Nu sitter jag på min härliga balkong i andra lägenheten. Älskar denna lägenhet så mycket trots att den är hälften så stor som den andra, och framförallt så älskar jag en lite större stad där ingen vet vem jag är typ. Men måste bo i den lilla staden för mitt jobb finns där, mina päron finns där, hundarna och vännerna. Men ack vad skönt det är att bara få vara i Peking ibland.

Det är så varmt i lägenheten att jag inte riktigt orkar börja på en gång nu. Ska bara sitta på balkongen en stund och i insupa solens varma strålar och det fläktar på så skönt.

Blir nog inte att jag åker ”hem” förrän i morgon till lilla staden.

Mår bättre i dag än i går, det är skönt. Försöker ta en dag i sänder och är tacksam för allt stöd som finns här när jag är en sån fegis och inte vågar och orkar ta det irl.

Väljer att inte dricka i dag, istället ska jag tvätta, slipa och spackla tag och väggar. ? önska mig lycka till ??

Kommer ett fång här! Härligt att läsa om dina dagar och att söka stöd här är ju inte det minsta fegt utan modigt. Vi är många som får ta IRL lite i taget. Det börjar inne i oss själva. Det är ett stort jobb och det kräver fokus! Lycka till nu med dagen. Kram!

Höll på hela dagen i andra lägenheten och tvättade och borstade gammalt tak som ska målas om. Pust. Höll på över 5 timmar. Det är jättemycket för mig. Var tvungen att åka hem till till nya lägenheten då jag blev så in i norden smutsig. Hade glömt en stor handduk och hela lägenheten är så smutsig nu att det inte känns superkul att sova i den. Måste ta och städa av innan jag kan det och innan målningen drar igång. Ska in måndag eller tisdag är min tanke och fixa lite mer innan städning.

Just ja, såg också i dag på mitt papper från de som ska göra min NP-utredning att det var ju inte nu på tisdag 22/6 utan 22/7 som jag skulle dit. Blev både lättad och ledsen. Lättad då det känns bättre att ta ett snack med psykologen när jag varit nykter en lite längre tid, inte 1,5 vecka liksom. Ledsen då jag ändå hade ställt in mig på att "få det här överstökat". tycker ju allmänt heller inte om att vänta på saker, blir stressad av det. Men det är nog mest bra om jag ändå... jag vet mer vad mitt problem är när jag varit nykter ett tag, inte vad som är alkoholens effekter.

Sitter nyduschad och dricker Loka Smultron Lime, älskar Loka. Borde dricka det i fint glas egentligen. Såg att någon skrev i en annan tråd att allt smakar ju mycket bättre då. Och det är sant, speciellt om det är dyra glas och såna har jag (har slatt sönder ett PAR *höhö* på fyllan också). Det är ju mindre chans att de går sönder när man är nykter i alla fall, men min finmotorik är väl kanske inte den bästa ändå alla dagar. haha.

Har varit så känslosam några dagar nu och det är så svårt för jag vill ju prata om allt som föregår i huvudet, men allt kommer ju tillbaka till A. Förra sommaren så pratade jag lite allmänt med min mamma och berättade för henne och min pappa att jag hade valt att inte dricka något framöver för att jag var så trött på att man måste göra det. Jag förespråkade alkoholfri öl och de köpte det helt. Jag tror de fattade på något plan. De vet dock att jag har druckit efter det på ett par fester och en gång när jag gick ut med vänner på middag. Men jag tror verkligen inte de har någon aning ändå, jag är så jädra lurig och expert på att ljuga. Kan exempelvis vara så slug att jag inför en fest kan fråga min mor som kan en del om viner, vad som är gott - du vet jag dricker ju så sällan?. Usch vad äckligt. Jaja... nu är det ju inget med det i alla fall.

