svagis

Varför vill man göra som den kvinnan? Helt koko och så ovärdigt beteende från någon som arbetar med människor. Blir förbannad bara jag läser det :( Men jättebra tänk att du inte har någon anledning att skämmas - tvärtom!! Tänk så många som skulle behöva ta tag i sitt riskbruk och inte gör det. Men det är säkert de som förfasar sig mest om de får reda på våra alkoholproblem...

Själv är jag ändå rätt nöjd att jag inte går på fest ikväll. Orkade inte kämpa med knäna eftersot det känns läskigt att veta att jag måste orka gå så mycket under en dag (för att ta mig till disputationen) och sen gå ännu mer (för att ta mig till feststället) och inte veta om jag plötsligt ska behöva krycka eller ännu värre KÄPP för att kunna ta mig framåt. En numera vanlig, nykter fredag kväll med handarbete och På spåret kändes helt ok idag. Och imorron vaknar jag piggare förhoppningsvis.

Kul att ni fått färdtjänst och kommer iväg på era roligheter du och dottern - det är ju så viktigt att ha kul :)
Kram
svagis

Alkoholfritt bubbel har jag testat ett par helger, funkar oväntat bra, och inser att det är mkt vanan att ha något i glaset...
Hoppas du får en både vilsam och rolig helg m din dotter. Jag bokade in en sen bio ikväll och undvek en del av fredagssuget.
Kram!

Vissa har absolut ingen känsla alls över hur man bemöter människor.
Jag var med om en liknande när jag stod i luckan på akuten med så ont i bröstet att jag inte kunde prata så min sambo fick prata för mig, så säger puckot bakom glaset "men han ser inte ut att må så dåligt".
Såna kommentarer får en att tappa lusten. Hade jag vart själv där utan stöd från sambon så hade jag åkt hem.

Känner igen mig så väl i det du skriver om att vara trött hela tiden, trots att man sover sina timmar så är det som om hjärnan aldrig får vila.
Man orkar inte ens göra de enklaste sakerna.
Hoppas att vi hittar lite energi snart.
Ta hand om dig och ha en fin helg

Drack min alkoholfria bubbel i går. Den satt fint.

En trigger jag har är tydligen just den här utmattningen. Jag har förmodligen varit utmattad i väldigt många år, men har druckit bort mig själv så att jag varken har känt sund trötthet eller något annat. Jag blir helt enkelt sugen på a när kroppen lägger ner.

Vaknar i dag efter ytterligare en god natts sömn - fullständigt utslagen. Ont i huvudet, ont i kroppen, omänskligt trött. Börjar oroa mig för hur vi ska klara av äventyrsbadet i morgon. Orolig för om jag klarar av att arbeta nästa vecka.

Skit detta men i dag ska jag vara nykter.

Jag har nyligen upptäckt det alkoholfria alternativen till bubbel, och de är faktiskt inte så dumma. Själv har jag en flaska Richard Juhlin på kylning till kvällen. Det känns lite lyx

Det är tyvärr nu när vi är utan bedövningen alkohol som vi får känna på hur vi egentligen mår på riktigt, det är nu som vi får ta tag i våra andra problem som svagis skrev till mig vid något tillfälle.
Jag håller tummarna för att du hittar orken till att ta er iväg på badet ❤️

svagis

Han verkar ligga på kylning lite här och där i detta forum :-D
Var köper man RJ? Inser att jag måste ha en flaska på kylning ifall något behöver firas!
Kram
svagis

Finns även på det där andra stället som vi ogärna besöker nuförtiden. Ville köpa en flaska till för kvällen. Men den var, hemska tanke, slutsåld på min lokala ICA :-(

Köpte jag min idag, dyr som tusan men vad gör det när man ändå inte bränner slantar på alkoholen varje dag ?

Och i dag känner jag mig piggare... Vad är detta? Ja, ja. Vi är uppe med tuppen här som vanligt jag och flickan. Nu frukost sedan drar vi till äventyret! Det ser jag fram emot, flickan vill visst inte längre. Ett par små motgångar med lurarna och nudlarna gör att hennes liv nu är HEELT förstört och hon kan därför inte åka... SUCK. Livet på en pinne med detta NPF-barn. Får se vad för kreativt nästa drag jag kan skaka fram ur min hjärna. Taxin är beställd och jag VILL VILL VILL komma ur lägenheten. Klarar inte en hel dag till med skrik på Roblox. Vi mår inte bra av det någon av oss.

Har funderat en del på del på a-fri öl och a-fria bubblor. I går var jag lite sugen, tog en a-fri öl och sedan släppte suget något så när. Det är som om halva min hjärna vill ha smaken av en kall öl och den andra halvan vill ha alkoholen. Nu fick hjärnan en kall öl och den delen blev nöjd. Då tystnar den andra delen något. Tror det är ett bra sätt för mig att på sikt få tyst på a-delen av hjärnan när den aldrig får det den vill ha. För det kommer den inte att få.

