Jag tror att jag behöver förklara mig...

Jag vet inte AmandaL om du har läst allt vad jag har skrivit i min tråd. Jag ber om ursäkt om jag har sårat det var inte min mening...jag tror inte att jag är ett dugg bättre för att jag inte har varit redlös, spytt eller legat utslagen dagen därpå. Jag resonerar inte som så att jag inte är alkis, att jag bara dricker på fester, att jag inte smygdricker, att jag aldrig skämmer ut mig eller att jag trivs med min person...jag har slutat att resonera så för väldigt länge sedan.

Jag tycker inte om orden alkoholist för det känns som om jag är mitt missbruk.. att jag aldrig kan bli fri från det. Men, jag har lärt mig att säga att jag har stora missbruksproblem...jag dricker i princip varje dag....inte i smyg för min man...men för andra...jag döljer mitt missbruk väldigt väl. När jag dricker i vardagen så dricker jag ett begränsat antal glas vin och burkar med öl för att jag ska kunna köra bil nästa dag och att klara av mitt jobb därmed inte sagt att jag är dödstrött, har ont i magen och ångest. När jag inte ska jobba dagen efter så dricker jag mera till följd att lördagar och söndagar då är jag ganska utslagen och får inte mycket gjort.

Jag har gjort mina barn illa och även min man genom allt vad jag har sagt och skrivit...jag har nu börjat berätta pö och pö för mina barn om mitt missbruk...det är alldeles för smärtsamt att ta allt på en gång. Jag är långt ifrån stolt över hur jag har varit...det är därför som jag nu berättar för dem för att de ska förstå att det var inte deras fel, att de ska förstå varför deras mamma var så arg...kanske de inte förstår men de vet anledningen.

Jag gick på rådgivningscentrum i min stad för ca sju år sedan...jag har pratat med Alkohollinjen då och då...läst böcker...varit med här i Alkoholhjälpen under snart ett år...skrivit i programmet..och haft/har kontakt med rådgivare...och nu påbörjat en internetbehandling. Jag tror absolut inte att mina problem är enklare för att jag inte har varit redlös, spytt eller legat utslagen snarare tvärtom. Kanske hade jag tagit itu med de snabbare istället för att hålla på så här som jag har gjort. Jag har inte heller bestämt mig av hela mitt hjärta att jag vill bli nykter men jag vet att jag jobbar på varje dag för att bli nykter och hoppas att den förändring som jag kommer att känna kommer ge mig känslan att jag aldrig mer vill dricka alkohol. Jag är dock väldigt medveten, insiktsfull och reflekterande ...ibland ställer det till det för mig för jag tänker att då borde jag väl bara kunna sluta men så enkelt har det inte varit.

AmandaL...idag har jag tre dagar och har du fyra nu? Jag skålar i mitt mineralvatten för oss båda:)

Tack AndraHalvlek för dina inlägg!

Och tack Se klart för ditt inlägg...och ja...jag vill leva på riktigt nu!!

AmandaL

Men gud nej jag tycker att du är fantastiskt modig och jag är jätte stolt över dig och vad du vågar igenom! Herregud du är en superkvinna! Jag skulle ha skrivit i min egen tråd, det var reflektioner till mig själv att minnas varför jag slutat att dricka! Jag tycker att du är jättebra! Alla har sin individuella problematik kring alkohol, det är ju därför vi är här! Kära nån du är en inspiration kvinna, jag är super imponerad över vad du kommit underfund med och var du befinner dig idag! Varje dag är din dag och vi ska ha oss igenom det här tillsammans, du ska inte alls känna att det var som någon pekpinne, jag är stolt över att ha dig att komma i nykterhet med. Verkligen nu får jag ursäkta. Det var inte alls meningen att på något sätt förminska dig eller ditt problem, jag skrev mycket till mig själv, kompisar? ?❣️

AmandaL

Så bra varafrisk! Och hur känner du dig efter tre dagar nykter? Precis som du skriver innan så har jag fyra dagar i ryggen.. men ibland på morgonen vaknar jag och känner mig nere och fortfarande orolig, men i övrigt tycker jag att jag börjar känna av dem positiva effekterna! Mer energi, går långa promenader, orkar träna etc.. appen alko smart som jag laddar ner rekommenderade mig idag att äta frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag då man tydligen blir mindre sugen på alkohol när man är mätt, visste du det? ? och jag kan rekommendera alko smart appen om du vill få egna sådana tips samt en eloge för varje dag du klarar att vara nykter förutom från oss då ??

Idag har jag varit väldigt orolig och rastlös. Har haft tre dagar vid några få tillfällen tidigare men har inte känt så här?hoppas att det känns bättre imorgon. Å då vill jag verkligen åka raka vägen hem efter jobbet och inte t ngt j-a systembolag!!

