Det borde vara olagligt med sådana ockerräntor. Det gör det näst intill omöjligt att bli av med sina skulder för de som verkligen försöker.
Rätta mig gärna om jag har fel men kan man inte få skuldsanering efter man gått på existensminimum i fem år utan att få nya skulder?
Har du någon som kan gå in som borgenär på ett ihopbakslån?
Du är grym som är nykter och tar tag i saker, det är så lätt att bara skita i allt och låta det bli som det blir mitt i missbruket.

Hur är det med dig i dag? Skitväder här. Te som vanligt. Bytt frallorna mot yoghurt. I dag skulle jag vilja dra igång med virkningen igen. Blev en ofrivillig paus när jag blev förkyld med feber häromveckan. Har fortfarande inte börjat använda mitt nya fina ljusgråa garn. I bland kan ändå pauser vara bra. Under den virkfria tiden har jag funderat en del på virkning som t.ex., hur hårt jag INTE ska virka, tittat på filmer och FB och inspirerats av olika mönster osv. Jag har laddat liksom. Också en process. Jag är förstås fortfarande på grytlappsnivå (eller motsvarande :D) men har en bild av att jag skulle kunna fixa en grytlapp med raka kanter nu. Kanske.
Kram!

svagis

Jag skrev just i din tråd! Jodå allt är bra här - har parkerat mig själv i vardagsrummet med té, tänt ljus, skidåkning och stickning medan stormen Ciara ryter utanför fönstret....mysigt på högsta nivå!
Vi firar ju 7 veckor idag såg jag - grattis till oss då :-D
Kram
svagis

svagis

Kontentan, Andra halvled, Se klart, Rolf och så min "soulmate" och parhäst i nykterheten Charlie <3
Tack till er alla för era uppmuntrande inlägg! Imorgon ska jag träffa en advokat specialiserad på skuldsanering...hur man nu kan tro att det finns några pengar att hämta i det :-D
Har förstås inte tagit några nya lån de senaste åren - mina skulder handlar om sånt som hänt tidigare i livet. Men tror inte att någon automatisk lättnad går att få bara för att man sköter sig tyvärr :( Men jag har ju ansökt om skuldsanering igen nu och det tar ett par månader att få svar så jag får bara betala och invänta svar...
Kram
svagis

svagis

Vinden viner utanför igen efter en någon mer avmojnad natt. Jag har sovit helt ok men tar fortsatt lång tid på mig för insomning...det får gå. Arbetar hemifrån idag så behöver inte ut.

En konstig helg med insikter om varför jag inte längre vill dricka a. I fredags natt ringde min mobil kl.02.10 - jag vaknade, svarade och fick se min inneboende student sitta i en bil och se moloken ut (han ringde ett videosamtal), han sa ingenting och verkade helt omedveten om att han ringt mig. Jag lade på och tänkte: hoppas han inte blivit kidnappad av föraren...En stund senare bullrade han ute i hallen och sen blev det lugnt. Dagen efter kom han och ville prata. Det fattades 5000 kr på hans konto. Han hade kräkts på gården. Undrade om han stört mig. Jag småskrattade lite och förstod genast läget - hjälpte honom reda ut minnesluckan och det visade sig inte fattas några pengar.

Igår ringde min son, min skötsamme 32-årige son och lät spak. Han ringde från ett okänt nummer och undrade om han kunde få komma hem till mig och sova över? Sen berättade han om sin utekväll i lördags, drack för mycket, tog fel jacka när han gick, inga nycklar, sambon var i Norge, han blev insläppt i sin trappuppgång och fick sova ett par timmar där (!!)....ingen låssmed att få tag på....och så kom han hem till mig och blev lite ompysslad. Tog ett varmt bad (det stormade som värst igår kväll när han åkte hit), fick lite te och mackor och berättade att han hade ringt 112 och sluddrat "utelåscht" ett par gånger tills de lade på.