Tack svagis, Se klart och Kontentan och ni andra för att ni läser mina kråkor!
Kram!

Ensammenintestark

Hoppas verkligen att ni kommer iväg till äventyrsbadet, men förstår känslan av frustration när barnet går i annan riktning. Även mina barn har fått mig galen i liknande lägen, även utan NPF?

Jag håller med om att alkoholfri öl tillfredställer nåt slags behov och har börjat utforska det digra sortimentet som finns nu. Och i vanliga mataffärer så jag slipper besöka den affär jag absolut inte ska gå in i om jag kan slippa.? Jag gillar belgisk öl och råkade av misstag köpa nån sort med citrussmak(?). Bestämde efter första chocken att även den var god. Så fortsätter proviantera och ersätta helgens drycker med något som har mer smak än vatten som känns trist på helgen.?

Ensammenintestark

Såg först nu att du har sex veckor som nykter. Det är ju helt underbart???
Grattis?

Tänk att det betyder så himla mycket för oss. Att komma iväg till favoritbadhuset. Jag fick nästan tårar i ögonen när vi plumsade i för första gången på ett och ett halvt år. Vi har haft det toppen! Det blev bad i två och en halv timme. Taxin fungerade perfekt. Jag känner att vi tar stormsteg ut ur denna lägenhet nu. Tänk att vi kan hitta på grejer tillsammans igen som vi gjorde förr. Underbart! Flickan har dock ätit dåligt i dag (ofta problem med det). Nu sitter vi här igen. Flickan skriker på Roblox. Äter inte. Bakning står på schemat i dag också. Får se om vi kan sätta igång med det nu för att bryta av lite...

svagis

Jätteglad för din och er skull <3 Så härligt att komma ut! Och varm pool utomhus låter helt underbart :) Jag har inte testat det på åratal men det låter underbart.
Kram
svagis

Både flickan och jag har nog känt oss ovanligt (för att vara det senaste året) harmoniska i går och i dag. Hon är på oerhört gott humör. Pigg och glad och skrattar åt det mesta. Är övertygad om att det att vi kom iväg till badet i går gjorde precis den susen som jag längtat efter. Avlösare här i kväll och hon sa samma sak. Det var länge sedan hon såg flickan så glad och harmonisk som i kväll. Skönt!

Jag passade på att simma när jag hade avlösaren här. Känner mig starkare och starkare fysiskt. Dippen jag hade förra veckan ligger kvar, men fysiskt känner jag att jag gör framsteg i utmattningen.

Tänker en del på vin men inte säker på om det är egentligt sug eller helt enkelt bara en saknad efter "friheten". Vet inte. Det går i alla fall bra! Fortsatt nykter, stormar mot sju veckor. Ser fram emot träffen på lördag med lite pirr i magen!
Kram!

Simmade i går och styrketränade i dag. Lite lätt bara. Inte chocka kroppen efter 1,5 år av utmattning. Fantastisk känsla att kroppen äntligen vill som jag. Den vill ta i lite och kämpa. Det är inte längre bara som att dra ur en propp ur proppskåpet när jag vill anstränga mig lite fysiskt. Mycket vältajmat att detta händer nu när jag dessutom tränar på att vara helnykter. Ser framför mig hur jag hänger på ett jympapass en fredagskväll i stället för att dra förbi Systembolaget och sedan hem för att "slappa loss". Dessutom är flickan på toppenhumör! Rapport från skolan inkl. skolsköterskan i dag. När hände det sist?

Samtalen på habiliteringen fortsätter. Vi borrar frenetiskt i den där frågan om hur jag kan hantera min lågintensiva oro (för flickan främst). Steg tas framåt och jag tror på terapeutens upplägg. En del att fundera på för egen del.

Inget sug i dag. Ser fram emot i morgon. Det är så himla skönt att vara nykter dag efter dag! Aldrig några dippar som beror på något som jag sett som skamligt (sviter av vindrickande som suttit i ett par dagar). Känns ärligt och rent.

Kram till er alla!

svagis

Du är ett föredöme och en inspirationskälla <3
Fysisk aktivitet kan vi inte få för mycket av och det låter underbart att du kommit igång så bra. Jag ska försöka komma igång med styrketräning igen också men väntar på att få min tillsvidaretjänst så att mitt friskvårdsbidrag dubblas innan jag skaffar kort :) Fasen vilken tur en har som har jobb! Det kommer en hel del gratis med det, inte bara förmåner utan även struktur på tillvaron. Det behöver jag.
Kram
svagis

Nu blev jag inspirerad! Bara måste komma igång jag med. Såå härligt. Heja dig??❤