Satt också och funderade på det här med positiva och negativa effekter med att inte dricka A. 99% är positiva utan tvekan. Jag har inga problem att säga nej i sällskap, även om folk skulle truga på mig, jag läskas inte av att se andra dricka... det som jag tycker är lite jobbigt, ja den där 1% är att jag blir så stel och tråkig. När jag är nykter är jag så socialt inkompetent, avskyr ju småprat och snack om ungar och resor... det är ju så dödligt tråkigt. Snack om killar.. usch... det är så ointressant. Men det går jättebra med lite A i kroppen. När jag skriver detta så tänker kanske ni - ja men sätt dig inte i de situationerna, det finns ju aktiviteter som inte har A runt sig. Det är sant. Men jag gillar att kunna gå ut på puben/uteserveringen med mina vänner och snacka skit (när jag är full), sitta hemma hos någon och bara babbla och skratta (när jag är full). Det är nog nästan det roligaste som finns. MEN... jag vet att jag inte kan. Det är en inre konflikt, som jag även hade förra gången. Då drack jag 1,5 öl när jag var ute med mina tjejkompisar och sedan inget mer. 2 månader senare föll jag ju dock tillbaka i gamla beteenden pga väldigt mycket stress och en konflikt som jag inte kunde hantera. Ingen ursäkt - bara orsak. Och då drack jag såklart själv.

Drömmen vore ju att kunna dricka i sällskap och inte dricka själv. Om det bara kunde vara så enkelt. Men jag vet efter förra gången att det funkar inte (för mig). Besattheten av alkohol försvinner inte om man ska försöka göra så. Jag vill ju bli av med A, jag vill ta tillbaka all tid jag lagt på att tänka på A. Det blir ingen förändring för mig i långa loppet om jag inte avstår i alla situationer. Vare sig jag är själv eller i grupp.

Jag känner mig stark, tror jag känner mig lika stark som förra gången, hoppa jag kan bygga på det och bli ännu starkare och klara mig över 175 dagar :) Men tar ändock en dag i taget, och gläds för varje dag.

Långt inlägg, det behövdes, mycket som rullat runt i huvudet under dagen.

Hälsar dig välkommen tillbaka, även om det som vanligt är med blandade känslor man säger så.

Tycker att du kämpar bra. Du är så otroligt insiktsfull och har många bra tankar. Du vet vad dom krävs, men det är inte alltid så lätt att omvandla teori till praktik. Men jag tror att du fixar det. Ja, banne mig, det tror jag bestämt.

Hoppas att du får njuta av din semester och att du orkar stå emot när A-djävulen viskar och lockar.

Kram

Myrrah

Känner igen mig mycket i ljuget. Jag är också bra på att ”jag dricker ju så sällan, så vad tusan dricker man?”. Fast jag konstant haft vin hemma och vet precis vad jag ska ha.

Jag tror på dig! Du känns väldigt förnuftig. Men alkoholen är ju överjävligt med att hålla grepp om en. Vi får försöka sätta hjärnan på plats och inte gå med på att suktas tillbaka.
Kram

Fibblan

Förstår att du är helt slut - full aktivitet i både kropp och knopp..?!
Du ÄR stark! Du fixar det här, tänker jag med! Skönt att den känslan är den största hos dig också! Och även om det känns som en besvikelse, tror jag liksom du, att utredningen blir än mer rättvis, eller hur jag ska uttrycka mig, med mer nykterhet bakom dig?!

När det gäller alkoholen funkar vi lika. Klart man egentligen på ett sätt hade velat kunna ta ett glas eller två med vänner. Bara känt den där lilla vågen förändringen, som ju sorgligt nog ibland verkar behövas för att samtalsämnena ska uppfattas som mer givande..?. Men hur sjukt är inte det egentligen..?. Var nog en hel del av mina vänner som tyckte jag var lite tråkigare igår. Inte så pratglad. Hade inte en åsikt som behövde bli sagd i varje ämne.. (!) Men det var ju för att jag inte hade något vettigt att tillägga (!) Och det hade jag ju inte haft onykter heller..?. Men förmodligen ändå yttrat mig i varje fråga..?. Känns skönt dock att ha koll på läget och att veta att det man sagt kan man till 100 % stå bakom?☺️. Och jag måste, som du avstå alla situationer, om jag ska lyckas med att bli fri, tänker jag. Och faktiskt om sanningen ska fram tycker jag nästan det är lite lättare när jag har andra omkring mig, även om de dricker. Jag är som "farligast" för mig själv, när jag är själv..?.
Lite tankar som kom av dina många tankar☺️.
Bra jobbat till oss båda idag?!
Endast dag 2 för mig, men det är 2 segerrika dagar! Men visst är det känslosamma dagar man behöver ta sig igenom..phu! Men imorgon, blir du tvåbent - stadigare och stadigare blir det?!
Vi kämpar vidare, helt enkelt ?!
Kram!
/Fibblan ?.