Jag behöver väl inte säga hur underbart det kändes för mig att kunna vara nykter, pålitlig, stabil och den som ger tröst. Mitt hjärta mådde så gott av denna helg :) Men lite olycklig över hur alkoholen ställde till det för min son. Han dricker sällan och jag hoppas det fortsätter så - han förstår vad det är för arv han fått med sig...
Men själv är jag spik nykter och det börjar bli det nya normala, ett tillstånd jag kanske kan börja lita på....en dag i taget...det kan komma dagar då jag övertygar mig själv om annat. Det får vi ta då.
Kram
svagis

Godmorgon!

Jisses. Tur att pengarna inte var borta borta. Så läskigt när man inte minns något. Tur att allt gick bra och att du kunde pyssla om din son. Det är ju jäkla skönt att få kvitton på hur mycket man undviker när man har fyllor, även om man inte önskar det för någon annan heller.

Jag berättade för en på jobbet idag om min lördag. Hur jag velat gå ut och kaosa och ringt och vaknat upp och känt fy fan. Är glad att jag är ytterligare en dag ifrån det där.

Skönt att du slipper gå ut. Hade gärna varit hemma idag jag med.

Stor kram

svagis

hela dagen idag...är det månne mina helgupplevelser som triggar mig? Blir på något sjukt sätt "avundsjuk" på att de kan tillåta sig att balla ur totalt och bli hjälplösa och be mig om hjälp? Jag vill också...! Fast egentligen inte...
Men det är inte lätt det här med nykterheten...nu hoppas jag i duschen!
Kram
svagis

Jag kan känna mig stark som en oxe i förhållande till alkoholen nu. Men tänker ofta på att jag måste tänka på mig själv som skör i nykterheten. Jag hade nog kunnat hamna i din situation efter den helgen du hade. Med starkt sug alltså. Kul ju! Med lite "frihet" och att släppa kontrollen. Eller? Hoppas duschen hjälpte dig. Vi måste hänga i här nu! Du och jag stormar mot vecka 8. Den vill vi inte missa :-)

Jo förresten, jag har skaffat konto på Ravelry nu. Inspirerande sida. Oändligt med ideer!

KRAM!

svagis

Tack Charlie - ja, så är det nog.
Inatt har jag sovit gott och vaknar till en ny nykter dag. Ska åka iväg med tåg till en annan stad och föreläsa vilket ska bli jättekul och spännande. Skriver ikväll och berättar hur det gick!
Kram
svagis

svagis

Har begått min föreläsardebut idag och hann inte med allt innehåll men studenterna verkade nöjda ändå :) Det är sällan vi pratar om psykisk ohälsa och ångest i lärarutbildningarna så jag tog chansen lite idag. Men pratade också om vikten av att få ÖVA på socialt samspel från tidig ålder, att få stöd att reda ut konflikter och missförstånd redan som lågstadieelev och alltihop under rubriken Autism och hälsa.

Det var verkligen JÄTTEKUL och jag får en sån kick av att träffa blivande lärare och förmedla min egen glädje med lärarjobbet. Senast jag arbetade i skolan var 2009 så det är ett tag sen men jag har så gott minne och kunde använda många exempel på kniviga situationer jag som lärare ställts inför och hur jag löste dem, men även såna som jag inte löste och så diskuterade vi gemensamt vad jag kunde ha gjort annorlunda....<3

Men nu är jag trött och nykter och ska snart krypa ner i bingen för kvällen - glad :)
Kram
svagis

Min äldsta dotter, 22 år, har aldrig druckit alkohol. En dag rätt så nyligen fick jag veta varför. På grund av hennes ”arv” bakåt. Hon ville inte riskera sin hälsa.

Jag har alkoholproblem. Min pappa dog pga alkohol 61 år gammal. Alla hans sex syskon var beroende av alkohol, knark, tabletter. Min farfar var alkoholist. Dotterns pappas morfar var alkoholist osv.

Hon är klok som en bok ❤️

Verkar ju varit rena rama vitamininjektionen för dig med föreläsningen! Och det här med att känna glädje alltså. Det är ju inte alltid en självklarhet om man säger så. Härligt att läsa!
Kram!

