigt viktig för mig eftersom efter en flaska dricker jag mycket saktare. Vill ju inte tappa kontrollen över mig själv. Ni fattar vilket planerande och stress man utsatt sig för även vid festligheter då alkohol ändå varit en del och som man egentligen inte behövt smussla med men som jag ändå gjort.
Efter nu drygt tre veckor utan detta stresspåslag och planerande är vanan och tankarna på planering inte helt borta. Undrar om det någonsin kommer försvinna?

Kram PimPim?

svagis

Smusslandet, ljugandet....känslan av osäkerhet när man undrar om andra märker på en att man druckit :( så sorgligt att tänka på hur länge man gått omkring på det viset :( Det handlar mycket om att sträcka på sig, dra av skampåsen och stå för vem man är/har blivit till 100% inför nära och kära...när man orkar. Du kommer säkert få fler tillfällen att lätta på trycket inför din man <3
Kram
svagis

TessMa

att personer som inte själva har alkoholproblem eller funderar på detta inte heller funderar så mycket på andras drickande mängder? Tänker på din flaska innan fest. Känner igen mig i oron i att planerandet och funderandet på a aldrig kommer försvinna. Det kan bara inte vara så att det alltid kommer att vara först...Jag tror nog inte det men kanske krävs det lång tid att programmera om hjärnan.

Ha en fin helg! Kram?

Ensammenintestark

Om skamkänslorna för smusslandet och döljandet. Och att både min sambo och mina barn tror att jag blir full på ett glas vin? Ha. Och har också funderat på om det är för att de inte har några egna problem med alkohol som gör att de inte ser igenom och synar ens drickande? På fredagar har jag grundat med minst en halv flaska vin eller någon sprit för att kunna ta ETT glas till maten. Och kanske till och med lämna kvar lite i glaset (som min sambo gör) ”för att det räcker för mig”. Men jag funderar liksom svagis på att det kanske kommer en stund då vi vågar stå upp för oss själva och dra av oss skampåsen. För min del känns det som att jag i så fall vill vara mer stabil i nykterheten. Men det är säkert bara för att skapa en flyktväg om jag skulle falla, så behöver man ju inte stå till svars inför någon annan iaf.

Ha en bra och vit helg?

Nu har du verkligen prövats, precis i början av nykterheten. Så tufft att klara av det. ? En dag kommer du att våga berätta, det tror jag. Men det måste kännas rätt och det vet bara du själv när det tillfället infinner sig.

Kram till dig

Ja även denna helg har gått i nykterhetens tecken. I fredags opererade jag in två titanskruvar i min underkäke så jag har haft lite ont och har gått på ibumetin och paracetamol. Vi har varit iväg och firat brorsonen som fyllde år och varit iväg på musikal med barn och bonusbarn. Så roligt att göra någonting familjärt ihop hela storfamiljen. Det händer inte ofta, så man får insupa och njuta av tillfället när det väl ges.
Hoppas er helg varit lika härlig och nykter som min!

Kram PimPim ?

Fibblan

Förutom det där med titanskruvarna då..??!
Helgen blev kanske inte alltigenom lugn för min del..?, men nykter ☑️?!
Heja oss??!
Du är helt grym PimPim, som fixar allt du behöver deala med nu nykter?!
Önskar dig en god natts sömn och en bra ny vecka! Snart en månad..???!
Kramar!
/Fibblan ?.

Skönt med en fin helg i ryggen att luta sig mot när en ny vecka startar?
Hoppas den blir lugn och inte alltför stressig för dig.
Kram ?

Tänk jävla sug jag har, men står emot.... igår firade jag fyra veckors nykterhet. Är inne inne i ett sug efter Rosé just för att det är så gott. Jag drack inte bara vin för ruset utan också för att jag får orala orgasmer av det. En saknad! Men jag har ju faktisk gjort slut! Vill inte ha ett on and off-förhållande då jag faktiskt mår bättre utan. Mitt psykiska mående är tusen gånger bättre än vad det var kring jul, trots många sorgliga besked det sista. Denna pärs har jag kunnat hantera bra tack vare min nykterhet I suppose...✨??✨
Ikväll somnar jag nykter och imorgon firar jag 30 dagar! Wohoooo!!! ??‍♀️??‍♀️??‍♀️?

Hoppas ni alla andra har det bra!!!?

Kram PimPim?

Hej!
Tack FinaLisa och Charlie70 för er stöttning! Så här nu efter en månad utan A så är min nästäppa och därmed ytterligare ett beroende borta - Otrivin Menthol. Så jäkla skönt att slippa få panik så fort näsan täpper igen och behöva ha nässprayet tillgängligt. Jag är fri från det ena, men det är jag ju inte direkt från alkoholen på så kort tid. Det blir man aldrig.