Dubbla siffror.. fasiken vad bra!

Vinäger, Sophia2 och Fibblan. Jag blir alldeles varm inuti av era fina kommentarer. :) Tack tack tack, såg de i går kväll men hade inte ork att svara... men grät en liten skvätt och var så tacksam för det var just det jag behövde.

Så... dag 10. Det går lysande. Den största skillnaden denna gång jämfört med förra gången är att jag har börjat röra på mig mer. Det tjatades ju om det innan också, men jag orkade helt enkelt inte. Och som dålig ursäkt så har jag aldrig gillat att gå i stan, utan att gå i skogen och förut var det omständligt att ta sig dit. Nu har jag bil och kan ta mig till skogen jättesnabbt. Har gått snabba promenader 50+ minuter 5/7 dagar denna vecka, vilket var mitt mål. Och det är jag så tacksam för, energinivån höjs, man blir sådär glatt utmattad, jag blir genomsvettig då jag håller ett väldigt raskt tempo. Bränner även ca 600kcal per timme vilket också känns kul. Har min fitbit som gör det hela lite roligare, så räknar steg, mil, förbränning... sen äter jag ju inte så jättebra just nu så det händer väl inget på vågen, men det är lugnt.. just nu. En dag i taget, en sak i taget.

Håller även på att planera lite för veckan, ska tillbaka till andra lägenheten och renovera men ska ta med mig min far ena gången och min mor den andra för att få lite hjälp. Jag och min far jobbar ofta väldigt bra ihop, han är så lugn (lågaffektiv) så det går inte att bli arg på honom och blir man ändå arg så är han bara tyst och låter än vara. Min mamma är lite annorlunda, hon visar kanske mer kärlek utåt och är mer pratglad, men ahr också lite mer temperament, precis som jag har i sällskap jag är bekväm i.

Det blev en avstickare. Nu ska jag hoppa in i duschen (avskyr att duscha, avskyr att vara blöt men man vill ju gärna inte känna sig ofräsch heller) och sen äta lunch. Sov så länge att det inte blev någon frukost ens.

Väljer att inte dricka i dag, istället har jag en dag av återhämtning och inga måsten.

Fasiken vad bra! 10 dagar är en enormt viktig målstolpe. Då har man klarat veckans alla veckodagar med allt vad det innebär och lite till.

Bra att du fokuserar på skogspromenader. Mycket läkande för själen också att vistas i skogen.

Kram ?

Tack så jättemycket Mic och Andrahalvlek för pepp :)

Jag har kommit på mig själv att tänka "om jag bara städar lägenheten och gör allt som man måste göra så kan jag unna mig..." Inte så att jag hinner tänka unna mig A, men det känns liksom lite meningslöst att göra något för det ändå inte finns något jag kan unna mig med ifall jag fullföljer något. Litet problem i det stora hela och är 100% säker att jag kommer klara nykterheten denna gång, i vilket fall hela sommaren. Inte ens 0,1% som bara känner för att ge upp eller gå längre med den tanken.

Vet att jag förra gången jag var nykter tillät mig att sitta i tanken att jag skulle få dricka, "drömma" om hur det skulle bli osv... det var väldigt bra då det gav mig sådan avsmak och ångest. Så jag drack inte.

Det känns så självklart att inte dricka, även om det nu bara är dag 10. Har inget inplanerat som skulle kunna pröva detta och har inga stressmoment som jag kan komma på heller som kan påverka detta. Åter på jobbet vet jag att det kommer bli stressigt, men det har jag klarat förut. Jag föll ju på jullovet förra gången, när jag var ensam och väldigt deppig. I vilket fall...

Har inte gjort mycket i dag efter att jag var ute på promenad, har ätit en halv pizza och föll i matkoma efter. Men jag sa ju också att jag inte skulle göra något mer i dag så det är ju ok.

Har planer för tisdag och torsdag nästa vecka, har semester annars. Ska annars bara vara och promenera är min tanke. Kanske höra med någon kompis om vi ska ta en fika eller glass eller något sånt. Men känner mest för att bara ta det lugnt. Är så trött mest hela tiden, men det är ju kroppen som reparerar sig själv tänker jag.