Ensammenintestark

Såå roligt att läsa om din föreläsning som säkert gick tusen gånger bättre nu som nykter?
Och jag tror din reflektion om sug efter helgen säkert kan vara riktig. Märker själv att suget kan triggas av närkontakt med a även om det inte är direkt positiv närkontakt. Ha en bra onsdag!?

svagis

Andrahalvlek, Charlie, Vaknavacker och Ensammeninte stark <3
Vad kul att ni läser och skriver - det känns fint att ha er omkring mig :)
Imorgon är det dags igen, samma föreläsning fast många fler studenter och nu på min vanliga högskola. Ska försöka snabba på litegrand imorron jämfört med igår så jag hinner med mer av innehållet :) Men men - det blir kul oavsett och jag ser fram emot att träffa studenterna.

Idag inget särskilt sug vilket var himla skönt. Börjar se fram emot våren och att få så lite frön igen <3
Kram
svagis

Kul med föreläsningen igen! Blir så glad när jag läser om dig och ditt arbete :-)

Bra också att du kunde vila i går. Jag tror bannemej att vila är A och O i vårt arbete mot nykterhet. Stress och tidsbrist är ju en trigger. Vi söker då snabba lösningar som alkohol ger. Toppen då att kunna lägga in en dag med helt normal och giftfri vila. Det är en solklar investering i livet och livskvalitet!
Kram!

Att läsa din tråd. Både om föreläsningen (grattis!) men också att bli avundsjuk på att få släppa allt en stund. (Vet inte om det var det exakta ordet du använde)
Jag funderar på hur vi i vår nykterhet ska kunna få koppla av och vara lite hjälplösa eller vila.
Ibland tycker jag att nykterheten kräver så mkt koncentration.
Mitt hopp är att det ska kännas enklare så småningom.
Önskar dig en fin dag! Kram.

Får mer och mer känslan av att det finns så ohört mycket mer glädje i det nyktra livet. Ser mig framför en glad och entusiastisk föreläsare som trivs och är glad!. Grattis!

svagis

Jo, livet känns på alla sätt mycket lättare som nykter - det är väl bara att stå emot suget när det dyker upp....mer och mer sällan faktiskt. Kampen är långt ifrån över men den går i olika faser och jag njuter av att kunna fokusera på jobbet, gläds åt varje dag.

Kroppen fortsätter återhämta sig från alkoholen. Min stora ölmage som tidigare pekade rakt ut under bysten har först mjuknat (blivit mindre utspänd), sen "delade" den sig i två delar (en bulle över naveln och en under naveln) och nu är magen så mjuk och betydligt mindre så att mina höfter sticker fram igen när jag ligger på sidan. Är så himla glad att kroppen återtar en mer naturlig form :)

Eftersom jag lärt mig mer om artros (tack vare Joint Academy-appen, en svensk uppfinning kopplad till sjukgymnaster som bara tar 100 kr/månad i avgift för att engagera sig i din hälsa, skickar övningar dagligen till appen, ger lite feedback som sms, ringer dig var 6:e vecka) så är jag nästan bra i mitt knä och promenerar nu i samma tempo som tidigare och kör styrketräning hemma (a la Paolo Roberto). Det känns fantastiskt bra!

För mig är det så viktigt att inte göra några jättestora åtaganden utan små små justeringar av livsstilen, enkla förändringar som jag mäktar med, så vänja mig vid de nya vanorna ett tag och så småningom skruva lite försiktigt på de saker jag inte trivs med i livet. Och uppskatta allt som jag trivs med!

TACK för era inlägg <3
Kram
svagis

Kommer precis från duschen. Min mage studerades noggrant med tanke på ditt inlägg svagis. Inte tusan kan jag stoltsera med sådana rapporter som du inte :D. Inte hänt ett skit med min mage. Är det nötterna tro? Jaja. Har spunnit i dag. Nytt pass för mig, en lite längre (i tid) variant och i dag var det fokus på intervallträning. Tydligen har jag tagit mig igenom 39 intervaller nu med varierande kraftansträngning. Känns bra i hjärtat och i knoppen. Toppen ju att din app hjälper dig så mycket. Jag älskar effektiva lösningar!
Kram!