Men är supernöjd över slingorna och klippningen??

Sov gott??

AmandaL

Du är super duktig! Som andra halvlek säger. En dag i taget! Jag har också upplevt lite stress och oro men tror det kan bero på att man bestämt sig för att göra nån slags förändring. Jag har också varit nykter så här många dagar förr men aldrig tänkt över ett det skulle vara för att jag ville nå nånting nytt i livet. Tänker att den rastlöshet jag känner baserar sig på att man vill så mycket mer den här gången.. bara försök att tänk så att idag var en bra dag! Heja oss! Så kul att du är nöjd med håret, härligt att göra nånting viktigt för sig själv! Sov gott, imorgon ny dag nya tag ?????

Tack Charlie70!!

Behöver verkligen styrka idag! Sovit superdåligt, känner mig stressad i hela kroppen och kopplar detta främst till att jag vill klara av att vara nykter hela denna dagen??
Å den stressen jag känner inom mig ökar på stressen inför att jag vill bli färdig m köket, behöver motionera...men det viktigaste och största är att vara nykter??
Tänker att det är lite svårt för min man att förstå denna stress...vill helst bara ta det lugnt efter jobbet!

Ta mig sjutton att jag måste vinna idag över tankarna ..det kommer bli en kamp..men jag ska??

Kram??

Ibland är det bästa att inte tänka så mycket utan att bara göra. I ditt fall åka direkt hem efter jobbet. Kan du prova att köra en helt annan väg?

Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Det blev inte fyra dagar på raken....

Har egentligen inget till mitt försvar att det blev alkohol idag...vana? Ja, jag vet inte ...AndraHalvlek..jag åkte en annan väg men ngt hände. Jag tänker ändå räkna med mina alkoholfria dagar för de betyder något för mig. Som min coach på viktväktarna sa en gång...hon tog en metafor vilken utgår ifrån där jag bor...men jag väljer att skriva så här...att kör du fel...så försöker man ju ändå vända och köra rätt..dvs åt du fel på måndagen behöver man ju inte äta fel hela veckan..likaså är det med alkoholen..om man kan.. och jag tänker att det blev fel idag...men imorgon ska det bli rätt. Jag vet...jag har skrivit det så många gånger. så jag förstår om ni inte litar på mig el tröttnar..men när jag kör fel...så tystnar jag här på forumet. Men, vad jag lärde mig under de här tre senaste dagarna då jag har varit nykter är...att jag får kämpa och kämpa...men vad jag tror kommer att hjälpa mig är att se klipp på youtube om alkohol och hjärna..läsa om det...och framför allt skriva här på forumet...för här har jag stödet och vänner som undrar hur det går...ute i min verklighet finns ingen ...mer än förstås min älskade familj.

Så imorgon har jag bestämt vad jag ska äta under dagen...ska träffa en vän kl 17 ...som ni vet så har jag ju arbetskläder i mitt arbete vilket jag inte haft tidigare...typ kornblå klädsel tidigare har vi haft privata kläder. Jag älskar färg, scarves, mönstrade leggings, nagellack och klocka, armband och örhängen. Örhängen får vi ha dock inga övriga smycken eller nagellack på fingrarna...men nu har jag köpt blommiga sandaler på REAn och målat tånaglarna cerise..

Vi hörs imorgon!

Kram:)

Bra att du hoppar på faktametoden! Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera ?? Sakta men säkert påverkas ditt undermedvetna, som gör att du gör saker av gamla vanor.

Det i kombo med nya vanor kommer att hjälpa dig, det är jag säker på.

Du kommer att älska Blekinge ❤️

Kram ?

PS. En annan VV-sanning är ”Ibland behöver du gruppen och ibland behöver gruppen dig”. Du betyder oerhört mycket för den här gruppen ❤️

Hej!

Tack för ditt erbjudande, Andrahalvlek!

Tisdag onsdag och idag har väl varit mindre bra dagar. Min tanke är ändå att om jag ska skriva här i forumet så ska det inte bara vara när det går bra utan även när det är tunga dagar. Annars blir det för mig lite som andra sociala medier att man bara berättar det rosenskimrande...att allt går så enkelt. Jag märker ju själv att jag tystnar när det inte går bra...och det är ju egentligen då som det är kanske viktigast att skriva, som man behöver skriva om man orkar det.