Dendartjejen

Så himla bra jobbat! Fortsätt som du gör ett steg och en dag i taget. Så småningom kommer stegen kännas något lättare för varje dag ?

Du är verkligen påväg med mindset och föresatser att klara det här. Att inte ha så mycket inplanerat låter bra så man ju behöver både tid och fokus till sig själv och nykterheten. Ju längre tiden går, inser iaf jag, att detta är en stor förändring och för att den ska hålla på sikt så går det inte att ”slarva”. Jag hejar på dig massor! Kram.

Tack Dendartjejen och Se klart... känner verkligen att det går lätt, och försöker ha en positiv midset... det gör ju det hela så mycket enklare.

Kom av någon anledning in på en sida som handlade om överätare, AO (anonyma överätare) och jesus vad jag kände igen mig. Om jag tänker på det så behandlar jag mat på samma sätt som A, och har gjort i princip hela mitt liv. Brukar säga att det är konstigt att jag inte är större än vad jag är. Är överviktig, men inte jättemycket. Det är definitivt något som jag ska kolla in mer, för när man tänker på det så använder jag mat/godis/snacks på exakt samma sätt som jag använder A. Har nog aldrig riktigt tänkt så innan. Men jag äter enbart på känslor och jag äter som om en 10-åring själv skulle få bestämma vad den ville ha. Detta ska jag ta tag i, det har jag redan bestämt, men just nu får jag bara fokusera på A och bli säker i det. Även om jag vill (då jag är allt eller inget) så vet jag att var sak har sin tid. Jag jobbar inte med någon tidsgräns.

Men ska ändå försöka ägna en tanke åt detta varje dag och försöka ändra mitt mindset som jag även gjort med A. Matmissbruket/ätandet ligger nog dock mycket djupare rotat än A och är när jag tänker på det mycket mer skamligt och tidskrävande och förödande än A någonsin har varit. Med detta menar jag inte att A inte är ett problem, definitivt ett jätteproblem, men A har inte inneburit några konsekvenser för mig som andra kan se/som påverkade andra, alltså jag gjorde inte bort mig när jag drack A, hade inte ångest som andra såg. Det var ju bara jag som mådde piss. Maten är en helt annan femma, har aldrig gillat att äta bland folk och bjuds det på riktigt onyttiga saker så tackar jag ofta nej för det blir så ångestfyllt att äta när andra ser.

Väldigt spännande att tänka på detta. Men undrar också, hur ska man kunna njuta av livet på något sett om man inte får något tillskott, såsom A eller socker... hur unnar man sig något? Måste man unna sig något?

Som sagt är inte ens sugen på A, det är mer retoriska frågor egentligen. Kanske borde vara !?

Annars är det bra här, det ösregnar i dag, skulle ut och gå i morse men gav upp då det öste ner. Så det blir nog en lugn dag inne men serier och förhoppningsvis lite städning. Borde åka och handla också, frukostmaten är slut.

Väljer i vilket fall att inte dricka i dag, istället är jag tacksam för 11 dagar nykter och försöker att inte lägga så mycket press på mig själv.

Jag tror det delvis är en ”sjuka” som kommer av missbruket. Dagliga sätt att unna sig diverse bara för att man tagit sig igenom en dag som för de flesta människor inte är nån big deal. Känslor att dricka på, överallt.
Jag ”unnar mig” storheten i att vara nykter. Med det kommer allt från pigga morgnar till att minnas slutet på filmer jag ser. Jag unnar mig att inte bli allohol- dement eller få levercancer.
Jag unnar mig också fina skor och massor av plantor och frön till trädgården, god mat och en och annan ansiktskräm.
Men att ha unna sig som en livsstil är ju helknäppt. Så jobbigt är det inte att leva, tvärtom!

Ny tanke, nu när jag läste ditt inlägg Se klart. Det kanske inte är att njuta av livet, att unna sig som är mitt problem. Eller, det är inte det. Jag kan få en euforsk känsla av att veta att jag mår bra.

Mitt problem är nog den där hinken som jag har inombords, när jag försöker skapa en bild av den är den gammal, stor och rostig, och bor typ i brösten och magen på mig (detta låter verkligen flummigt). Den där hinken är ständigt halvtom, och det är som det kliar inombords, jämt. Det känns som att hinken är i vägen och kroppen kommer aldrig till ro. Har ju på riktigt ett behov av att alltid röra på fötterna/benen även om jag är still då det där obehaget i kroppen bara vill komma ut. Hinken är i vägen och enda sättet att få den momentant att inte kännas är om jag fyller den med något - något som inte är bra för mig (för det mesta). Något som tar mig bort från min existens.