På lördag blir mitt första möte med alkohol i socialt sammanhang sen jag slutade vid årsskiftet. Sen kommer alla helger i februari innebära detta och min partner förstår inte riktigt att jag inte riktigt vill detta för jag är jätteorolig att jag inte kommer klara det. ? Känner att jag inte riktigt blir lyssnad på och vet inte hur jag ska gå vidare...

Kram PimPim?

Starkt otroligt starkt jobbat tjejen med tanke på hur tufft du haft det med ??
Förstår oron med stora fester o massa flera helger med. Men visst hade du en plan att du skulle köra? Det går säkert bra bara man gett sig sjutton på det o det har ju du!! Jag kör något mellanting just nu dricker lite vin o tränar som en besatt galning massa...att träna så här mycket var länge sen så något bra där ?
Det kommer gå bra i helgen!! Håller på dig härliga fina PimPim ?? kram kram

Tack... ja på lördag kör och jag jag ska upp hyfsat tidigt på söndag för att bege mig till min väninna som förlorat sitt barn. Vi ska luncha lite ihop, prata, mysa och hon kommer gå igenom begravningen med mig ???❤️ Det är två veckor sedan hennes fina barn valde att avsluta sitt liv. Att vara helt nykter i kris är det bästa, om än svårt, så allt som hänt har egentligen varit en extrem prövning för mig nu och jag har kunnat stå emot. Har man inget hemma kan man ju inte dricka vilket är bästa lösningen. En utmaning är att befinna sig nära en glasbank och passera förbi den. Och varje gång jag gör det tänker jag på dem där inne, vilka av er har samma problem som mig? Förmodligen är svaret: Alltför många!
Nu har ju jag haft några dagar då suget varit stort och jag är avundsjuk på dem som kan dricka ett glas och vara nöjd med det... samtidigt finns det de som är avundsjuka på mig för det jag lyckats med i livet och det jag åstadkommit och den kärlek jag har till min partner ? Så livet är inte så himla lätt alla gånger och låt det svaja... stormar kommer och måste redas ut. Just nu håller en bris i sig jävligt hårt och jag vill att den ska mojna, men det gör den först efter att jag jobbat extremt mycket med mig själv...

Kram PimPim ?

Tack för pepp fina ni ?

Just nu börjar det kännas mer och mer okej att vara utan. Att gå förbi glasbanken är inga problem alls. Jag känner att sömnen kommit till rätta liksom orken och lystern i hyn. Inte alls lika plufsig i ansiktet och ringarna under ögonen är borta.
Det händer mycket privat nu som jag skrivit om tidigare men även annat har dykt upp och tack vare min nykterhet kan jag agera rätt, finnas där med bil och vara i ständig beredskap att åka någonstans.
Igår blev jag tyvärr själv väldigt dålig pga av ett stopp i mitt system vilket orsakade kräkningar var femte minut i 11 timmar. När det till slut släppte var jag helt färdig och jag har frätt upp hela mitt konstgjorda system och till och med stämbanden är påverkade, för jag är hes och det svider när jag pratar och äter. Har en molande värk i magen som när man har magsår. Har fått sätta in dubbel dos omeprazol morgon och kväll nu så jag får hoppas det ger med sig snarast. Vilken tur att jag inte behövde dricka massa vin för det hade jag inte kunnat göra. Det hade åkt upp direkt.
Med lite eftertanke till varför jag jag har svårt att sluta med A är för att jag tycker abstinensen är sjukt jobbig. Det var ofta därför jag drack något på söndagen, sen måndagen ja hela veckan lång för att klara av mitt jobb utan att ha abstinens. Jag behöver ca en veckas egentid när jag slutar med A och jag är så glad att jag tog den chansen och verkligen planerade in det till punkt och pricka vid nyår, så jag fick den tid och vila jag behövde innan jobbet började igen. Denna gången blev sömnen dock knöligare, men tack och lov är den okej nu.

Ta hand om er alla fina ?
Ikväll är jag nykter!

Kram PimPim ?

svagis

Håller med dig om att en behöver planera in sitt nykterhetsbeslut så man har egentid att rida ut abstinensen och komma på banan igen rent fysiologiskt. Sen gäller det bara att hålla ut och ha tålamod med sin hjärnas krumbukter :) Du verkar ha hittat tillbaka till ditt "nyktra jag" och det njuter jag också av att ha gjort. Känner igen mig själv igen vilket skapar trygghet <3 inte minst på jobbet!
Kram
svagis