Jag vet egentligen inte varför jag drack i tisdags...var det vanan? För jag kände mig nog inte särskilt sugen? Och varför drack jag igår? Jag hade ju köpt en begränsad mängd men kom ju hem sent ändå så drack jag...inte allt men jag drack. Och, jag drack fastän min dotter var hemma....vi skulle se en serie..orkade jag? Jag pratade dock om mitt missbruk men kanske inte att jag hade druckit igår kväll...Kom i säng sent. Har varit SÅ trött idag. Skulle inte köpa ngt idag men gjorde det...fast jag kommer förmodligen inte dricka upp det för jag är så trött.
Men varför drack jag igår? Och idag? Jo...jag blir ju ledsen/besviken/ångest när jag har druckit och då är det ju väldigt lätt att dämpa dessa känslor med alkohol istället för att endast stå ut. Och idag??

Jag har aldrig någonsin var så övertygad om att jag ska sluta dricka alkohol, har aldrig varit så motiverad...men ett beroende är ett beroende ...jag kom inte hit över en natt....det tog år...så det kommer ta sin tid...men jag ska ur beroendet! Min allra största rädsla är att drabbas av sjukdom, bli smittad av Covid-19 för jag är väldigt osäker på om jag fixar det...och då kan man ju tänka..varför slutar inte jag?? Varför slutar inte den som röker, som snusar osv? Jo, för det är ett beroende...ett väldigt starkt sådant..

Jag hoppas på en nykter dag imorgon..för jag längtar så otroligt efter att inte vara så här trött...och att min hjärna befinner sig i en bubbla...och ont i magen....men jag har påbörjat min resa...i och för sig för länge sedan ...men nu är det mer på riktigt därför är det så mycket tuffare...Nu ska jag gå ut och lägga mig i en solstol och vila!

Kram:)

Jag kan å min sida berätta att jag har ett ganska starkt sug i kväll. Varför vet jag inte. Jag är trött och har haft lite ont i huvudet i dag. Huvudvärk har jag tidigare identifierat som en trigger så det är kanske det. I dag börjar min barnfria vecka och jag har haft sonen som för tillfället väljer att bo hos pappa på middag i kväll. Jättemysigt och jag fick världens kram när vi sa hejdå. Han släppte liksom inte. Under flera år nu har jag kramat en axel typ, så detta var stor skillnad!

I vilket fall. Suget gjorde att jag gick in här i kväll. Så nu får du en hälsning från mig Varafrisk och hoppas att du hade en skön stund i solstolen! Vädret kan vi inte klaga på i alla fall :D Bra att du skriver även när det inte är bra.

Kram!

Tack för hälsningen, Charlie70?

Åh vad mysigt med sonens kram❤️

Det blev inte solstolen men det blev en stol på altanen. Så skönt??

Men nu blir det sängen!

Kram och God natt??

AmandaL

Kära varafrisk! Jag har inte varit inne på forumet lika aktivt dem senaste dagarna men nu ska jag gå in oftare! Jag vill finnas här för dig! Jag tror på dig varafrisk! Du är jätte stark, wow vad duktig du är som pratat med din dotter om alkoholen. Jag är stolt över dig! Det är inte lätt att bli nykter. Det är faktiskt jätte svårt! Jag vill så gärna finnas här för dig! Kan vi inte göra ett litet test du och jag imorgon!? Vi testar om du kan komma in här och skriva till mig antingen i min tråd eller i din egen när du tänker på vin! Imorgon har jag ingenting annat att göra än att sitta fastklistrad vid alkoholhjälpens sida och se om du skriver nått till mig ??? Vi klarar det här tillsammans, timme för timme, vi testar och ser hur många timmar vi tillsammans klarar av att skjuta vinter framför oss! Vill du testa med mig? Jag hjälper dig så gärna om du vill ?

Tack AmandaL för ditt pepp och support?

Känner mig trött men lite mer hoppfull idag. Det gäller att rikta tankarna åt rätt håll...vilket är lättare sagt än gjort. Hur som helst jobbar hela dagen flexar ev ut lite tidigare. Tar bilen t jobbet eftersom jag alltid lämnar vår hund på morgonen. Min dotter kommer och hämtar bilen vid tio för hon och vår svärdotter ska åka till ngn strand idag. Min man har ställt dit min cykel så det blir cykeln hem. Skönt? Suget brukar vara starkare på fredagar eftersom vanan att dricka ngt på fredagskvällen efter jobbet är så stark! Då kommer själva utmaningen...kanske jag skriver då AmandaL. Är ju så obeskrivligt trött och jag vill faktiskt känna mig piggare imorgon då vi ska fixa m köket.

Ha en fin fredag??

AmandaL

Jag är här med dig varafrisk! Prova att skriva nått innan du ska cykla hem! Överväg det positiva med att köpa en flaska vin och det negativa med att dricka den. Känn efter om det faktiskt inte hade gått att dricka en alkoholfri mojito till fredagsmyset eller ett 100% blåbärs vin (inte provat med fick tips idag) tänk på att du vill vara pigg och frisk imorgon till köksfixet! En dag i taget, tänk inte att det är förevigt, vi börjar med idag ??