Jag behöver helt klart andra saker att fylla hinken med, för att stoppa det där ständigt existerande obehaget. Men vad?

Gillar ju att ta promenader, då känns inte hinken, då fylls den på - men jag kan ju inte vara ute och gå varenda vaken minut!?

Sen när hinken är helt tom, då den inte fått det där negativa, det där som förstör på länge, då gör det så ont att det fylls på x4.

Oj vad tankarna är flummiga i dag, man skulle ju kunna tro att jag faktiskt var onykter, men icke. Vet inte riktigt vad detta säger om mig. Psykiska besvär...? Japp! NPF? kanske...

Usch det har verkligen regnat hela dagen och usch, jag mår inte bra av det känner jag. Inget sug efter A, men något fattas.. det känner jag ju. Men bara att gilla läget och härda ut. I morgon blir en bättre dag.

Har i alla fall städat en del i dag, så lite duktig har jag allt varit ändå. Har inte kunnat sitta still i dag, som jag sa tidigare.

Blir nog en tidig kväll i kväll, ska upp tidigt och åka och renovera i andra lägenheten med min far i morgon. Inte speciellt kul, men något att fördriva tiden med är bra.

Gick ut på en långpromenad, det var sååå skönt. Snart ska jag sova. I morgon bitti så blir det renovering. På seneftermiddagen får jag nog bara ta och vila.

Ytterligare en dag i nykterhetens tecken. Ganska nöjd med tillvaron just nu. :)

Jag har följt dig sedan du startade om här och måste säga att jag tycker du har
väldigt stora chanser att klara det här galant! Målmedveten, bra driv, rätt tänk och tar det riktigt seriöst. Renovering är jobbigt, men kan även vara kul tycker jag. Och klockan går som en elvisp, vilket är bra så här I början när man är rastlös.

Heja dig!

AmandaL

Grattis ensam1984 till ännu en nykter dag! Härligt att du har haft en skön och fin dag idag och lycka till med morgon dagens projekt ?

Som du beskriver påminner mig om en känsla som jag hade under en tid i livet, och det var som jag såg det att vakna med en helt torr tvättsvamp inombords som behövde fyllas på. Och innan dess; så mkt oro. Mitt föremål för tröst var inte alkohol utan en man jag var så... fixerad vid att det liknade besatthet. Det var en ömsesidig relation så jag var ingen stalker. Men den skadade mig så småningom.
Din hink där inne, behöver inte finnas där för alltid. Tvärtom.
Jag säger som Torn här, jag tror på dig!

Åååå... tack för all respons, blir helt varm inombords. Att komma in och se att så många svarar är så underbart. Och vad härligt att man har folk som tror på än, tror det var mycket av det som fick mig att vara nykter så länge förra gången - att jag ville vara en förebild här. Denna gången gör jag det nog enbart för mig själv dock, men det uppskattas ändock :)

Ska snart bli upphämtad av min far så ska vi åka och renovera i andra lägenheten. Ska dit på torsdag också men undrar om jag inte ska ta och försöka se om vi kan ta det lite senare. Känns knappt som jag får njuta av semestern (såsom jag gillar att njuta). Men vi får se.

Ska åka och handla i dag i alla fall när jag kommer hem och ska försöka planera upp maten lite så att jag har ordnade måltiden, lättare att äta mindre onyttigt då för mig. Har ju inga direkta problem att äta samma mat varje dag under en längre tid bara det smakar bra.

Ingen längtan efter A. Det känns så konstigt nu när man varit nykter några dagar att man inte slutade tidigare. Men jag var inte redo, min mentala hälsa var inte där och jag kunde inte fokusera på det till 100% när jag även jobbade.

Nedrans vad skönt det är att vara en sån som inte dricker :)

Ska försöka fylla hinken med positiv energi i dag, fysiskt arbete och känslan av att känna sig duktig hoppas jag gör att kroppen inte skriker efter något att bli förstörd av.

Väljer att inte dricka i dag, istället renoverar jag och hänger med min lugna pappa :)